Mimořádně chutná odrůda s vysokým výnosem - Victoria Grapes

Stolová odrůda Victoria byla mezi zahradníky dlouho oblíbená. Jeho keře s velkolepými velkými shluky lze nalézt i v moskevské oblasti.

A to není náhodné, protože Victoria má mnoho výhod - je otužilá, vysoce výnosná a velmi chutná.

Aby však bylo možné pěstovat vynikající plodinu vonných malinově červených bobulí, je důležité vzít v úvahu všechny vlastnosti této nádherné odrůdy a požadavky, které z ní vyplývají.

Popis odrůdyVictoria

Stolové hrozny Victoria jsou starou a známou odrůdou chovanou ruskými chovateli. Vzhledem ke své mrazuvzdornosti, chuti a odolnosti vůči chorobám je mezi vinaři velmi oblíbený. Stejně jako Korinka Russkaya, Přátelství a Kuban se pěstuje pro čerstvou spotřebu a zachování.

Některé zdroje někdy zmiňují odrůdu Uehara, nazývanou klon Victoria, což je chyba. Selekce klonu Victoria nebyla provedena.

Uehara je první pracovní název odrůdy.Když byla poprvé přijata budoucnost „Victoria“, vypadala to jako rozmanitost japonského výběru,choval se na stanici Uehara, a proto získal takové dočasné jméno.

Při nákupu výsadebního materiálu musí být vyjasněn přesný název odrůdy.

Kromě „Viktorie“ ruského původu existují odrůdy s podobnými názvy jako „Victoria gönge“ (maďarská odrůda vína) a „Victoria“ rumunského výběru - odrůda bílé tabulky.

Existuje také hybridní stolní formulář z Ukrajiny s pracovním názvem „Victoria White“.

Vzhled hroznů

Keře odrůdy mají slabou nebo střední růstovou sílu. Réva je pokryta tmavě zelenými listy středně velké, středně řezané, pětilisté a pokryté mírným pubescencí.

Victoria je odrůda s krásnými a mohutnými shluky do hmotnosti 700 g.

Jsou kuželovité, středně husté a někdy volné tvaru.Velké oválné bobule o hmotnosti do 7,5 ga délce až 2,7 cm jsou natřeny červeno-malinovou barvou, ale odstíny se mohou lišit v závislosti na odrůdě blízké opylovače. Povrch ovoce je mírně pokryt pylem.

Takové odrůdy jako Typhi, Čokoláda a Sofia se také liší zvláštní krásou.

​​

Masité, křupavé a šťavnaté plody Victoria mají příjemnou, harmonickou chuť.Na vrcholu dospělosti bobule získávají ušlechtilou pižmovou chuť.Kyslost ovoce není vyšší než 6 g /l a obsah cukru je asi 19%.

Historie výběru

Victoria grape chovaná chovateli města Novocherkassk ve VNIIViVpojmenované po I.I.Potapenko. Je to výsledek křížení odrůdy odolné proti mrazu nazvané „Save Vilar 12-304“ s odolnou hybridní Evropou-Amur získanou z „Vitis Amurenzis“ a „Vitis Vinifer“.Victoria přijala od svých rodičů všechny nejlepší vlastnosti: mrazuvzdornost, časnou zralost a odolnost vůči chorobám.

Ve stejném výzkumném ústavu se narodily Delight Ideal, Platovsky a Amethyst.

Výsledná odrůda byla pro vinaře velmi oblíbená. Díky svým kvalitám se úspěšně pěstuje v jižních regionech Ruska, na Sibiři, ve středním pruhu a dokonce i v moskevském regionu.

Fotografie



Charakteristiky

„Victoria“ označuje odrůdy raného zrání.Od pučení k plné zralosti ovoce trvá 115 až 120 dní.Ve středním pruhu plody dozrávají do konce srpna a v sibiřských oblastech začátkem září.Odrůda je brzy.První plodina může být sklizena ve 2. nebo 3. roce života Victoria.

Stejné označení se vyznačuje Ayutem Pavlovským, Darem nepozornosti a Amirkhanem.

Výtěžek plodiny je vysoký s vynikajícím dozráváním výhonků.

Réva nese ovoce hustě a produkuje až 80–90% plodných výhonků, což vede k přetížení plodiny a v důsledku toho k vyblednutí (loupání) bobulí a nezrání.

Victoria proto musí normalizovat počet květen a shluků, které se vytvářejí pomocí prořezávání.

Při jednom výstřelu by neměl být průměr více než 1,8shluky. Zároveň bychom neměli dovolit zahušťování a vzít v úvahu, že optimální zatížení na jednom keři Victoria je od 25 do 30 očí s dlouhým prořezáváním ovocných výhonků, když na každém výhonu zůstane 5 nebo 8 očí.

Je možné ponechat na střelbě 2 nebo 3 oči, protože na samotné základně střelby mají vysokou plodnost.

Vynikající výtěžek ukazuje také Na památku Dombkovskaja, Alexa a Daru Magaracha.

Victoria, pěstovaná na vysokých podnosech, produkuje ještě větší bobule. Reaguje na včasné zalévání a úpravu kořenů ve formě hnojiv obsahujících dusík-draslík, popel ze dřeva a organické látky s významným zvýšením výnosu.

Odrůda je náchylná k loupání, tj. Plodení malými plody. Tento problém lze snadno vyřešit.Během období růstu ovoce je každý svazek vzat do ruky a česán štětcem.V tomto případě se odstraní sušené květiny a malé bobule.

Banda se na chvíli uvolní a zříží, ale je na ní dostatek prostoru pro dozrání budoucích velkých bobulí.Díky této proceduře je banda po chvíli naplněna vonnými vybranými plody.

Dalším charakteristickým rysem odrůdy jsou funkční samice květin. Victoria má vysoké výnosy vyžadují opylující odrůdy, které s ním začínají rozkvétat, jako je Neptun, Radiant rozinky, Augustine, Platovsky ], Bianca, Agat Donskoy a Crystal.

Odrůda se vyznačuje vysokou odolností proti mrazu. Victoria Grapevine vydrží mrazy až do -27 ° C.V oblasti Volgograd nese odrůda ovoce na místech chráněných budovami a stromy bez zimního oteplování.V polovině zeměpisné šířky vyžadují hrozny na zimu lehké útočiště.

Nemoci a škůdci

Odrůda révy Victoria je vysoce odolná vůči šedé hnilobě, plísním (od 2,5 do 3 bodů), 114) oidium (3 body) a takový nebezpečný škůdce jako banda listů.

V období dešťů jsou plody náchylné k praskání. Tento problém lze vyřešit zajištěním dobrého větrání a osvětlení keřů a včasného oblékání.

Je však třeba mít na paměti, že Victoria nemá rádi stimulanty růstu, ale je nejlepší je úplně opustit.Díky malé ploše vinice z nadměrné vlhkosti při dlouhotrvajících deštích může zachránit stan baldachýn.

Vosy jsou velmi částečné pro sladké bobule Victoria s tenkou slupkou.

Během zrání bobulí se jedná o skutečnou katastrofu hroznů.Vosy, pokud se s nimi nebude bojovat, mohou zničit celou plodinu.

Dostačující účinná ochrana hroznů před škůdci, sladkými zuby, speciálními pastemi. Kolem vinice jsou sklenice medu nebo roztoku cukru, do kterých lze přidat chlorfos (0,5%) nebo jakýkoli insekticid.

Kromě toho by měla být hnízda srsti pravidelně vyhledávána a ničena. Zkušení vinařikrycí zrající klastry se speciálními síťovinami , které blokují cestu k vonným bobulím.Pikantní byliny zasadené pod révou vinné keře odpuzují vosy.

Za suchého a horkého počasí může na Victoria zaútočit klíště.Přítomnost škůdce může být stanovena hlízovitým otokem na listech. V důsledku jejich poškození je narušena fotosyntéza a další vývoj keře.

Zrání bobulí bobule nepodléhá zvláštním změnám.Opatření proti roztočům - zpracování keřů „Confidor“, „BI-58“, „Neoron“ nebo koloidní síry, nejpozději však tři týdny před sklizní bobule.

Užitečné video

Úžasné vinné révy Victoria, stejně jako jakákoli jiná kultura, vyžadují práci, pilnost a trpělivost. Poskytnutím odrůdy s nezbytnými podmínkami a ochranou před invazí vos, můžete pěstovat vynikající plodinu bobule s úžasnou vůní muškátů.Odrůda "Victoria" si zaslouží mnoho let zůstat oblíbeným vinařem.