Naučte se vařit kukuřici na pánvi: fotografie a recepty krok za krokem, jak vařit na klasu se solí

Mnoho lidí si pamatuje frázi „kukuřice je královnou polí a zahrad“ a stojí za to se shodnout, že královna skutečně je.Inkové ji považovali za posvátnou.Kultura je teplomilná a náročná na půdu, její kultivace v teplém podnebí se stala optimální, kde se jí podaří zrát a získat tu jasnou barvu, která je nám známá od dětství.Všichni si pamatujeme tyto vysoké houštiny a chlupaté klásky, které uchovávají zlatou sadu zrn.

Kukuřice se dodnes považuje za jednu z nejpopulárnějších rostlinných plodin.Aktivně se používá jako potrava, krmivo pro hospodářská zvířata, kosmetika a dokonce i suroviny jako palivo.

Jak vařit a kdy solit?A potřebujete to sůl, když vaříte?Odpovědi na otázky o tom, jak vařit solenou kukuřici doma, najdete níže.

Jak je tato kultura užitečná?

Velmi uspokojivá kultura je vysvětlena poměrně vysokým obsahem kalorií.Asi 300-350 kalorií na 100 gramů zrn.Konkuruje s některými druhy luštěnin v kaloriích. Kukuřice obsahuje :

  • Vitamin E;
  • kyselina askorbová, listová, pantothenová;
  • vitaminy B;
  • vitamín D;
  • vitamin C;
  • Vzácné vitaminy: K, PP.

Ataké soubor :

  • hořčík;
  • draslík;
  • měď;
  • nikl;
  • jod;
  • fosfor.

Nesmí se to líbit kvůli obsahu škrobu, ale tato nuance nezasahuje do nutričních a prospěšných vlastností.Nehromadí se a nezachovává chemikálie, které do něj vstupují přes hnojiva, která mohou přitahovat pozornost.Z hlediska ochrany životního prostředí je kukuřice před mnoha produkty rostlinného původu.Po vaření jsou zachovány prospěšné vlastnosti kukuřice.Obal zrna se během vaření nerozpadne.

Účinek na tělo :

  • zpomaluje proces stárnutí tkání;
  • má tlumivý účinek na rakovinné buňky, snižuje riziko vzniku rakoviny;
  • je indikován pro poruchy endokrinního systému;
  • pro onemocnění mozku;
  • při cukrovce a obezitě (zahrnuté do dietní stravy);
  • vitaminy, které obsahuje, mají vliv na stav paměti;
  • kukuřice má pozitivní účinek na fungování nervosvalového systému: pomáhá vyživovat a obnovovat nervové buňky a má rovněž pozitivní účinek na tvorbu svalových vláken.
REFERENCE !V kukuřici je všechno užitečné: uši, zrna, vlákna, listy, stopky!

Kontraindikace :

  1. Lidé s vysokou krevní srážlivostí a tromboflebitidou by neměli jíst vařenou kukuřici v malém množství.
  2. Lidé s příliš malou tělesnou hmotností by neměli jíst kukuřici jako jednu z jejíchvlastnosti - jedná se o snížení chuti k jídlu, takže se používá v mnoha dietách.
  3. Není také vhodný pro stravu pacientů s žaludečním a dvanácterníkovým vředem, protože tím, že způsobuje nadýmání, může zhoršovat stav pacienta.

Příprava produktu

Pro vaření jsou nejlépe připraveny čerstvě vybrané uši .Mladší klasy jsou považovány za lahodnější, nazývají se také mléčnou kukuřicí, protože když stisknete obilí nehtem, uvolní se tzv. Mléko.

Měla by se koupit surová kukuřice, její listy naznačují nejen čerstvost uší, ale také zabraňují vysychání v předstihu.Mladý klas s jasně zelenými listy.Pokud již listy žloutnou, pak kukuřice byla oškubaná po dlouhou dobu a mohla by už mít čas ztratit část své šťavnatosti.

Míra zralosti kukuřice ovlivňuje nejen dobu vaření, ale také chuť produktu.Když kukuřice zaschne, cukr uvnitř zrn se začíná proměňovat v škrob, který ji zbavuje chuti a sladkosti.

DŮLEŽITÉ !Vyzrálé ucho - tvrdší a suchší semeno!

Příprava kukuřice na vaření :

  • Před zahájením vaření kukuřice musí být klas umyt pod tekoucí vodou a očištěn od špinavých listů.Ucho nemůžete očistit, odstraňte pouze zkažené listy.
  • Než začnete vařit, mnoho kukuřice namočte na hodinu do studené vody.
  • Jsou-li klasy velmi velké, můžete je rozdělit na dvě nebo více částí.Raději si vyzvednoutvařicí klasy stejné velikosti.

Sůl nebo ne?

Existuje mnoho názorů, zda během procesu vaření kukuřice slanou vodu nebo 5 minut před připravením.Zde vám můžeme sdělit pouze osobní chuťový dojem, a proto musíte alespoň několikrát vařit kukuřici podle různých receptů.

Obvyklý recept ve slané vodě

Příprava kukuřice na vaření :

  1. Odstraňujeme sušené a špinavé listy ačerstvější lze nechat, protože po vaření dají kukuřici příjemnější chuť.
  2. Opláchněte kukuřici pod tekoucí vodou.
  3. Vybereme pro vaření objemnou a širokou pánev, uši by se měly zcela hodit, dno pánve je přednostně tlusté, aby se nepřilepily ke dnu.
  4. Pokud máte velké klásky a pánev vám nedovolí dát je celé, rozdělíme je na kousky.
  5. Vložíme klasy do pánve, nalijeme vodu tak, aby je zcela zakrývala, a přivedeme vodu k varu nad vysokou teplotou (po vroucí vodě můžete také položit kukuřici).
  6. Poté, co se voda na pánvi vaří, snižujeme teplotu a vaříme kukuřici po dobu 15–20 minut, je-li kukuřice mladá, nebo více než 40 minut, pokud je zralá ( , jak a kolik vařit mladé kukuřice ]?).
  7. 5 minut před koncem vaření přidejte sůl (lžičku na 1 litr vody).
  8. Na konci vaření ochutnáme kukuřici (oddělením několika zrn od klasu vidličkou).Pokud je již měkký - vypněte kamna a nechte vychladnout pod víkem.Pokud budete jíst okamžitě, pak vyjměte hotovou kukuřici na talíři.
  9. Je-li to žádoucí, lze jej otřít solí a rozprostřít máslem, aby bylo chutnější.

Používání kukuřičných jader

Mnozí se zajímají, zda je možné vařit kukuřici bez klasu a jak ji učinit slanou.?Můžete.Zvažte, jak to správně vařit?

  1. Nalijte do velkého hrnce s vodou a přiveďte k varu.Objem vody by měl být dostatečný k pokrytí zrn.
  2. Slaná voda, pokud se chystáte vařit pouze kukuřici a již ji nebudete podrobovat žádnému zpracování.
  3. Kukuřici jsme dali 2-3 minuty do vroucí vody.Míchejte tak, aby se zrna nepřilepila dohromady, a kukuřice se vaří rovnoměrně.
  4. Po 2-4 minutách vyjmeme lžíci jedno nebo dvě zrna.
  5. Vypusťte vodu z pánve, přičemž držte síto nad dřezem.Příloha je připravena!

Krok za krokem recept s fotografií

A zde můžete vidět fotografii, jak vařit kukuřici v pánvi krok za krokem:





Vlastní vaření

Babiččin způsob

  1. Ve spodní části pánve je položena malá vrstva čistých listů.
  2. Položili jsme na ně kukuřici (uši jsou nejlépe nakrájené na polovinu).
  3. Na stejné vrstvě listů tak, aby zcela zakrývala uši.
  4. Když vaříte podle tohoto receptu, musí se cereálie určitě solit.A hojně.
  5. Nalijeme vodu tak, aby zcela zakrývala klasy a zapálila.
  6. Přiveďte k varu a snižte teplo.Kolik vařit?Velmi mladá kukuřice bude připravena za 20-30 minut, zralejší vařená po dobu 40-50 minut.
  7. Po dokončení procesu vaření by se kukuřice měla odvarovat pod víkem.Pak se to ukáže neuvěřitelně šťavnaté a měkké (viz metody výroby měkké a šťavnaté kukuřice na pánvi, můžete zde )!
  8. Pro ty, kteří mají rádi horký olej, lze proces chlazení vyloučit.

S mátou a bazalkou

Tento recept je docela neobvyklý.Zvažte, jak vařit takové jídlo a kolik soli.

Budete potřebovat :

  • 2 klasy kukuřice;
  • 1 snítka máty;
  • 1 snítka bazalky;
  • 1 čajová lžička suchého oreganu;
  • 1 čajová lžička suchého kopru;
  • černý pepř;
  • 2 lusky koření;
  • 2 stroužky česneku;
  • 50 gramů másla;
  • sůl.

Příprava :

  1. Očistěte kukuřičné klasy a osušte je.
  2. Bylinky, koření a česnek jemně nasekejte, přidejte máslo a důkladně promíchejte.
  3. Poté, s výslednou kořenitou směsí, ušlechtilě u každého štětce.
  4. Zabalte kukuřici do fólie, aby z ní mohly vytéct šťávy.
  5. Položte uši na pekáč a nechte jej vařit po dobu 15–20 minut.
  6. Poté zašlete kukuřici do předehřáté trouby na 200 stupňů, kde ji necháte asi 50 minut.

S medovou a chilli omáčkou

Budete potřebovat :

  • 4uši kukuřice v plevách;
  • 4 polévkové lžíce másla;
  • 1 lžíce medu;
  • 1/2 lžičky práškového chilli;
  • sůl.
  • Vaření :
  1. Předehřejte troubu na 170 až 175 stupňů.
  2. Položte loupanou kukuřici na drátěný stojan a vařte 35 minut.
  3. V misce smíchejte máslo, med a mletou červenou papriku.
  4. Když je kukuřice připravena, vyjměte ji z pece a opatrně oloupejte plevy a odstraňte obilné kroužky.
  5. Horní vrstva se silnou vrstvou, uši se uvaří vařenou omáčkou a nechá se 5 minut stát.

U dvojitého kotle

Je možné vařit v dvojitém kotli loupané i nečištěné kukuřice, u druhé varianty bude vaření trvat déle.

Budete potřebovat :

  • kukuřice na klasu;
  • máslo - 20 g;
  • ořech - 50 g;
  • pozemní kardamom;
  • sůl.
  • Příprava :
  1. Po očištění vložte kukuřici do nádoby s dvojitým kotlem, namazanou máslem, vařte 30-40 minut, dokud se nevaří.
  2. Rozpusťte 15 g másla odděleně v kastrolu, smíchejte s 50 g drceného ořechu, kardamomu, vyjměte ze sporáku.
  3. Připravené uši položte na talíř, nalijte arašídové máslo a sůl přidejte odděleně.

Vařená solená kukuřice je docela populární jídlo .Poté, co strávíte nějaký čas, skončíte s lahodnou přílohou.Výběr způsobu vaření závisí zcela na vašich přáních.Vyzkoušejte všechno apak tedy určitě budete mít korunní recept, který si budete milovat výhradně vy.

Pokud je kukuřice mladá, je snadné ji strávit a stane se tvrdou a bez chuti.Abyste tomu zabránili, doporučujeme, abyste se podívali na naše materiály o tom, jak a kolik musíte vařit v pánvi uši odrůdy Bonduelle, a také si prohlédněte recepty na rychlá a chutná jídla stato cereálie.

Užitečné video

Níže ve videu vidíte , jak správně vařit kukuřici.