Nejste si jisti, jak rychle mikrovlnnou kukuřici v sáčku?Řekneme vám to!

Každý ví, že je třeba jíst co nejvíce zeleniny.Jsou bohaté na vitamíny, vlákninu, stopové prvky.Pokud se člověk dokáže obejít bez masa a živočišných produktů s rozumným plánováním své stravy, pak nedostatek zeleniny v nabídce způsobí značné poškození těla.

Přestože je kukuřice z hlediska vědy obilninovou plodinou, obecně se uznává, že je to z důvodu metod vaření zelenina.Takový úsudek je plně odůvodněn, není obsah zeleniny nižší než obsah vitamínů a užitečných látek.

Vlastnosti obilovin

POZOR : Kukuřice je vysoká bylinná rostlina, která dorůstá do výšky 3 metrů.Jedlou částí jsou klasy plněné zrny.

Z kukuřice: obilniny, mouka, škrob, alkohol, krmivo pro zvířata, kukuřičný olej .Zbývající části také jít do podnikání.Z nich se sklízí seno nebo siláž.

Užitečné vlastnosti

Kukuřice je šampiónem v obsahu užitečných látek.Kukuřičná zrna jsou bohatým dodavatelem vlákniny pro naše tělo, a proto použití tohoto produktu zlepšuje kontraktilní a sekreční aktivitu trávicího systému a podporuje zrychlené vylučování toxinů, radionuklidů, jedů a toxinů z těla.

"Královna polí" je bohatá na vitamíny.150 gramů kukuřice poskytne denní normu vitamínů B. To znamená dobré fungování nervového systému, odolnost vůči stresu. Vitamin E má pozitivní účinek na ostrost zraku .

Málokdo ví, že kukuřičné klasy jsou srovnatelné s játry, pokud jde o obsah železa (3 700 mikrogramů), což činí kukuřici nezbytnou pro léčbu a prevenci anémie, zejména u těhotných žen.

Hořčík a draslík mají příznivý účinek na fungování kardiovaskulárního systému a snižuje se riziko vzniku mrtvice, srdečních záchvatů a jiných srdečních chorob.Vitamíny a antioxidanty mají dobrý účinek na kůži, nehty, vlasy, zpomalují proces stárnutí.

Podívejte se na video o výhodných vlastnostech kukuřice:

Kterou z nich si vybrat?

Za účelem přípravy chutného a zdravého jídla je nezbytné zodpovědně přistupovat k otázce výběru produktů.Nezralé, zralé nebo rozmazlené ovoce může nejen pokazit chuť jídla, ale může také výrazně poškodit zdraví. Při výběru správného kukuřice je třeba dodržovat některá jednoduchá pravidla :

  • Nakupujte pouze v obchodech nebo na ověřených místech.Neberte si jídlo z rukou.Nikdo nezaručuje jejich správné skladování.
  • Posoudit vzhled klasu.Listy by měly být zelené barvy a dobře přiléhat k klasu, barva zrn je stejnoměrná, světle žlutá.
  • Zvláštní pozornost věnujte přítomnosti plísní.I malé množství naznačuje, že by se takové ovoce nemělo jíst.
  • Pokudrozdrtit zrno, uvnitř se objeví silná, lehká tekutina - to je známkou toho, že kukuřice nezraje.
TIP : Nejlepší sezóna na nákup kukuřice je konec srpna.Toto je doba jeho zrání.Pokud kupujete kukuřici v proc nebo v období podzim-zima, musíte se postarat o její správné skladování.
​​

Při skladování v chladničce musíte nejprve:

  1. Odstraňte plevy z uší a odřízněte „kartáč“.
  2. Oloupané uši namočte do vody solankou a plátky citronu po dobu 20 minut.
  3. Složte se do cedníku, počkejte, dokud veškerá tekutina nevyteče.
  4. Odstraňte zrno z uší.
  5. Kukuřičná jádra skladujte v těsně uzavřené nádobě na potraviny.

Příprava

Před přípravou kukuřice musí být připravena .To není obtížné:

  1. Opláchněte klas pod tekoucí vodou.
  2. Řezané suché a špinavé listy nožem.
  3. Velké klásky rozdělené na dvě části.
  4. Nalijte do studené vody a nechte působit jednu hodinu.

Pokud je přezrálá kukuřice namočena v mléce čtyři hodiny před vařením, ukáže se, že jídlo je měkké a šťavnaté (kolik vaří staré kukuřice na měkké a šťavnaté, přečtěte si zde ).

Recepty

Mohu rychle vařit jídlo?

Pokud se obáváte, kolik kukuřice se vaří, vaření této cereálie je zdlouhavý proces. V závislosti na stupni zralosti kukuřice bude vaření trvat od 30 minut do 3 hodin .Tentokrát lze výrazně zkrátit,pokud používáte mikrovlnnou troubu.Nyní je v každé kuchyni mikrovlnná trouba.Mnoho žen v domácnosti jej používá k ohřívání a rozmrazování potravin, přestože funkce moderních spotřebičů umožňuje vařit plnohodnotné jídlo.

Pro rychlé vaření kukuřice budete potřebovat:

  • mikrovlnnou troubu;
  • celofánový sáček na potraviny;
  • nádobí vhodné pro použití v mikrovlnné troubě;
  • několik klasů kukuřice;
  • sůl, koření.

Princip vaření kukuřice v sáčku pro různá jídla je stejný:

  1. Důkladně opláchněte kukuřici, odeberte listy z uší.
  2. Připravené uši posypeme dvěma kousky soli a vložte do plastového sáčku na pečení.
  3. Do stejného paketu nalijte dvě nebo tři polévkové lžíce vody.
  4. Připevněte sáček pevně k uzlu nebo zajistěte speciálními svorkami, aby z něj obsah nemohl vypadnout.
  5. Z výše uvedeného opatrně vytvořte pár otvorů v sáčku nožem o velikosti 1 cm, aby z nich unikla pára, ale obsah se nevylil.
  6. Obsah balení dává skleněné nádobí bez víka.
  7. Vařte v mikrovlnné troubě po dobu 7-10 minut při plné kapacitě.

Tento způsob přípravy je velmi pohodlný a jednoduchý na provedení, šetří čas, vyžaduje minimální náklady.Kukuřice je vařena rychle,obal ochrání mikrovlnnou troubu před kontaminací v případě prasknutí zrn .

Podívejte se na video o vaření kukuřice v sáčku v mikrovlnné troubě:

popcorn

Nejoblíbenějšímísa kukuřice.Mikrovlny v sáčku je snadné řídit se jednoduchými pokyny.

K vaření potřebujete :

K vaření potřebujete:

  • klasy kukuřice;
  • máslo;
  • sůl nebo cukr.

Pokyny pro postupné vaření :

  1. Důkladně opláchněte kukuřici a pečlivě odstraňte semínka z uší nožem.
  2. Do dna plastového sáčku nalijte dvě lžíce rostlinného oleje na pečení.
  3. Zrna vložte do sáčku, pevně je připevněte na uzel nebo zajistěte speciální svorkou, aby se zrna nemohla vysypat.
  4. Protřepejte sáček s obsahem tak, aby všechna zrna uvnitř byla rovnoměrně promazána olejem.
  5. Vařte v mikrovlnné troubě při plném výkonu po dobu 2-3 minut.
  6. Připravený popcorn z sáčku nalijte do misky, podle chuti posypeme solí nebo cukrem.
  7. Podávejte teplé nebo chlazené.
DŮLEŽITÉ:Během procesu přípravy se zrna výrazně zvětší, takže by se měly používat malé porce.

Na klasu

Zvláštností této pochoutky je to, že klas je připraven přímo v listech.K tomu se nejlépe hodí mladé klásky se zelenými listy.V tomto případě nemusíte používat vodu, čerstvá vlhkost na klasu dodá potřebnou vlhkost.

Pro vaření budete potřebovat :

  • několik klasů kukuřice;
  • máslo;
  • sůl, pepř, byliny.

Návodpřípravky :

  1. Dobře opláchněte ucho pod tekoucí vodou.
  2. Suché listy nakrájejte nožem, ponechejte pouze zelené.
  3. Uši se suší papírovou utěrkou na všech stranách.
  4. Vložte do plastového sáčku na pečení bez přidání vody, pevně ho připevněte k uzlu nebo je uzavřete speciální sponou.
  5. V sáčku vedle jednotky vytvořte nožem pár otvorů o velikosti 1 cm, aby během vaření unikla pára, ale nerozpadla se.
  6. Vložte sáček do skleněné misky bez víka.
  7. Vařte v mikrovlnné troubě po dobu 5–7 minut při plné kapacitě.
  8. Vyjměte hotovou kukuřici z vaku, přeneste ji do misky, namažte každé ucho maslem nahoře.
  9. Podávejte bez loupání listů, jíst rukama, držet se listů, bez použití příborů.

Tento způsob vaření je vhodný pro svačinu na ulici.Taková vařená kukuřice je pro děti velmi příjemná.

Na špízech

K vaření budete potřebovat :

  • několik klasů kukuřice;
  • máslo;
  • sůl, pepř, byliny;
  • Špejle na jednohubky.

Pokyny pro postupné vaření :

  1. Odstraňte listy z klasů stejné velikosti, dobře opláchněte pod tekoucí vodou.
  2. Uši nakrájejte napříč na několik kusů o velikosti 5-6 cm.
  3. Kousky vložte do plastového sáčku na pečení, přidejte do něj 2-3 lžíce vody.
  4. Tašku pevně zavěste na uzel nebo zavřete speciální sponou.
  5. Ve výše uvedeném balíčku anodva otvory s nožem o velikosti 1 cm pro výstup páry.
  6. Vložte sáček do skleněného nádobí bez víka.
  7. Vařte v mikrovlnné troubě po dobu 5–7 minut při plné kapacitě.
  8. Přeneste připravené broskvové kameny z vaku do misky, osolte kouskem másla, přidejte sůl, bylinky a koření podle chuti.
  9. Do středu každého malého bloku nalepte dřevěnou špíz, abyste ji pohodlně drželi rukou.
  10. Slouží jako jídlo jako jídlo.

Smažené paprikou

K vaření potřebujete :

  • 1 cibule;
  • 2 papriky zeleninové;
  • 400 g. Vařené kukuřice;
  • 200 g masového vývaru;
  • rostlinný olej;
  • sůl;
  • mletý černý pepř.

Postupy vaření krok za krokem :

  1. Oloupejte a nakrájejte cibuli nakrájenou na malé kostky.
  2. Smažte cibuli na pánvi za použití rostlinného oleje, dokud nezhnědne.
  3. Opláchněte kukuřici a oloupejte listy.
  4. Vařte, oddělte zrna od klasu nožem.
  5. Vařenou kukuřici přidejte do cibule na pánvi a vařte dalších 5 minut
  6. Omyjte pepř, odstraňte semínka a jemně nasekejte na brčka.
  7. ​​
  8. Do pánve přidejte pepř na cibuli a kukuřici.
  9. Důkladně promíchejte všechny ingredience, sůl, pepř podle chuti a zalijte vývar masa.
  10. Dušte pod víkem, dokud se vaří na mírném ohni.

Zde se dozvíte více receptů na vaření kukuřice v mikrovlnné troubě .

Jak sloužit?

Kukuřičná jídla lze použít jako svačinu nebo jako přílohu pro hlavní chod.V prvním případě se může podávat studená nebo horká, naolejovaná, solená, kořenitá a kořená.

Pokud se kukuřice vaří přímo na klasu, můžete ji jíst bez použití příborů, rukou držící listy nebo speciálních špízů. Příloha z kukuřice se podává v porcích nebo na společné misce , která se konzumuje vidličkou, v případě potřeby pomocí nože.

Tipy a varování

Navzdory svým prospěšným vlastnostem jsou kukuřičná jádra kontraindikována u lidí s peptickým vředem žaludku nebo dvanáctníku.Se schopností zvýšit koagulaci krve je kukuřice při tromboflebitidě škodlivá.Nadměrná konzumace může způsobit nadýmání, zhoršenou stolici, dokonce iu zdravého člověka.Nejezte kukuřičná jídla pro lidi s individuální nesnášenlivostí k tomuto produktu.

Při vaření kukuřice v mikrovlnné troubě je třeba si pamatovat:

  • K vaření v mikrovlnné troubě nepoužívejte kov a nádobí s rozprašovačem!
  • Doba vaření závisí na kapacitě mikrovlnné trouby a velikosti uší.Je důležité nepřevyšovat kukuřici, jinak se ukáže, že je suchá a tvrdá.
Corn je známý potravinářský produkt.Byl pěstován a aktivně spotřebován před mnoha lety.Doporučujeme vám podívat se na naše další materiály s tipy a recepty na výrobu mléčných výrobků, zralých, mini kukuřice a Bonduelle v pomalém vařiči, pánev, pec a dvojitý kotel.

Závěr

Jíst kukuřici je dobrý způsob, jak rozšířit svůj jídelníček o chutné a zdravé jídlo .Příjemným bonusem je, že vaření trvá dost času.Vypořádat se s takovým obědem nebo večeří není vůbec obtížné.Uvařte pár uší kukuřice v mikrovlnné troubě, osolte olejem a kořením a podávejte krásně i nezkušené domácnosti.