Mladá a slibná odrůda - hrozny „pařížské“

Hrozny- rostlina sama o sobě je velmi krásná, bez ohledu na to, jaký typ patří.Různé tvary listů, velikost štětce a barva bobule přitahují pozornost.

Kromě toho, plody, které jsou krásného vzhledu a chuti, nejsou častěji než jiné než krása.U stolních hroznů, jako je CARMAde, Alexander a Korinka Russkaya, je tato kvalita obzvláště pravdivá.

Vinaři v Pařížisi vinaři vysoce cení, vzhledem k odolnosti vůči chladu je tato velmi dobrá odrůda k dispozici pro pěstování v oblastech s mrazivými zimami, což znamená, že může růst ve významné části Ruska.

Pařížské hrozny- popis odrůdy a fotografie naleznete v článku.

Pařížské hrozny: popis odrůdy

Pařížské hroznypatří k velmi rané stolní odrůdě, která dozrává začátkem srpna. Pleven, Nadezhda Rannaya a Muromets mají stejné označení.

Bobule jsou růžové, velmi velké, sladké, šťavnaté, s vůní muškátového oříšku a tenkou kůží, shromážděné v kónických klastrech o hmotnosti 700–900 gramů.

Květina je žena, ale to nezasahuje do vysoce kvalitního opylení.Bush má velkou růstovou sílu.Střílí dobře a kořen.Zimní odolnost je dobrá, snáší námrazy až do 25 stupňů.Odolnost vůči chorobám je střední.

Arched, Krasa Severa a Pink Flamingos také vykazují vynikající odolnost proti mrazu.

Historie výběru

Stolovou odrůdu Parisianvytvořil slavný amatérský chovatel V.U. Kapelyushny.

Když používáme slovo amatér, nejčastěji je to, jako kdybychom se předem předem omlouvali za kvalitu, má amatér pravděpodobně na to určité stížnosti.

Všechno se u vinařů liší, a pokud při charakterizaci hroznů zjistíme, že byl vytvořen amatérským chovatelem, znamená to, že odrůda je úžasná a nemůže se lišit, protože byla vytvořena ve velké lásce člověka k této úžasné kultuře.Stejná ruka chovatele patří hraběte Monte Cristo, Marceloovi a Crimsonovi.

Variety Parisian- kříženec odrůd Vera a Muromets.

Foto




Pěstování

V první fázi růstu je to především včasné zalévání a plevel.Vegetace plevelů narušuje růst mladých keřů, je to úkryt pro vinné hrozny, brouky, klíšťata.

Při nákupu výsadebního materiálu buďte opatrní.Náhodně koupený sazenice s krásným jménem vás může nepříjemně překvapit.

Pečlivě prozkoumejte kořeny, zda je nutné je ošetřit růstovými stimulanty pro lepší zakořenění a aktivní vývoj kořenového systému, na to jsou vhodně Kornevin nebo Heteroauksin.Velmidobře, pokud je výsadbový materiál pečlivě pěstován v nádobě.Mladá rostlina snáze snáší výsadbu.

Jak pěstovat hrozny takovým způsobem, aby se projevila veškerá jeho krása a aby se sklízely bohaté a kvalitní plodiny?Musíte si vybrat správné místo pro přistání.

Hrozny netolerují silný severní a severovýchodní vítr, je lepší zasadit jej u zdí a plotů z jižní nebo jihozápadní strany, pokud se výsadba provádí v zákopech, musí být orientovány ze severu na jih nebo ze západu nana východ.

Lehké úrodné půdy jsou ideální pro hrozny, ale pokud váš web tuto vlastnost nemá, nezáleží na tom, je snadné je upřesnit.

V jámě, metr na metr nebo v příkopové jámě, do hloubky asi metr, jsme nalili rozbité červené cihly, nasekané štětiny a pak půdu smíchanou s rozpadlým hnojem, malým množstvím komplexních minerálních hnojiv a porazenou červenoucihla.Po výsadbě a hojném zalévání je lepší mulčovat půdu.

Podzimní prořezáváníse provádí nejdříve 15 až 20 dnů po pádu listů.Listy jsou dobře vyzrálé, výhonky jsou normální husté, úponky a nevlastní syn jsou odstraněny. Pařížské hroznyjsou nakrájeny na 6-8 pupenů.

Nemoci a škůdci

Pařížská odrůda má střední odolnost vůči chorobám, má smysl neodmítnout preventivní opatření.

Obvykle je nutná prevence proti chorobám, jako jsou plísně a oidium, všechny druhy shnilé hrozny, aproti anthracnóze, chloróze, bakterioze a zarděnce.

Opravné prostředky na hrozny se dělí do dvou skupin podle typu účinku - jedná se o lokální přípravky a kontaktní přípravky.Mezi místními prostředky je výhodná tekutina Bordeaux.

Lokální přípravkynepronikají do těla rostliny, jsou aktivní v místě aplikace, musíte keř zpracovat opatrně, nezapomeňte na spodní stranu listu.

Frekvence stříkání závisí na povětrnostních podmínkách.Přípravky typu kontaktního účinku pronikají rostlinou a zachovávají si terapeutický účinek bez ohledu na povětrnostní podmínky.

Včasné plevelování vinice ochrání rostliny před škůdci, kteří se v plevelské trávě ukrývají.Housenky hroznů a podobných škůdců se ničí pomocíAktar , karbofos nebo jakéhokoli jiného insekticidu a používají jej výhradně podle pokynů.

Komplexní ochrana

  1. První ošetření by mělo být provedeno, jakmile výhonky dosáhly délky 10-15 cm. Měly by být použity léky Tivit Jet (100 g) a Abiga Peak(40 ml) na 10 litrů.voda.
  2. Druhé ošetření bylo tři týdny po prvním.Používejte stejné léky a ve stejném množství jako při první léčbě.
  3. Těsně před květem.Přípravky Cabrio Top 30 gr.a Aktara 4 gr.na 10 litrůvoda.Actara může být nahrazena jakýmkoli insekticidem a dávkování je přísně podle pokynů.
  4. Zpracování se provádí nejpozději 12 dnů po třetím.Pracovní roztok je připraven zQuadris nebo Cabrio Top podle pokynů.
  5. 12 dní po čtvrtém ošetření.Toto stříkání se provádí za účelem ochrany vaječníků.Používáme léky Rodomil Gold 30 gr., Topaz 20 gr.a Aktara 4 gr.na 10 litrůvoda.Zpracování chrání plodinu po dobu dvou týdnů.
  6. Po 2 týdnech používáme přípravky, které nezanechávají na bobulích žádné zbytky.Za tímto účelem Thanos 4 gr.a Topaz 4 ml.na 10 litrůvoda.

Toto bylo poslední předsklizňové ošetření.

Je-li to nezbytné, odtrhne se list pro lepší osvětlení a větrání kartáčů.

Vrchní obvaz

K získání vysoce kvalitní a bohaté plodiny je nutné použít hnojiva.Rozdělují se na dva typy:minerální a organické .

Při výsadbě jsme aplikovali organická hnojiva a další obvaz s nimi je nutný až po třech letech.Minerální hnojiva dojdou mnohem rychleji a je třeba je používat častěji.Je lepší používat složité přípravky a dělat je přísně podle pokynů.

Vrchní obvaz listů poskytuje dobré výsledky.Strávit ve třech fázích.První postřik před květem, druhý na bobule velikosti hrášku a třetí - 12-15 dní po druhém.

Doporučuje se převléknout se do stejného pracovního roztoku ochranným zařízením.Výběr drog je velký a rozmanitý - Ekolist, Kristalon, Basfoliar, Adobe, Salubor.Všechny obsahují makro a stopové prvky nezbytné pro hrozny.

Užitečné video

Pěstování hroznů pro začátečníky nebo kde začít?Dozvíte se o tom nejen z videa: