Kdy sklízet hrozny Isabella a je tato odrůda vhodná pro výrobu vína?

Každý o tom ví známka. Právě toto domácí víno - „isabelka“, jak se říká, vám nabídne každá hostitelka, u které zastavíte, když přijdete na jih.

Postoj k němu je nejednoznačný.

Někteří zemědělci chválí, jiní nazývají tento hrozen téměř plevelem a víno je nejhorší ze všech.

Tento poddruh skutečně patří ke stolně-technickým odrůdám a jeho místo je pravděpodobnější kolem sloupů a na živých plotech než v barvě vinaře, přesně kvůli chemickému složení.

Ano, je nenáročný, dává bohatou sklizeň, a to i ze starých vinic a nahrazení pupenů, nebojí se nemoci.Je to tak jednoduché?

Když toto dozrajeznámka?

Isabella patří k odrůdám pozdního zrání: v polovině října - začátkem listopadu.Zhruba ve stejnou dobu Dlouho očekávané, kardinály a Dámské prsty zrají.

Protonení kategoricky vhodný pro severní regiony- jeho obvyklým stanovištěm je Ázerbájdžán, Gruzie, Abcházie, Dagestan, území Krasnodar, Ukrajina, Krym.

Při vytváření nezbytných podmínek se však cítí dobře i ve středním pruhu - například v moskevském regionu.

Zralé bobule jsou tmavě modré nebo modro-černé, velké, středně velké, mají mírně bělavý květ.

Zrající partie střední velikosti, válcová nebo válcově-kuželová, okřídlená.

Pokud jde o Isabellovu bílou (Noe), plody této odrůdy jsou malé nebo střední velikosti, nažloutlé zelené a zaoblené.Tato odrůda se obvykle používá jako zásoba.

Mukózní maso, jemná sladká chuť s mírnou kyselostía takzvaná liška, která není příjemná pro všechny, jsou charakteristické pro bobule „isabella“.

Z technických odrůd s méně výraznou dochutí stojí za zmínku Krasen, Montepulciano a Merlot.

Čas na sklizeň hroznů Isabella

Isabella se sklízí na konci září - v jižním pruhu a ve středních šířkách - v polovině října.

V Moskevské oblasti dozrává sklizeň Isabelly do konce října a zahradníci doporučují nechat bobule pověsit, aby získali více cukru - budou překvapivě sladké a voňavé.

Fotografie




Na víno nebo na jídlo?

Dvě často kladené otázky:

  • Kdy sklízet hrozny Isabella na víno?
  • Využívají vinaři tuto odrůdu?

Není tajemstvím, že nikdenenajdete víno z Isabely kromě území bývalé Unie .

Právní předpisy Evropské unie a Spojených států oficiálně zakázaly tuto odrůdu pro použití v průmyslovém vinařství.

Isabella je povolen „přístup“ pouze k šťávám a ovocným výrobkům.

Někteří zemědělci se domnívají, že říkají, že všechny nesmysly, to je neschopnost chovatelů a zákulisních her.ekonomové a nic víc.

Věci však nejsou tak jednoduché. Bobule Isabella se vyznačují vysokým obsahem pektinů, které se po fermentaci mění na methanol.

A to se nevztahuje pouze na „čistá“ vína z Isabely, ale na všechny obecně, do kterých tento hrozen patří. Podle lékařů jsou tyto nápoje škodlivé a dokonce nebezpečné - vedou k Alzheimerově chorobě , onkologii.

Existuje více zdravých odrůd, například Ideal Delight, Krasa Severa a Princezna Olga.

Co se týká čerstvých bobulí, mohou být konzumovány v jakémkoli množství a šťávy, zavařeniny a dezerty z nich jsou vynikající.

Soukromí zemědělci s tím argumentují a argumentují tím, že pro domácí vína neexistují lepší hrozny ani žádné hrozny a že jde pouze o množství konzumovaného alkoholického nápoje.

Jakýkoli „stupeň“, bude-li zneužíván, povede k takovým hrozným onemocněním.Ano, a methanol se vytvoří až po uplynutí času a mladá vína v souladu s „kulturou pití“ nepřinesou nic jiného než užitek.

Někdy také hovoří o tzv. „Tatarku“, který je nebezpečný pro zdraví a je tvořen v některých domácích vínech.

Připisuje se Isabella a Lydia, ačkoli zkušení zemědělci tvrdí, že se může tvořit ve víně jiných odrůd.Ajeho přítomnost není vůbec vysvětlena rozmanitostí, ale dovedností některých vinařů, nebo spíše jejich nedostatkem.

Užitečné vlastnosti Isabely:

  • čistí tělo toxinů a odpadu;
  • přírodní energie: snižuje seúnava a výrazně zlepšuje výkon;
  • zvyšuje imunitu.

Užitečné video

Přijměte riziko nebo ne - rozhodněte se sami.Alkohol je již nebezpečný, stojí za to konzumovat běžné víno, když je v okolí velký výběr více ušlechtilých odrůd?

Plus, vůně „lišky“ Isabelly není u každého oblíbená.Aby to bylo nepostřehnutelné, bude vinař vyžadovat originální řemeslné zpracování, takže znovu - musíte pečlivě sledovat, od koho kupujete „domácí výrobky“.

Pokud hledáte skutečně chutné hrozny, podívejte se na Velika, Romeo nebo Čokoláda.

Isabella je přesto oblíbeným ze všech zemědělců bývalého SSSR, zejména v kombinaci s jinými odrůdami, které potěší milovníky domácího vína.