Naučit se vařit přezrálou rostlinu: Kolik vařit starou kukuřici, aby byla měkká a šťavnatá?

Téměř každý ví, jak užitečná je mladá kukuřice.Ale ne každý si je vědom toho, že stará kukuřice, se správnou přípravou, může být také velmi chutná a zdravá.

Po zakoupení přezrálé rostliny ji proto nevyhazujte okamžitě.Poté, co strávíte trochu času, můžete uvařit chutné jídlo.

Použití obilovin

Reference. Kukuřičná zrna obsahují vitaminy B (B1, B2), K, E, D, C.

Kromě tohoexistuje mnoho minerálů a stopových prvků, které jsou pro tělo prospěšné.

Patří sem:

  • draselná sůl;
  • vápník;
  • železo;
  • hořčík;
  • fosfor;
  • nikl;
  • měď.

Vliv této rostliny na trávicí systém je jednoduše neocenitelný, protože se předchází rozvoji nemocí tohoto druhu.Tato cereáliepřispívá k eliminaci radionuklidů, toxinů a toxinů z těla z těla.

Obsah velkého množství antioxidantů v klasech má zpomalující účinek na proces stárnutí a zabraňuje rozvoji onkologie.

Vlastnosti přezrálé rostliny

Vzhledem k užitečným vlastnostem staré rostliny,Je třeba poznamenat, že v něm jsou zachovány všechny stejné vitamíny, minerály a stopové prvky, jako v mladé kukuřici.

Jediným rozdílem je snížená chuť, protože pokud vaří starou kukuřici, pak je často trochu drsná, v důsledku čehož již nemůže pozitivně ovlivnit trávicí proces.

Jak si vybrat?

Poznámka. ​​Při výběru staré rostliny je třeba věnovat pozornost stavu jejích listů a zrn.

Listy by měly být suché, aniž by došlo ke zčernání nebo ke ztrátám. Zrna by měla mít bohatou žlutou nebo světle oranžovou barvu.Zrna jsou při dotyku hustá, nejsou rozdrcena a nestřílejí čistou tekutinou.

Musí být zajištěno, že na klasu nejsou žádná černá nebo chybějící zrna.Je vhodné si vybrat klasy s listy, protože jejich nepřítomnost může naznačovat skutečnost, že rostlina byla ošetřena chemickými látkami a prodejci se ji snaží skrývat.

Příprava na vaření

Při řádném vařenímohou být i staré obiloviny měkké a měkké. Jak na to?Abyste toho dosáhli, musíte ji řádně připravit na vaření.

Příprava klasů k přípravě začíná jejich čištěním listů a všech druhů vláken.Poté se rozdělí na polovinu a nalije se směsí studené vody a mléka, poměr složek by měl být 1: 1.

Klásky by měly být v této tekutině po dobu 4 hodin.Po tomtoobdobí, můžete začít vařit (více o tom, jak vařit kukuřici tak, aby byla měkká a šťavnatá, jsme tento materiál popsali v ).

Potřebné kuchyňské náčiní

K přípravě staré rostliny je k namáčení potřeba hlavně vody a mléka , stejně jako oleje a koření, aby byla přidána chuť..Z kuchyňského vybavení budete potřebovat nádobu na máčení klasů, vidličku, lžíci nebo nůž na máčení hlávek zelí.Musíte zahájit proces přípravy staré rostliny s výběrem přísad a čištění.

Recepty na vaření

Jak rychlé a jak chutné je vařit starou kukuřici?K dnešnímu dni je přiděleno velké množství receptů na přípravu přezrálých rostlin.Tyto recepty obsahují nejen různé ingredience, ale mohou být také použity pro různé způsoby vaření.V dnešní době jsou obzvláště populární způsoby přípravy obilovin v peci , dvojitý kotel a dokonce v mikrovlnné troubě.

Na sporáku

K přípravě této rostliny v květináči budou na sporáku vyžadovány následující přísady:

  • několik klasů kukuřice;
  • voda;
  • sůl;
  • máslo.
  1. Vaření začíná instalací nádoby na vodu na sporák.Zatímco se tekutina vaří, je třeba je očistit od přítomných listů a stigmat, pokud jsou zrna tmavší, musí být vyříznuta.
  2. Klasy jsou rozloženy na pánvi, pokud anopříliš velké, doporučujeme je rozbít na polovinu.
  3. Ihned po převaření vody s ušima musí být oheň snížen, cereálie musí být vařeny na mírném ohni.
  4. Kolik vařilo obilovin v čase?Doba vaření je 50 minut, na konci této doby se vyplatí zkontrolovat měkkost zrn nožem, pokud ještě nejsou dostatečně měkké, pak by měly být vařeny další 10 minut.
  5. Dále je možné z kelímku vyjmout klasy a podle potřeby jezit, je možné je namazat olejem.

O tom, jak a kolik vařit čerstvou kukuřici, a jak vidět recepty na vaření, můžete zde.

Dušená

K vaření staré kukuřice v dvojitém kotli budete potřebovat ingredience, které již znáte:

  • několik klasů kukuřice;
  • voda;
  • sůl;
  • máslo.
  1. Je třeba začít vařit v dvojitém kotli zbavením uší listů, vlasů a zčernalých zrn.
  2. Poté se provede důkladné promytí klasu pod tekoucí vodou.
  3. Po dokončení těchto kroků se klasy položí do dvojitého kotle (pokud je to možné, mohou se položit na předem vyčištěné listy kukuřice) a vylijí se vodou.Měl by být dostatek tekutiny pro zakrytí rostliny.
  4. Poté se parní kotel uzavře a časovač se nastaví na 40 minut.
    Pozor! Instalace méně času je nepraktická, protože výroba měkké a šťavnaté staré kukuřice trvá mnohem délevíce času než vaření mladých klasů.
  5. Po napařování kukuřice ji můžete položit na talíř a podle potřeby namazat máslem nebo solí.

Další chutné recepty na vaření kukuřice v dvojitém kotli viz tohoto článku.

Smažení

Poměrněoblíbeným receptem na výrobu staré kukuřice je smažení v omáčce. K tomu budou zapotřebí následující složky:

  • 3-4 kukuřičné klasy;
  • 3 polévkové lžíce zakysané smetany;
  • 100 gramů kečupu;
  • 200 mililitrů kefíru;
  • 3 polévkové lžíce sojové omáčky;
  • lžička zeleninové koření;
  • 3 polévkové lžíce rostlinného oleje;
  • sůl, pepř;
  • voda.
  1. Vaření začíná loupáním kukuřice z listů a antén.
  2. Dále se důkladně promyje pod tekoucí vodou, suší a rozřezává se vedle sebe na kousky velikosti 3-4 cm.
  3. Paralelně s tím se připravuje omáčka:
    • Za tímto účelem kombinujte přísady, jako je zakysaná smetana, sojová omáčka, kefír, kečup, rostlinný olej, sklenice vody, koření.
    • Výsledná směs byla důkladně promíchána.
  4. Po provedení těchto kroků se uši kukuřice položí na pánev, nalije se omáčkou nahoře a vaří se pod uzavřeným víkem po dobu 30-40 minut.
  5. Po vyrobení kukuřice ji lze solit.

V mikrovlnné troubě

Forvaření staré kukuřice v mikrovlnné troubě v balení bude vyžadovat následující složky:

  • 1-3 malé uši kukuřice;
  • voda;
  • sůl.
  1. Uši jsou odstraněny z listů a chlupů, poté jsou důkladně omyty pod tekoucí vodou a umístěny do hustého plastového sáčku.Vak je svázaný a umístěn do mikrovlnné trouby.
  2. Časovač musí být nastaven na 10 minut při výkonu 800 wattů.
  3. Po této době se kukuřice položí na talíř a nasolí se.

V jsme popsali tento materiál, jak vařit kukuřici v mikrovlnné troubě jinými způsoby.

V peci

K výrobě staré kukuřice v peci budete potřebovat následující přísady:

  • 2-3 kukuřičné klasy;
  • 50 gramů másla;
  • stroužky česneku;
  • Lžička nakrájené zeleniny: kopr a petržel.
  1. Klásky by se měly nejprve očistit od listů a chloupků a poté se důkladně omyly a vysušily.
  2. Paralelně s tím je třeba kombinovat zeleninu a sekaný česnek s trochou roztaveného másla.
  3. Výsledná směs se položí na fólii, zabalí se do ní a umístí do chladničky.
  4. Po půl hodině musíte vzít kousky fólie a položit na jejich střed uši kukuřice, na jejichž horní a dolní části jsou označeny kousky olejové směsi.Vše je pevně zabaleno do fólie a na 20–25 minut je umístěno v peci předehřáté na 190 stupňů.
  5. Po vaření může být kukuřice podávána i s masem.

Jak uložit hotové jídlo?

Skladování tohoto zařízení přímo závisí na době jeho trvání. Pokud je třeba kukuřici skladovat jen několik hodin, můžete ji nechat v horké vodě v pánvi.Na druhé straně je pánev pevně zabalena do ručníku (informace o nejlepším způsobu skladování vařené kukuřice najdete zde ) ).

Pokud si přejete konzervovat cereálie několik dní, můžete ji uložit do chladničky.Při delším skladování (až 3 měsíce) by měla být zrna oddělena od klasů kukuřice a umístěna do sklenice.Poté se do sklenice nalije horká slaná voda, která je pevně uzavřena a na chladném místě vyčištěna.Výměna vody musí být prováděna každé 2 týdny.

Jak již bylo uvedeno, stará kukuřice je také cenným produktem, hlavní věcí není příliš líný a čas na její vaření.Vždy byste si měli pamatovat pravidlo, že čím je tato rostlina starší, tím déle je třeba ji vařit.