Chutné maso, dobrá produktivita a mnoho dalších výhod - slepice z Jerevanského plemene

Slepice na maso a vejce slepic jsou považovány za produktivnější než kdokoli jiný, protože jsou schopny poskytnout lidem dobré množství domácích vajec a velmi chutné, šťavnaté a dietní maso.Kvůli své univerzálnosti se Jerevan kuřata, stejně jako jiná plemena masa a vajec, považují za plemena obecného uživatelského směru.

Díky kombinaci mnoha výhod u jednoho plemene je Jerevan v populaci velmi populární.Jsou otužilí, silní a nenároční.Pokud hovoříme o horninách masového typu, slouží jako zdroj chutného masa, ale zároveň mají nízkou produkci vajec.Vejce kuřata nesou velké množství vajec, ale kvůli své nízké hmotnosti jsou nevhodná jako masný výrobek.Maso a vejce kuře je prostřední půda, která vyhovuje většině lidí.

Původ

Samotný název již hovoří o místě jejich původu. Toto plemeno bylo vyšlechtěno vědci ve vzdálené Arméniikřížením domácích kuřat s plemeny New Hampshire a Rhode Island.Jejich produktivita byla nízká - až 100 vajec ročně.V roce 1949 však bylo kuře místního obyvatelstva, které překvapivě pokládalo 107 vajec pro každého, křížen s kohoutem plemene Rhode Island .

Mezi rostoucími potomky vynikl velký kohout, který do roku života vážil 3 kg.Byl spárován s kuřetem, které položilo rekordní počet vajec - 191 vajec.Chovaná kuřata z tohoto páru se stala chovným jádrem pro následující generace.

V roce 1965 byly slepice této linie kříženy s plemenem New Hampshire.Výsledkem bylo krásné, červenohnědé jedince, které si obyvatelé Arménie a Ázerbájdžánu s potěšením koupili.Nyní se toto plemeno těší ruským chovatelům zasloužený úspěch.Plemeno získalo konečné schválení v roce 1974.

Popis plemene jerevanských kuřat

Jerevanská kuřata mají silnou kostru, pevné, silné a vytrvalé tělo.Malý hřeben s rovnoměrnými zuby, narůžovělými ušními ušima, žlutými nohama a červeno-žlutým peřím činí slepice světlou a krásnou.Zobák je středně velký a mírně ohnutý, oči jsou červeno-žluté.

Tato kuřata mají svalnatou, širokou hruď, křídla pevně přitlačená k tělu, nohy - žluté, střední délky.Peří je červené a spálené sluncem, hroty peří jsou černé.

Kuřata lze rozdělit nadva typy: lehké a těžké .Pokud je chováno světlo, aby se získalo velké množství vajec, je pro chovatele jako hovězí plemeno zajímavé.

Vlastnosti

Toto plemeno je genetickou rezervací pro sběratele.Jerevanské kuře je nositelem jedinečného genu zlatosti.Nové linie masa jsou výsledkem křížení těchto slepic s jinými známýmiu skály.

Zemědělci chováni jako zdroj vajec a masa.Plemeno je také velmi oblíbené mezi milovníky domácnosti.

Údržba a chov

Pro chov je lepší koupit jednodenní kuřata, která jsou pevně na nohou, jsou mobilní a mají uzavřené břicho.Pokud je chmýří na těle nerovnoměrné, kurací klopýtají, nohy dávají namodralý nádech - kuřata není životaschopná.

​​

Kuřecí bedra je nejlépe postavena na kopci .Místnost by měla být suchá, izolovaná;vítr by neměl procházet štěrbinami kuřecího mušle.Nejlepší dům bude dřevěná budova.

Na podlaze by měla být postel slámy nebo hobliny, kterou je třeba pravidelně měnit.Vnitřní vzduch musí cirkulovat - to je první podmínka pro růst zdravých mladých zvířat.

Jerevanská kuřata se vyznačují silnou imunitou a zřídka onemocní.Po narození kuřat zůstává 88% z nich naživu, což je docela dobrý ukazatel.

Kuřata jsou velmi dobrá výdrž a klidná dispozice.Nebudou utíkat a nebudou ztraceni poté, co byli vyvedeni na procházku.Proto nemá smysl stavět vysoké ploty.Jerevanská kuřata potřebují neustálou chůzi, protože sotva vydrží dav a nedostatek čerstvého vzduchu.

Důležitým aspektem je výběr krmiva pro toto plemeno.Musí být kvalitní a svěží.Stejně jako jiná plemena masa a vajecvyžadují rozmanitost ve výživě .Jídlo by mělo být nejen výživné, ale mělo by obsahovat také vitamíny a různé stopové prvky.Díky správné organizaci výživy budou kuřata vždy dobře udržovaná, úrodná a dobře živená.

Je-li tento požadavek zanedbán, slepice s půlmi hlady přestávají snášet vejce.Člověk musí pouze zlepšit podmínky, protože produktivita se okamžitě zotaví.

Charakteristiky

Kuřata odcházejí nenáročně a rostou velmi rychle.Ve věku 8 týdnů dosáhne hmotnost pěstovaných kuřat 0,8 kg, dospělé slepice až 2,5 kg. A kohouti dokonce až 4,5 kg.Jerevanská kuřata dosáhla plné zralosti do 170 dnů života.

Za rok nese kuřata 180 až 210 vajec s dobrou hmotností 60 g. Byly případy, kdy kuřata zavedla záznamy o snášce vajec a přinesla asi 300 vajec ročně.Kuřata začínají snášet vejce od 5,5 měsíce.

Kde si mohu koupit v Rusku?

V Rusku lze vejce a kuřata zakoupit na těchto adresách:

  • Živý pták, Rusko, region Belgorod, pos.Oblast severního Belgorodu, Lane Dorozhny, d. 1A.Tel: +7 (910) 737-23-48, +7 (472) 259-70-70, +7 (472) 259-71-71.
  • Ecofazenda, Tel: +7 (903) 502-48-78, +7 (499) 390-48-58.
  • Genofond Company, 141300, Sergiev Posad, Maslieva Street, 44. Tel: +7 (925) 157-57-27, +7 (496) 546-19-20.

Analogy

Jerevanští kuřata jsou z hlediska své produktivity a vzhledu poněkud podobná lososovým slepicím Zagorsk.

Závěr

Bylo by chybné se domnívat, že nenáročné, plodné a vytrvalé Jerevanové slepice si samy nevyžadujípečlivá pozornost.Někteří lidé věří, že nalitím obilí jednou týdně do krmítka pro ptáky můžete získat jak vejce, tak výživné maso, kdykoli si budete přát.Stejně jako ostatní plemena, potřebují různé jídlo, teplé ustájení a hlavně pozornost majitele.Dokonce i rostliny v domě začínají rozkvétat, pokud na ně nezapomenete a opatrně je obklopíte.Co v tomto případě lze říci o živých věcech.