Hybrid Kraynova V.N.Hrozny Blagovest: hlavní vlastnosti, popis odrůdy a fotografie

Odrůda odrůdy Blagovest je vynikající volbou pro pěstování v evropských regionech s mírným kontinentálním podnebím a chladnými zimami.

Přitom dává dobré výnosy velmi chutných bobulí.

K jakému typu patří?

„Blagovest“ je hybrid získaný křížením odrůd „Talisman“ a „Kishmish Luchisty“.Patří k odrůdám bílých hroznů a také Lancelot, Bianca, Husayn Bely a Rapture Bely.

Toto je jeden z nejvíce vyvážených druhů stolních hroznů.Odrůda je charakterizována časnými nebo (což se stává mnohem častěji)střední-časnézrání (plný cyklus - od110do115dní).

Důležitým rysem Blagovestu jako odrůdy stolu je jeho vynikající chuť a vynikající prezentace, kterou si po dlouhou dobu uchová i po složité přepravě.Velkolepý komerční vzhled se může pochlubit také Rumba a Nisina.

Popis odrůdy révy Blagovest

Popsaná odrůda má následující vnější vlastnosti a strukturu:

  1. Bush. Obvykle docela silný.Produkuje mnoho plodnýchvýhonky, díky nimž je možné při dozrávání bobule přetížení.Z tohoto důvodu musí být keř vytvořen speciálně a zanechá asi 25–30 mladých výhonků.
  2. Réva. Obvykle silný nebo střední.Zrání nastává přibližně v polovině délky natáčení.Povinné prořezávání, které se tradičně provádí na úrovni 8. oka.Je také možné krátké prořezávání (každé 3-4 oči), s nímž je snazší vytvářet husté shluky.
  3. ​​
  4. Květina. Bisexuální, objevuje se na výhoncích v první polovině června.Jeden výstřel odpovídá za 3-4 květenství.Znečištění je vysoce efektivní, zatímco je pozorováno aktivní samoopylení.
  5. Banda. Krásný vzhled, velký nebo velmi velký.V průměru dospělá plně vážená parta váží 900 až 1200 g, ale jsou shluky o hmotnosti až 2 až 3 kg.Má podobu buď kulatého válce nebo poněkud podlouhlého kužele.Hustota - od výrazné řídkosti až po vysoký stupeň zhutnění.
  6. Berry. Obvykle velké a velmi velké, oválné (oválné vsuvky).Standardní barva je zelená s mléčným nebo nažloutlým nádechem, s jantarovým tónem (pokud je bobule na jasném slunečním světle).Pod hustou kůží (která se snadno sníží) se tvoří poměrně hustá, masitá a šťavnatá dužina.

Foto

Více se o vzhledu hroznů Blagovest dozvíte na níže uvedené fotografii:

)

Stručná historie výběru ašlechtitelská oblast

Tato hybridní odrůda je výsledkem křížení dvou odrůd révy vyprodukovaných slavným ruským sovětským šlechtitelemVladimírem Nikolaevičem Kraynovem .

Kraynov V.N.také chované odrůdy Victor, Favor, Helios a další.

Úplně první kříž mezi Talismanem a Kishmish the Radiant byl proveden v roce 1995 v Rostovském kraji.Semena nového hybridního dala první plodinu po 2 letech, ale proces formalizace hybridní formy byl prodloužen o několik dalších let.

Z sazenic, které vyprodukovaly první plodinu v roce 1999, byla identifikována odrůda, která se později nazývala „Blagovest“.

Vlastnosti

Blagovest označujeodrůdy révy zrání .Bobule dozrávají blíže ke konci srpna.

V období zrání získávají plody šťavnatost a velmi příjemnou chuť, která se vyznačuje lehkouvůní muškátů , zdobenou jemnýmisukulentními tóny .Současně zralé bobule, které jsou na křoví, nepraskají a po dlouhou dobu si zachovávají své chuťové výhody.

Pěstování v oblastech s mírným podnebím a docela mrazivými zimami umožňuje vysoké odrůdy odolné proti mrazu.

Je známo, že tato rostlina dobře snáší chlad do -22 ... -23 ° C.

Proces zakořenění sazenic probíhá zpravidla bez zvláštních problémů.Ale od doby zakořenění do první sklizně hroznů obvykle uplynou 3 roky.Díky správnému provedení všech nezbytných akcíV budoucnu můžete dosáhnout velmi dobrých výnosů - až 6 kg bobule z každého keře.

Nemoci a škůdci

Odborníci připisují Blagovest odrůdám, které jsou dostatečněrezistentnína choroby, včetně šedá hniloba .Tento hrozen je však náchylný k chorobám plísní a oidium a často se také stává terčem voraciousvosů .

Jeden z nejnebezpečnějších hroznů -plísně- napadá téměř všechny zelené části vinné keře.V důsledku porážky nemoci pokrývají žluté skvrny, listy, květenství a plody žluté skvrny, zdánlivě trochu mastné.Současně se na spodní straně postižených částí objeví charakteristický bílý povlak.Výsledkem infekce je vysušení nebo rozpad rostliny.

Aby se zabránilo výskytuplísní , hrozny by měly být vysazeny ve větraných oblastech, aby nedocházelo k silnému zahušťování výhonků a listové hmoty, včasnému zelenému podvazku, odstraňování suchých listů, prořezaných vinic, ničení plevelů v místě pěstování.hrozny.

Je možné bojovat proti chorobám a chemickým metodám, například jako preventivní opatření je třeba postřikovat keř kapalinou Bordeaux.

První postřik 1% roztokem se provádí ve fázi 4-5 listů.Před kvetením se postříká 2% roztokem specifikované kapaliny.Následně se keř stříká 1% roztokem pokaždé po dešti.

Oidium(múčnatka, popelník) takéovlivňuje zelené plochy vinné révy, ale zejména se „dostane“ do bobulí, které se buď nevyvíjejí, nebo (ve vyšším věku) praskají a vysychají.

Účinné zvládnutí této choroby zahrnuje vyčištění vinic plevelů, kůry a vinných zbytků, ztenčení keře a vytvoření větrané koruny.Z chemických látek v boji proti nemoci se nejlépe hodí mletá a koloidní síra.První opyluje zelené části rostliny, druhá se používá k přípravě 1 procentního roztoku, který se nasprejuje na nemocné části keře.

Jako protiváhavosy , které během svých nájezdů jedí sladkou dužinu ovoce, nejčastěji používají buď ochranné gázové sáčky nošené na hroznech nebo speciální pasti (sklenici roztoku cukru umístěnou vedlekeř).

Sladký sirup se tak stává návnadou, která odvádí hmyz z bobulí hroznů.

Pokud jde o anthracnózu, chlorosis, bakteriální rakovinu a další choroby typické pro hrozny, můžetečíst v samostatných materiálech webu.

Užitečné video

Ve videu níže se můžete seznámit s popisem a vzhledem hroznů Blagovest:

Závěry

„Blagovest“ je velmi chutná a zdravá odrůda, která se stane skutečnou ozdobou jakéhokoli stolu.Ale může ukázat své nejlepší vlastnosti pouze s pečlivým a pečlivým přístupem k němulidská stránka.