Hrozny s harmonickou chutí a jemnou vůní - stupeň Rochefort

Rochefort je odrůda stolního hroznu.Barva zralé partie je tmavá, narůžovělá červená.Menší bobule jsou obvykle tmavší než největší.

Je charakterizována sladkou, harmonickou chutí a jemnou vůní.Shluky jsou velké, vypadají velmi pěkně na slavnostním stole.

Bobule jsou pravidelného tvaru, s lehkým matným povlakem, šťavnaté.Hrozny se vyskytují tam, kde je velikost bobule přibližně stejná, a ty, kde zvláště velké bobule vynikají na pozadí zbytku světlejším narůžovělým nádechem.

Rochefortské hrozny: popis odrůdy

Rochefortk předčasnému zrání hroznů. Zralé hrozny se mohou lišit barvou podle místa a podmínek pěstování.

Barvy zrající banda jsou tmavě růžové až hnědé, téměř černé.Nalezeny jsou také tmavě fialové a lila modré.Intenzita matného povlaku je od nízké po střední, jeho barva je stříbrná šedá nebo světle fialová.

Fialové bobule se rovněž liší odrůdami, jako jsou raná fialová, čarodějnická prsty a Ataman.

Hustota hroznů se liší, nejčastěji průměrná.Je dobře přepravován s výhradou správného výběru kontejnerů.Tvar svazku je kuželový, válcový, hmotnost - od 300 g do 1 000 g. Průměrná hmotnost bobule - od6-7 až 12-13 gramů, průměr 21 ± 0,5 mm.Kůže je tenká nebo středně silná, při jídle nezpůsobuje potíže.Počet semen v bobulovinách je od 1 do 3-4.

Ve velkých shlucích byla větev - „křídlo“ - docela běžná.

Pouzdro je silné, dobře vyvinuté.

Místo přistání by mělo být dobře osvětlené, je žádoucí ochrana před větrem.

Při výsadbě vezměte v úvahu, že jedna rostlina vyžaduje plochu 5-6 metrů čtverečních.m. Řezy kořen bez problémů.

Crimson, Ataman Pavlyuk a Buffalo mají také dobrou růstovou sílu.

Obvyklá doba květu je první desetiletí června.Květiny obou pohlaví.

Fotografie

Fotografie z hroznů Rochefort:

Původ

Autor - Evgeny Pavlovsky, chovatelje milenec.Od roku 1985, kdy začalo šlechtění, vyšlechtilo více než 50 odrůd révy, které testovalo ve své vlastní zahradě.Například Ayut Pavlovsky, Korolek a Super Extra.

Hybridní odrůda Rochefort je výsledkem křížení: Talisman a kardinál + směs pylu].

Charakteristiky

Vzhledem k tomu, že byl v nedávné době chován, nelze jednoznačně charakterizovat jeho produktivitu.Zkoumá se také náchylnost k nemoci a odolnost proti mrazu.

Pokud hledáte odrůdu odolnou proti mrazu, věnujte pozornost Krása severu, Pink Flamingo a Arched.

Obecně se uznává, že produktivita se vztahuje na průměr za příznivých podmínek- na vysokou.Z jednoho keře obdrží 4 až 7 kg plodiny.

Bylo zjištěno, žetoleruje mrazy až do -23 °, ale nižší teploty jsou pro něj nebezpečné. Doporučuje se zakrýt rostlinu na zimu.

Crystal, Marcelo a Krasa Nikopol také vyžadují úkryt v chladném období.

Kompetentní vrchní obvaz pomáhá zvýšit výnos, zlepšit chuť a prezentaci hroznů.

Nemoci a škůdci

Během studie vykazovala odrůda nízkou náchylnost k plísním. Rezistence na oidium a na většinu plísňových chorob je střední, vůči fyloxere - střední až nízká.

Zavlažování není charakteristické, ale vyskytuje se v některých regionech.V případě, že hrášek byl pozorován v minulých letech, se doporučuje květy opylit ručně.

Hrozny Rochefort nejsou příliš vybíravé, pokud jde o podmínky skladování a přepravy, dlouhodobě si zachovávají svůj vkus. Blagovest, Baikonur a Muscat Novoshakhtinsky mají stejné vlastnosti.

Vypadá to velmi elegantně a jeho velkolepá chuť umožňuje přiřadit tento hrozen k nejúžasnějším dezertům.

Užitečné video

Ve videu níže můžete vidět hrozny Rochefort:

https://youtu.be/j7tA0Z7OjTA