Jak vařit a jak vařit mini kukuřici?

Mini kukuřice je prezentována ve formě malých klasů podlouhlého tvaru, jejím hlavním rozdílem od tradiční kukuřice je absence zrn.

S ohledem na tyto vlastnosti se postup přípravy kukuřice také liší od přípravy hlav běžného tvaru.

Vlastnosti

Délka hlav mini kukuřice je 8-12 cm a průměr dosahuje 2-4 mm.Má velmi malá zrna světle žluté barvy se šťavnatým masem. Odrůda dostala název díky miniaturním zrnům .

Na území naší země se taková rostlina nachází velmi zřídka.Pokud ale v zahradě svých sousedů uvidíte keříky o průměru asi metr vysoké, můžete si být jisti, že se jedná o kukuřici.Na jednom keři se rostliny mohou objevit až 10 hlav.

Benefit

Pomoc! Jídla z této kukuřice se považují za dietní.

Použití mini kukuřice má příznivý účinek na stav těla :

  1. Tento zástupce rostlin obilovin podporuje kvalitativní odstraňování toxinů z těla, což zabraňuje předčasnému stárnutí.
  2. Hlavy zelí se rovněž používají k prevenci rakoviny a srdečních chorob.
  3. Má příznivý účinek na gastrointestinální trakt.


Mini kukuřice má mnoho užitečných vlastností
.

  • Obsahuje mnoho vitamínů B, jmenovitě B1, B2 a B5.
  • Obiloviny rovněž zahrnují vitaminy skupin C, A, D, E, K a PP.
  • Rostlina je také bohatá na minerály a stopové prvky, které zahrnují:
    1. soli;
    2. železo;
    3. fosfor;
    4. draslík;
    5. hořčík;
    6. měď;
    7. ​​
    8. nikl.

Výhodou této odrůdy kukuřice je minimální přítomnost škrobu v kompozici.

Důležité! Je však třeba si uvědomit, že tento typ kukuřice není povolen pro každého.

Vzhledem k nadměrnému obsahu vitamínu K, který přispívá ke srážení krve , je zakázáno používat rostliny pro lidi, kteří mají problémy s krevními sraženinami .

Jak si vybrat?

  1. Před zakoupením mini kukuřice pečlivě prozkoumejte její hlávkové zelí , neměly by mít zažloutlé listy.Nevšímejte si také loupaných hlávek zelí, protože i krátkodobé skladování v této formě vede ke ztrátě šťavnatosti a pronikání škodlivých mikroorganismů.
  2. Zkuste se dotknout zrn kukuřice , měly by být pružné a vlhké.Pro vaření kukuřice je lepší zvolit mladé a šťavnaté uši.Poslední aspekt může být určen drcením zrna, pokud z něj bude uvolněna šťáva, pak je rostlina čerstvá a měl by být upřednostňován on.

Příprava

Pozor! Před vařením klasů je třeba je nechat vsáknoutstudená voda po dobu 2 hodin s listy.

Zachováte tedy v co největší míře všechny užitečné vlastnosti tohoto produktu a další příprava mini kukuřice přispěje k tomu, že bude šťavnatý a sladký.

Jak vařit?

Jak vařit kukuřici :

  1. Po uplynutí doby máčení kukuřici vyjměte a vložte ji do pánve.
  2. Doplňte studenou vodou a umístěte na sporák.
  3. Kolik mám vařit ?V závislosti na stavu mini kukuřice se vaří 20 až 40 minut (podrobnosti o správném vaření tak, aby bylo měkké a šťavnaté, si přečtěte zde ).

Recepty

V tomto okamžiku existuje mnoho receptů na vaření mini kukuřice.

Polévka s kuřecím masem

K jeho přípravě jsou zapotřebí následující složky :

  • 5 středně brambor;
  • jedna malá mrkev;
  • jedna malá cibule;
  • klasy kukuřice - 3-5 kusů;
  • 200 gramů kuřete;
  • rostlinný olej;
  • sůl, pepř podle chuti;
  • 2 stroužky česneku;
  • greeny: kopr nebo petržel.

Vaření :

  1. Nalijte do pánve vodu, vložte do ní kuře a dejte misku na sporák.
  2. Po vroucí vodě je třeba solit, kuře se vaří půl hodiny.
  3. Při přípravě vývaru oloupejte cibuli a nakrájejte na tenké proužky, nastrouhejte mrkev.
  4. Připravenou zeleninu dejte do pánve a restujte na 10-15 minut.
  5. Paralelně s tím, samostatnězrna kukuřice a dáme do pánve na cibuli a mrkev, směs ingrediencí se peče po dobu 15 minut, produkty musí být neustále promíchány.
  6. Oloupejte brambory a nakrájejte na malé kostky, přidejte do vývaru.
  7. Vařte 10 minut a poté přidejte smaženou zeleninu do vývaru.Vařte dalších 15 minut.
  8. Zkontrolujte, zda je sůl, pepř.
  9. 5 minut před koncem vaření přidejte jemně nakrájenou zeleninu a česnek.
  10. Sloužíme na stole.

U taveného sýra


Pro jeho přípravu budou vyžadovány následující produkty
]:

  • klasy kukuřice - 2-3 kusy;
  • 3-4 středně brambory;
  • jedna střední cibule;
  • jedna malá mrkev;
  • 200 gramů kuřete;
  • 200 gramů smetanového sýra;
  • jeden malý pepř;
  • jedno středně rajče;
  • sůl, pepř podle chuti;
  • rostlinný olej;
  • Zelení: kopr nebo petržel;
  • 3 stroužky česneku.

Vaření :

  1. Kuřecí řízek jsme vložili do vaření po dobu 30 minut, po zahřátí nasolíme vodu.
  2. Zároveň čistíme cibuli a mrkev.Nakrájejte cibuli na malé kostky, tři mrkve na struhadle, smažené.Přidejte rostlinný olej a pravidelně míchejte ingredience.
  3. Oddělte kukuřičná jádra od uší a přidejte je do cibule a mrkve.
  4. Nakrájíme na malé kostky papriky a rajčata, přidáme do cibule a mrkve.
  5. Fry do nabídky.
  6. Brambory oloupeme a nakrájíme na středně velké kostičky, přidáme k varuvývar.
  7. Vařte 15 minut, přidejte smaženou zeleninu a zkuste sůl.
  8. Přidejte smetanový sýr a pokračujte ve vaření, dokud se sýr úplně nerozpustí.
  9. 5 minut před koncem vaření přidejte podle chuti jemně nakrájenou zeleninu a česnek, pepř.
  10. Podávejte na stůl.

Zeleninový guláš

K jeho přípravě jsou nutné následující složky :

  • 2 kukuřice;
  • 100 gramů zeleného hrášku;
  • jedna střední tykev;
  • jedna velká cibule;
  • jedna střední mrkev;
  • 3 středně brambory;
  • 2 velké papriky;
  • 2 velká rajčata;
  • rostlinný olej;
  • sůl, pepř podle chuti;
  • Zelení: kopr nebo petržel.

Vaření :

  1. Veškerá zelenina se musí umýt, oloupat a nakrájet na středně velké kostičky.
  2. Dále si vezměte velkou pánev a brambory smažte, dokud nedosednou na zlatohnědou.
  3. Poté přidejte cibuli a mrkev a smažte znovu, dokud se nevaří.
  4. Poté se přidají zrna mini kukuřice, zeleného hrášku a papriky.Zelenina se smaží dalších 10-15 minut.
  5. Poté přidejte cuketu a rajčata, sůl, pepř a dušené maso, dokud nejsou jídla hotová.
  6. 5 minut před koncem vaření přidejte jemně nakrájenou zeleninu.
  7. Sloužíme na stole.

Salát s vařenou zeleninou

K jeho přípravě jsou nezbytné následující složky :

  • 200-300gramy předvařené mini kukuřice;
  • jablko;
  • 2 středně velké mrkve;
  • jedna střední cibule;
  • 3 vařená vejce;
  • jedna okurka;
  • sůl, pepř podle chuti;
  • majonéza podle chuti;
  • kopr.

Vaření :

  1. Nastavili jsme vařit brambory a vejce.
  2. Nakrájejte cibuli na proužky, nastrouhejte mrkev a smažte.
  3. Jablko jsme nakrájeli na tenké proužky, vložili jsme jej do misky na salát, nakrájené brambory nakrájíme na kostky a dáme je tam.
  4. Strouháme vejce.Okurka nakrájená na proužky.
  5. Smíchejte všechny ingredience se smaženou cibulkou a mrkví.Sůl, pepř.
  6. Přidejte majonézu a posypte jemně nasekanou zelení.
​​

Pizza

Pro zkoušku budou vyžadovány následující složky :

  • 2 šálky mouky;
  • sklenici teplé vody;
  • jedno vejce;
  • půl lžičky soli;
  • jedna lžíce cukru;
  • jedno balení kvasinek.

Pro plnění jsou vyžadovány následující produkty :

  • 200 gramů uzeniny;
  • jedna střední cibule;
  • jedno velké čerstvé rajče;
  • jeden velký pepř;
  • 4 až 5 hlav mini kukuřice;
  • rajčatová pasta nebo kečup;
  • majonéza;
  • strouhaný sýr;
  • greeny.

    Vaříme takto: :

    • Nejprve připravíme těsto.Postupujte takto:
      1. Přidejte sůl, cukr a vejce do teplé vody.
      2. Mouka musí být smíchána se suchým droždí a postupně nalita do vody.
      3. Míchejte těsto na teplém místě.
    • Zatímco těsto přichází, děláme náplň.K tomu:
      1. Vše nakrájejte na kostky: klobása, cibule, pepřBulharský, rajče.
      2. Smíchejte na velké desce všechny produkty s mini kukuřicí a majonézou.
      3. Poté, co se těsto objeví, namažte plech na pečení rostlinným olejem a vložte na něj těsto ve formě vrstvy.
      4. Namažte ji rajčatovou pastou, rozložte náplň, rovnoměrně ji rozložte po celé vrstvě, posypte strouhaným sýrem a posypte bylinkami.
      5. Dali jsme ji do pece při 180-220 stupních a pečeme 30-50 minut (jak jinak můžete vařit kukuřici v troubě, zjistíte zde ).
    Nejen chutná, ale i zdravá kukuřice, která na konci letních prázdnin potěší žaludek i oko, umožňuje tělu nasycení vitamíny a připravit se na obtížné podzimní období.Doporučujeme vám podívat se na naše články o tom, jak a jak dlouho trvá vaření mléka, zralého a zrajícího, na klasech, zmrazených obilovin,a také vidět recepty na vaření v pánvi, pomalém vařiči a mikrovlnné troubě, dvojitém kotli doma.

    Mini kukuřice je produkt, který lze použít ve velkém počtu receptů, takže pokud jej máte, nebudete muset hladovět.