Jednoduché, spolehlivé, nenáročné - Denisovsky hrozny

Tato vinná réva nebude sloužit jako dezert, navenek je krásná s výjimkou krajiny.Proč je tak oblíbený mezi zahradníky na Kavkaze?Odpověď je jednoduchá -víno .

O tuto odrůdu se téměř nemusí starat, nevyžaduje ani úkryt na zimu, ale cukr se dobře hromadí a její chuť je jednoduchá, ale vůbec primitivní, bez ostrých „liškových“ vůní, na rozdíl odstejný Isabella .

Co je to za druh?

Denisovsky -technický poddruh s časným zráním .Používá se hlavně ve směsi suchých červených, šumivých a sladkých vín.

Technické třídy rovněž zahrnují Levokumsky, Bianka a Augustus.

Zápis do státního rejstříku (region Severní Kavkaz).Je dobře skladován a přepravován.Populární také při přípravě džemů, zavařenin, kompotů, likérů.

Shluky jsou velmi krásné, modré.zemědělci proto rádi zdobí fasády a živé ploty tímto hroznovým vínem.Toleruje skladování a přepravu.

Mezi nádhernými odrůdami vyniká Romeo, Čokoláda a Typhi.

Vzhled

Vysoká růstová síla keřů.Banda je malá, váží pouze 0,2 kg, má válcovitý kuželový tvar, někdy „s křídly“.

Berrymalý (2-3 g), kulatý, tmavě modrý s bělavým květem.Kůže je hustá, silná.

Dužina je velmi sladká, s nekomplikovanou hroznovou příchutí.List je středně velký, lehce členěný, mírně pubertální.

Květiny jsou hermafrodity.Výhonky jsou načervenalé s tmavě červenými uzly.Réva je hnědá, silná.

Bisexuální květy se také liší Krasa Balki, Pereyaslavskaya Rada a Moldavsko.

Historie výběru

Chovatelé byli vyšlechtěniVNIIViV je.Potapenko- z opylujícího pyl muscatských odrůd Severny.

Specialisté čelili úkolu vyvinout odrůdu, která by se dobře cítila v zeměpisných šířkách se skutečnou ruskou zimou a zároveň by nebyla primitivní.Protože Denisovský se rozšířil na celém Kavkaze.

Denisovsky hrozny: popis odrůdy

Denisovsky je velmi nenáročný, včetně půd - nemá rád zvýšenou vlhkost nebo bažinatost.Mezi nenáročné odrůdy vyniknout Aleshenkinův dárek, Delight Muscat a Giovanni.

„Ne přátelé“ se slanými bažinami.

Nebojte se chladného počasí -až -27 Celsiusnepotřebuje přístřeší.

Denisovský a další nepřátelé - letáky, falešná ( plíseň ) plíseň (ale skutečná ( oidium ) může zaútočit), šedá hniloba.

Je velmi plodný - dáváaž 150 centernů na hektarnebo 4 kilogramy od keře.Obsah cukru dosahuje23% s , úroveň kyselosti -až 8 g /l .

Takže réva dává dobré apravidelné plodiny, je nutné seříznout na šest až osm očí.Norma je maximálně 40 očí na keř.

Ochutnávací skóre -7,8 .Miluje dobré osvětlení.Dobře vycházet ze zásob - nejlepší z nichje Kober 5BB .

Foto

Fotografie z hroznů Denisovsky:

Nemoci a škůdci

Denisovský je velmi "tvrdá ořech", aleby měl být chráněn a on.Nejprve samozřejmě od ptáků.Vinice bude chránit pletivo silný plot.

Tato odrůda Osami není podle oficiálních zdrojů téměř ovlivněna.Podle součtu četných recenzí zemědělců však vosy o tom nevědí.Proto je nutné proti nim přijmout opatření.

Zde vše záleží na lidskosti - kromě poškození také vosy přinášejí značné výhody a ničí škůdce.

Z tohoto důvodu je dostatečné zabalit hrozny do zvláštních pytlů s jemnými oky.Hotovo - vosy se nedostanou do bobulí.

Ti zahrádkáři, kteří se nechtějí dělit o území s bodavými agresory, ničí osová hnízda, rodiny, používají jedovaté návnady, insekticidy.

Bakteriální rakovina je hrozná choroba hroznů ve všech oblastech, kde roste.Nejvíc útočné - neexistují proti tomu skutečně účinné prostředky.

Spíše existují, ale jsou ve fázi testování.Proto by mělo být pouzdro chráněno, aby se zabránilo nadměrnému zranění a poškrábání, včas vykořenily postižené části.

Dalším vážným neštěstím je oidium nebo padlí.Protiaplikuje se postřikem sírou.Populární jsou také fugnicidy -Bayleton ,Rubigan .

Ráno a večer se stříká šedá vinice.Proč?Skutečnost je taková, že k tomu není vhodná ani zima, ani teplo.

Při nízkých teplotách bude síra jako mrtvý obklad a v teplu se naopak zvyšuje riziko spálení keře.

Rovněž budou přijata preventivní opatření proti anthracnosové, bakterioze, chloróze a zarděnce.Tyto běžné choroby hroznů vyžadují pozornost a různé druhy hniloby.

Zemědělci Kavkazu zbožňují Denisovského odrůdu, protože víno z ní získané je dobré, bobule mají vysoký obsah cukru.A daleko od posledního místa - pro toto hroznové víno není nutná pečlivá péče - není rozmarná a téměř se nebojí chorob a škůdců.