Jak vařit kukuřici v multi-sporáku Redmond?Užitečné recepty

Vařená kukuřice je chutný a zdravý produkt, takže recepty tohoto jídla by měly být v arzenálu každého kuchaře.Díky moderní technologii je proces vaření kukuřice jednoduchý a rychlý.Jak vařit vařenou kukuřici, jak dlouho čekat včas, a několik užitečných tipů pro ženy v domácnosti.

Vlastnosti obilovin

Domestikované před 9 tisíci lety v Mexiku,kukuřice je jednou z nejběžnějších obilovin. Domorodí Američané nazývali tuto obilnou kukuřici.Přesně to se nazývá kukuřice téměř po celém světě.

Jeho prospěšné vlastnosti ocenila tradiční medicína a díky své chuti se kukuřice stala oblíbeným výrobkem kuchařů.Výhodou kukuřice je přítomnost vitamínů a minerálů v ní.

  1. Vitamin Aje antioxidant, který má příznivé účinky na zdraví kůže, vlasů, kostí a imunitního systému.
  2. Vitamin B1je nezbytný pro fungování nervového systému.B1 se v těle nehromadí, ale musí se denně zásobovat potravinami.
  3. Niacinmůže snížit riziko kardiovaskulárních chorob a chorob spojených s nedostatečným přísunem krve.
  4. Kyselina listovádobráovlivňuje střeva a játra, podporuje imunitní systém.
  5. Zásadní látka -kyselina askorbová- je nezbytná pro stabilní fungování kosti a pojivové tkáně.
  6. Železose podílí na takových procesech, jako je hematopoéza, buněčná vitální aktivita a imunobiologické procesy.
  7. Hořčíkje důležitý pro normální stav kostní tkáně a zubů a podílí se také na regulaci procesů nervového systému.
  8. Hodnotadraslíkupři regulaci acidobazické rovnováhy krve, rovnováhy voda-sůl.
Pozor! Kukuřice čistí tělo vylučováním toxinů a toxinů.Jíst tuto cereálie je dobrá prevence srdečních chorob.

Obsah vitamínů a minerálních látek v kukuřici z něj činí užitečný potravinový produkt v dětské stravě.Královna polí se také doporučuje pro zařazení do složení stravy pro různá onemocnění: patologie gastrointestinálního traktu, některé alergie, diabetes, obezita, metabolické poruchy.

​​

Zvýšený obsah uhlohydrátů a relativně nízký obsah kalorií při mírné spotřebě umožňují nasycení těla užitečnými látkami, aniž by došlo k poškození postavy.

Kterou z nich si vybrat?

Správná volba vaření kukuřice je zárukou chutného jídla. Zde je několik hledisek:

  • Sezóna prodeje čerstvé kukuřice končí v srpnu.Pokud si koupíte kukuřici později, pak existuje velké riziko získání tvrdého nebo přezrálého ucha.
  • Mléčně bílá nebo světle žlutá zrna naznačují, že kukuřice je vhodná pro vaření.Čím jasnější je žlutá barva, tím starší je ucho.
  • Zrna by měla být odolná, přijatelná je mírná měkkost.Stejná velikost zrn a husté uspořádání zrn vůči sobě jsou důkazem kvalitního produktu.
  • Pokud je uvnitř zrna mléčná viskózní kapalina, je získané ucho mladé.
  • Jsou-li na zrnech viditelné jamky, jedná se o zralé obilí, které by se nemělo brát k vaření.
  • Listy vysoce kvalitní kukuřice by měly být žluté a suché, držet se uší.

Příprava na vaření

Předtím, než začnete vařit kukuřici, opláchněte ji pod studenou vodou a odstraňte všechny špinavé nebo zkažené listy.Pokud jsou listy v dobrém stavu, není nutné je před vařením odstranit.

Před vařením může být kukuřice ponechána v chladné vodě po dobu jedné hodiny , ale tento postup není nutný.Pro vaření je vhodné zvolit klasy stejné velikosti, aby bylo zajištěno rovnoměrné vaření.

Poznámka. Pokud je kukuřice zralá, musíte po očištění od listů a vláken namočit uši do mléčné směsi (část studené vody na část mléka) po dobu čtyř hodin před vařením.

Co musíte mít a kde začít?

K vaření vařené kukuřice není potřeba mnoho potravin.Pro základní recepty stačí mít kukuřici, vodu, sůl a olej (naučte se recepty na vaření chutných kukuřičných pokrmů v pomalém sporáku aFotografie si také můžete prohlédnout s podrobnými pokyny zde ).Pokud musíte vařit pro jednoho, pak stačí 1-2 uši.V případě vaření pro více lidí je nutné úměrně zvýšit množství odebrané kukuřice.

Použití techniky Redmond

Pomalý vařič a tlakový vařič se stávají stále populárnějším nástrojem na vaření , jak a kolik vařit kukuřici v tlakovém hrnci ]?).To je usnadněno rychlostí procesů a minimální účastí.Dobrý multicookers mají intuitivní ovládání, takže i nováčci mohou zjistit funkčnost této techniky.

Recepty

Ve vodě

Vaření ve vodě je klasický recept na výrobu kukuřice.

K vaření potřebujete:

  • voda - 2 litry;
  • kukuřice - množství závisí na objemu pánve konkrétního modelu s více vrstvami;
  • sůl;
  • máslo.
  1. Opláchněte kukuřici odstraněním všech zbytků.
  2. Jsou-li klasy s dobrými listy, můžete je položit na dno hrnce s krunýřem.
  3. Dále uspořádejte kukuřici a v případě potřeby ji rozdělte na polovinu.
  4. Z výše uvedeného - listy znovu naskládejte.Pokud kukuřice neměla listy, pak jsme okamžitě položili uši na dno vícesložkového zařízení.
  5. Nalijte vodu - měla by pokrývat uši nejméně z poloviny.
    Důležité! Musí být zajištěno, že voda v misce nepřekročí maximální značku.Jinak během procesu vaření hrozí poškození zařízení.
  6. Bv závislosti na modelu multicookeru je nutné zvolit program vaření „Vaření“, „Krupa“, „Kaše“ nebo „Polévka“ a nastavit čas na 25 minut.Vařte se zavřeným víkem.Trávicí kukuřice za to nestojí, stejně jako sůl při vaření, jinak ztuhne.
  7. Po signalizaci konce vaření musí být voda z mísy vypuštěna a kukuřice položena na talíř.

Rošt vaří kukuřici se solí a, je-li to žádoucí, máslem. Podávejte horké.

K servírování můžete použít předem připravený slaný olej: do měkčeného másla přidejte hrubou sůl a nakrájenou zeleninu a poté zmrazte.

Dušená

Při vaření v dušené kukuřici jsou všechny užitečné ingredience uloženy na klasu.

K přípravě dušené kukuřice ve vícevařiči Redmond byste měli připravit:

  • litr vody;
  • kukuřice - objem závisí na kapacitě páry v multicookerovém modelu;
  • sůl;
  • máslo.
  1. Připravte kukuřici - opláchněte, odstraňte všechna vlákna a listy.V případě potřeby nakrájejte kukuřici na kousky.
  2. Nalijte vodu do mísy pro více vrstev, na horní stranu položte nádobu na vaření v páře s ušima v jedné vrstvě.
  3. Zavřete kryt.Nainstalujte jeden z programů (výběr závisí na konkrétním modelu pro více hráčů): „Vaření“, „Krupa“, „Pára“ (typ produktu „Zelenina“), čas 20 minut.
  4. Cook před koncem programu.

Nastrouhaná kukuřice a olejmusí být doručena.

Zde se můžete naučit jednoduché a originální recepty na vaření kukuřice v pomalém vařiči na vaření zde.

Mexická

Vynikající příloha k obědu nebo večeři. Pro toto jídlo musíte vzít:

  • čtyři uši kukuřice;
  • lžička papriky;
  • čtyři polévkové lžíce zakysané smetany;
  • dvě polévkové lžíce strouhaného sýra (například parmezán);
  • chuť jednoho malého vápna.

Potom vaříme:

  1. Zakysanou smetanu promícháme limetkovou kůrou a paprikou, uzavřenou nádobu se směsí vložíme do chladničky.
  2. Pára obvyklým způsobem s pomalým vařičem.
  3. Vařené uši posypte strouhaným sýrem a podávejte s připravenou zakysanou smetanou.
S příchodem různých domácích spotřebičů se začaly objevovat recepty na přípravu známých a neobvyklých jídel.O funkcích vaření kukuřice v pomalých sporácích Polaris a Panasonic - přečtěte si na našich webových stránkách.

Závěr

Vařené v pomalém vařiči měkká a šťavnatá kukuřice může být jedním z vašich oblíbených pokrmů, který nevyžaduje velké úsilí a ztrátu času na přípravu.vařit.