Inkubace krůtových vajec: průvodce krok za krokem a tipy pro začínající farmáře

Mnoho zemědělců se rozhodne zahájit podnikání s pěstováním krůt.Takový pták má chutné maso a vejce a také měkké.Často nepoužívali dospělé, ale malé krůtí mláďata.

Když má osoba malou populaci, mnozí přemýšlejí o tom, jak pokračovat v chovu.V tomto článku se naučíte, jak inkubovat krocaní vejce, a můžete se také dozvědět více o vlastnostech takového procesu.

Co je to a jaké funkce?

Inkubace je proces udržování přírodních podmínek pro zachování života embryí .Provádí se pomocí inkubátoru - jedná se o speciální zařízení, ve kterém jsou vejce umístěna pro další stárnutí (jak si inkubátor vyrobit vlastními rukama, je uvedeno v tohoto článku ).

Odborníci tvrdí, že maximální doba použitelnosti vajec je 10 dní od doby snášky.Pokud se podmínky zvýší, nebude líhlivost tak dobrá.Je důležité vytvořit nejpohodlnější podmínky pro inkubaci, aby jednotlivci rostli zdravě a silně.

Výběr a skladování

DŮLEŽITÉ : Místnost, kde jsou vejce skladována, musí mít speciální zařízení pro měření teploty a vlhkosti.Je důležité, aby údaje o nich byly spolehlivé.

Pokud je ventilace místa dobrá, kuřata budou zdravá .Upozorňujeme, že skořápka je jemná a tenká - snadno absorbuje pachy.Neměli byste však dovolit průvan - pohyb vzduchu může ovlivnit odpařování vlhkosti, což je u vajec tak nutné.

Zachování správné úrovně vlhkosti je vysoce odpovědný úkol.Pokud je hladina nízká, vejce uschnou, a pokud je vysoká, kondenzát, který se objeví, přispěje k jejich zničení.V místnostech, kde je vzduch velmi suchý, musíte umístit nádrže s teplou vodou.

​​

Důvodem je skutečnost, že dochází k rozkladu.Zesilujese zvyšující se teplotou - tuky se začínají rozkládat ve žloutku a protein se stává velmi tekutým .Všechny tyto změny mohou vést k deformaci tkáně na buněčné úrovni.

Příprava

Když se shromáždí požadovaný počet vajec pro inkubaci, musíte je očistit od zbytků a zahřát na pokojovou teplotu.Provedení dezinfekce také nebude zbytečné.Po všech těchto postupech můžete bezpečně umístit vejce do inkubátoru.

Dezinfekce

Vejce pro následnou inkubaci musí být dezinfikována .Toto ošetření sníží množství odpadu produktu a chrání děti před infekcí.Dospělý pták může onemocnět bez jakýchkoli symptomů a rozpoznat honemoc bude nemožná.

Pathogens vynikne s vrhem.Pokud je skořápka špinavá, může krůta zemřít.Helminthiasy jsou zvláště nebezpečné pro drůbež.

Nejlepším řešením pro dezinfekci by bylo ošetření manganistanem draselným .Doporučené ošetření parou formaldehydu není pro člověka bezpečné, a pokud jsou vejce velmi špinavá, bude k ničemu.

Musím se umýt?

Otázka, zda se má vejce před inkubací umýt, je sporná.Někteří kurovodové to nedoporučují, protože se sníží líheň krůtích mláďat.Na tuto otázku neexistuje přesná odpověď, protože všichni zemědělci provádějí experimenty na toto téma.

Pokudnechcete do inkubátoru vkládat špinavá vejce, můžete je zkusit vyčistit brusným papírem .To však musí být provedeno velmi pečlivě.

Turecké výrobky lze prát v roztoku formalinu při teplotě 32 stupňů nebo ve slabém roztoku manganistanu draselného.Vejce je třeba položit na mřížku a poté je ponořit do roztoku a odstranit všechny nečistoty.

TIP : Poté neotírejte každý produkt zvlášť, protože by to mohlo poškodit ochrannou vrstvu.

Fáze vývoje

Existují 4 fáze vývoje, z nichž každá bude projednána později.

  1. První období je od prvního do osmého dne .Záložka by měla být provedena s tupým skončit.V této fázi by inkubační teplota měla být 38 stupňů.Zajistí rovnoměrné vytápění.

    Všimněte si, žeže vejce musí být otočena 6krát denně - takže vyloučíte přilepení embrya ke skořápce.

    8. den se provádí průsvitnost, která umožňuje vyřazení vzorků, které nemohou poskytnout dobré výsledky.Je důležité, aby byla patrná silueta embrya a jeho oběhového systému.Existují případy náhodného poškození skořepiny, ale opravit vše není tak obtížné.Stačí jen utěsnit trhlinu páskou nebo omítkou.

  2. Druhé období trvá od 9 do 14 dnů .Inkubace teploty zůstává nezměněna a vlhkost by měla být na úrovni 50%.Nezapomeňte na potřebu obrátit vejce.

    14. den se provede ovoskopie k vyhodnocení vývoje embryí.

  3. Třetí období je od 15 do 25 dnů .Teplota v inkubátoru by měla být 37,5 stupňů a vlhkost 65%.Protože v tuto chvíli embrya vytvářejí teplo, musí se ochladit.

    Stupeň chlazení se dá snadno určit - je třeba uvést vajíčko do víčka.Nemělo by být příliš horké nebo chladné.

    Musíte otočit vejce 4krát denně až do 25 dnů, poté je musíte zastavit.Ovoskopie by během tohoto období měla ukázat, že hranice vzduchové komory se stala hrotnější a pohyblivější a násadové vejce se ztmavlo.To potvrzuje skutečnost, že uvnitř se odehrává živé embryo.

  4. Čtvrtá inkubační doba je 26–28 dní .V této době se mláďata líhnou.V žádném případě byste vejce neměli otočit a vychladnout.Výstup bude 75%, v závislosti na kvalitě a plemeni.

    Kdyobjeví se úly, teplota by měla být kolem 37 stupňů a vlhkost - na úrovni 70%.Ve druhé polovině začíná závěr, který končí 28. dnem.První vzorek bude 70% vajíček v inkubátoru, poté budete muset otvory mírně zakrýt a zvýšit teplotu na 37 stupňů.

    Co když je elektřina přerušena v poslední fázi?V tomto případě musíte mít generátor.Pokud úroveň osvětlení a vlhkosti prudce poklesne, krůty zemřou.

Načasování

Inkubační doba pro krocaní vejce je přibližně 29 dní.

Režim

Doma můžete pomocí inkubátoru kdykoli chovat potomky drůbeže .Musíte pouze dodržovat teplotní podmínky a podmínky nutné pro vejce.

Tabulka inkubace krůtových vajec doma:

Inkubační doba Ukazatele teploty ] Ventilační clona
1-5 38 Zavřeno
6-12 38 15 minut
13-25 38 15 minut
26 37,5 20 minut
27 37,5 Otevřeno
28 37 Otevřeno

Záložka

POZOR : Důležitým pravidlem, které se vztahuje na zkušené chovatele drůbeže, je snášet pouze čerstvée vejce.Pokud nemáte krůtu a nakoupili jste vejce od sousedů nebo v zemědělství, nebude kontrola čerstvosti tak obtížná, jak se zdá.

V misce sdát vejce do čisté vody.Pokud se po stranách potápí dolů, naznačuje to, že jsou velmi svěží.Pokud zůstanou na povrchu, musí být zlikvidovány.Záložka se provádí na její straně.

Transilluminace

Ovoccopy nebo transillumination určí čerstvost každého vejce.Průmyslový ovoscope může zkontrolovat několik vajec najednou.Ale můžete to také udělat sami.

Když je žloutek průsvitný, měl by být ve středu a neměl by mít jasné obrysy.A pokud jde o vzduchovou komoru, měla by být umístěna na tupém konci vejce.

Chyby

Mezi typické chyby patří následující :

  • Přehřívání vajec.
  • Přehřívání.
  • Nízká vlhkost.
  • Vysoká vlhkost.
  • Nedostatek zatáček.

Akce po vylíhnutí

V průběhu líhnutí a po dobu 24 hodin neotevřete inkubátor.Nechte krůty dobře uschnout a teprve potom je přeneste do kojence.Musíte je krmit 6krát denně a jídlo by mělo být vyvážené - vejce mohou být smíchána s krmným směsí.Nezapomeňte také na pití misek.V prvních dnech hodně pijí.

Užitečné video

Podívejte se na video o inkubaci krůtových vajec:

Závěr

výsledky stojí za zmínku, že inkubace krůtových vajec je ve skutečnosti velmi jednoduchý proces, který vyžaduje trochu volného času a péče.V souladu s výše uvedenými informacemi budete moci dostat ven malé krůtí mláďata.