Jak si vybrat kukuřici a správně vařit, pokud jste si koupili tvrdou?

Vařená kukuřice je jedním z nejoblíbenějších pokrmů v letní sezóně, protože ji milují dospělí i děti.Ale čím déle je tento produkt skladován, tím pevnější je, a to negativně ovlivňuje chuť.

Ale i tvrdá kukuřice může být při dobrém vaření velmi chutná.

Je užitečné, když je to těžké?

Navzdory skutečnosti, že přezrálá kukuřice se stává docela tvrdou, má stále užitečné vlastnosti vlastní mladému produktu. Cereálie obsahuje velké množství vitamínů, jmenovitě:

  • PP;
  • E;
  • K;
  • D;
  • skupiny B.

Kromě toho je přítomno malé množství kyseliny askorbové. V klasech rostlinné složky lze pozorovat přítomnost těchto minerálů a stopových prvků:

  • hořčík;
  • vápník;
  • sůl;
  • fosfor;
  • železo;
  • nikl.
Protein obsažený v cereáliích obsahuje aminokyseliny, které jsou užitečné pro lidské tělo, jako je lysin a tryptofan.

Kromě toho použití dokonce tvrdé kukuřice pomáhá odstranit z těla:

  • radionuklidy;
  • toxiny;
  • struska,nahromaděné v buňkách.

Přítomnost celého komplexu vitamínů na klasech rostlin zpomaluje proces stárnutí a má preventivní účinek na možný vývoj rakoviny a problémy s kardiovaskulárním systémem.

Jak si vybrat?

Jak již bylo uvedeno, tvrdá kukuřice může být vařena tak, aby se její chuť nezkazila, ale je mnohem snazší věnovat pozornost výběru nezralé kukuřice.Pro výběr zralé, ale nikoli přezrálé kukuřiceje třeba věnovat pozornost těmto bodům:

  1. Ušní rostlina by měla mít relativně malou velikost kolem dlaně.
  2. Ucho by mělo být pokryto listy, což přispěje k delší době čerstvosti.Protože listy chrání uši, zrna nemohou předčasně vyschnout.
  3. Při nákupu kukuřice na bazaru byste si měli vybrat rostliny, které se nacházejí ve stínu, protože dlouhodobé vystavení kukuřice slunci je spojeno s tvorbou škodlivých mikroorganismů.
  4. Zrna zralé a zdravé kukuřice jsou pevně svázána.Mají obyčejný krém nebo žlutý odstín.
  5. Sbírejte kukuřici se stále zelenými listy, protože zažloutlé listy rostliny naznačují, že obilovina byla sklizena již dávno a již částečně ztratila svou šťavnatost.

Příprava

Vlastnosti přípravy obilné rostliny na vaření jsou následující:

  1. Kukuřice pečlivěmyje se pod tekoucí vodou a špinavé listy jsou z něj odstraněny.Na klasu můžete nechat několik listů, protože to dodá bohatství kukuřice (můžete se dozvědět, jak vařit kukuřici na lahodném chutě, stejně jako vidět jednoduché recepty krok za krokem s fotografiemi, viz zde ).Hlavní věc je, že zbývající listy jsou zcela zdravé (nemají hnilobu) a čisté.
  2. Kromě toho se hodinu před zahájením vaření kukuřičných klasů doporučuje namočit je do studené vody.
  3. Jsou-li hlavy zelí příliš velké, je vhodné je rozdělit na polovinu.

Domácí vaření: ingredience, recept, doba trvání

V tomto okamžikuexistuje spousta receptů na vaření tvrdé kukuřice , což vám umožňuje dělat to na konvenčním sporáku v květináči, v peci, v mikrovlnné troubě a pomocí řady dalších technických zařízení.

Na sporáku

Jedním z populárních receptů na výrobu tvrdé kukuřice na sporáku je jeho předmáčení ve směsi vody a mléka.

Pro vaření kukuřice na sporákujsou potřebné následující přísady:

  • voda;
  • mléko;
  • několik kusů kukuřice (množství je určeno objemem pánve).

K přípravě tvrdé kukuřice na sporáku potřebujete:

  1. Namočte hlávky zelí do nádoby směsí vody a mléka.Tyto složky se berou v poměru 1: 1.V této podobě zůstává produkt zapnutýpo dobu 4 hodin.
  2. Po této době se kukuřice vloží do hrnce s vodou a vaří se, dokud se neuvaří.Neexistuje přesný čas na výrobu hlávkového zelí, protože vše přímo závisí na rozmanitosti kukuřice a velikosti uší.Je třeba si uvědomit, že pokud je kukuřice tvrdá, pak vaříme, nemělo by to být stejně jako mladé hlavy zelí, ale 1-2krát delší, v průměru 2-3 hodiny (o tom, jak vařit kukuřici)aby bylo měkké a šťavnaté, přečtěte si zde a z tohoto článku zjistíte, jak dlouho trvá vaření čerstvé kukuřice).

Dušená

Existuje poměrně populární recept na výrobu tvrdé kukuřice v dvojitém kotli.

K přípravě klasů pro rostlinný předpisbudete potřebovat následující složky:

  • několik klasů kukuřice;
  • máslo;
  • 50–60 gramů vlašských ořechů;
  • pozemní kardamom;
  • sůl.

Pokud jde o vaření, je třeba:

  1. Namažte dvojitou misku kotle máslem a poté do ní pevně vložte hlavy zelí.
  2. Časovač napařovače je nastaven na 30 minut.
  3. Bereme další kontejner, ve kterém kombinujeme takové složky, jako je rozpuštěné máslo, jemně nasekané vlašské ořechy a mletý kardamom.
  4. Vařené hlavy zelí se umístí na talíř a nalijí se na vařenou směs.

Chcete-li se naučit, jak vařit kukuřici rychle a chutně v dvojitém kotli, a také vidět recepty, můžete zde .

Pečení

Existujeřada receptů na vaření tvrdé kukuřice pečením, ale v poslední době je stále více populární uzený sýrový recept.

K přípravě rostliny obilovin s použitím této metodyjsou nutné následující složky:

  • dvě kukuřice;
  • lžíce olivového oleje;
  • 50 gramů uzeného sýra;
  • 3 stroužky česneku;
  • 30 gramů másla;
  • několik listů bazalky.

Vytváření tohoto receptu:

  1. Hlavy zelí se namazají olivovým olejem a poté se umístí na gril nebo pánev.Doba pečení rostliny je asi 15 minut, zatímco uši je třeba neustále převracet.
  2. Paralelně s tím se do mísiče umístí plátky uzeného sýra, rozpuštěného másla a česneku.Směs se rozdrtí na jednotnou konzistenci.
  3. Vařené hlávkové zelí se umístí na talíř a nalije se na něj mísicí hmotou a potom se posype jemně nasekanou bazalkou.

V mikrovlnné troubě

Aby bylo možné vařit kukuřici pomocí mikrovlnné trouby ve vaku , musí být připraveny následující ingredience:

  • několik hlav obilnin;
  • voda;
  • rozpuštěné máslo;
  • sůl.

Vaření:

  1. Hlavy zelí se nechají jednu hodinu namočit ve studené vodě a poté rozloží do malých sáčků vyrobených z polyethylenu.
  2. 2 polévkové lžíce nalité do balíkůlžíce vody, pak jsou pevně svázané.Ve vázaných pytlích je nutné vytvořit několik malých otvorů, aby skrze ně unikla pára.
  3. Poté se balení umístí do mikrovlnné trouby na dobu 10-15 minut, trouba se zapne na plný výkon.
  4. Po přípravě kukuřice by měla být namazána rozpuštěným máslem a solí.

V peci

K přípravě kukuřice v pecije třeba připravit následující produkty:

  • několik hlavkukuřice;
  • slunečnicový olej;
  • voda;
  • máslo;
  • sůl.

Vaříme takto:

  1. Hlavy kukuřice, které nejsou vyčištěny, jsou položeny na plech na pečení předem naolejovaný slunečnicovým olejem.
  2. Voda se nalije na plech na pečení, takže uši kukuřice jsou napůl potaženy tekutinou.
  3. Hlavy zelí jsou pokryty silnou fólií a pečeny po dobu 40 minut až 2 hodin při teplotě 200 stupňů.
  4. Po vyrobení kukuřice by měla být oloupána, namazána máslem a nasolena.

Zde se můžete dozvědět více receptů na výrobu kukuřice v troubě .

Jak uložit vařenou zeleninu?

Pokud po přípravě tvrdé kukuřice podle některého z výše uvedených receptů nebyla úplně snědena, je třeba pečlivě uchovávat vařený produkt.

Rada. Nejlepší možností by bylo vložit vařený produktoddělený kontejner a zabalte ho do fólie.Je však výhodné vařit hlavy zelí v takovém množství, aby mohly být ihned konzumovány.

Tvrdá kukuřice není problém, protože její správná příprava může učinit chuť přezrálého produktu ještě jasnější než mladší.Hlavní věcí je zvolit vhodný způsob vaření.