Chutná a spolehlivá odrůda “Kishmish Nakhodka”

Hrozny, stejně jako zahradní kultura, nemají žádné soupeře, vidíme to na plátnech velkých mistrů, starověkých fresek, ve vynikající výzdobě interiérů paláce a na rytinách náhrobků, je tak krásného vzhledu.

Čerstvé hrozny v celé své rozmanitosti barev, tvaru, chuti získaly na našem stole legitimní královské místo.A hroznová vína jsou samostatný a dlouhý příběh.

Ale to není vše, protože hrozny se také suší, čímž se získádlouhodobě skladované a vhodné pro použití v různých pokrmových rozinkách.Pro jeho přípravu jsou velmi vhodné odrůdy bez semen -rozinky .

Mezi kishmish jsou nejznámější Kishmish Century, Attica a Kishmish Jupiter.

Kishmish Nakhodka hrozny: popis a fotografie

Kishmish Nakhodka hrozny - velmi raná stolní odrůda bez semen.Bobule je poměrně velká, vážícíaž 8 gramů , oválná, růžová, sladká, dužina je hustá a nemá základní inkluze, nemá tendenci k praskání.

Velmi časná data zrání se liší také v Muscat White, Julian a Gordey.

Kůže je jemná.Růžové bobule se sbírají do kónických shluků hmoty od 700 gramů do 1500 gramů .Produktivita je dobrá -6 kg .z keře.Již na začátku srpna můžete odstranit první kartáč.

Keř má velkou růstovou sílu, výhonky dozrávají brzy, mají dobré zakořenění.Květina je bisexuální.

Variety Kishmish Nález je odolný proti chladu, mrazyaž 23 stupňůse ho nebojí.Odolnost vůči nemocem je také vysoká.

Odolnost proti mrazu je rovněž prokázána Super Extra, Krasa Severa, Pink Flamingo a Alexa.

Rysem odrůdy Kishmish Nakhodka je to, že netoleruje nadměrné krmení, udržuje podporu a snižuje se kvalita a množství plodiny.

Fotografie z hroznů „Kishmish find“:

Historie výběru

Kishmish hroznová odrůda Nález byl získán amatérským chovatelemV. N. Kraynov .

Jeho ruka také patří Evangelium, Ataman a Gourmet.

Výsadba

Hrozny můžete pěstovat na podzim, v říjnu a na jaře, v dubnu.

Rostlinný materiál by měl být pravděpodobně nositelem požadované odrůdy, je lepší jej získat od známého výrobce nebo známého vinaře.

Sazenice se bude snáze pěstovat, pokud byla pěstována v nádobě, pokud je kořenový systém otevřený a nemohl by se poškodit, stimulovat jeho aktivní zakořenění a růst pomocí drogyKornevit .

Je třeba pečlivě zvážit výběr místa pro vinici a měly by být upřednostněny slunné oblasti orientované na jižní nebo jihozápadní stranu světa, stěny aploty se stejnou orientací.

Zahradník, který pěstuje hrozny, by se měl cítit jako krajinář a vybrat si místo, aby oční rostlina potěšila oko své úžasné krásy a odměnila bohaté plodiny za svou práci.

Hrozny rostou dobře a přinášejí ovoce na lehkých úrodných půdách, ale pokud chybí, není obtížné je zlepšit použitím humusových, organických a minerálních hnojiv a rozbitých červených cihel.

Podzemní voda by neměla ležet blíže než jeden a půl metru, jinak je nutné použít drenáž.

Pro výsadbu na vybraném místě kopání děrmetrů na metrse vzdálenostíjednoho a půl nebo dvou metrůmezi rostlinami advou metrů- mezi řadami.

Naplňujeme dno jámy rozbitými červenými cihlami a nasekaným štětcem, do půdy přidáme kravský trus a nějaké složité minerální hnojivo a zbité červené cihly neublíží.Zalévat sazenice hojně, mulčovat půdu, událost není povinná, ale užitečná.

Péče

Péče o sazenice se týká včasného odplevelení a zalévání.Zalévání by mělo být prováděno, jakmile půda vyschne, není možné použít všechny druhy postřikovačů vody, což přispívá k rozvoji nemocí.Plevel neumožňuje plevelům oslabit vaše sazenice.

Síla růstu plevelů je několikrát aktivnější než u dosud nezralých mladých rostlin.

Je velmi důležité poznamenat, že v plevelech se schovávají škůdci hroznů - vinná réva, kopečky,chyby, klíště.

Vrchní úpravník

Hrozny rychle rostou a pro normální vývoj je nutnépoužívat hnojiva .Hnojiva jsou rozdělena do dvou typů: organická a minerální.

Organické hnojivo - hniloba kravského hnoje se používá při výsadbě a poté po třech letech.

Minerální hnojiva se během sezóny používají několikrát a lépe, když se rozpustí ve vodě.Dobře zavedenéobvazy na listy .Stopové prvky, které tvoří přípravky, přispívají k úplnému rozvoji rostliny, posilují její odolnost vůči chorobám a povětrnostním podmínkám.

Vrchní úprava listů se provádí ve třech fázích.První postřik je nutný před květem, druhý - s vaječníkem o velikosti hrášku, třetí - po12-15 dnípo druhé.Pro oblékání listů bylo vyvinuto mnoho léků: Ekolist, Kristalon, Basfoliar, Adobe.

Ochrana před chorobami a škůdci

Kishmish hrozny Nadezhda jsou rezistentní na nemoci, jedná se o velkou předností odrůdy, ale před preventivním ošetřením od plíseň, oidium a rot, neodmítají.

K ochraně hroznů před chorobami se často používá topický druh účinku -Bordeauxova kapalina .Nástroj nepronikne do těla rostliny.

Společně s topickými přípravky se široce používají činidla typu kontakt.Pronikají do těla rostliny a působí na ohnisko nemoci, ať je kdekoli.To jsou léky: Quadris 250, Acrobat, Topaz.

V případě, že jste si všimli škůdců, můžete použít jakýkoli insekticid, který se striktně řídí návodem k použití.

Hrozny poskytují dobrou ochranu před hrozny ptáků, což je dlouhodobě ověřená metoda.

Je mnohem obtížnější bojovat s vosami, hlodají v pytlích.Vosy milují vůni fermentovaného ovoce a vinaři vyrábějí jedovaté návnady z dušeného ovoce, konzerv a dokonce i piva.

Na jaře je larva hmyzu otrávena mletým masem insekticidem.Hořčice chrání zrající plody hroznů.Nemá to vliv na kvalitu bobule, je dobře omytá.Pracovní roztok se připraví z200 g .suchý hořčičný prášek na10 l. voda.

Odrůda révy Kishmish Nakhodka díky své chladné tvrdosti získala široké teritoriální rozložení a díky své mimořádné chuti se stala mezi vinaři oblíbená.

Mezi zvláště chutné odrůdy lze také rozlišit Galbena Nou, Black Raven a Victoria.