
Mini kukuřice je prezentována ve formě malých klasů podlouhlého tvaru, jejím hlavním rozdílem od tradiční kukuřice je absence zrn.
S ohledem na tyto vlastnosti se postup přípravy kukuřice také liší od přípravy hlav běžného tvaru.
Vlastnosti
Délka hlav mini kukuřice je 8-12 cm a průměr dosahuje 2-4 mm.Má velmi malá zrna světle žluté barvy se šťavnatým masem. Odrůda dostala název díky miniaturním zrnům .
Na území naší země se taková rostlina nachází velmi zřídka.Pokud ale v zahradě svých sousedů uvidíte keříky o průměru asi metr vysoké, můžete si být jisti, že se jedná o kukuřici.Na jednom keři se rostliny mohou objevit až 10 hlav.
Benefit
Pomoc! Jídla z této kukuřice se považují za dietní.
Použití mini kukuřice má příznivý účinek na stav těla :
- Tento zástupce rostlin obilovin podporuje kvalitativní odstraňování toxinů z těla, což zabraňuje předčasnému stárnutí.
- Hlavy zelí se rovněž používají k prevenci rakoviny a srdečních chorob.
- Má příznivý účinek na gastrointestinální trakt.
Mini kukuřice má mnoho užitečných vlastností .
- Obsahuje mnoho vitamínů B, jmenovitě B1, B2 a B5.
- Obiloviny rovněž zahrnují vitaminy skupin C, A, D, E, K a PP.
- Rostlina je také bohatá na minerály a stopové prvky, které zahrnují:
- soli;
- železo;
- fosfor;
- draslík;
- hořčík;
- měď;
- nikl.
Výhodou této odrůdy kukuřice je minimální přítomnost škrobu v kompozici.
Důležité! Je však třeba si uvědomit, že tento typ kukuřice není povolen pro každého.
Vzhledem k nadměrnému obsahu vitamínu K, který přispívá ke srážení krve , je zakázáno používat rostliny pro lidi, kteří mají problémy s krevními sraženinami .
Jak si vybrat?
- Před zakoupením mini kukuřice pečlivě prozkoumejte její hlávkové zelí , neměly by mít zažloutlé listy.Nevšímejte si také loupaných hlávek zelí, protože i krátkodobé skladování v této formě vede ke ztrátě šťavnatosti a pronikání škodlivých mikroorganismů.
- Zkuste se dotknout zrn kukuřice , měly by být pružné a vlhké.Pro vaření kukuřice je lepší zvolit mladé a šťavnaté uši.Poslední aspekt může být určen drcením zrna, pokud z něj bude uvolněna šťáva, pak je rostlina čerstvá a měl by být upřednostňován on.
Příprava
Pozor! Před vařením klasů je třeba je nechat vsáknoutstudená voda po dobu 2 hodin s listy.
Zachováte tedy v co největší míře všechny užitečné vlastnosti tohoto produktu a další příprava mini kukuřice přispěje k tomu, že bude šťavnatý a sladký.
Jak vařit?
Jak vařit kukuřici :
- Po uplynutí doby máčení kukuřici vyjměte a vložte ji do pánve.
- Doplňte studenou vodou a umístěte na sporák.
- Kolik mám vařit ?V závislosti na stavu mini kukuřice se vaří 20 až 40 minut (podrobnosti o správném vaření tak, aby bylo měkké a šťavnaté, si přečtěte zde ).
Recepty
V tomto okamžiku existuje mnoho receptů na vaření mini kukuřice.
Polévka s kuřecím masem
K jeho přípravě jsou zapotřebí následující složky :
- 5 středně brambor;
- jedna malá mrkev;
- jedna malá cibule;
- klasy kukuřice - 3-5 kusů;
- 200 gramů kuřete;
- rostlinný olej;
- sůl, pepř podle chuti;
- 2 stroužky česneku;
- greeny: kopr nebo petržel.
Vaření :
- Nalijte do pánve vodu, vložte do ní kuře a dejte misku na sporák.
- Po vroucí vodě je třeba solit, kuře se vaří půl hodiny.
- Při přípravě vývaru oloupejte cibuli a nakrájejte na tenké proužky, nastrouhejte mrkev.
- Připravenou zeleninu dejte do pánve a restujte na 10-15 minut.
- Paralelně s tím, samostatnězrna kukuřice a dáme do pánve na cibuli a mrkev, směs ingrediencí se peče po dobu 15 minut, produkty musí být neustále promíchány.
- Oloupejte brambory a nakrájejte na malé kostky, přidejte do vývaru.
- Vařte 10 minut a poté přidejte smaženou zeleninu do vývaru.Vařte dalších 15 minut.
- Zkontrolujte, zda je sůl, pepř.
- 5 minut před koncem vaření přidejte jemně nakrájenou zeleninu a česnek.
- Sloužíme na stole.
U taveného sýra
Pro jeho přípravu budou vyžadovány následující produkty ]:
- klasy kukuřice - 2-3 kusy;
- 3-4 středně brambory;
- jedna střední cibule;
- jedna malá mrkev;
- 200 gramů kuřete;
- 200 gramů smetanového sýra;
- jeden malý pepř;
- jedno středně rajče;
- sůl, pepř podle chuti;
- rostlinný olej;
- Zelení: kopr nebo petržel;
- 3 stroužky česneku.
Vaření :
- Kuřecí řízek jsme vložili do vaření po dobu 30 minut, po zahřátí nasolíme vodu.
- Zároveň čistíme cibuli a mrkev.Nakrájejte cibuli na malé kostky, tři mrkve na struhadle, smažené.Přidejte rostlinný olej a pravidelně míchejte ingredience.
- Oddělte kukuřičná jádra od uší a přidejte je do cibule a mrkve.
- Nakrájíme na malé kostky papriky a rajčata, přidáme do cibule a mrkve.
- Fry do nabídky.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na středně velké kostičky, přidáme k varuvývar.
- Vařte 15 minut, přidejte smaženou zeleninu a zkuste sůl.
- Přidejte smetanový sýr a pokračujte ve vaření, dokud se sýr úplně nerozpustí.
- 5 minut před koncem vaření přidejte podle chuti jemně nakrájenou zeleninu a česnek, pepř.
- Podávejte na stůl.
Zeleninový guláš
K jeho přípravě jsou nutné následující složky :
- 2 kukuřice;
- 100 gramů zeleného hrášku;
- jedna střední tykev;
- jedna velká cibule;
- jedna střední mrkev;
- 3 středně brambory;
- 2 velké papriky;
- 2 velká rajčata;
- rostlinný olej;
- sůl, pepř podle chuti;
- Zelení: kopr nebo petržel.
Vaření :
- Veškerá zelenina se musí umýt, oloupat a nakrájet na středně velké kostičky.
- Dále si vezměte velkou pánev a brambory smažte, dokud nedosednou na zlatohnědou.
- Poté přidejte cibuli a mrkev a smažte znovu, dokud se nevaří.
- Poté se přidají zrna mini kukuřice, zeleného hrášku a papriky.Zelenina se smaží dalších 10-15 minut.
- Poté přidejte cuketu a rajčata, sůl, pepř a dušené maso, dokud nejsou jídla hotová.
- 5 minut před koncem vaření přidejte jemně nakrájenou zeleninu.
- Sloužíme na stole.
Salát s vařenou zeleninou
K jeho přípravě jsou nezbytné následující složky :
- 200-300gramy předvařené mini kukuřice;
- jablko;
- 2 středně velké mrkve;
- jedna střední cibule;
- 3 vařená vejce;
- jedna okurka;
- sůl, pepř podle chuti;
- majonéza podle chuti;
- kopr.
Vaření :
- Nastavili jsme vařit brambory a vejce.
- Nakrájejte cibuli na proužky, nastrouhejte mrkev a smažte.
- Jablko jsme nakrájeli na tenké proužky, vložili jsme jej do misky na salát, nakrájené brambory nakrájíme na kostky a dáme je tam.
- Strouháme vejce.Okurka nakrájená na proužky.
- Smíchejte všechny ingredience se smaženou cibulkou a mrkví.Sůl, pepř.
- Přidejte majonézu a posypte jemně nasekanou zelení.
Pizza
Pro zkoušku budou vyžadovány následující složky :
- 2 šálky mouky;
- sklenici teplé vody;
- jedno vejce;
- půl lžičky soli;
- jedna lžíce cukru;
- jedno balení kvasinek.
Pro plnění jsou vyžadovány následující produkty :
- 200 gramů uzeniny;
- jedna střední cibule;
- jedno velké čerstvé rajče;
- jeden velký pepř;
- 4 až 5 hlav mini kukuřice;
- rajčatová pasta nebo kečup;
- majonéza;
- strouhaný sýr;
- greeny.
Vaříme takto: :
- Nejprve připravíme těsto.Postupujte takto:
- Přidejte sůl, cukr a vejce do teplé vody.
- Mouka musí být smíchána se suchým droždí a postupně nalita do vody.
- Míchejte těsto na teplém místě.
- Zatímco těsto přichází, děláme náplň.K tomu:
- Vše nakrájejte na kostky: klobása, cibule, pepřBulharský, rajče.
- Smíchejte na velké desce všechny produkty s mini kukuřicí a majonézou.
- Poté, co se těsto objeví, namažte plech na pečení rostlinným olejem a vložte na něj těsto ve formě vrstvy.
- Namažte ji rajčatovou pastou, rozložte náplň, rovnoměrně ji rozložte po celé vrstvě, posypte strouhaným sýrem a posypte bylinkami.
- Dali jsme ji do pece při 180-220 stupních a pečeme 30-50 minut (jak jinak můžete vařit kukuřici v troubě, zjistíte zde ).
Nejen chutná, ale i zdravá kukuřice, která na konci letních prázdnin potěší žaludek i oko, umožňuje tělu nasycení vitamíny a připravit se na obtížné podzimní období.Doporučujeme vám podívat se na naše články o tom, jak a jak dlouho trvá vaření mléka, zralého a zrajícího, na klasech, zmrazených obilovin,a také vidět recepty na vaření v pánvi, pomalém vařiči a mikrovlnné troubě, dvojitém kotli doma.Mini kukuřice je produkt, který lze použít ve velkém počtu receptů, takže pokud jej máte, nebudete muset hladovět.
- Nejprve připravíme těsto.Postupujte takto: