Nejlepší nejlepší recepty, jak vařit kukuřici v mikrovlnné troubě doma

Kukuřice je nejoblíbenější a nejoblíbenější mnoha produkty, které lze rychle a jednoduše připravit bez použití hrnce, vody nebo jiných spotřebičů.

Šťavnatá křupavá kukuřice se získá po jejím vaření v mikrovlnné troubě.Takový produkt se může jíst jako příloha nebo jako samostatné jídlo.Musíte jen vědět, jak to uvařit.

Funkce aužitečné vlastnosti produktu

Kukuřice je jednou z nejrozšířenějších obilovin na světě, která se pěstuje tak, aby produkovala chutné šťavnaté zrno.Výrobek je považován za poměrně kalorický (100 g vařené kukuřice obsahuje asi 120 kcal), ale při mírné spotřebě to nezpůsobí poškození postavy.

Kukuřice je skutečně skladiště živin a mnozí ji zanedbávají kvůli velkému množství škrobu. Kukuřice obsahuje vitaminy B, vitaminy PP, K, C, D a různé stopové prvky(draslík, hořčík, fosfor, měď atd.).

Odborníci poznamenávají, že pravidelná konzumace kukuřice významně snižuje riziko mrtvice, cévních onemocnění a cukrovky, protože tělo přijímá v dostatečném množství všechny látky potřebné ke stimulaci a udržování normálních metabolických procesů.organismus.Mléčné kukuřičné klasy obsahují ve svých zrnech značné množství karotenu, což je pro naši vizi tak důležité (zde si můžete zjistit, jak vyrobit mladou kukuřici ).

Důležité! Přes všechny jeho pozitivní vlastnosti je kukuřice kontraindikována u lidí, kteří trpí chorobami dvanáctníku a žaludečních vředů.

Dále se podrobně zabýváme , jak vařit produkt na klasech v mikrovlnné troubě rychle.

Příprava na proces vaření

Jak tedy vyrobit produkt?Prvním krokem je výběr vysoce kvalitních kukuřičných klasů (musí být nejen zralé, ale také v slupce). Určení zralosti kukuřice je jednoduché:

  • Stigmata kukuřice by měla být lepkavá, hnědá.To je jisté znamení, že kukuřice dozrála.
  • Zrna kukuřice by měla být nalita a dostatečně těsná, ale ne tvrdá.Pohybujte listy a jemně zatlačte špičku hřebíku na semeno: pokud mírně nechá šťávu, je kukuřice připravena k vaření.
  • Nikdy nedostávejte příliš mnoho kukuřice: mělo by stačit k jídlu za pár dní: pokud bude ležet déle, může být příliš škrobová.

Je také důležité si pamatovatněkolik funkcí vaření kukuřice v mikrovlnné troubě:

  1. Kolik minut vaření?Čas vaření by měl být striktně zohledněn: pokud držíte kukuřici v mikrovlnné troubě déle, potřebujete čas alespoň na minutu, můžete získatněco jako neúspěšný popcorn.
  2. Můžete vařit maximálně 3 uši najednou (při vaření bez sáčku a vody).
  3. Kukuřičné klasy vařené v mikrovlnné troubě musí být konzumovány okamžitě.Pokud si lehnou, lehce ztuhnou.
  4. Při vaření bez vody není nutné slupku loupat: bude chránit obilná jádra před vyschnutím.

Během procesu vaření budete potřebovat:

  • Nůž a krájecí deska.
  • Deska.
  • Kukuřice na klasu.
  • Plastový sáček na výrobky.
  • Mikrovlnná trouba.
  • Sůl, koření, máslo (v závislosti na receptu).

Později v článku se naučíte, jak vařit čerstvé produkty na klasu bez vody a doma.

Nejlepší recepty doma

Pečené v slupkách

Originální způsob, jak vařit lahodnou kukuřici v mikrovlnné troubě bez jejího čištění.od slupky. Klásky by měly být úplně zakryté slupkami , stačí jen trochu zkrátit jejich vrcholy, odstranit pomalé listy.

Důležité! Nezapomeňte otřít klasy vlhkým ručníkem, abyste je očistili od nečistot.

Najednou s největší pravděpodobností nebudete moci vařit více než 3 uši.Při ukládání na talíř mějte na paměti.Nezapomeňte, že kukuřice potřebuje trochu volného místa pro kvalitní tepelné zpracování.

  1. Kolik vaření produktu?Nastavte výkon mikrovlnné trouby na maximum a nastavte dobu vaření podle toho, že každé ucho zabere přibližně2-4 minuty.Pokud vaříte několik uší najednou, můžete pozastavit mikrovlnnou troubu uprostřed procesu vaření a převrátit kukuřici na druhou stranu.
  2. Když vyjmete kukuřici z mikrovlnné trouby, nespěchejte, abyste ji odlili.Nechte produkt několik minut stát: tímto způsobem je možné jej připravit.
  3. Poté lehce ohněte jeden list a oddělte semeno pro vzorek (pokud není kukuřice připravena, můžete ji znovu odeslat do mikrovlnné trouby).
  4. Opatrně odloupněte slupku a antény z uší.
  5. Na kukuřici položte kukuřici, natřete ji rozpuštěným máslem, solí, pepřem (je-li to žádoucí).

Podívejte se na video o tomto způsobu výroby kukuřice.

Vzhledem k mnoha příznivým vlastnostem se kukuřice konzumuje čerstvá, v zmrazeném a sušeném, a tuto obilninu lze připravit v pánvi, trouba, pomalý vařič a dokonce dvojitý kotel.

Vařené bez vody

  1. Uši kukuřice důkladně očistěte od listů a antén.Pokud si přejete, můžete nechat tyč na klasech, takže později můžete snadno dostat hotový produkt z trouby vložením speciálního držáku do tyče.
  2. Uši vložte do nádoby vhodné pro mikrovlnnou troubu, přičemž mezi nimi musí být zachována určitá vzdálenost.Přidejte své oblíbené koření (černý pepř), polevy (citronová /limetová šťáva).V případě potřeby můžete kukuřici posypat jemně nastrouhaným tvrdým sýrem.
  3. Zakrýt kukuřici vlhkým ručníkem a vložit do mikrovlnné troubymaximální výkon.Doba vaření závisí na počtu uší vložených do mikrovlnné trouby (každé ucho trvá asi 4 minuty, takže by měl být čas optimalizován).
  4. Uvařenou kukuřici vyjměte z mikrovlnné trouby a nechte ji mírně vychladnout.
  5. Namažte trochou másla.Posypeme solí a pepřem.

V sáčku

  1. Oloupejte kukuřici z slupky a kníru.Omyjte a osušte papírovou utěrkou.Kousky nakrájejte na malé tyčinky o tloušťce asi 4 až 5 cm.
  2. Vložte je do pekařského sáčku, posypte kořením (např. Sušený kopr, sůl, černý pepř), přidejte lžíci vody (to umožní, aby bylinky co nejvíce rovnoměrně vařily) aposlat do mikrovlnné trouby při 800 wattech po dobu 10 minut.
  3. Po vyhledávaném kliknutí opatrně vyjměte sáček obsahující hotový produkt a nechte jej několik minut stát.
  4. Potom položte uši na talíř.Můžete je okamžitě posloužit ke stolu.

Níže je video o tom, jak vařit kukuřici v paketu.

S přídavkem kapaliny

Klasický recept na kukuřici vařený v mikrovlnné troubě s přídavkem vody.K jeho přípravě budete potřebovat pouze mladé kukuřičné klasy a vodu.

  1. Nejprve připravte produkt pro tepelné zpracování.Listy a kníry důkladně očistěte, poté je umyjte a osušte papírovou utěrkou.
  2. Poté vložte do jakékoli hluboké nádoby vhodné pro mikrovlnné vaření a doplňte ji vodou.
  3. Vložtemikrovlnná trouba po dobu 45 minut při výkonu asi 700-800 wattů.Pravidelně kontrolujte hladinu vody.V případě potřeby ji přidejte.
  4. Na konci procesu vaření pečlivě odstraňte kukuřici z vody, lehce posypte solí, nechte ji mírně vychladnout a užívejte si křupavou, šťavnatou báječnou.

Jak jíst a servírovat?

Kukuřice vařená v mikrovlnné trouběmůže být konzumována buď ručně, nebo se zvláštními držáky. Můžete oddělit zrna od klasu a přidat čistý produkt jako přílohu k nějaké misce (vařená kukuřice je ideální pro maso, drůbež, rýži atd.).

Při použití vařených kukuřičných klasů jako samostatného jídla můžete do tradiční chuti přidat trochu pikantnosti.Položte klasy na krásné jídlo.Vezměte kousek másla a oblékněte je cobs.Pak je posypeme trochou soli a černého pepře.

Milovníci sýrů mohou posypat klasem jakýmkoli tvrdým sýrem(například čedar je perfektní).

Doporučení! Vynikající „duet“ bude vyroben z kukuřičné a zakysané smetany (zakysaná smetana musí být smíchána se špetkou soli a červenou feferonkou).

Tipy a varování

Aby proces vaření kukuřice v mikrovlnné troubě, stejně jako proces její konzumace, přinášel jen potěšení, je třeba si pamatovat některé zdánlivě nevýznamné nuance:

  • Rukavice (kuchyňské rukavice, rukavice odpuzující vodu aatd.) K ochraně před tepelnými popáleninami, protože produkt po zpracování v mikrovlnné troubě bude velmi horký.
  • K odstranění stigmatů kukuřice je třeba nejprve připravit kukuřici a poté provést malý kruhový řez kolem základny klasu.Vytáhněte plevy za vrchol, a tak okamžitě odstraňte jak listy, tak i listy.
  • Pokud nejedete okamžitě celou kukuřici, je třeba ji pečlivě chovat: zabalte si uši do čisté kuchyňské utěrky přímo do slupky (více o tom, jak nejlépe uložit vařenou kukuřici, přečtěte si zde ) ).
  • Vařit kukuřici v mikrovlnné troubě výhradně na klasu.

No a konečně pár varování o vaření kukuřice v mikrovlnné troubě.Nejprve, když vyjmete klasy z mikrovlnné trouby, nezapomeňte, že jsou velmi horké, takže se nesnažte rychle kousnout kousíček.Zadruhé, pokud používáte malé držáky kukuřice, které jsou vloženy do klasu, neměli byste je vkládat do mikrovlnné trouby s výrobkem, jinak můžete spálit prsty, když dostanete hotovou kukuřici.

Nyní víte, jak rychle a chutně vařit kukuřičné klasy v mikrovlnné troubě.Nezapomeňtevyzkoušet každý z předložených receptů a vybrat to nejlepšípro vaši kulinářskou prasátko.Bon chuť!