Jedlé mořské hrozny Kokkoloba Berry-bearing: popis a fotografie

Kokosové bobule rostena karibském pobřeží .Toleruje klima Floridy.Je to tropická rostlina.Při nízkých teplotách mrzne.Dobře reaguje na vrchní oblékání a časté zalévání.

Latinský názevCoccoloba uvifera .Patří do rodu Kokkoloba dvouděložné třídy v rodině Pohanka.Pořadí růstu hřebíčku.

U obyčejných lidí se rostlina nazývá „mořské hrozny“.Název získal strom díky zaobleným ovocným plodům, které připomínaly hroznové shluky.Životnost rostliny je 55–60 let.

Výhody ložiska Kokkoloba Berry

Rostlina je medová rostlina.Jeho šťáva se používá k barvení přírodní kůže.Jako palivo se používá dřevo.

Plodyjsou velké a dosahují průměru více než 2 centimetry.Mají silnou pokožku s miniaturní vrstvou sladké jemné buničiny.Hrozny mají příjemnou vůni muškátového oříšku.

Uvnitř plodu je malé semeno.Po úplném zrání bobule spadnou na zem.Ovoce lze konzumovat konzervováním a čerstvým.Často se používají při vaření.Dělají želé, pěnu, džem, džem, kandované ovoce, marmeládu.

Bobule vyrábějí vynikající víno, které se podává v elitních restauracích.Po delším kvašení tose stává vinným octem.

Množství energie ovoce nepřesahuje 60–65 kcal na 100 gramů.Plody jsou bohaté na minerály a vitamínový komplex A, B, C.To vše má vynikající účinek na lidské tělo.

Svým složenímse vztahují k obohacujícím výrobkům .Zvyšují tón pleti, přispívají k rychlému hubnutí.Normalizujte krevní tlak a srdeční frekvenci.Užitečné pro onemocnění jater, ledvin, srdce.Bobule rostliny jsou protizánětlivé produkty.Uklízejí nervový systém a jsou uklidňující.

Fotografie

Jsou prezentovány následující fotografie mořských hroznů:

Domácí péče

Doporučuje se zakoupit mladé rostliny v jeslích nebo ve specializovaných prodejnách.Tím se sníží možnost nákupu infikovaného nebo nemocného stromu.

Květina by měla být vybrána slesklými zdravými listy, neovlivněnými stonky a vyvinutým kořenovým systémem.Rostlina je trvalka.Délka života může být více než 55 let.

Zalévání

Květinamiluje vysokou vlhkost .Toleruje časté zalévání a stříkání z postřikovače.Od jara po dormanci, které končí podzimním obdobím, je půda neustále udržována vlhká.Je přísně zakázáno, aby v nádrži stagnovala vlhkost.

Při zalévání je třeba vzít v úvahu preference Kokkoloby Yagodonosnaya.Rostlina je zvyklá na slané půdy.Proto se nedoporučujezalévejte rostlinu tvrdou vodou obsahující chlorové nečistoty.

Jinak bude nedostatek vápníku negativně ovlivňovat vzhled stromu.Zpomalí růst a plody začnou klesat.

Během zimního obdobímusí být doba zavlažování zkrácena, aby mohla ornice vyschnout.

Kvetení

Květyjsou miniaturní, béžové.Nachází se v podlouhlých štětcích.Je vybaven jemnou příjemnou vůní.Kvůli špatnému vnitřnímu osvětlení rostlina prakticky nekvete.

Mořské hrozny: fotografie během květu.

Tvorba koruny

Stromy mohou dosáhnout výškypřes osm metrů .Mají oválnou oválnou korunu.Rostlina má smaragdové listy s jasnými bardovými žilami.Po růstu rostou listy krémově.

Listyrostliny jsou široké až do 25 centimetrů, protáhlé až do 14 centimetrů.Mají hustou koženou základnu.Zadní strana listů je smaragdová.Kůra stromů je jantarově zbarvená.

Půda, půda

Za přirozených podmínek dobře snáší slané půdy.Roste dobře na písčitých půdách.Ale složení země nezáleží.Strom se může přizpůsobit jakýmkoli pěstitelským podmínkám.

Výsadba a přesazování

Transplantace se provádís vývojem kořenového systému rostliny .Mladé stromy se vysazují každý rok.Transplantace dospělých keřů se provádí jednou za 3–4 roky.Každý rok v nádrži musíte změnit horní částvrstva Země.

Dekorativní keř se vysadí okamžitě do země nebo do květináčes tenkou vrstvou drenáže .Zlomená cihla, oblázky, expandovaná hlína udělá.Kapacita by měla být prostorná s volným prostorem pro kořenový systém rostliny.

Po výsadběmusí být po dobu dvou týdnů pro dobré zakořenění rostliny udržována v částečném stínu.V létě rostlina preferuje západní nebo východní stranu.

Pokud je květina umístěna na jižní stranu, rostlina dostane silné spálení a její listy a plody zčervenají a spadnou.

V zimě musí být květina speciálně osvětlena.Pro tento účel jsou vhodné žárovky, zářivky, LED a vysokotlaké sodíkové výbojky.

Teplota

Květina je velmi fotofilní, ale netoleruje sluneční záření.Preferuje částečný stín. Teplota růstuby měla být 19-25 ° C.Během zimního období nesmí být dovolen pokles teploty nižší než 17 ° C.Rostlina může zničit mráz.

Pro další prodyšnost se nádoba se stromem vysadí přímo do země nebo se umístí na paletu naplněnou rozbitými cihlami, oblázky, mokrou expandovanou hlínou.

Rozmnožování

Je velmi obtížné pěstovat doma ložisko Kokkoloba Berry.Při špatné péči začíná strom pomalu růst a špatně roste.

Rostlina je vysazena ve sklenících, otevřených balkonech a botanických zahradách.V bytě není možné pěstovat ložisko Kokkoloba Berry.Propagovalsemena a řízky.

Rozmnožování osivemse provádí ve druhé dekádě února - první dekádě v březnu.Při setí se používají čerstvá semena.Jsou rozptýleny po horní vrstvě Země a vyklíčeny ve vlastním skleníku.

Mikroklima trvale udržuje vysokou úroveň vlhkosti.Růst nastává 20-35 dní po výsadbě.

Při řízcíchpoužijte zelené řízky.Optimální teplota pro výsadbu je 28-30 ° C.Je lepší zasadit před začátkem vegetačního období.

Nemoci a škůdci

Doma je rostlina náchylná k útokůmroztočů .Zejména pokud mají skleníky suchý vzduch a vysoké teploty.Chcete-li se zbavit škůdce, stonky se promyjí v proudu teplé vody při 45 ° C.Poté se kabina postříká chemickým lékem „Actellic“.

Strom je často ovlivněnkořenovou hnilobou .Nemoc nastává, když je půda zamokřená a květ je vyplněn.Aby se eliminovaly nemoci, musí být květina změněna.

Kokkoloba Yagodonosnaya roste dobřeve sklenících a zahradách .Jedná se o medovou rostlinu, která se hojně používá při vaření a výrobě vína.Propagováno semeny a řízky.Za přirozených podmínek dobře snáší solné půdy.