Jak správně a kolik času musíte vařit kukuřici na pánvi bez uší: recepty a tipy

Kukuřice je oblíbené jídlo pro děti i dospělé.Správně vařená zrna jsou měkká, šťavnatá a mají bezkonkurenční chuť.Jak vařit kukuřici, na klasu nebo ne?Kukuřici můžete vařit na pánvi bez uší.Existuje poměrně velké množství receptů, které uspokojí přání každého.

Vlastnosti

Kukuřice má řadu biologických funkcí.Stojí za zmínku, že se jedná o teplomilnou rostlinu.Klíčení semen probíhá při teplotě 7-8 stupňů.Pro bobtnání je zapotřebí 40% vody podle hmotnosti zrna.S výhradou všech těchto podmínek se v 5. až 6. den vytvoří sazenice.

Jakmile se v kukuřici vytvoří 3–4 listy, je vidět přítomnost první úrovně uzlových kořenů.S každou formací nového páru listů se vytvoří nová řada uzlových kořenů.Při pěstování plodiny na chernozemu dosahuje kořenový systém hloubku 3-4 m a po stranách kořenů se šíří do 120–150 cm.

V počáteční fázi vegetace má kukuřice pomalý růsta vyžaduje dlouhodobé osvětlení.V tomto okamžiku, v místě růstu rostliny, jsou položeny všechny budoucí orgány, v důsledku čehož se kukuřice bojí zanášení během prvních 3 až 4 týdnů.Pokud anoběhem tohoto období zarostlé plevelem, poté na krátkou dobu plodina prudce poklesne.

Minimální teplotní režim pro tvorbu sazenic, listů a stonků zůstává 10 stupňů.Jarní mrazy až 2-3 stupně výhonky dobře snášejí, ale podzimní 3 stupně je negativně ovlivňují.

Jak je to užitečné?

Vařená kukuřice je nejen chutná, dobře nakrmená, ale také zdravá.Takové jídlo může být vynikajícím občerstvením, přílohou nebo dokonce samostatným jídlem.Kromě nepostradatelné chuti je pro tělo velmi užitečná i cereálie. Složení obsahuje všechny vitaminy a minerály nezbytné pro plné fungování lidského těla :

  • vitaminy B, C, D, K, PP;
  • draslík;
  • fosfor;
  • železo;
  • kyselina glutamová.

Vlastnosti obilné kultury ve schopnosti očistit tělo toxinů a odstranit z něj cholesterol.

Pozor! Při pravidelném používání zeleniny se trávicí systém těla normalizuje.Vařený produkt v tandemu s máslem je skvělý lék na zácpu.

Jak si vybrat?

Před provedením kukuřice je důležité vybrat tu správnou.Zde jsou následující funkce:

  1. Koupit zeleninu v sezóně (červenec-srpen) .Vyberte si pouze mladé a svěží uši.V mladé zelenině jsou mléčně bílé nebo se nažloutlým nádechem.
  2. Nakoupená kukuřice musí být šťavnatá a odolná .Zrna mají stejnou velikost a těsně sousedí.Vpo stisknutí musí uvolnit tekutinu, která vypadá jako mléko.
  3. Suchá a scvrklá jádra nejsou vhodná pro vaření .Po usušení se cukr uvnitř zrn mění na škrob a samotná zelenina ztrácí svou sladkost a aroma.
  4. Nezapomeňte si prohlédnout listy .Měly by být jasně zelené, svěží a dobře přiléhající k sobě.Současně jsou antény mírně vlhké.

Pro rovnoměrné vaření kukuřice vyberte uši stejné velikosti se zrnem stejné velikosti.

Příprava

Před zahájením přípravy by měla být kukuřice připravenapodle následujících doporučení:

  1. Smazats listy cobs, umýt je pod tekoucí vodou.
  2. Zeleninu nechte 1 hodinu vychladnout ve studené vodě.
  3. Oddělte zrna od hlavy zelí.
  4. Semena nechte 4 hodiny a teprve poté pokračujte v jejich vaření.Pak se stanou měkkými a šťavnatými (o tom, jak vařit kukuřici tak, aby byla měkká a šťavnatá, přečtěte si tohoto článku ).
Jedním z oblíbených potravin pro dospělé i děti je vařená kukuřice.Ale aby se tato zelenina ukázala jako sladká a šťavnatá, musíte dodržovat některá pravidla.Přečtěte si naše materiály o tom, jak vařit kukuřičné klasy v hrnci chutné a správné, a jak a kolik vařit Bonduelle.

Jak vařit doma v pánvi?

Se solí

Jak dlouho trvá vaření kukuřice v květináči ?Toto je klasický recept používající mladé klásky.Postup :

  1. Připravte pánev.Umístěte tam již připravená kukuřičná jádra.
  2. Nalijte vodu tak, aby pokrývala zrna o 2–3 cm.
  3. Je lepší použít nádobu se silným dnem, aby se produkt rovnoměrně zahřál.
  4. Pro další aroma položte listy a stigmy na dno nádoby.
  5. Umístěte hrnec na sporák, počkejte, až se voda vaří, přidejte sůl (30 g), snižte teplo a počkejte 10 minut.Tentokrát stačí na to, aby se mladá kukuřice vařila (jak a kolik času na vaření mladé kukuřice na klasu v pánvi najdete zde ).
  6. Můžete zkusit pár zrn podle chuti.Hotový produkt je měkký a šťavnatější.
  7. Horká zrna zlikvidujte na sítu, soli a položte na připravenou desku.Miska je připravena k jídlu.

Chcete-li se dozvědět více receptů na výrobu kukuřice na klasu se solí, viz zde.

Bez soli

Při vaření používejte sůl pouze na konci, nemusíte ji přidávat na pánev, protože zpomaluje proces vaření, proto se kukuřice bude vařit déle. Postup :

  1. Připravená semena vložte do nádoby, nalijte směs mléka s vodou (1: 1), umístěte na sporák.
  2. Jakmile se zrna vaří, snižte teplotu a duste, dokud se vaří pod krytem.
  3. Připravenost zrna můžete zkontrolovat vidličkou.Měly by být měkké.
  4. Po přípravě zrna zřeďte a umístěte na misku.Přidejte plátek nahořemáslo a koření.

Speciální recepty

Velmi často se mladá kukuřice vaří na pánvi s mlékem.Tato metoda je ve srovnání s klasikou poměrně nákladná, ale hotová zrna získávají jemnou chuť a neuvěřitelné chuťové vjemy.

Recept č. 1 :

  1. Umístěte již připravená kukuřičná zrna na silnostěnnou pánev.
  2. Přidejte mléko shora tak, aby zrna byla pokryta 2-3 cm.
  3. Nemusíte solit, položte pánev na sporák a nechte 20 minut vařit na mírném ohni.
  4. Zlikvidujte hotová zrna v cedníku, přidejte máslo a počkejte 3-5 minut, než se absorbují.Posypeme solí podle chuti.

Recept č. 2 :

  1. Kukuřici vaříme klasickým receptem se solí.
  2. Odstraňte zrna a položte na talíř.
  3. Vařte 2 šálky mléka, nalijte kukuřici.Zapálte a držte tam 10 minut.
  4. Před vařením přidejte plátek másla.
  5. Hotové jídlo solte bezprostředně před použitím.
Pozor! Před vyjmutím pánve z ohně se nespěchejte k odstranění semen.Nechte je chvíli stát a živte se mléčnou máslovou chutí a vůní.

Jak skladovat vařenou zeleninu?

Stojí za zmínku, že kukuřice není skladována po dlouhou dobu, takže není vhodné ji sklízet na zimu.Zakoupený produkt musí být okamžitě uvařen.Ale již uvařený produkt lze připravit předem a zároveň jej udržet čerstvý a čerstvýchutnost před použitím.

Uchovávání jídla v lednici je nejvhodnější možností, ale pouze po dobu nejvýše 2 dnů .A vařená zrna s talířem, který se obalí přilepeným filmem.Nedoporučuje se překračovat uvedenou dobu skladování, protože kukuřice ztratí svou chuť a vůni.

Vařená kukuřice je skutečnou léčbou a také zdrojem velkého množství vitamínů.Předložené recepty na vaření umožňují vařit kukuřici rychle a jídlo je chutné, aromatické a výživné.A dát mu více pikantnosti a originality může být, pokud se kombinuje s jinými přísadami.