Má feijoa nějaké prospěšné vlastnosti?Výhody a poškození plodu

Vlastí feijoa je Brazílie.Rostlina má sladké ovoce, kterépřipomíná chuť ananasu a kiwi.

V Rusku se strom pěstuje v oblasti Dagestanu, vyskytuje se také na území Krasnodarské země.

Bobule zeleného odstínumají jedinečné složení,obsahuje mnoho užitečných vlastností, feijoa se také používá pro léčebné účely.

Jaké jsou léčivé vlastnosti feijoa, výhody a poškození, fotografie rostlin - to vše a nejen to, co najdete v tomto článku.

Feijoa má řadu výhod, například se aktivně používá v potravinách pro výživu, takžene bez řady škodlivých účinků.

Užitečné vlastnosti

Hlavní výhodave vysokém obsahu takového prvku, jako je jód.

Malá hrst bobulí rostlin uspokojí denní požadavky dospělého.

Nástroj je nesmírně důležitýpro lidi žijící v místech s nedostatkem jódu. Musí zahrnout tato ovoce do své stravy.

Kromě toho je v rozpustné formě, která umožňuje, aby byla plně absorbována tělem.

Kromě jodu obsahuje ovoce také jiné vitaminy.Kompozice obsahujevitaminy C, skupina B, PP.

Vzhledem k obsahu snadno stravitelných bílkovin a tuků se feijoa doporučuje v dietní výživě, v případě ztráty síly nebo nedostatku vitaminu.Pro doplnění energie se doporučuje použítpět plodů denně.

Prostředek obsahuje éterické oleje, jejich přítomnost vám umožňuje vyvinout imunitu při chřipkové epidemii.

Kůra bobule obsahuje dva silné antioxidanty:

  • Kakhetin;
  • leukoanthocin.

Bojují proti negativnímu dopadu špatné ekologie a poskytují ochranu před rakovinnými buňkami.

POMOC! Bobule má nízkokalorický obsah, sto gramů obsahuje pouze čtyřicet devět kalorií.Z tohoto důvodu je aktivně zařazena do stravy různých diet.

Jaké je použití?

Vysoký obsah jodu v bobulích umožňuje jejich použití při léčbě a prevenci endokrinních chorob.

Upozornění! Ne všechny plody obsahují správné množství jodu.

​​

Například v gruzínských odrůdách je přítomno malé množství tohoto prvku.Proto nejsou vhodné k léčbě.

Vitamin C je považován za vynikající antioxidant, jeho přítomnost v zeleném ovociumožňuje bojovat proti ateroskleróze, hypertenzi a nachlazení.

Imunomodulační prospěšné vlastnosti jsou vědecky podloženy.To dává právo jej aplikovat po vážné nemoci v pooperačních okamžicích.

POMOC! Feijoa lze použít ve stravě pro alergiky, protože plody nezpůsobují reakce.

V dietetice jsou léčivé vlastnosti feijoa účinné při onemocnění žaludku.Díky jejich výhodám není zakázáno přidávat do stravy ovoce pro různé poruchy trávicího traktu, choroby slinivky břišní.

Lze vyrobit Feijoatinktury, je užitečné je použít k pyelonefritidě různých etiologií.K horkým nápojům se doporučuje přidávat kůži ze zámořského ovoce, protože obsahuje mnoho užitečných prvků.

Pokud odvarujete bobule a listy, dostaneteantiseptikum. Odvar může dezinfikovat rány, včetně hlubokých otěrů a řezů.Uvolňují také bolesti zubů, aplikují se v případě krvácení z dásní.

Na vaši pozornost feijoa na níže uvedené fotografii:

Způsoby léčby

Jak aplikovat prospěšné vlastnosti plodu, aby se dosáhlo hojivého účinku?Zvažte několik receptů na různé nemoci.

Takže způsoby ošetření s použitím feijoa:

  1. Při zácpě se denně konzumují tři až čtyři kusy bobule.Díky vysokému obsahu vlákniny lze vytvořit stolici.
  2. Pro onemocnění štítné žlázy musíte jíst každý den tři ovoce.
  3. Pro prevenci srdečních chorob a aterosklerózy se do 50 gramů vody přidá jedna lžíce feijoa šťávy a jednou denně se vypije.
  4. Při hypertenzi se mletá dvě ovoce s jednou lžičkou cukru a dvakrát denně.Výsledná směs by měla být uložena v lednici.
POMOC! Nejlepší je uložit na chladném místě, protože rychle zmizí.Chcete-li produkt uchovat, můžete z něj připravit džem nebo lahodný dezert.

Harm

Jsou-li bobule exotické rostliny zralé, pakprakticky neubližují.

Alenezralý plod může nepříznivě ovlivnitzažívací trakt

V některých případech může nezralá feijoa způsobit otravu.

Přes pozitivní vlastnosti jodu je jeho nadměrné množství stejně nebezpečné jako nedostatek. V případě hypertyreózy je feijoa kontraindikována.

TIP! Není nutné okamžitě jíst feijoa, nechat jej chvíli ležet při pokojové teplotě.

Kontraindikace:

  1. Kvůli vysokému obsahu cukru by se šťavnaté bobule měly brát s opatrností při onemocnění, jako je diabetes.
  2. Feijoa není kompatibilní s mléčnými výrobky.Nemůžete ho pít s mlékem, jinak se zažívací systém s takovou stravou nezvládne.
  3. Nemůžete dát exotické bobule dětem do jednoho roku.U dětí se enzymy dosud nevytvořily pro plnou asimilaci exotického ovoce.
  4. Těhotné ženy by ji měly používat opatrně, předávkování jódem je nebezpečné.Přestože plod v malých dávkách pomáhá vyrovnat se s častým problémem během těhotenství - zácpou.

Takže feijoa má při konzumaci mnoho výhod.Nebojte se alergie na feijoa, ovoce je tělem dobře snášeno a má hojivé vlastnosti.V tomto případě je nutné zajistit, aby plody byly zralé, je také důležitéto nepřepírat konzumací jodu.

Naučili jste se, jak je feijoa užitečná, léčivé vlastnosti rostliny, a pak si prohlédněte video.

Přečtěte si také o takových užitečných plodech, jako jsou: Mango, Fortunella, Oranžová, Sicilská oranžová, Granátové jablko, Citron, Černá noční můra.

Užitečné video

Následující video pojednává o tom, jaké je použití feijoa?Stejně jako lahodný recept na ovoce pyré s cukrem.