Kukuřice: jak doma sušit a jak ji vařit později?

Kdo není obeznámen s kukuřicí?Každý ji zná z dětství, ale ne každý zná její užitečné vlastnosti a způsoby sklizně této královny obilovin.Používá se nejen při vaření, ale i při léčbě nemocí.

Recepty lidových léčitelů obsahují kukuřici pro léčivé přípravky a infuze.Nyní se kukuřice používá i v kosmetologii, ale samozřejmě nejlepší způsob, jak ji použít, je vařit chutné jídlo a jíst s celou rodinou.

Vlastnosti

Na každých 100 gramů kukuřičných jader, 338 Kcal.Jedná se o velmi vysokou energetickou hodnotu produktu, ale přestokukuřice je součástí stravy, pro lidi, kteří chtějí zhubnout a stavět .

Jeho nepochybnou výhodou je, že u člověka rychle vytváří pocit sytosti, což vylučuje další riziko přejídání.Kromě toho živí živý organismus důležitými vitamíny a minerály, které jsou pro člověka tak důležité, zejména v městských podmínkách, kde je obtížné najít kvalitní ovoce a zeleninu od podzimu do jara.

Sklizeň kukuřice a dalších produktů na zimu by byla skvělá cesta ven.Proč se tedy odborníkům na výživu doporučuje jíst kukuřici?

Toto jsou vlastnosti, díky kterýmtato obilovina se hodnotí takto:

  1. Mikro a makro prvky- železo, jód, mangan, vápník, fosfor, draslík, měď, zinek.
  2. Vitaminy:
    • N (působí protizánětlivě, odstraňuje kožní problémy a křehké nehty).
    • PP (zlepšuje funkce jater, vlasy a stav kůže).
    • A (normalizuje vidění, zlepšuje stav kůže a sliznic).
    • B1 (reguluje metabolismus uhlohydrátů).
    • E (nezbytné pro normální průběh těhotenství, zpomaluje stárnutí buněk, chrání je před destrukcí, zabraňuje onkologii).
  3. Kyseliny , které regulují hladinu cholesterolu v krvi.

Užitečné vlastnosti

Když člověk jedí kukuřici, užitečné látky se rychle vstřebávají a začnou se účastnit metabolismu.Výsledek neustálého používání kukuřice - tělo nemá nedostatek vitamínů a minerálů, zvyšuje se odolnost vůči stresu a je v dobré kondici.

Důležité! Kukuřice nemá kontraindikace, mohou ji konzumovat dospělí i děti.

Toto jsou nejdůležitější vlastnosti žluté obiloviny:

  1. Má mírný projímadlo, které pomáhá normalizovat střevní mikroflóru.Mladá kukuřice pomůže očistit tělo od toxinů a toxinů, jakož i od solí těžkých kovů (jak vařit mladou kukuřici a jak dlouho je třeba vařit, přečtěte si zde zde ).
  2. Kukuřičný škrob je velmi důležitý, protože vyživuje nervové buňky a vytváří svalovou tkáň.
  3. GlutaminKyselina, složka prospěšná pro děti, protože zlepšuje paměť a stimuluje mozek.
  4. Má pozitivní účinek na játra, protože má choleretický účinek.
  5. Užitečné pro ženy - snižuje menstruační křeče a bliká snadněji při menopauze.

Varianty sklizně

Takže jak je sušit doma a co se stane s kukuřicí po sušení?Po usušení kukuřice se stává tvrdou a lze ji snadno uchovávat celou zimu, aniž by se obávala, že se zhorší.Zvažte různé možnosti sklizně kukuřice.

Suterén a sklep

Pro šťastné majitele sklepa nebo suterénu je vhodný tento způsob sušení celými klasy:

  1. uši, vyhodit rozmazlený, listy jsou silně ohnuté, ale neodříznuté.
  2. Zlomili jsme kukuřičné stigmy - hnědozelené vlasy.
  3. Jeden kus připevníme k provazu nebo jej splétáme do „copánků“.
  4. Zavěsíme se tam, kde vzduch nestagnuje, ale je v pohybu.
  5. Prověřujeme připravenost - pokud se zrno otřese z uší během třepání, kukuřice zaschla.
  6. Vyjměte jádra z kukuřice a vložte je do plátěných pytlů nebo do vzduchotěsných nádob.

V bytě

Obyvatelé bytů chtějí samozřejmě mít také ve svých polotovarech sušené obilné jádra, aby mohli v zimě připravovat jídla ze žluté krásy.

Doporučení! V bytě není tolik prostoru jako ve sklepě, takže nejlepší místopro sušení bude lodžie nebo balkon, kde můžete také pověsit klasy.

Jiným způsobem je sušení v peci, k tomu je třeba:

  1. Promytá zrna, z nichž byla odstraněna přebytečná vlhkost, posypte 3 cm vrstvou na plech potažený pergamenem..
  2. Nastavte teplotu na 100 ° a nechte ji připravenou půl hodiny.
  3. Poté vyjmeme a necháme vychladnout na vzduchu při pokojových podmínkách až do konečného sušení.

Konvekční sušení

  1. Držte kukuřičná jádra na dně cedníku po dobu 10 sekund nad parou.Tím se zachová jasná barva kukuřice.
  2. Nasaďte tenkou vrstvu na povrch podnosu sušárny.
  3. Zapněte topení na 45–60 °.
  4. Po 10–12 hodinách bude kukuřice připravena ke skladování.

Před použitím tohoto spotřebiče si přečtěte pokyny.

Jak vyrobit popcorn

Nápověda! Pro sušení kukuřice, která se dále použije při přípravě popcornu, si můžete vybrat některou z výše uvedených metod.Jakmile je zrno zcela suché, vyčistí se v plastových sáčcích a vloží do mrazničky.

Chcete-li připravit popcorn, stačí jej vyjmout z mrazničky, položit na horkou pánev a přikrýt víkem.Chutný a zdravý produkt bude připraven za pár minut.

Stigmata kukuřice

  1. Sbíráme je z letní mladé mléčné kukuřice.
  2. Umístěte jej na papír ve větrané místnosti nebo v elektrické sušárně (při teplotěne více než 40 stupňů) nebo v troubě s plně otevřenými dvířky.
  3. Sušené stigmy nalijte do plátěných pytlů.

Pro sušení jsou vhodná pouze vlákna uvnitř listů.Odstraňte černé kryty.

Jak a kolik vařit sušenou kukuřici?

  1. Zrnka nalijte vodou tak, aby byla mírně zakryta.
  2. Vařte 10 minut.
  3. Přidejte trochu vody a pokračujte ve vaření, malé dávky vody přidávejte každé 1-2 hodiny.
  4. Na konci vaření přidejte olej.
  5. Zrna můžete také namočit ve vodě přes noc.Pak bude kukuřice muset vařit pouze hodinu.
Vařená kukuřice je jedním z oblíbených lahůdek dětí i dospělých.Na našem webu najdete recepty na výrobu mléka, cukru, zralého kukuřice a odrůd Bonduelle v pánvi, vícevrstvý, mikrovlnný, trouba.

Kukuřice je velmi chutné a zdravé jídlo, které potěší celou rodinu , a dokonce ani děti to nebudou schopny odolat.Vyberte si nejvhodnější způsob sklizně pro sebe, protože sušení kukuřice umožňuje skladování zrna několik let.