Jak lze vařit mladou kukuřici a jak dlouho trvá vaření?

Kukuřice je známý potravinářský produkt.Byl pěstován a aktivně používán v kulinářských receptech před mnoha lety.Poprvé ji začali pěstovat jako domácí kulturu v Mexiku ve 12. století.Brzy se tato nádherná cereálie rozšířila po celém světě a stala se oblíbeným mnoha národům.

Chovatelé ho nevšímali a představili odrůdy stolů, které se vyznačují sladkou a jemnou chutí.Ale jaké je jeho použití?Jak si vybrat a vařit kukuřici, zejména mladé?Tomu budeme rozumět v tomto článku.

Složení a přínosy kukuřice

Kukuřice je jednoletá rostlina, je zástupcem rodu obilovin .Aktivně se pěstuje v Ruské federaci.Používá se jako potravinový produkt pro člověka i pro výrobu krmiv pro zvířata.Jde o to, že zrna této rostliny jsou velmi výživná a správně připravené uši také přinese spoustu radosti z chuti.

Kukuřice obsahuje:

  • vitamíny (PP, E, D, K, B1, B3, B6, B12);
  • kyselina askorbová;
  • minerály (draselné, vápenaté, fosforové, železité a hořečnaté soli);
  • stopové prvky (nikl, měď);
  • aminokyseliny (tryptofan, lysin).

100 g tohoto produktu obsahuje:

  • 10,3 g proteinu;
  • 60 g uhlohydrátů;
  • 7 g tuku;
  • 9,6 g vlákna;
  • 27 g sodíku;
  • energetická hodnota - 80,1 kcal.

Přes svou jednoduchostmá kukuřice mnoho užitečných vlastností pro lidské tělo :

  1. Provádí čisticí funkce.Snadno odstraňuje toxiny a toxiny, stejně jako radionuklidy.
  2. Ženy!Poznámka pro vás.Královna sovětských polí má omlazující vlastnosti.Obsahuje mnoho antioxidantů, díky nimž tkáně lidského těla zůstávají mladší déle.
  3. Odborníci rovněž doporučují použití kukuřice pro prevenci rakoviny.
  4. V případě srdečních chorob jí také pomůže.
  5. Je to nepostradatelný produkt ve stravě dětské výživy.Bohatý produkt v tandemu s dobrou kalorií dodává rostoucímu tělu mnoho potřebných látek.
  6. ​​
  7. Kukuřice aktivně působí proti hnilobě a kvašení ve střevech.

Podívejte se na video o složení a výhodách kukuřice:

Vlastnosti téměř zralého ovoce

Hlavním rysem mladé kukuřice je její chuť.Konzistence zrn je měkčí, jemnější a sladká.Chcete-li to uvařit, musíte strávit méně času než dozrávat uši (jak si vybrat a uvařit mladou kukuřici, řekli jsme zde a od tohoto článku se naučíte, jaka kolik vařit zralou a přezrálou zeleninu).
.

DŮLEŽITÉ : Mladá kukuřice cukrová může být dokonce konzumována syrová.Má skvělou sladkost.

Mladá kukuřice má jednu minus.Nemá všechny vitamíny a minerály, které byly popsány výše.Důvodem je skutečnost, žemladá kukuřice je stále nezralá, neprošla celou fází svého vývoje , a proto se jí nepodařilo akumulovat celé spektrum látek, které jí příroda udělila.

Jak si vybrat ten správný?

Abyste nezkazili všechna očekávání nadcházejícího jídla, musíte se naučit, jak vybrat správný produkt.

  • Musíte jíst během sezóny.Na trh s kukuřicí musíte jít v srpnu a začátkem září.Během této doby prochází kukuřice svou přirozenou fází vývoje, ve které jsou zachovány vlastnosti mladé rostliny.

    Pokud zakoupíte později než v září, bude přezrálé, ne mladé a chutné.Její zrna budou tvrdá.

  • Je důležité znát barvu a být schopen rozeznat úroveň měkkosti.Uši kukuřice s mléčně bílými nebo světle žlutými odstíny jsou nejlepší pro vaření.Čím žlutší je kukuřice, tím starší je.

    Výběr klasů, zkoumání a lehké pochybnosti o nich - v čerstvých zrnech stejné velikosti jsou pevně usazeny na svém místě.Ucho samotné je mírně měkké a pružné.

  • Stav listů.Kromě zrn je důležité věnovat pozornost listům obklopujícím ucho.Pokud ztratili svůj čerstvý vzhled, kukuřice již dlouho přezrálá, a proto se sotva vyplatí čekat na šťavnatou chuť a vůni.

    Neměli byste kupovat klasy bez listů - možná, že uschlé listy byly speciálně odstraněny, aby se skryla skutečnostzpracování kukuřice chemickými látkami.

  • Následná opatření.V mléce mladé kukuřice vytéká při kliknutí na zrna viskózní bílá tekutina.

    Pokud tvar zrn v klasu není kulatý, ale také s jamkami, není vhodný k vaření.

V ideálním případě by se kukuřice měla vařit do 24 hodin po sklizni .Pak to bude dokonale sladké a měkké.S postupem času se cukr rozkládá a mění se na škrob.Chuť se mění.

VAROVÁNÍ : Samozřejmě se kukuřice, která stála syrová více než 24 hodin, nezhoršila.Můžete ho sníst, ale chuť nebude stejná, i když bude uložena v lednici.

Příprava

Budeme tedy brát v úvahu základní pravidla pro přípravu našich pochoutek k vaření.K tomu potřebujete: cobs samotné, hrnec (ale nejlépe litinový kotel) s těsným víkem, vodu, sůl, sporák a dobrou náladu.

Abyste spustili klasy, musíte je namočit do studené vody po dobu 60-80 minut .Studená voda zjemňuje zrna.To lze provést pomocí listů, ale doporučujeme vám je odstranit.

Proč?V ekologicky čisté pěstované kukuřici jsou často zkažená zrna, obvykle na vrcholu klasu.Pokud listy neodstraníte, nemůžete si jich všimnout a patogenní bakterie se mohou rozšířit do zbývajících zrn.Proto:

  1. Vyčistěte uši listů a vláken.
  2. Odstraňte zasažená zrna a umyjte klasy.
  3. Naplňte klasy čerstvou studenou vodou.
  4. Po hodině jsou připravenikulinářské manipulace.

Kolik je hodin a jak vařit přezrálé klasy?

Pokud vaše zkušenost selhala a vy jste získali starší kukuřici, nezoufejte:

  1. Rozdělte klásky na polovinu a vložte do ní zásobník na mléko: voda + mléko (1: 1).
  2. Po 4 hodinách v takové tekutině se naplní sladkostí a struktura zjemní.

Jak vařit: recepty

Na sporáku

Nejjednodušší recept je vařená kukuřice solej .Složení:

  • kukuřice - 6 ks;
  • voda - 2 litry;
  • máslo - 50 g;
  • cukr - 1 polévková lžíce.l;
  • sůl.

Způsob přípravy:

  1. Ponořte kukuřici do vody.Klásky by měly být zcela pokryty vodou.
  2. Podle potřeby můžete do vody přidat trochu cukru.
  3. Vaříme 10-15 minut.

Po vaření sejměte kukuřici, sůl, pěkně na talíř položte a podávejte s máslem.Jedná se o klasický recept na vaření mladé kukuřice vhodné pro velkou rodinu s dětmi.

Podívejte se na video o vaření kukuřice v pánvi na sporáku:

Cookdušená

Velmi chutná je také mladá kukuřice dušená .To bude vyžadovat:

  • kukuřice - 3 ks .;
  • voda - 200 g;
  • máslo - 30 g;
  • petržel;
  • sůl.

Příprava:

  1. Pomazánka s olejem a nasekané klasy.
  2. Umístěte klasy do pomalého vařiče "Pro pár."
  3. Vařte 15 minut.
  4. Poté, osolte a podávejte.

Pečení

Velmi chutná a zdravá kukuřice smažená v másle .Vaření není vůbec obtížné.

Ingredience:

  • kukuřice - 3 ks;
  • máslo - 40 g;
  • koření podle chuti;
  • sůl.

Příprava:

  1. Spusťte klasy na horkou pánvi pokrytou máslem.
  2. Smažte každou stranu po dobu 5 minut při nízkém žáru.V tomto případě musíte posypat kořením.

Smažte pouze semena, pokud chcete připravit přílohu .Tato možnost pečení je rychlejší a šťavnatější.Lepší vám umožní upravit objem posypaného koření.

V mikrovlnné troubě

Složení:

  • kukuřice - 2 ks;
  • máslo - 20 g;
  • pepř;
  • sůl.

Příprava:

  1. Opláchněte kukuřici listy.
  2. Vysušte, nechte vodu vytéct.
  3. Odřízněte špičku klasu.
  4. Uši vložte do mikrovlnné trouby tak, aby se navzájem nedotýkaly.
  5. Zapněte maximální výkon na 3-5 minut.
  6. Po uplynutí této doby vyjměte z mikrovlnné trouby, ale listy neotevírejte okamžitě.Nechte kukuřici stát dalších 20 minut. Proces vaření stále pokračuje, protože stále existuje voda.
  7. Dále, loupejte kukuřici.
  8. Přidejte sůl, pepř podle chuti a kartáčujte olejem.

Jak rychlevařit kukuřici v mikrovlnné troubě v sáčku, přečtěte si zde a v tomto článku najdete nejlepší recepty na vaření zeleniny v mikrovlnné troubě.

V peci

Zejména voňavé a chutné pečené kukuřice v peci s kořením .K vaření budete potřebovat následující přísady:

  • mladá kukuřice - 4 ks .;
  • máslo - 80 g;
  • koriandr - 1 svazek;
  • chuť půl citronu;
  • sůl.

Příprava:

  1. Smíchejte rozpuštěné máslo, jemně nasekané koriandr a kůrku a 1 polévkovou lžíci.lcitronová šťáva.
  2. Srst uší výslednou hmotou.
  3. Zabalte každé ucho do fólie nebo papíru.
  4. Vložte kukuřici do předehřáté trouby na 200 stupňů po dobu 25 minut.
  5. sůl před podáváním.

Podívejte se na video o kukuřici pečené v pikantním oleji:

Vařené ošetření

Nyní se podíváme na základní principy vaření našeho zlatéhoprodukt.

  • Do pánve musíte vložit klasy stejné velikosti .To je nezbytné, aby se naše pochoutka vařila současně.V opačném případě se vyvaří malé a velké se podvaří.

    Pokud jste při nákupu nevěnovali pozornost jejich velikosti a nezískali jste nesrovnalosti, můžete problém vyřešit rozdělením velkých kusů na kousky.To neovlivní kvalitu přípravku.

  • Mladá kukuřice by měla být vystavena teplotě až 30 minut .Tady je zákon: čím déle - tím lépe, nefunguje.Pokud vaříte déle, ztratí chuť.
  • Vložte kukuřici do již vroucí vody .Tím se zachová sladkost a pružnost, ale jemná konzistence.
  • Za varu není nutné přidávat sůl .Výsledkem je zhutnění produktu.Sůl musí být přidána přímo do stolu.
  • Nevařte kukuřici na vysoké teplotě .Po uvaření udělejte alespoň sílu tak, aby mizla.

V tohoto článku jsme hovořili více o tom, jak vařit kukuřici tak, aby byla měkká a šťavnatá.

Před podáním vařte kukuřici.Po ochlazení zrna ztvrdnou a ztratí svou šťavnatost.

Závěr

Mnoho lidí je spojeno s tímto výrobkem se vzpomínkami na své dětství, dům své babičky a dovolenou na moři.Chutný, zdravý a levný produkt.Přesně tak to lze charakterizovat.Proto si vyzkoušejte užitečné tipy a chutné recepty a čekejte na příští sezónu sladké kukuřice.