Jak vařit chutné a správné kukuřice v pánvi Panasonic?

Kukuřice je na třetím místě v popularitě po pšenici a rýži.To není překvapivé, protože produkt je bohatý na celý komplex vitamínů a minerálů, které jsou nezbytné pro celý život.Dospělí a děti z celého světa tuto pochoutku milují.

Kromě obrovských výhod je kukuřice také velmi chutná.Aby se tato královna polí stala oblíbeným rodinným pokrmem, stačí ji správně uvařit.Pro zkušené ženy v domácnosti to nezabere ani práci, ani moc času.

Pokrok však nestojí a v našich kuchyních se usadil moderní zázrak technologie - pomalý vařič.Nyní mohou moderní ženy v domácnosti vařit svůj oblíbený produkt v zázračném hrnci a přitom si zachovat všechny živiny!

Odkud pochází?

Podle vědců je kukuřice jedním z prvních produktů, které lidé pěstovali .Vlastnost výrobku je považována za území moderního Mexika.Jídlo konzumovali vysoce rozvinuté kmeny indických farmářů.Později, s Columbusem, přišlo kukuřice do Evropy.

Americká novinka dobyla evropskou veřejnost a pevně vstoupila do stravy šlechty.Později díky moudrosti kultivace mohla mexická pochoutka jíst všechny ostatní třídy.

Jaké je použití kukuřice?

Kukuřičná jádra - skladminerály a vitaminy užitečné pro člověka .Produkt obsahuje ve velkém množství vitamin: K, PP, C, D a skupinu B. Rovněž je zaznamenán obsah vlákniny, škrobu, draslíku, hořčíku, kyseliny linolové a mnoha dalších užitečných látek.

Pravidelné stravování pomůže vyřešit následující problémy:

  • ke zlepšení fungování gastrointestinálního traktu;
  • posilovat svaly a zajišťovat další výživu nervových buněk;
  • pektiny obsažené v produktu pomohou zabránit tvorbě nádorů;
  • kyselina glutamová pomůže zlepšit paměť a funkci mozku;
  • konzumace mladých zrn pomůže zbavit tělo toxinů a toxinů;
  • produkt je užitečný při léčbě hepatitidy a cholecystitidy;
  • Doporučuje se, aby kukuřici konzumovali diabetici, alergici a lidé s obezitou a onemocněním jater.

Podívejte se na video o výhodách kukuřice:

Jak si vybrat?

Aby byla kukuřičná jídla nejen zdravá, ale také chutná, musíte si vybrat správný produkt. Pouze vysoce kvalitní mladé klasy kukuřice mohou přinést výhodya skutečnou radost pro gurmány.Aby byl nákup úspěšný, měli byste se řídit jednoduchými pravidly:

  1. Čerstvé mladé kukuřice se prodává pouze v sezóně.Začíná to v polovině konce srpna.
  2. ​​
  3. Pro vaření je nejlepší zvolit hlávkové zelí s bělavými nebo světle žlutými zrny.
  4. Kukuřice na klasu by měla být měkká a zároveňelastický dotek.
  5. Pokud mírně propíchnete zrno, měla by se z něj objevit bělavá, viskózní kapalina, která se svou konzistencí podobá mléku.
DŮLEŽITÉ : Zářivě žlutá hustá zrna označují starý klas.Skutečnost, že produkt je přezrálý, je indikována tvrdými nažloutlými listy, které samy zaostávají za hlavou zelí.

Podívejte se na video o výběru kukuřice pro vaření:

Příprava

Existuje mnoho receptů na vařenou kukuřici.Téměř každá hostitelka má svůj vlastní „vlastní“ způsob přípravy tohoto produktu.Než však začnete vařit, musíte hlavy řádně připravit na tepelné zpracování.

  1. Uši důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.
  2. Namočte hlávky zelí po dobu 1-1,5 hodiny ve vodě o teplotě místnosti.
  3. Odstraňte klasy stejné velikosti.V opačném případě nemusí produkt vařit rovnoměrně.

Listy z hlávek zelí nelze odstranit. Existuje mnoho receptů, které zahrnují vaření kukuřice s listím .V tomto případě se musíte zbavit pouze suchých a vybledlých listů.

Vaření

Sporáky Panasonic jsou spolehlivé a mají vysokou funkčnost.Mnoho majitelů si všimne poměrně skromného seznamu automatických programů.Pokud však přilákáte fantazii a online fóra, bude problém vyřešen.Programy, které vývojáři stanovili, jsou dostačující pro přípravu zdravého, chutného a rozmanitého jídla.

V tomtoPomocí tohoto stroje můžete vařit téměř všechna tradiční jídla v naší kuchyni (viz recepty na vaření chutných kukuřičných pokrmů v pomalém vařiči s pokyny krok za krokem zde ).Není také obtížné a vařit kukuřici.Stojí za zmínku, že v pomalém vařiči se učí mnohem chutnější, proces vaření zabere mnohem méně času a všechny užitečné látky jsou uloženy.

Ve vodě

Abychom vařili kukuřičné hlavy ve vodě, potřebujeme :

  • Sporák Panasonic;
  • stolní sůl; mořská sůl může být v případě potřeby nahrazena;
  • pět mladých klasů kukuřice;
  • lžíce másla;
  • litr čisté vody.

Algoritmus účinků :

  1. Před zahájením přípravy by se kukuřičné hlavy měly očistit od listů a vlasů a důkladně se opláchnout.Poté položíme zelené šťavnaté listy na dno vícedílné vrstvy rovnoměrnou vrstvou.
  2. Oloupané a umyté hlávkové zelí položte na list, přidejte máslo a naplňte jej litrem čisté filtrované vody.
  3. Poté zavřete víko vícekomorového ventilu a posuňte ventil do polohy „uzavřeno“.Nastavili jsme režim „vaření“ nebo „polévka“ a časovač nastavte na 30 minut.
  4. Po signálu, že je vaření hotové, pusťte páru a hotovou kukuřici položte na rovnou misku.Sůl a olej se přidávají podle chuti.

Dušená

Dušená jídla jsou velmi zdravá.Téměř vždy, parní kuchyně se doporučuje pro lidi snemoci trávicího traktu, kojící matky a malé děti.Vařená kukuřice v dvojitém kotli uchovává všechny vitaminy a minerály, které jsou pro člověka tak prospěšné.

K přípravě budeme potřebovat :

  • mladé kukuřičné hlavy v množství 3–4 ks;
  • Panasonic multicooker s nádobou s dvojitým kotlem;
  • čistá filtrovaná voda 1,5 až 2 litry.

Algoritmus akcí :

  1. Před zahájením vaření důkladně omyjte a očistěte kukuřici od zelených a "vlasů".Nalijte vodu do multicookeru, nainstalujte dvojitý kotel.
  2. Rozbíjíme hlavy zelí tak, aby se vešly do kontejneru.Zavřete víko multikamer a nastavte režim „napařování“.Stanovili jsme čas - 30 minut.
  3. Po skončení programu položte kukuřici na rovnou desku, podávejte se solí a máslem.
Vařená kukuřice je oblíbeným zážitkem pro dospělé a děti.O tom, jak a kolik se má vařit v multicookers Redmond a Polaris, stejně jako v tlakovém hrnci - přečtěte si naše materiály.

Jak sloužit as čím?

Dospělí i děti mají rádi kukuřici.Toto je jedno z oblíbených jídel konce srpna.Ale jak by to mohlo být jinak?!Koneckonců, teprve v této roční době si můžete užít mladé a šťavnaté produkty.

TIP : V kulinářských tradicích naší země jedte vařené kukuřičné hlavy.Nezapomeňte nabídnout hostům a máslo.

Samozřejmě esteticky příjemné uši vypadají úplně vařené, aleje mnohem pohodlnější jíst malé kousky. Hostitelka může experimentovat a vařit grilovanou kukuřicinabídkou kečupových, česnekových nebo hořčičných omáček.

Snažit se kousnout zrna z uší by mělo být takové, že jsou již pokousaná v ústech.Pomůže to nestříkat šťávu a vyhnout se nepříjemnosti u stolu.Hlava zelí je odebírána ručně, lze použít papírové ubrousky.Pokud je omáčka nabízena pro jídlo - je rozprostřena tenkou vrstvou, lžičkou na uchu.Nebuďte chamtiví a pokuste se okamžitě vzít hodně omáčky.Může začít kapat a rozpakovat hosta.