Jablko s výraznou medovou příchutí - Variety Korobovka

Nejenom malé děti, ale také mnoho dospělých miluje jablka, zejména pokud jsou velmi sladká .

V některých případechmusí být konzumovány ze zdravotních důvodů.

V dnešní době zahrádkáři, kteří takové odrůdy jablek vítají často a s velkým potěšením, hovoří oKorobovka- kdysi velmi populární řadě oblíbených plodů.

Jaký je a proč je tak milovaný a nadále milovaný?Popis odrůdy, fotografie a obrázky v článku.

Jaký druh druhů?

Korobovka je známa profesionálním zahradníkům, amatérům, běžným majitelům osobních pozemků a městským obyvatelům již několik desetiletí.

U lidí můžete slyšet další jména této odrůdy -Medunichka, Honey, Medovka.

Toto je staráletní odrůdajablek z národního výběru, jejichž všechna jména přímo souvisejí s medem.

Tuto zvláštnost lze vysvětlit skutečností, že přítomnost kyseliny se u ovoce vůbec nepociťuje, a proto jsou považovány za jedlé téměř okamžitě po vaječníku.

Letní odrůdy jablek rovněž zahrnují: Apple Spasitel, Yandykovsky, Yubilyar, Robin, Melba, Gorno-Altai, Horolezec, Raně červená, Letní pruhovaná, Solzedar.

Znečištění

Takovou odrůdou, jakou je Korobovka, jesamoobsluha .Proto, aby došlo k opylení, je třeba stromy vysadit nejen osamoceně, ale v blízkosti jiných odrůd jablek.Jinak plodina prostě nemůže čekat.

Za jeden z nejlepších opylovačů se považují tyto druhy: Papiroka a White Naliv, Skořice pruhovaná sSuislepskyatakéKitayka Saninsky .

Krabička se vyznačuje průměrnou dobou květu.Pěstování vstoupí docela pozdě - ne dříve nežv šestém roce života .

Malé a malé komodityovoce dozrávají brzy.

Takže už můžete sklízetna začátku srpna. Ovoce se uchovávápo dobu jednoho měsíce , někdy o něco déle.

Je třeba mít na paměti, že čím déle jsou jablka skladována, tím více se jejich chutnost zhoršuje.

Sklizenou plodinu skladujte na chladném místě.

K tomu je vhodný sklep nebo suterén.

Ovoce je pečlivě tříděno, naskládáno do krabic nebo krabic a umístěno na předem připravené místo.

Popis odrůdy Korobovka

Doporučuje se pěstovat korobovku hlavně na pozemcích pro domácnost.To dokládá skutečnost, že hmotnost jednoho jablka této odrůdy obvyklenepřesahuje 40 gramů.

Přesně takdruh odrůdy dostal své jméno, protože se obvykle prodával v krabicích.I přesnevýznamnou velikostvšak jejich cena nebyla nejnižší, protože mnoho cukrářů používalo jablka jako glazované ovoce.

Boxing Tree jestředně dlouhá, vytrvalá, mrazuvzdorná rostlina.

Crohn se vyznačujetvarem koště .

Na výhonky tmavě hnědé barvy se umístí mírně zakřivené a kulaté eliptické letáky střední velikosti.

Mohou být buď prakticky rozloženy, nebo mírně zvýšeny podél okrajů.

Tmavě zelené listy krabice jsou na dotek kožovité a poměrně husté.

Jsou mírně pubertální, mírně zvrásněné a lesklé.Okraje listů jsou rovné a mají velké zuby a základny jsou zaoblené.

Strom má tenké řapíky, jakož i malé a úzké, kopinaté stipuly.

Pokud jde o samotné ovoce, je třeba nejprve poznamenat, že jablka Korobovy jsou plodys výraznou vůní . jsou malé , rovinné, ve většině případů nerovné.

Jablka jsou zelenkavě žlutá a mají slabě třešňové červené pruhy.Šupka na nich je docela hustá, tenká, hladká a mírně mastná.

Odrůda je charakterizována zrezivělým trychtýřem, širokým talířem, který má nápadně nabobtnalé hlízy u dna sepálů a neúměrně velkým pohárkem vzhledem k velikosti jablek.

Plody nažloutlé krabičkybuničina, ve kteréprakticky neobsahuje kyselinu .Chutnají tedy mírněpřipomínající med .Jablka jsou šťavnatá a ještě nemáte úplně zralé ovoce.

Foto





Historie výběru

Odrůda jablek Korobovka, která si díky své chuti získala nesmírnou popularitu, byla vyšlechtěnaS.I. Isaevemv procesu spolupráce sM.P. Maximovou.

Bylo možné jej získat kříženímSkořice pruhované s Wesley.

Korobovka je známá jako jedna zvelmi starých odrůd jablek na začátku létaširoce používaných v lidovém výběru.

Ovoce bylo poprvé vědecky popsáno v1855.

Údajně dostali své jméno, protože v té době se neprodávaly jednotlivě a podle hmotnosti, ale v krabicích, jako různé bobule, kvůli jejich malé velikosti.

V Rusku a v některých dalších zemích východní Evropy a západní Asie byla tato odrůda jablek dlouho vyloučena z územního plánování.

Toto rozhodnutí bylo způsobenodrobnou ovocností.

Přesto mnozí chovatelé oceňují Korobovku za schopnost předat všechny dědičné rysy potomkům.

Díky těmto vlastnostem lze stromy použít jako mateřskou formu při práci na tvorbě dalších časnýchchutných a mrazuvzdorných odrůd jablek.

V PolskuKorobovka bylazahrnuto do sbírky shromážděné vvaršavské biologické rezervaci. Cení se také vEstonsku- je zařazeno do seznamu starověkých druhů jabloní.

Region přirozeného růstu

Tato odrůda sladkých a aromatických jablek z počátku léta je v současné době vyloučena z územního plánování .

Přesto se však často vyskytuje ve starých zahradách, kde stále můžete vidět několik stromů Korobovky.

Považuje se za dostatečně slibnou odrůdu pro rozmnožování v amatérském zahradnictví v obydlených oblastech střední zóny.

Medunitsa je velmi rozšířená ve státech východní Evropy:Rusko, Ukrajina, Bělorusko a pobaltské země.

Následující odrůdy se vyznačují vysokou odolností proti mrazu: jantar, síto, uralety, zázračné, Lada, Aelita, Antey, Svítilna.

Výnos

Pouze ovocné stromy Korobovky přicházejí k plodenípo dobu 5-7 let života .Stromy přinášejí plodinydeset, nebo dokonce patnáct let , během nichž udržujíročně , i kdyžnejsou dostatečně vysoké.

Charakteristickým rysem Korobovky je, že ve vyšším věku (po dvaceti letech života) se počet plodin může výrazně zvýšit, ale v tomto případě nejde pouze o ostrou periodicitu výnosu, ale také o snížení velikosti samotného ovoce..

Obvykle dochází k úplnému zrání jablekna konci července - začátku srpna..Plody dobře drží na větvích stromu a na zem padají pouze ty, které byly zasaženy můrou.Produktivita jestřední.

A ovoce lze sklízetpo dobu nejméně padesáti let. Současně lze z jednoho stromu odebrat několik krabic jablek.

Hlavním rozdílem jepomalá akumulace produktivity.

Zralé stromy tedy produkujíasi 70 kilogramů jablek , což je mnohem více ve srovnání s mladšími rostlinami.

Zpravidla se na nich vytváří velmi velké množství ovoce, alejsou lehké a malé velikosti , takže celková hmotnost je relativně malá.

Výsadba a péče

Poznání všech tajemství výsadby a péče o jabloň značně usnadní život zahradníka.

Výsadba pole, stejně jako jiné stromy, se doporučuje na podzim nebo brzy na jaře.Díky své nenáročnosti na podmínky prostředí a půdu si můžete vybrat téměř jakékoli místo.Je však nutné, aby opylovači byli poblíž, protože tato odrůda patří k neplodným stromům.

I přes nenáročnost jabloní by se o ně mělo také postarat.Sazenice musí být pravidelně napojena tak, aby se zakořenila.

Kromě toho je v některých případech hnojeno hnojivy.To je obzvláště nutné, pokud je Země chudá na živiny a mikrokomponenty.

V zimě se doporučuje zabalit kmen stromu , aby se zabránilo výskytu mrazových děr.

Podzim by měl být čistý a důkladnýočistěte kmen a větve po stopách konkrétní nemoci a život škůdců.

Na začátku jarase jabloně ošetřují zvláštními látkami , které nedovolují škodlivým organismům množit se a šířit mikroorganismy, což vede k poškození stromů a ovoce.

​​

Nemoci a škůdci

Stará ruská odrůda jablek je distribuována téměř všude.Zahradníci a chovatelé to ocenípro jejich vynikající chuťapro jejich nenáročnost na růstové podmínky a vysokou odolnost proti chladu.

V oblastech průmyslových zahrad je Korobovka v naší době velmi vzácná, stále je však vysazována v domácích zahradách a tyto stromy lze vidět i ve starých zahradách.

Je třeba poznamenat, že Korobovka je poměrně odolná vůči různým chorobám a často není vystavena škůdcům.

Takže na vidlicích, kostrových větvích s boly prakticky neexistují stopy spálení sluncem.Není vidět na stromech a mrzne.

Tato odrůdavšak značně trpí štěrbinou. Posledně jmenovaných by se mělo bát hlavněběhem období dešťů.

Za účelem ochrany stromů a zachování jejich produktivity je nutné pečlivě sledovat stav rostlin, zejména během období zrání, protože v tomto konkrétním období je nejaktivnější štětinatka.

Kromě toho stromy doporučené na začátku jara ošetřeno speciálními roztoky , které chrání před škůdci a různými chorobami.

Aby se zabránilo tvorbě mrazových děr na kmeni jabloně, měla by být na zimu dobře zabalena.

Před tím musí být kufr očištěn od zbytků po jakékoli nemoci.

Korobovka je raná odrůda jablek, která přináší potěšení dětem i dospělým po více než tucet let.

Je oceňovánaza svou nenáročnost a výraznou medovou chuť .

Drobné ovoce je obzvláště oblíbené u manželek v domácnosti a cukrářů pro cukrárnu, která je může polevit a použít je k přípravě široké škály jídel.

Na jaře si prohlédněte video o prořezávání ovocných stromů.