Nejvyšší raná odrůda s nejširší geografií rozšíření - „Bílý muškát

Bílý muškát, známý také jako Tamyanka, Lunel, Tamayoza, Frontilyansky, Frankincense, Busuyok - řada jižních hroznů, jejichž zralé bobule se používají k výrobě dezertních a likérových vín.

Nápoje z plodů této odrůdy se vyznačují charakteristickou a zářivou vůní muškátového oříšku.

Co je to za druh?

Tato odrůda révy „White Muscat“ je velmi brzy, patří k technické odrůdě a vyznačuje se vysokou schopností akumulace cukru (25%).

Mezi Muscatem je také třeba věnovat pozornost Muscat Novoshakhtinsky, Muscat Dievsky, Muscat léto a Muscat Hamburg.

Muscat Bílé hrozny: popis odrůdy

  • Zlaté žluté bobule muscat s poměrně hustou kůží vážit 3 -4 gramy, často zaoblený tvar je zdeformován.Při dozrávání se plody zbarví do jantarové barvy, zejména na jižní straně, do bobulí 2-3 semena.Chuť se vyznačuje zvláštní sladkostí s nádechem citrusů a čajové růže a výraznou muškátovou vůní.
  • List této odrůdy je velký, může mít různý tvar - se 3, 5 lopatkami nebo být celý.Pouzdro je střední výšky.
  • Réva zraje docela dobře, při 80–90% délky výhonků, přibližně 40% výhonků.nést ovoce.Ořezávání se provádí pro 6-8 očí.Květiny, mužské i ženské, tj.bisexuální.Mladé výhonky pěstované ze spících pupenů jsou obvykle neplodné.

Bisexuální květy mají také Ametyst Novocherkassky, Angelica a kardinál.

Fotografie

Fotografie z hroznů Bílý muškát:

​​

Šlechtitelská oblast

Bílý muškát -velmi stará odrůda patřící do východní skupiny.Vlastí odrůdy je pravděpodobně Egypt nebo Sýrie.Odrůda je široce pěstována v Itálii, Rumunsku, Španělsku a státech.

Vlastnosti

Odrůda je charakterizována průměrnou produktivitou (60 - 100 kg na 1 ha), průměrná hmotnost svazku je přibližně 110 g a maximum je 400 g.Banda je hustá, někdy s křídlem, válcová.

Za účelem zvýšení produktivity se doporučuje dodatečně opylovat pouzdro a vyhnout se jeho zahuštění.

Mezi vysoce výnosné odrůdy patří Rkatsiteli, Dar Magarach a výročí Khersonova letního obyvatele.

Nedostatečné zalévání ovlivňuje zpomalení růstu výhonků.

Doba zrání této odrůdy je střední. Vegetativní období bílého muškátového oříšku je asi 140 dnů.

Sklizeň pro použití při výrobě vína se odstraňuje začátkem října, kdy bobule zraje a již nahromadilo rekordní množství cukru.

Odolnost bílého muškátu proti mrazu je nízká: odrůda nejenže odolává zimním mrazům, ale také trpí z velké části prvními jarními mrazy.

Láska k teplutaké se liší Haji Murat, Ruta a Husayn Bely.

Během kvetení za optimálních klimatických podmínek se hroznový vaječník téměř nerozpadá.

Na dostatečně teplých suchých svazích má odrůda nejlepší kvalitu, při výsadbě je však třeba dávat pozor na nízko terénní a jílovité půdy nebo přidat oblázky.

Muškátový oříšek dobře reaguje na organické a potašské návnady, které jsou pro něj účinné v prvním roce plodnice, a jsou náchylné k loupání.

Neadekvátní poklesy během kvetení čepic mohou mít vliv na plodinu jako celek, protože opylení je nedostatečné.

Nemoci a škůdci


Hlavní nevýhodou odrůdyje její nízká odolnost vůči chorobám.Je významně poškozeno oidiem, plísní a anthracnosou.

V období dešťů a na půdách s vysokou vlhkostí hrozny hrozny šedá hniloba, a v případě nedostatečné vlhkosti a vysoké teploty jsou ovlivněny roztočem a fyloxerou.

Nezapomeňte na prevenci nemocí, jako jsou chlorosa, rubeola, bakterióza a bakteriální rakovina.

Hybridní forma Šatilova (Bílý muškát v Shatilově) se vyznačuje zvýšenou odolností vůči nemocem.

Léčení odrůdy všech těchto nemocí je poměrně komplikovaný a zdlouhavý proces, který zahrnuje nejen použití biologických a chemických přípravků, ale i ten správný.péče o hroznové keře.

Je důležité stříhat výhonky a zkracovat řasy v čase, což dává rostlině více slunečního světla a pomáhá listům rychle vyschnout po dešti.

Začněte v boji proti houbovým chorobám bílého muškátu a škůdcům, musíte začít s preventivními opatřeními.

Stříkání rostliny léčivy by se mělo provádět pravidelně, nejlepším prostředkem kontroly je roztok jodidu draselného.Je to bezpečné pro člověka, který nedává ovoce chuť nebo vůni.

Při hubení škůdců hraje důležitou roli péče o rostliny, ztenčení keře, odstranění poškozených částí a plevelů.Spider roztoč zpočátku ovlivňuje plevel.

Hrozny „White Muscat“ jsou dobrou odrůdou pro pěstování v jižních regionech, což dává skutečně dobrou sklizeň pro použití při výrobě vína: příprava aromatických likérů a dezertních vín.

Tato odrůda zvaná Moscato Bianco se používá k výrobě španělských šumivých vín.Odrůda je také vhodná k čerstvé spotřebě.

U odrůd vína je rovněž třeba vzít na vědomí Kraseny, Tempranillo a Merlot.

Vážení návštěvníci!Nechte svůj názor na odrůdu bílého muškátu v komentářích níže.