Jednoduché a originální recepty na vaření kukuřice v pomalém sporáku pro pár

Oblíbená pochoutka dospělých a dětí - vařená kukuřice - je oblíbená každý rok.

Dnes v tomto článku budeme hovořit o způsobech, jak vařit dušenou kukuřici v pomalém hrnci, aby byli všichni členové vaší rodiny spokojeni.

Vlastnosti zeleniny

Užitečné vlastnosti:

  • Kukuřice obsahuje mnoho vitamínů: E, D, PP, skupina B, kyselina askorbová.Není zbavena minerálních látek: solí fosforu, draslíku, vápníku, mědi.Kukuřičný protein také obsahuje esenciální aminokyseliny.Pokud chcete očistit tělo od toxinů, odpadu nebo radionuklidů, zpomalit stárnutí těla, musíte do stravy zahrnout kukuřici.
  • Lidé náchylní k alergiím;trpí patologií gastrointestinálního traktu, diabetes může také použít tuto léčbu - usnadní průběh nemoci.
  • Mnozí se obávají vysokého obsahu cholesterolu, jako je oheň.Ale nebojte se o to, pokud budete pravidelně jíst tuto obilovinu.
  • Nemoci centrálního nervového systému obejdou milovníky kukuřice, protože obsahují mnoho vitamínů B, které zajišťují výživu nervových buněk.
  • Artritida, artróza - na ně můžete zapomenout po jídle kukuřice.Bolest se nikdy nevrátí.
  • Mladí lidé zahrnují kukuřicive složení stravy, protože spouští metabolické procesy v těle, podporuje spalování tuků.A v důsledku toho se tón zvyšuje, ochranný systém funguje lépe.
  • Obezita může nastat, pokud pravidelně používáte tento produkt.Chuť k jídlu je snížena a tělo je rychle nasycené.
  • Mladé klasy jsou zvláště užitečné pro starší osoby: dobře se vstřebávají do těla a přispívají ke zlepšení vidění.
    DŮLEŽITÉ! Pokud do receptury přidáte máslo, můžete játru pomoci vyrovnat se s nemocemi, ulehčit práci srdce a zapomenout na záchvaty nefritu a dny.
  • Jednoduché vaření klasů připravuje produkt o užitečné látky a napařováním je šetří, proto by měla být upřednostňována druhá metoda.
  • Ženské tělo bude plně pociťovat vliv této cereálie, zejména během těhotenství, menopauzy.

Kromě vnitřních účinků na organismus může přípravek působit i externě: zkušené ženy v domácnosti používají kukuřičnou mouku jako kosmetický přípravek.Ne každý může jíst kukuřici.S opatrností v případě špatné chuti k jídlu, zvýšené koagulace krve, snížená tělesná hmotnost.

Jak si vybrat klasy?

Která kukuřice je důležitá:

  • Bude to šťavnaté a měkké, pokud si ji koupíte v srpnu, v sezóně.Jinak bude kukuřice tuhá.
  • Barva klasu by se měla lišit od mléčně bílé až světle žluté.Stará kukuřice má sytější barvu.
  • Klas by měl být odolný aměkké.Chcete-li to zkontrolovat, musíte ji jemně rozdrtit ve svých rukou: pokud na prsty tekne bílá tekutina, kukuřice je mladá.
  • Suché a žluté listy kolem uší naznačují, že kukuřice je přezrálá - nebudete si moci vychutnat šťavnatou chuť a vůni.Absence listů je buď důsledkem chemického ošetření, nebo známkou zastaralého zboží.

Příprava na vaření

Přípravný proces má vlastní jemnosti, není však obtížné je pochopit a použít.

​​
  1. Zrna zjemní poté, co několik hodin leží v chladné vodě.Dále je třeba si umyjte ucho a oloupat listy.
  2. Pro rychlé vaření musíte vařit klasy přibližně stejné velikosti.Pokud je kukuřice příliš velká, můžete ji rozbít na polovinu.
  3. Převažující produkt může být výsledkem bez chuti a pevného produktu.Tomu lze zabránit, pokud se kukuřice loupe z listů, nakrájíme na polovinu a naplníme vodou a mlékem (1: 1).Nechte 4 hodiny vařit jako obyčejná kukuřice.
  4. Čím mladší je klas, tím méně ho musíte vařit - dodržujte toto pravidlo.
    Mladá kukuřice zpravidla ztrácí chuť, je-li trávena.Nezbavujte se potěšení!
  5. Nádobí hraje při vaření velkou roli.Potřebujete silné stěny, pevně zavřené víko.
  6. Sůl by měla být přidávána těsně před jídlem.V žádném případě během vaření - to nemá vliv na měkkost kukuřice.Uši musíte jíst ihned po vaření - po chvíli ztratí svou šťavnatost a jemnost.

Speciální triky inv pomalém vařiči není kouřící kukuřice .Hlavní věc je najít recept podle vašich představ.Uši lze vařit ve fólii s omáčkami.

Tak začněme.

Jak vařit?

Existují všechny druhy receptů na vaření kukuřičných pokrmů v pomalém sporáku, dáme jeden velmi jednoduchý a poněkud originální.Všechny jsou vhodné pro dvojitý kotel.Kolik vaření závisí na receptu, ale v průměru je to půl hodiny.

Jednoduchý recept

Složení:

  • Pár uší.
  • Salt.
  • 25 g másla.
  • 0,5 1 filtrační vody.

Při přípravě nejchutnější a nej šťavnatější kukuřice není nic složitějšího a tajnějšího - vše je celkem jednoduché. Pokud je kukuřice pěstována ručně, není nutné ji umýt .Některé ženy v domácnosti neumývají své klásky, i když jsou nakupovány na trhu nebo v supermarketu.Velikosti by měly být vybrány tak, aby se co nejvíce hodily, dost pro každého a stále byste si mohli vzít doplňky.Velmi dlouhé uši musí být zlomeny na polovinu.

  1. Cob oloupal listí, odstranil stigmy a opláchl pod tekoucí vodou.Nalijte připravenou vodu do mísy, vložte do pomalého sporáku.
  2. Na mísu nainstalujte speciální parní parník (standardně se zařízením), položte klásky.
  3. Spusťte program „Vaření“ a nastavte čas na 30 minut.
  4. V žádném případě nesolujte vodu - to je nejčastější chyba při přípravě tohoto pokrmu.
  5. Nechte se rozptýlit domácími pracemi - pomalý vařič vám to sám oznámíkdyž ji potřebujete navštívit.Opatrně otevřete víko, protože je pravděpodobně spáleno párou.

Nezapomeňte si užít vůni uší - je to nesrovnatelné!Vařený produkt opatrně vezměte s vidličkou a položte na talíř.Uši podávejte na rovném nádobí, posypte solí, namažte olejem.

Můžete také sledovat video, jak vařit kukuřici v pomalém hrnci pomocí jednoduchého receptu:

Mexická metoda

)Složení:

  • 4 uši.
  • 1 lžička papriky.
  • Červený pepř - 1/8 lžičky.
  • zakysaná smetana se 4 lžícemi.
  • 2 polévkové lžíce parmazánu.
  • Jedno vápno.

Příprava:

  1. Smíchejte papriku, limetovou kůru, zakysanou smetanu a chladničku.
  2. Oloupejte kukuřici.
  3. Připravte si speciální misku na misku a do misky nalejte 2 šálky vody.
  4. Umístěte výrobek na vložku, vařte 20 minut v režimu „Steam“ nebo „Cooking“.
  5. Podáváme se zakysanou smetanou a posypeme sýrem.

Ve fólii s limetkovou šťávou

Složení:

  • 3 klasy kukuřice.
  • Sůl.
  • Polovina vápna.
  • 40 ml olivového oleje.
  • Mletý červený pepř.
  • Kmín kmínů.

Příprava:

  1. Oloupejte kukuřici z listů a otřete ji ubrouskem.Namažte klas s olivovým olejem, nastrouhejte solí a pepřem.
  2. Vytvořte „loď“ z fólie, nasaďte na klas, zalijeme limetkovou šťávou, posypeme kmínem.
  3. Vložte do peci speciální vložku, nalijte litrfiltrovaná voda, nainstalujte program "Steam", čas 30 minut.
  4. Podávejte ve fólii na rovné misce.

Fazole

Tento recept je v zimní sezóně dobrý.Měli byste se předem starat o nejdůležitější přísadu: vyberte si dobré uši, oddělte zrna a zmrazte.

Složky:

  • 400 g zmrazené kukuřice.
  • Máslo, sůl podle chuti.
  • 2 lžíce krupice bez tuku.

Příprava:

  1. Zrna vytáhněte (nemusíte je rozmrazovat).
  2. Nalijte do misky, dejte máslo, přidejte špetku soli, zalijte smetanou.
  3. Prvních patnáct minut vařte v režimu Steam a poté přepněte na Hasicí.
  4. Zrna jsou připravená nebo ne, je nutné ji pravidelně kontrolovat, protože doba vaření závisí na kvalitě zrn a síle vícevrstvého krmiva.
  5. Během vaření produkt několikrát promíchejte.

Podáváme na hluboké desce.

Můžete přidat koření, bylinky, sýr - vše, co vaše srdce touží!

Voňavé látky

Složení:

  • Pár klasů kukuřice.
  • 3 stroužky česneku.
  • 25 g sušené papriky.
  • 30 ml olivového oleje.
  • Snítka tymiánu.

Příprava:

  1. Česnek oloupejte, jemně nasekejte a smíchejte s tymiánem.
  2. Dejte máslo, přidejte směs tymiánu a česneku, papriky a sušené papriky, soli, vše rozemelte.
  3. Připravte fólii, namažte její střed olivovým olejem.
  4. Položte uši, mastnotu.
  5. Zabalte všechny uši zvlášť.
  6. Vložte speciální nádobu, zavřete víko a nastavte režim pečení.

S kořením

Ingredience:

  • 10 uší.
  • Sušené greeny.
  • Olivový olej.
  • Mletý pepř, sůl.

Příprava:

  1. Horní listy by měly být nařezány, promyty pod tekoucí vodou, nastrouhané pepřem a solí, namazány olejem.
  2. Zabalte jednu do fólie. Nalijte vodu do kapacity vícekomorového zařízení a nainstalujte speciální gril.
  3. Položte zabalené uši vzhůru nohama.
  4. Zapněte režim „Steam“ a nastavte čas na 60 minut.
  5. Vytáhněte hotový produkt, rozložte jej a položte na rovnou misku.
Kukuřice je cenný produkt, který v uších hromadí veškeré užitečné přírodní látky.Recepty jídel mohou doplnit kulinářskou pokladnici jakékoli domácnosti a diverzifikovat každodenní stravu.Naši odborníci připravili řadu materiálů o tom, jak vařit tuto obilovinu v tlakovém hrnci, jakož i v multicookers od takových společností, jako jsou: Panasonic, Polaris a Redmond.

Při přípravě uší tedy není nic složitého.Stačí se řídit výše uvedenými tipy.Je obzvláště důležité vybrat ten správný produkt, pak vůně a chutné jídlo vás nenechá čekat.Můžete přidat své ingredience do receptů, experimentovat a hledat nové chuťové pocity.Sdílejte naše recepty se svými blízkými,řekněte nám o všech jemnostech - a budou vám vřele vděční!

​​