Jak a jak dlouho trvá vaření kukuřice v květináči na klasech Bonduelle?

Současný rozmazlený spotřebitel dostane obrovský výběr obilovin.Na regálech trhů a supermarketů najdete vše, co vaše srdce touží: kukuřičné klasy různé zralosti a různých odrůd, konzervovaná a vařená kukuřice, stejně jako mnoho produktů z jejích zrn.

V sovětských dobách byla tato zelenina volně dostupná na polích kolektivní farmy a kdokoli se mohl zlomit tak, jak bylo potřeba.Užitečnou rostlinu docela aktivně pěstovali zahradníci a letní obyvatelé.Absolutně všechny matky a babičky věděly, jak uvařit chutné jídlo.

Poté byly vařeny v neuvěřitelně velkém množství, v květináčích, jejichž kapacita byla asi deset litrů.Recept na oblíbené jídlo každého byl pečlivě předáván z generace na generaci.

Užitečné vlastnosti

Málokdo ví, že tato rostlina se používá nejen při vaření, ale takéa v alternativní medicíně, kde její rostlinné a cereální části lze nalézt mezi ingrediencemi, které jsou jedinečné svými léčivými vlastnostmi léčivých poplatků a infuzí.

Kukuřice příznivě ovlivňuje celkový stav lidského těla,se používá při léčbě různých chorob,používá se v kosmetologii a obsahuje:

  • vitamíny - A, B, PP, E, H;
  • mikro a makro prvky - jód, vápník, draslík, mangan, měď, fosfor, zinek, železo;
  • kyseliny, které příznivě ovlivňují cholesterol v krvi.

Lékaři doporučují, aby tělo, které očistí tělo od přebytečného cholesterolu, bylo konzumováno staršími lidmi, aby se zabránilo ateroskleróze. Několik lžic zrn denně zvýší tón, posílí krevní cévy,zlepší fungování srdce, močový měchýř a zlepší chuť k jídlu.V případě selhání trávení a jeho důsledků se doporučuje konzumovat gram 100 vařených semen.

Reference. Výrobek je neocenitelný pro vegetariány a při hubnutí.

Obsahuje snadno stravitelné bílkoviny, rychle nasycuje a eliminuje riziko přejídání, urychluje metabolické a trávicí procesy, doplňuje nedostatek vitamínů a minerálních látek, zvyšuje tón a zvyšuje odolnost vůči stresu.

Stejně jako každá rostlina s léčivými vlastnostmi -se používají určité kontraindikace. Je třeba postupovat opatrně:

  • Pacienti s chronickými gastrointestinálními chorobami.
  • Lidé se zvýšenou koagulací krve v důsledku vysokého obsahu vitamínu K, který tento proces aktivuje.
  • V obezitě kvůli vysokému obsahu kalorií 93 kcal na 100 g.
  • S individuální nesnášenlivostí a projevem alergických reakcí.

Příprava výrobku

Neměli byste odkládat okamžik přípravy na dlouhou dobu.Zakoupené válce Bonduelle,je nutné okamžitě třídit podle stejné velikosti, pro jejich současné svařování, očistit od špinavých, poškozených listů a potemnělé části stigmat.Zbývající chloupky a mladé, čerstvé greeny dodají hotové misce šťavnatost a vůni.

Po ošetření vše důkladně opláchněte tekoucí vodou. Zejména velké hlávky zelí mohou být nakrájeny na požadovaný počet dílůpro pohodlné umístění v kontejnerech.

​​

Jak to udělat správně?

Fanoušci zlaté pochoutky musí dodržovat některá pravidla, aby si zachovali měkkost, šťavnatost a neztratili látky užitečné pro lidské tělo (podrobnosti o tom, jak vařit kukuřici tak, aby byla měkká a šťavnatá, zde ).Existují dva nejjednodušší z kategorie „klasického“ receptu.

První možnost

  • Zelenina zpracujte a umyjte, očistěte je od poškozených zelených a ztemnělých vlasů.
  • Umístěte pokud možno pevněji do pánve.
  • Nalijte studenou vodu 5 centimetrů nad úroveň vrcholu klasu.
  • Uzavřete víko a vařte 15-20 minut, dokud není připraveno.
Důležité! Doba trvání procesu vždy závisí na zralosti obilovin.Pokud není příliš zralá, pak nestráví.

Starý a přezrálý by měl být podroben dlouhodobému tepelnému zpracování. Někdy akce trvá 30-40 minut nebo více (informace o rychlém vaření kukuřice se dozvíte zde ).

Second

  1. Zpracujte a umyjte kukuřici.Odložte čerstvé, nepoškozené zelené.
  2. Vyrovnejte spodní a boční části pánve s připravenými, čistými listy.
  3. Zeleninu položte tak, aby se nedotýkala stěn.
  4. Doplňte zbývající vrstvu a naplňte studenou vodou.
  5. Cook, jako v prvním případě.

Připravenost produktu se při každém způsobu přípravy kontroluje vidličkou: pokud jsou zrna snadno propíchnuta nebo žvýkána, je mísa připravena.Je třeba si uvědomit, že vlastnosti obilovin po ochlazení ztuhnou, takže musí být podávány v horkém stavu.

Předčasně zralá kukuřice se vaří po dobu 15–20 minut. Vaření staré nebo přezrálé, někdy trvá i půl hodiny nebo déle.Stáří zrn lze snadno určit podle barvy - čím sytější a jasnější barva, tím starší jsou.

Sůl by měla být těsně před použitím, jinak během vaření sůl vyteče veškerou vlhkost a zrna ztvrdnou.

Správně vařená zrna jsou měkká, šťavnatá a mají bezkonkurenční chuť.Přečtěte si naše materiály, z nichž se naučíte, jak vařit kukuřici bez uší a celou mladou zeleninu a také se učit neobvyklé recepty a způsoby, jak hotový produkt uložit.

Klasický recept

  1. Pokud je to žádoucí, ošetřte a opláchněte rostliny a nechejte jemné listy a stigmy bez poškození.
  2. Ponořte se do studené vody na chvíli - pokud jsou klásky staré.Pokud jste mladí, neměli byste to dělat.
  3. Přiveďte k varu a vařte 10-15 minut se zavřeným víkem.
  4. Zkontrolujte připravenost.
Doporučení. Aby byla kukuřice měkká a něžná, nechte ji ve vodě pod uzavřeným víkem dalších 15 až 20 minut po dokončení varu.

Chcete-li se dostat z vody a pokud byla miska připravena v zeleninových skořápkách, měli byste se jich zbavit.

Viz nejlepší recepty na vaření vařené kukuřice na klasu v pánvi v v tomto materiálu.

Jak vařit se solí?

Jak dlouho trvá vaření a jak je odrůda Bonduelle na pánvi?

  1. Ošetřujte a umývejte mladé, čerstvé uši a nechejte zelené, neporušené listy.
  2. Vařte slanou vodu v nádobě připravené k vaření.Sůl podle chuti, rychlostí 1 lžíce.na 3 litry vody.
  3. Zelí se vloží do vroucí vody, přikryje se, sníží se teplo a na 15 až 20 minut se vaří.
  4. Po vaření vypusťte vodu.
  5. Zabalte horký hrnec s ušima do froté ručníky, aby se udržovalo teplo a dosáhlo bohatší chuti.
  6. Před podáváním by měly být listy loupány a zelenina nastrouhaná solí.

Pokud je kukuřice mladá, lze ji snadno strávit, měli byste si proto vzít časa striktně dodržovat doporučený režim (podrobnosti o tom, jak a kolik vařit mladé kukuřice na klasu v pánvi, si přečtěte zde ).Pokud se vaří déle, než je nutné, stane se tuhou a bez chuti.Cukry by měly být zcela ponořeny do vody, protože ty nahoře obvykle vznášejí.Proto musí být pravidelně převráceny, aby se rovnoměrně vařily.

Čas vyhrazený propříprava je vždy stanovena od okamžiku, kdy se voda vaří.

Zjistíte, zda solit kukuřici, když vaříte, a také si můžete prohlédnout recepty krok za krokem pro přípravu této cereálie na klasu se solí, můžete zde.

Vlastnosti vaření

Nezralá kukuřice může být v procesu bezpečně solena, přičemž je přísně dodržována doba vaření.Pokud je však nutné proces zkrátit, neměla by se přidávat sůl.

Vaří bez soli, protože sůl pomáhá dehydratovat produkt a ztratit jeho vzhled. Připravená kukuřice by měla být nasolena bezprostředně před použitím. Je-li to žádoucí, lze po podání použít roztavené nebo zmrazené máslo.To vše je věcí vkusu a čistě osobních preferencí.

Důležité! Zralé nebo jednoduše zralé plody kukuřice by neměly být ponořeny do slané vody.Výsledkem bude, že budou rigidnější a méně šťavnaté.

Léčivé vlastnosti odvarku

  • Odvar z klasů kukuřice zralosti mléka nebo tzv. „Bílých“ odrůd, vařených společně s obaly a stigmy, vezměte každý po 1-2 šálek 3x denně.
  • Při léčbě onemocnění pankreatu s metabolickými poruchami, nervovými poruchami, psychózami a epilepsií.
  • Má vlastnosti proti stárnutí, proto se doporučuje starším lidem jako prostředek proti stárnutí.

Spolu s chutnými, zdravými a výživnými vlastnostmi kukuřice jako samostatného jídla je velmijeho léčivé vlastnosti jsou cenné a nenahraditelné.To není jen chutné, ale také velmi zdravé jídlo.Pokud jej pravidelně používáte, můžete rychle zlepšit stav těla a dodržovat opatření.Pokud máte nějaké nemoci, poraďte se se svým lékařem.

Užitečné video