Jak vařit mléčnou kukuřici a kolik?

Vařená kukuřice je jedním z oblíbených lahůdek dětí i dospělých.Zvláště chutný je však ve fázi zralosti mléka.Tento voňavý a chutný produkt je nejen připraven, ale také obsahuje mnoho užitečných látek nezbytných pro tělo.A aby si klásky udržely všechny své vlastnosti, musíte vědět, jak je správně vybrat a kolik vařit na pánvi.

Vlastnosti a užitečné vlastnosti

Podle množství bílkovin a vitamínů,mléčná kukuřice je před některými druhy zeleniny a je mnohem rychleji absorbována než maso.Unikátní vyvážené složení jeho zrn zahrnuje fosfor, draslík, měď, železo, kyselinu glutamovou a další prvky.Od starověkuse tento produkt široce používá v lidovém lékařství k léčbě následujících chorob:

  1. kardiovaskulárního systému;
  2. dna;
  3. nefrit;
  4. epilepsie a další problémy s nervovým systémem;
  5. zácpa.

Pravidelné používání klasů pomáhá očistit tělo škodlivých látek , toxinů, zlepšit paměť, budovat svaly a také zabránit rozvoji rakovinných nádorů.Hlavním rysem zrn je však to, že si zachovávají své vlastnosti i po tepelném zpracování.

Kromě toho se v kosmetologii široce používá mléčná kukuřice a odborníci na výživu doporučují konzumovat produkt co možná nejčastěji, protože pomáhá spalovat tuk.

Upozornění! Lidé se zvýšenou koagulací krve, trombózou a individuální nesnášenlivostí by se měli zdržet používání kukuřice.

Protožeobsah vitaminu K ve výrobku zvyšuje riziko krevních sraženina zvyšuje schopnost krve srážet se.

Nejezte produkt během exacerbace gastritidy, peptických vředů a gastrointestinálních patologií.

Jak si vybrat?

Vědět, jak vařit mléčnou kukuřici na klasu doma, musíte nejprve zjistit, jak se liší od mladých, zralých nebo přezrálých, jinak výsledkem nemusí být šťavnaté a voňavé ošetření, ale něco tvrdého a suchého (asiobjem o tom, jak a kolik vařit zralé a zralé kukuřice, si přečtěte zde ).Nejprve dejte přednost uším s zrnky mírně nažloutlé nebo mléčně bílé barvy.Musí být měkké a odolné současně, bez prohlubní nebo jiného viditelného poškození.

Je důležité zkoumat listy na klasu - jejich suchost a nažloutlost bude znamenat stálost produktu.Rovněžby se mělo zdržet nákupu kukuřice, pokud:

  • jsou listy za ušima;
  • odlomená hlava zelí je uvnitř suchá a nikolivbělavá barva;
  • kukuřice se prodává bez listů.

Posledně uvedený údaj naznačuje, že kultura byla ošetřena pesticidy a zelená hmota stočená v důsledku chemické expozice byla odříznuta, protože činí produkt neatraktivním.

Za účelem odstranění všech pochybností se doporučuje, aby se při výběru hlav zelí provedl jednoduchý test - nechtěným stisknutím jednoho zrn na základně.Pokud snadno rozdrtí a uvolní šťávu, máte v rukou čerstvé, mléčné ucho. Sušší a tvrdší osivo, tím horší kvalita produktu.

Poznámka. Zralé klasy ztratí vlhkost, v nich se tvoří škrob a objeví se vosková kůže, takže se stanou velmi chutnými.Mléčné výrobky mají sladkou chuť a šťavnatost.

Pro podrobnosti o tom, kolik vařit staré kukuřice, aby bylo měkké a šťavnaté, jsme hovořili v tohoto článku.

Aby nedošlo k chybě při výběru, věnujte pozornost tvaru a délce hlav - dobrý produkt bude mírně zaoblen a nepřesáhne 15 cm.

Příprava na vaření

Poté, co byly vybrány klasy, měly by být připraveny na proces vaření a zde se názor mnoha zkušených manželek liší.

Někteří lidé upřednostňují vařit nebo péct produkt zcela bez listů a někteří odstraňují pouze špinavé části nebo to vůbec nedělají, protože stigmata a zelená hmota dodávají kukuřici zvláštní aroma (jak chutnévaříme kukuřici a klaskolik toho musíte vařit, najdete zde ).V připravené formě jsou však všechny přebytečné části velmi špatně odstraněny, takže je nejlepší je okamžitě oddělit. Taképřed procesem vaření je vhodné dodržovat následující tipy:

  1. se snaží vařit klasy stejné velikosti, jinak jsou nerovnoměrnépřipravte se;
  2. velké hlávky zelí jsou nejlépe nakrájeny na několik částí (napříč);
  3. před procesem vaření se doporučuje namočit kukuřici jednu hodinu do studené tekoucí vody, aby byla jemnější;
  4. Horní řady shnilých zrn je třeba řezat, pokud existují.

Co musíte mít a kde začít?

V současné doběje nejoblíbenější tradiční způsob vaření klasů na sporáku , protože se považuje za nejjednodušší a nejrychlejší.K tomu potřebujete poměrně širokou a hlubokou pánev se silným dnem, litinou nebo kotlem.

Nádoby musí mít nutně těsné víko - to umožní vařit kukuřici v kratším čase.Je-li produkt vařen v troubě, musí mít ženy v domácnosti v arzenálu plech na pečení, fólii nebo pergamen.

  1. Na samém začátku procesu jsou listy a stigmy odstraněny z klasů.
  2. Poté se vše důkladně omyje studenou vodou.
  3. Poté se doporučuje nakládat kukuřici na koření nebo ji ihned vložit do nádobí, ve kterém bude vařeno.
Nápověda. Není třeba spěchat, aby házel listí a antény - mohouzakryjte spodní část pánve a také zakryjte produkt, aby byl chutnější.

Jak vařit doma na sporáku

Pro tento jednoduchý způsob vaření budete potřebovat:

  • 2-3klas;
  • voda (přibližně 3 litry);
  • sůl podle chuti.

Příprava:

  1. Vlákna a listy se oddělí od hlávek zelí, poté se umyjí a položí na dno pánve.
  2. Kukuřice by měla být umístěna nahoře, nalijte na ni vodu, zakryjte víkem a vařte na malém ohni.Během vaření se ujistěte, že je produkt zcela pokryt tekutinou.
  3. Po vaření se kukuřice vaří přibližně 15–20 minut.Doba vaření bude přímo záviset na velikosti uší, takže pravidelně kontrolujte zrna a ochutnávejte je.V důsledku toho by měly být měkké, šťavnaté a snadno žvýkat.
  4. Na samém konci procesu je třeba vodu vypustit a uši umístit na plochý talíř, posypat hrubou solí a namazat kouskem másla (volitelné).
Nápověda. Mnoho kuchařů nedoporučuje přidávat vodu, pokud se v ní vaří mléčná kukuřice, protože její zrna obsahují 80% kapaliny.

Sůl je schopna urychlit uvolňování vlhkosti a výsledný produkt proto není příliš šťavnatý.Pokud chcete, aby bylinky byly trochu tvrdší, měli byste do procesu přidat sůl.

Podrobnosti o tom, jak a kolik vařit čerstvou kukuřici, najdete zde zde a v tohoto článku můžeteProhlédněte si recepty na cukrová jídla.

Jak vařit mléčnou kukuřici:

Dušená

Někteří odborníci si jsou jisti, že dušená strava si zachovává své zdravé složení, a proto doporučujídávají přednost právě takové metodě. Pro tři porce budete potřebovat:

  • uši - 3 ks .;
  • voda.

Vaření :

  1. Do hluboké nádoby se nalije malé množství vody, načež se vloží koš na napařování nebo kovové síto.Je důležité zajistit, aby se tekutina nedotýkala koše!
  2. Voda se zahřeje do varu, poté se připraví připravené klásky a pánev se zakryje víkem.
  3. Po asi 10 minutách bude kukuřice měkká a může být snědena.

Mluvili jsme o tom, jak rychle vařit kukuřici v dvojitém kotli v našem materiálu.

Pečení

Tento způsob zpracování není tak populární jako vaření, ale způsobuje, že kukuřice je ještě chutnější a aromatičtější.Celé klasy nebo zrna mohou být smaženy na grilu, v hluboké fritéze, na ohni a na pánvi. Budete potřebovat:

  • uši - 4 ks .;
  • rostlinný olej - 20 ml;
  • máslo - 30 g;
  • sůl podle chuti.

Příprava:

  1. Předehřejte pánev se silným dnem na mírném ohni, poté připravené klasy smažte rostlinným olejem (každý po 5)minut na každé straně).
  2. Potom se nalije asi 200 mlvodu a pokračujte v zahřívání produktu na mírném ohni, dokud se kapalina úplně neodpaří (bez víka).
  3. Připravená kukuřice se namazá máslem a posype solí.
Poznámka. Pokud jsou grily rozřezané na kousky grilovány, bude proces smažení trvat 20 minut.

V mikrovlnné troubě

Příprava kukuřice v sáčku :

  1. Před zahájením vařeníNeloupaná kukuřice by měla být namočena na hodinu ve studené vodě.
  2. Pak by měly být klasy zabaleny do plastového sáčku, do kterého by se přidalo několik polévkových lžic vody a vše pevně svázalo.
  3. Aby pára mohla volně unikat, jsou v balení vytvořeny malé otvory.
  4. Produkt se vaří po dobu 10-15 minut při maximálním výkonu mikrovln.
  5. Před použitím je očištěno z listů a namazáno máslem.

Zde najdete další recepty na vaření kukuřice v mikrovlnné troubě .

V peci

Pro pečení kukuřice budete potřebovat:

  • vodu;
  • sůl;
  • zelenina a máslo;
  • klasy.

Vaření:

  1. Na samém začátku vaření musíte troubu předehřát na 200 stupňů.
  2. Na plech na pečení namazaný rostlinným olejem jsou položeny nečisté uši a napůl naplněny vodou.
  3. Poté by mělo být vše pokryto fólií a vařeno po dobu 40 minut.
  4. Před podáváním se kukuřice loupe, solí a mastí rostlinným olejem.

Asijak jinak můžete vařit kukuřici v troubě a vidět recepty na jídla, můžete zde .

Jak ukládat?

Hlavním tajemstvím správného skladování vařené kukuřice je to, že má velmi rádi vlhkost. Uši by tedy měly vychladnout ve vodě, ve které byly uvařeny , jinak by se zrna po chvíli zrzla a ztratila svůj chutný vzhled.Jakmile vývar vychladne, musí se pánev umístit do chladničky, což vám umožní uložit produkt po dobu 2 dnů.

Mléčná kukuřice se hodí k mnoha potravinářským výrobkům a podává se jako příloha nebo dezert.V druhém případě není třen solí, ale cukrem.A bez ohledu na to, jakou metodu vaření zvolíte, výsledek jistě potěší každého s nesrovnatelnou chutí, pokud vezmete v úvahu základní pravidla pro výběr uší a dodržujete doporučení odborníků.