Atraktivní vynikající odrůda Bulharska

Někdo upřednostňuje pěstování pozdních odrůd révy, zatímco jiní dávají přednost révým hroznům, budou to právě dělatBulharsko .

Totoje jednou z odrůd stolních hroznů s příjemnou vůní a neobvyklou pižmovou chutí .

Podle svých charakteristik může být poněkud horší než ostatní, například jeho odolnost vůči chorobám není nejvyšší, ale dokonale se hodí pro soukromé zahradnictví a její přenositelnost je záviděníhodná.

V tomto ohledu není Bulharsko horší než pozdější a odolnější odrůdy odolné proti mrazu.

Popis odrůdy Bulharsko

Středně velké nebo silně rostoucí vinné révy s velkými vroubkovanými listynáchylné k přetížení štětcem a vyžadující tvarování prořezávání.Zarostlé keře vlastní také Valery Voevoda, Crimson a Leah.

Bobule jsou velké, větší než mince pěti rublů. Jejich hmotnost je asi 5-6 gramů, jsou bílé, když jsou zralé - na stranách směřujících ke slunci se objevuje zlatý odstín, je možná růžová červenání.

Tvar je kulatý nebo oválný. Kůže je hustá a křupavá, při požití syrovátka se téměř necítí.Velmi příjemná a jemná vůně muškátů osloví znalce.Buničina je hustá, masitá a šťavnatá.

Chuť je hodnocena jako nejvyšší.Obsah cukru je vysoký, 17-18%. Kartáč je válcový, může mít střední nebo velkou velikost od 400 do 1500 gramů.Závisí na klimatu a péči.Doba zrání je krátká - 110 - 125 dní, tj. V polovině srpna již dozraje.

Skvělou chuť dokazuje také Ruta, Velká a princezna Olga.

Výběr z hroznů

Název odrůdy označuje její zemi původu : Bulharsko pochází z Bulharska.V této odrůdě chovatelé spojili nejlepší vlastnosti svých dvou „otců“ - hroznů Yantar a Itálie.

Vlastnosti

Bulharsko má středně vysoký výnosový koeficient 0,8.Květiny jsou bisexuální, díky čemuž je kartáč hustý, bez dutin.V kombinaci s velkou velikostí a velmi velkými plody to dává rukou velmi solidní vzhled.

​​

Bipartitové květy dokazuje také Moldavsko, Kadidlo a Buffalo.

Navzdory skutečnosti, že Bulharsko bylo vyšlechtěno v poměrně teplé klimatické zóně, kde neexistují opravdu závažné mrazy a nachlazení, přicházejí docela pozděve významné části Ruska, réva této odrůdy nepotřebuje přístřeší .

Je schopna odolat teplotám až -22, -25 stupňů. Jednou z pozitivních vlastností Bulharska je také to, že dobré zrání výhonů jim umožňuje odejít na zimu připravené na spaní, a to je nejdůležitější pro přežití výsadby v chladném období.

Odrůdy Favor, Viva Hayka a Rosalind mají stejné vlastnosti.

Tato odrůda má však kromě svých výhod i své nedostatky.

Kořenový systém, který není příliš silný a odolný vůči chorobám a škůdcům, může způsobit vyschnutí vinné révy nebo při namočení.

Toto je vyřešeno roubováním: řízky Bulharska se dobře zakořenily v kořenech Chasla a Berlandieri 41 B. Dalším závažnějším problémem je nízká odolnost proti poškození plísňovými chorobami.

Foto





Nemoci a škůdci

Obecně se seznam bulharských škůdců shoduje se seznamem nepřátel charakteristických pro všechny odrůdy révy.

Nejnebezpečnější z nich lze nazvat:

  • mšice mšice,
  • hroznové polštářky,
  • můra těžby hroznů,
  • cicada,
  • různá klíšťata,
  • třásně,
  • mealybug.

Abyste se jich mohli zbavit, je nutné ošetřovat nemocné rostliny insekticidy.Moderní způsoby systematického zásahu zabíjejí všechny druhy členovců, ale nejsou pro savce nebezpečné, nicméně je důležité si uvědomit, že Bulharsko dozrává brzy a ve druhé polovině léta opatrně manipuluje s vinnou révou s chemickými látkami.

Pokud však sající paraziti napadli rostlinu během zrání bobulí, můžete použít lidové léčivé přípravky : infuze tabákových listů, dřevěného popela, roztoku jódu. Mnohem méně účinné, jsou zcela neškodné a v plodech se nehromadí.

Hmyz může způsobovat obrovské škody na vinných plantážích, aleSkutečnou pohromou Bulharska je plíseň, nebo plíseň plesnivá.Stejně jako většina evropských odrůd nemá imunitu.

Nízká odolnost vůči této nemoci, která je pouze 5–7 bodů, může vinařovi přinést velké potíže a dokonce ho zbavit úrody.

Kožené bobule poškozené houbou jsou nevhodné pro potraviny nebo pro zpracování na šťávu, džem nebo víno , a v případě vážného zranění ztratí samotné víno hodně energie a zemře.

Prevence této choroby je snazší než záchrana plantáží, na které se již vztahuje plíseň.

To vyžaduje preventivní ošetření fungicidy během vegetačního období, čištění nebo páchnutí padlých hroznových listů, správné rozložení vinice - ve vyfukovaných oblastech, když jsou rostliny odděleny širokými uličkami, je houba mnohem obtížnější rozšířit.

Je rovněž nutné zabránit takovým běžným chorobám hroznů, jako anthracnosa, bakterioza, chlorosa a různá ) typy rot, bakteriální rakovina.

Užitečné video

Aniž bychom ztratili ze zřetele nedostatky vyplývající z různých odrůd révy, je třeba si uvědomit, že ideální neexistuje, a některé slabiny nejsou důvodem k ukončenína odrůdě a odstraňte ji ze seznamu rostlin plánovaných pro výsadbu na vašem osobním pozemku.

Při řádné ochraně proti plísním budou bulharské hrozny velkoryse platit za práci vinaře s obrovskýmichutné bobule, zrání dříve než bobule mnoha jiných odrůd a neuvěřitelně atraktivní vzhled.