Krásné hrozny exotické chuti - odrůda "Čokoláda"

Hroznová kultura se neustále pohybuje na sever a nyní se vinná réva vine tam, kde nemohla růst kvůli příliš drsnému klimatu, a dává čerstvému ​​bobuli pečujícímu zahradníkovi.

Ale i tam, kde hrozny nerostou, se dovážejí sladké klastry.

V posledních desetiletích začali pěstitelé rostlin vyrábět více stolních odrůd, které si dlouho uchovaly svou čerstvost, včetně čokolády - vysoce výnosné a docela odolné vůči chorobě středně pozdní odrůdy s exotickou chutí krásných ametystových plodů.

K počátečním patří velké množství dalších zralých odrůd, a todozrává v září, a tímprodloužení sezóny bobule o několik měsíců.

Předčasné zrání je také Julian, Gordey a Anyuta.

Čokoládové hrozny: popis

Bobule nejsou tak sladké jako například Muromety, ale mají pro hrozny neobvyklou čokoládovou příchuť, procentouhlohydráty v nich jsou 16-17%, kyseliny jsou 6-7% a ochutnávací skóre dosahuje 9,5 bodu.

Neobvyklá chuť se může pochlubit také Ruta, Katalánsko a Dubovskiy růžová.

Tvar může být oválný až podlouhlý.Barva bobule sahá od světle růžové po bohatou vínovou, jejíhustota závisí na místě růstu.

Šupka je velmi silná, přestože je tenká a při jídle téměř nepostřehnutelná.

Velké shluky s přibližnou hmotností 700 až 1200 gramů lze skladovat po dlouhou dobu a nezhoršovat se.Buničina je hustá, masitá.Prakticky neexistují žádná semena - od 1 do 4 kusů na hroznový, hmotnost samotného bobule je asi 8 gramů.

Při správné péči dosahuje 2 kilogramů.Listy jsou světlé, zelené, hladké, zaoblené, silně členité.Bisexuální květiny.Doba zrání bude trvat 135–150 dní.

Bisexuální květiny jsou také vlastněny kardinálem, Aladinem a Konvalinkou.

Foto

Fotografie z hroznů Shokladny:

Historie výběru

Čokoládové hrozny se „narodily“ v roce 1981 a oficiálně získaly hodnost 5. stupně.o několik let později.Tým byl chován ukrajinskými chovateli pod vedením Pavla Golodrigiho (proto existují synonyma pro název Čokoláda - jména „Pavel Golodriga-12“ a „In Memory of Golodriga“).

Mezi ruce týmu Golodrigi patří také takové odrůdy Gurzuf pink, Angelika a Amethyst.

Čokoláda získaná křížením tabulky Antey Magarachsky a hybridní tabulky Katta Kurgan Kirovabad.V současné době je tato odrůda široce rozšířena v pobřežních oblastech Ukrajiny, Krymu, jižního Ruska.

Prořezávání a péče

Protože čokoláda je hybridní odrůdou , není příliš rozmarná. Vysoká odolnost proti mrazu u hroznů (od -23 do -26) nebudezakryjte ji pevně.

Hybridy zahrnují také všechny známé Korolek, Valery Voevoda a Rumba.

Pro výsadbu volíme místo s maximálním slunečním zářením na rostlině, pokud chcete zajistit nejvyšší možný výnos, musí být půda dobře hnojena minerály.

Keře budou energické.60 očí - optimální zatížení pouzdra.Prořezávání vinné révy se provádí na 7 - 8 očích a během sezóny se sleduje.Stojí za povšimnutí, že plodnost výhonků dosahuje 80%.

Odolnost proti mrazu se liší také v senátoru, Alexu a Svetlaně.

Nemoci a léčba

Užitečné informace: Jednou z důležitých vlastností čokolády je její odolnost vůči poškození fyloxérou.Jedná se o velmi nebezpečný a dlouho známý hmyz - mšice, která i přes svou skromnou velikost dokáže zničit obrovské vinné plantáže.

Chovatelé se bohužel v této odrůdě bohužel nevyhnuli.Přestože podle některých zdrojů napadá šedá hniloba mnohem méně často než plísně a oidium.

Plíseň (plíseň plísní) postupuje zvláště rychle na rostlinách.To je nebezpečné a dobře známé všem milovníkům hroznových hub.

Příznaky:
Žluté, průhledné skvrny se objevují na listech, poté jsou pokryty bílou vrstvou jako chmýří.Při vysoké vlhkosti se houba rychle přepne na stonky květů nebo plodů.

Nakažené ovoce již není vhodné pro potravinářský ani vinařský průmysl.Doaby se zabránilo této metle,by rostliny měly být postřikovány před a po květu fungicidy , zvláště dobré a za dostupnou cenu přípravky obsahující měď, jako je například roztok síranu měďnatého.

Dobrá sklizeň vyžaduje včasné zpracování a náležitou péči.

Profylaxe proti takovým běžným hroznovým chorobám, jako anthracnosa, chlorosa, bakteriální rakovina, rubeola a bakterióza.

Neobvyklá a velmi příjemná, chutná chuť bobulí, mrazuvzdornost dostatečně dobrá na hrozny, nezranitelnost na nebezpečného škůdce - mšice mšice, udržování kvality, silný kořenový systém, umožňující pěstovat révu na vlastních kořenech, aniž by ji naroubovali na nenáročnýodrůdy umožňují vyhodnotit odrůdu

Čokoláda je výřez nad mnoha dalšími oblíbenými odrůdami.

Užitečné video

Níže je uveden videonávod o tom, jak prořezávat mladé keře révy vinné: