Kolik a jak vařit kukuřici, včetně mražené kukuřice, a co z ní lze připravit?

Kukuřice byla dlouho nazývána „královnou polí“.Taková přezdívka jí byla dána kvůli obrovskému množství užitečných vlastností, z nichž mnohé jsou zachovány i ve zmrazeném stavu.

Začlenění kukuřice do stravy má příznivý účinek na pohodu člověka.Přínos produktu je v jakémkoli věku, nahrazuje nedostatek nezbytných stopových prvků pro lepší fungování těla.

Vlastnosti

Kukuřici lze použít v následujících případech:

  • jako projímadlo, díky čemuž je střevní mikroflóra normalizována, nedochází k zácpě;
  • použití kukuřice má výživný účinek na nervové buňky; svalová vlákna se vytvářejí pomocí škrobu v ní obsaženého;
  • pro posílení paměti a zlepšení funkce mozku se dětem dostává kukuřice, protože obsahuje kyselinu glutamovou;
  • vařená mladá kukuřice může být absorbentem, který zbavuje tělo toxinů, toxinů a solí;
  • používané při onemocnění jater, má choleretický účinek.

Kromě toho kukuřice pomáhá zmírňovat příznaky během menopauzy, zmírňuje bolest v menstruačním cyklu.

Jaké je použití této obiloviny při skladování v mrazničce?

Kdyzmrazené, kukuřice prakticky nemění své vlastnosti.

Chemická kukuřice sestává z následujících prvků:

  • voda 75%;
  • uhlohydráty 23%;
  • 4% protein;
  • tuk - 1%;
  • 2% hmotnosti jde do vlákniny.

Přibližně 9% vitamínů B, 7% - C, 9% - PP, 1% - A, 5% - cholin se uvolní ve zmrazené formě v kukuřici na 100 gramů produktu.Produkt obsahuje řadu mikro a makro prvků, které zahrnují následující - Zn, Cu, P, Mn, K, Fe.

Zmrazená kukuřice obsahuje obrovské množství vitamínů a minerálních látek, takže zlepšuje fungování následujících systémů: kardiovaskulární, zažívací, nervózní, endokrinní.

Ve smíšené stravě zlepšuje vzhled, normalizuje metabolismus a zlepšuje stav kůže a vlasů.

Existují dva způsoby skladování zmrazené kukuřice:

  1. na klasu;
  2. v zrnech.

Příprava na vaření

Jak vařit zmrazené a čerstvé kukuřice?Před vařením kukuřice musíte uši důkladně umýt a odstranit z nich veškerou nečistotu. Je-li to žádoucí, můžete listy z hlavy zelí odstranit, aniž byste opustili několik kusů .Pokud dojde ke zmrazené kukuřici, pak několik hodin před vařením, musí být vyjmuta z mrazničky a uložena do samostatné nádoby, kde by se měla zmrazit.

K přípravě zmrazené kukuřice musíte mít vybavení na vaření, další ingredience, recepty a nějaký volný čas.

Recepty

Je možné zmrazit na klasech, doma a pak vařit, kolik zmrazené kukuřice je třeba vařit, jak vařit as jakou kukuřicí na klásky a také co vařitz kukuřice na zrna?Existuje několik receptů na výrobu dříve zmrazené kukuřice.Kromě toho je jeho příprava možná za použití různých technických zařízení.

Na sporáku

Nejjednodušším způsobem vaření obilovin je výroba zmrazené kukuřice v pánvi na sporáku

  1. Během vaření odstraňte cob listů a stigmat.
  2. Dále vložte kukuřici do čisté mísy s objemovými stěnami a naplňte ji vodou, dokud zcela nezakryje uši.
  3. Položte misku na sporák.
  4. Kukuřice se vaří, dokud se nevaří pod pokličkou (informace o tom, jak vařit kukuřici na klasu, si přečtěte zde a jak a kolik vařit čerstvou zeleninu jsme popsali zde ).
  5. Zkontrolujte, zda je kukuřice připravena propíchnutím vidličkou.V tomto okamžiku jsou zrna měkká.Doba vaření je 1,5 hodiny.
  6. Poté nechte vařenou kukuřici vychladnout přidáním soli a koření podle chuti.
  7. Vařené kukuřice lze před podáváním namazat slunečnicí nebo máslem.

Dušená

K přípravě dušené kukuřice budete potřebovat následující přísady:

  • 3 klasy kukuřice;
  • 2 šálky vody;
  • 3 větvičky petrželky;
  • máslo;
  • pepř;
  • několik stroužků česneku.
  1. Zahájením vaření očistěte a opláchněte uši kukuřice pod tekoucí vodou.
  2. Odstraňte zkažená zrna.
  3. Přeneste kukuřici do předvařené mísy a do ní nalijte čistou studenou vodu.
  4. Namočte rostlinu po dobu 60 minut, poté ji znovu omyjte.Měli byste to udělat, pokud si nejste jisti, že zmrazení kukuřice bylo dobré kvality a produkt se nezhoršil.
  5. Dále vložte kukuřici do pomalého hrnce, zavřete víko a zapněte časovač.Doba vaření přímo závisí na tom, ve které fázi zralosti kukuřice byla zmrazena.Mléčná zrna se vaří 10 minut a zraje půl hodiny.
  6. Potom musíte rozpustit máslo a přidat k němu petržel, pepř a česnek, nesolte.
  7. Připravené klasy rozprostřete zcela zelení a máslem a poté je vložte do dvojitého kotle na dalších 5 minut (zde můžete vidět více receptů na výrobu kukuřice v dvojitém kotli zde ).

Můžete také sledovat video popisující způsob napařování kukuřice po zmrazení:

Pečení

Popcorn je velmi uspokojivý achutné jídlo.Metoda pečení by byla ideální, kdybyste nezmrazili celé kukuřice, ale pouze její zrno.

K přípravě dříve zmražené kukuřice pečením budou zapotřebí následující přísady:

  • 3 mladé uši;
  • 2 šálky vody;
  • 45 gramů másla;
  • dvě velké polévkové lžíce olivového oleje;
  • sůl.
  1. Po nasazení ingrediencí připravte uši: oloupejte, opláchněte a nakrájejte je na dvě části.Dejte na pánvi a smažte 5 minut v olivovém oleji (přes vysoké teplo), můžete strávit trochu více času, hlavní věc je, že zrna jsou dobře smažená.
  2. Snižte teplo a nalijte vodu, pokračujte ve vaření, dokud se voda neodpaří.Uši otočte tak, aby rovnoměrně dusily.
  3. Současně roztavte máslo a přidejte trochu soli.
  4. Po vyrobení kukuřice ji položte na talíř a namažte roztaveným máslem.

V mikrovlnné troubě

Pro vaření kukuřice v mikrovlnné troubě ] budou zapotřebí následující přísady:

  • několik kukuřičných hlav;
  • máslo;
  • voda.
  1. Vybrané uši jsme pečlivě umyli pod tekoucí vodou a poté je dobře osušili.
  2. Odstraňte z listů kukuřice různé nečistoty a stopy hniloby.
  3. Vezměte desku a položte na ni ucho.Zavřete dvířka mikrofonů.Pokud je jeho výkon 1 kW, pak bude doba vaření 5 minut, pokud je sporák slabší, pak bude doba vaření přibližně 7 minut.
  4. Když čas vyprší, vyjměte misku, sůl, namažte máslem a přidejte koření.

Další informace o tom, jak rychle vařit kukuřici v mikrovlnné troubě v sáčku, najdete zde zde.

V peci

Pro přípravu dříve zmrazené kukuřicev peci budou vyžadovány následující složky:

  • tři klasy kukuřice;
  • 100 gramů másla;
  • 4 stroužky česneku;
  • ¼ lžička šafránu;
  • 1/3 lžičky koriandru;
  • mletý muškátový oříšek 1/3 lžičky čaje;
  • směs solí a pepře podle chuti.
  1. Odstraňte máslo z chladničky tak, aby bylo měkké a dosáhlo pokojové teploty.Vložte máslo na talíře a smíchejte s lisovaným česnekem.
  2. Přidejte směs solí a pepře, koriandr, šafrán, mletý muškátový oříšek.Směs důkladně promíchejte, aby byly koření rovnoměrně rozloženy.
  3. Vezměte klas, odstraňte zelené listy a rozprostřete jej připravenou směsí.Zabalte klasy do pekařského pergamenu a poté do fólie.
    Fólie udržuje teplo vytvářením vlhkosti, připravuje se v ní kukuřice, pergamen brání přilepení fólie na klasy.
  4. Pečeme kukuřici v peci zahřáté na 200 stupňů po dobu 30 minut.Pečte staré klásky 45 minut.
  5. Nebojte se experimentovat s kořením a kořením, vyberte si svůj vlastní vkus.

Další recepty na výrobu kukuřice v peci lze nalézt v v tomto materiálu.

Jak skladovat vařené?

K dispozici je několik způsobů skladování vařené kukuřice :

  1. Kukuřice vařte, oddělte jádra od jádra a přeneste je do skleněné nádoby.Nalijte horkou vodu solí (dezertní lžíce soli na litr vody).Dejte zrno tímto způsobemuloženo až 90 dní.Pravidelně přidávejte slanou vodu, protože kukuřice se podílí na soli.
  2. Střídavě snižujte uši v horké vodě, poté ve studené vodě a nechte je uschnout.Vyberte zrna a vložte je do plastového sáčku.Zrna si tak zachovávají své prospěšné vlastnosti a dobrou chuť.

Kukuřice je velmi zdravý produkt, který by se měl jíst častěji, protože je bohatý na vitamíny a minerály.A zmrazená kukuřice není výjimkou.