Lahodné rychlé recepty kukuřice v dvojitém kotli.Foto nádobí a doba vaření

Kukuřice je jednou z nejběžnějších obilovin u nás i v zahraničí.Obsahuje stopové prvky, minerály a vitamíny.

Vzhledem k četným užitečným vlastnostem tohoto produktu může být použit ve velkém počtu receptů a příprava zařízení je možná pomocí sporáku, mikrovlnné trouby, trouby a dokonce i dvojitého kotle.

Vlastnosti obilovin

Popularita této obiloviny v naší době je odůvodněna obsahem komplexu užitečných stopových prvků a vitamínů v ní.Mezi vitaminy přítomné v cereální kompozici se rozlišují přímo vitaminy B, B1 a B2, jakož i vitaminy skupin PP, K, EAA a D. Obilná zrna jsou navíc nasycena velkým množstvím kyseliny askorbové.

Složení obilovin zahrnuje následující četné minerály a stopové prvky:

  • vápenaté soli;
  • hořčík;
  • železo;
  • fosfor;
  • měď;
  • nikl.

Rostlinný protein naopak obsahuje jednoduše nepostradatelné pro normální fungování lidského těla, aminokyseliny - lysin a tryptofan.

Tipy pro výběr

Chcete-li lahodně vařit dušenou kukuřici, rozdejte jipreference pro malé klásky, při jejich výběru,musíte věnovat pozornost následujícím prvkům:

  1. Měsíc nákupu.Chcete-li si užít mladou a měkkou kukuřici, měli byste ji zakoupit od začátku srpna do začátku září.Hlavy zelí zakoupené později než ve stanoveném termínu jsou zaručeny jako přísné.
  2. Jak vařit kukuřici tak, aby proces trval jen několik minut?Při tom dbejte na barvu a měkkost zrn.Pro vaření v pomalém sporáku se nejlépe hodí cereálie mléčně bílé nebo světle žluté barvy.Samotné zrno musí být měkké a odolné.
    Poznámka. ​​Mělo by být zřejmé, že čím více je tato rostlina žlutá, tím starší je, proto se nedoporučují klasy bohaté na žluté barvy.
  3. Při nákupu této obiloviny vyberte ty druhy, které stále mají zelené listy.To se vysvětluje skutečností, že sušení listů rostliny indikuje její zrání, což znamená, že rostlina je houževnatá a nemá chuťové vlastnosti, které jsou vlastní mladé rostlině.

    Získávání rostlin bez listů se rovněž nedoporučuje, protože to může naznačovat skutečnost, že obilí bylo ošetřeno chemickými látkami a listy byly odstraněny, aby se skryly jejich stopy.

Příprava a postup

Před přípravou zařízení v dvojitém kotli z něj odstraňte všechny listy a poté důkladně opláchněte.Po provedení těchto akcíse cereálie nechají jednu hodinu namočit ve studené vodě , což výrazně zrychlídalším procesem je, jak vařit a přispěje k změkčení zrn.

Je vhodné nechat listy, které zbyly z rostliny, protože existuje mnoho receptů, jak vařit tuto cereálii v dvojitém kotli pomocí listů, které z ní zbyly (můžete zjistit, jak vařit kukuřici na lahodném chutě lahodně a nejen zde ).

Kde začít?

Ve většině receptů pro přípravu předloženého zařízení v dvojitém kotlije nutné mít tyto komponenty:

  • dvojitý kotel;
  • fólie;
  • několik uší;
  • zelenina a máslo;
  • sůl, různá koření.

Vaření začíná přípravou klasů, jejich likvidací listů a důkladným omytím.

Způsoby a postupy

Jak a kolik by se mělo vařit kukuřice, aby se vařilo lahodně (řekli jsme si, kolik má vařit mladá kukuřice zde a z tohoto článku se dozvíte, jak dlouho vařit přezrálou zeleninu)? Napařování obilovin je poměrně jednoduché a pohodlné , protože rostlina se vaří rychle v čase i ve vlastní šťávě s přídavkem malého množství různých koření.Při přípravě obilovin s použitím této metody existuje možnost, pokud jde o přípravu klasů klasů s listy nebo použití fólie.

Nejjednodušší

Existuje několik způsobů výroby kukuřičných klasů v dvojitém kotli, ale nejjednodušší zahrnuje následující složky:

  • několikmalé kukuřičné klasy;
  • sůl;
  • máslo;
  • voda.

Příprava:

  1. Zpočátku by měly být všechny listy a antény zcela odstraněny z rostliny.
  2. Poté jsou důkladně omyty.
  3. Voda se nalije do dvojitého kotle a poté se umístí kukuřičné hlavy.
  4. Časovač začíná 35 minut.
  5. Silná výroba páry začne z dvojitého kotle, proto se doporučuje instalovat ji na sporák pod digestoří.
  6. Po uplynutí stanovené doby je nutné zkontrolovat stav zrn, pokud jsou připravena, pak lze parní kotel vypnout, pokud ne, doporučuje se nastavit časovač na dalších 10 minut, přičemž je třeba zkontrolovat, zda je v parním kotli dostatek vody.
  7. Po vaření je kukuřice umístěna na talíř, namazána máslem a posypána solí.

Lahodná šťavnatá kukuřice v dvojitém kotli:

Pro milovníky kořeněné stravy

Pro milovníky kořeněné stravymůžete:použijte recept s následujícími přísadami:

  • 6-10 kukuřičné klasy již loupané;
  • Kečup z asijské srirachy.

Příprava:

  1. Je nutné dát kukuřici na střed fóliové fólie, po které musí být opatrně potažena kečupem „sriracha“.
  2. Poté jsou uši pevně zabaleny do fólie a umístěny vzhůru nohama do dvojitého kotle.
  3. Při plnění dvojitého kotle je nutné zkontrolovat, zda rostliny nezabírají celou plochu, ale přibližně ¾.
  4. Dále, blízkopřikryjte a zapněte dvojitý kotel na plný výkon, doba vaření je 2 hodiny.
  5. Když je spotřebič zapnutý při minimálním výkonu, vaří se klasy po dobu 4 hodin.

Se sýrem a slaninou

Kukuřice s kokosovým mlékem a kari je celkem příjemná. K přípravě budou zapotřebí tyto složky:

  • několik kukuřičných klasů oloupaných z listů;
  • kokosový olej;
  • sůl;
  • koření, včetně kari papriček.

Příprava:

  1. Po loupání kukuřičného slupky z slupky jej namažte kokosovým olejem, posypte solí a pepřem a umístěte jej do středu fólie..
  2. Na konci těchto kroků je klas zabalen do fólie a umístěn do dvojitého kotle.
  3. Doba vaření při plném výkonu je 2 hodiny.
  4. Připravené uši se posypou kari a přidá se malé množství česnekového prášku.

Fotografie

Viz níže fotografie fotografií z obilovin:

Doporučení pro použití

Podávané kukuřice se podává v destičkách .Nedaleko si můžete dát další příchutě ve formě směsi čerstvých bylin, strouhaného tvrdého sýra, kečupu, hořčice, zakysané smetany, limetky nebo citronové šťávy.

Reference. Jíst kukuřičné klasy je nezbytné rukama, protože použití příborů povede pouze ke ztrátě času a ne k získánípotěšení z bohaté chuti kukuřice.

Pravidla skladování pro misku

Pokud je po přípravě kukuřice třeba ji několik hodin ponechat, uši kukuřice se zabalí do několika vrstev přilnavé fólie a nahoře se pokryjí silným hadříkem.Je-li nezbytné uchovat vařenou kukuřici několik dní, doporučuje se položit chlazené uši na talíř, zabalit je pomocí přilnavé fólie a umístit do chladničky.

Pokud chcete obilí uložit delší dobu (až 3 měsíce), musíte obilí oddělit od kukuřičného klasu.Poté se zrna umístí do skleněných misek a vylijí se nasolenou převařenou vodou.Nádoba je pevně uzavřena a umístěna do chladničky.Po dvou týdnech přidejte trochu další osolené vody.

Kukuřice je zbožňována pro svou chuť a prospěšné vlastnosti.Doporučujeme, abyste se podívali na naše materiály o tom, jak správně připravit mléčné výrobky, zralé, mini kukuřice, jakož i odrůdy Bonduelle a cukr.

Vaření kukuřice v dvojitém kotli je nejjednodušší způsob vaření , protože není třeba neustále sledovat vodu tak, aby nevytékala nebo se nepodívala do pece, aby se zkontrolovalo, zda uši shoří.Stačí zapnout časovač a můžete dělat svou vlastní věc.