Jak a jak dlouho trvá vaření mladé kukuřice na klasu v pánvi?

Léto je skvělé období.Odpočinek!Moře!Pozitivní!A samozřejmě ta nejchutnější jídla a nápoje!Již v červenci můžeme jít do jakéhokoli supermarketu nebo náměstí a koupit si uši mladé kukuřice.Pár minut a ... voila!

Byt je plný vůně chutné a zdravé kukuřice.Mladé ženy v domácnosti si nepochybně kladou otázky: jak dlouho a správně vaří kukuřici?Náš článek vám řekne, jak připravit chutné jídlo, které jsme milovali od dětství - mladou kukuřici v pánvi v nejkratším čase a bez námahy.


Kukuřice je vynikající symbióza prospěšných mikroorganismů, vitamínů a minerálů .V závislosti na období a teritoriální poloze se kukuřice zpívá v červenci.Právě v tuto chvíli byla největší poptávka.V srpnu jsou požadovány speciální gurmány, kteří mají rádi zralejší a pevnější kukuřici.

Jak vařit a jak dlouho trvá vaření mladé kukuřice na klasu v květináči ve vodě?Výběr odrůdy a kvality tohoto produktu přímo závisí na tom, jak úspěšný je v hotové formě.Recept není vybíravý, existuje však řada specifických rysů, bezcož nemůže dělat.

Nejen chutné, ale také zdravé!

S kukuřicí, která má úžasnou chuť, je také dána řada nezbytných a užitečných vlastností.Jeho hodnota spočívá v tom, že neabsorbuje škodlivé a nepříznivé chemické látky z prostředí a hnojiv.Nejdůležitější vlastností je, že během tepelného zpracování neztrácí užitečné vlastnosti. Mnoho kulinářských odborníků a vědců potvrzuje teorii, že kukuřice:

  • chrání stěny krevních cév;
  • pomáhá při fungování ledvin a nadledvin;
  • čistí a obnovuje strukturu jater;
  • normalizuje nervový systém;
  • a pomáhá zajistit životnost a vitalitu člověka.

Studie navíc potvrzují, že vařená kukuřice si zachovává všechny své vitaminy a aminokyseliny.Někteří se obávají, že vařená kukuřice ztloustne.To není pravda.Kukuřičná zrna jsou užitečná při hubnutí stravy. Cholin obsažený v kukuřici je ideální pro milovníky výživy:

  • zlepšuje „buněčné“ zdraví těla;
  • pomáhá normalizovat fungování nervového systému;
  • vylučuje krevní cholesterol;
  • normalizuje metabolismus.
DŮLEŽITÉ:Kukuřice je prostě nutností pro ženy.

Vitaminy E, A, PP, skupiny zlepšují stav kůže, vlasů a nehtů.Při pravidelném používání můžete své tělo doslova omladit, protože zpomaluje proces stárnutí tkání.

Nejlepší z nejlepších tipů pro zlepšení těla pomocí produktu

​​
  • Pokud konzumujete kukuřici i v malém množství po dobu 15 po sobě následujících dnů, zmizí z potíží, jako je chronická nauzea, bolest hlavy, únava, zhoršené funkce spánku a probuzení
  • Křesťanský půst, když lidé nejedí hodně bílkovin a masa, bude to ideální spasení!Konec konců, když se spotřebuje, uvolní se mnoho bílkovin a hormonů, které pozitivně ovlivňují naše tělo.Díky molekulárnímu mechanismu a zrychlené degradaci tuků se budete cítit lépe a zhubnout.
  • Pokud konzumujete kukuřici denně po dobu jednoho měsíce, můžete zvýšit svůj organismus až na 7–8% celkové délky sítě kapilárních krevních cév.Tím se významně sníží množství škodlivých toxinů, zpomalí stárnutí a chrání všechny vaše orgány před nepříznivými vnějšími vlivy.

Výběr obilovin

Když se rozhodnete, že si dnes kukuřici užíváte, určitě si ji koupíte. Doufáme, že vám naše tipy pomohou v této volbě:

  • Chcete-li připravit kukuřici v pánvi, musíte si vybrat mladé uši s mléčně bílými nebo světle žlutými zrny.Musí být zároveň elastickí, ale při lisování na zrno musí být šťavnaté.
  • Vzhled zralé kukuřice bude jasně žlutý.Není o nic méně chutná, ale během vaření může být tužší a drsnější.Doba vaření se bude lišit a může činitasi hodinu.
  • Pokud by zrna kukuřice neměla být zaoblená a měla by mít jamky.To znamená, že tato kukuřice je již zralá a není vhodná pro vaření.Listy by se neměly odloupávat z klasů, být suché nebo pomačkané.Měli by působit svěžest a být zelený.
  • Nekupujte klasy kukuřice bez listů.To může znamenat, že byl ošetřen chemickými pesticidy a kvůli nedostatečné prezentaci bylo možné listy jednoduše oříznout.

Jak si vybrat kukuřici?

Poznámka pro hostesky

  1. Vyberte si klasy stejné velikosti.Dosáhnete tedy souběžné přípravy tohoto ošetření.
  2. Pokud jste získali velké uši, rozlomte je na polovinu a vložte je do bramborového bochníku.
  3. Nespěchejte, abyste očistili klasy listů. Při vaření bude chuť klasů mnohem lepší.
  4. Před vařením kukuřice ji nechte jednu hodinu namočit ve studené vodě.Následně opláchněte kukuřici slanou vodou.
  5. Vložte kukuřici do pánve, jakmile voda již uvařila, 15 minut před koncem vaření ji osolte podle chuti.
  6. Cobs by měly být vařeny na nízkém žáru v závislosti na jejich zralosti:
    • mladé klásky - 20–40 minut;
    • zralé klásky - 2,5 až 3 hodiny.
  7. Na konci vaření zkuste několik fazolí a ujistěte se, že jsou uvařené.

Recepty krok za krokem na vaření

Jak můžete chutnat mladou kukuřici na klasu?

Klasický

Budeme potřebovat:

  • 7-10 uší;
  • voda;
  • sůl;
  • máslo.

Příprava:

  1. Vezeme klásky s listy.
  2. Cmyky čistíme a myjeme je tekoucí vodou.
  3. V hotové vroucí vodě (tři litry) sklopíme uši.Po nějaké době by měli přijít.
  4. Zakryjte je listy.
  5. Snižte teplotu na střední a vařte 30-40 minut.
  6. Vyjmeme hotovou kukuřici z vody, setřeme ji rozpuštěným máslem a posypeme solí.(jak vařit kukuřičné klasy solí, přečtěte si zde ).
  7. Není nutné trávit mladé kukuřice - z tohoto důvodu může ztuhnout.

S omáčkou

Budeme potřebovat:

  1. Pro omáčku:
    • 1 šálek zakysané smetany;
    • 1 polévková lžíce cukru;
    • sůl;
    • mletý pepř;
    • česnek;
    • petržel;
    • Basil.
  2. Pro kukuřici:
  • 5 kusů klasů;
  • 1 sklenice mléka;
  • 100 g.máslo;
  • voda.
  • Příprava:
  1. Každé ucho by mělo být podélně oříznuto na polovinu.Přeložte pánev.
  2. Nalijte dostatečné množství vody tak, aby zcela pokrývalo kukuřici.Zapálili jsme pánev.
  3. Poté, co se jídlo vaří 15 minut, přidejte máslo a mléko.
  4. Miska se uvede do varu a vaří se po dobu 10-15 minut.
  5. Při přípravě klasů připravte omáčku.Všechny přísady se přidají do sklenice a bije, dokud se nedosáhne homogenní hmoty.

Ponořením klasů do omáčky si užíváme neobvyklou a novou chuť.

Podrobnosti o tom, jak vařit kukuřičné klasy chutným a správným způsobem, si přečtěte v tomto materiálu a zde najdete úspěšné a rychlé recepty na přípravu této obiloviny.

V mexice

Potřebujeme:

  • dvě limetky;
  • 50 gramů horkého sýra;
  • 4 kukuřice na klasu;
  • dvě červené chilli papričky;
  • sůl;
  • 50 gramů másla.

Proces přípravy chutné a kořeněné misky:

  1. Nejprve musíte vyčistit klasy od listů a chlupů.Poté je vložte do hluboké pánve.Po nalití vody přiveďte k varu a vařte dvacet minut.
  2. Chilli papričky vyperte, jemně nasekejte.
  3. Sýr rozemeleme na jemném struhadle.
  4. Omyjte vápno a poté nakrájejte na prstence.
  5. Poté, co se vařená kukuřice vyjme z pánve, počkejte, až uschne.
  6. Poté pečte klasy na grilu, na grilu nebo v troubě.Tento proces nebude trvat déle než deset minut.
  7. Nastrouhejte horkou hlavu zelí s máslem, posypte chilli a sýrem (strouhaný).
  8. Podávejte kukuřici hrubou solí a plátkem vápna.

Bon apetit!

Kvůli různorodému složení je kukuřice dalším nástrojem v léčbě většiny chorob, ale použití této cereálie v potravě přináší tělu více výhod, takže živiny se vstřebávají rychleji.Na našem webu najdete články o tom, jaké způsoby vaření kukuřice jsou na pánvi a také jak dlouhovařit třídy Bonduelle a zrna bez uší.

Jak je skladovat ve vařené formě?

Hlavním tajemstvím řádné ochrany vařené kukuřice je to, že má velmi ráda vlhkost. Po vaření je nejlepší nechat rostlinu v květináči s vývarem. To platí zejména pro zralé klasy kukuřice, ve kterých zrna již ztratila svou „mléčnou“ měkkost.Několik hodin poté, co se vývar ochladil, by měla být pánev chlazena.Kukuřice tak může být skladována dva dny.

POZOR:Kukuřice je velmi zdravý produkt s vysokou chutí.

Kukuřice jde dobře s jinými produkty, , takže můžete vylepšit recept na toto jídlo.Není to však příliš kalorická.Proto se doporučuje, aby byl zařazen do stravy celé rodiny.To pomůže diverzifikovat výživu, zlepšit metabolismus a poskytnout tělu novou dávku vitamínů a minerálů.