
Čerstvá kukuřice má vynikající chuťové vlastnosti a vynikající aroma, oškubaná ne více než 24 hodin před vařením.Tyto hlávkové zelí se snadněji vaří a lze je také rychle dušit nebo grilovat.
Ale co přezrálé uši kukuřice?Co dělat, když obilí zatuchne a „zraje“?Je možné produkt uložit?Kolik a jak vařit zralé kukuřice?
Krátce o kulturních prvcích
Kukuřice je krmný produkt, který je součástí rodiny obilovin .Průměrná délka keře je 3 m, některé odrůdy dosahují výšky 6 m. Tloušťka stonku je v průměru 5-7 cm, na něm jsou viditelné uzly, které ztvrdnou blíže ke kořeni.
Kořenový systém je dobře rozvinutý, nacházejí se kořeny podporující půdu (jejich růst je vysvětlen intenzivním zavlažováním a vysokou vlhkostí půdy).Uvnitř stonku není žádná dutina.List má podlouhlý tvar lineárního kopinatého kopyta, dosahuje délky 1 m. Klásek je představován květy staminátu nebo pestíku, na keři jsou vytvořeny 1 nebo více 2 květenství.
Existuje mnoho teorií, které vysvětlují původ kultury.Mezi nejneobvyklejší - zavedení semen cizími tvory.Fantastické teorie jsou způsobeny skutečností, že v přírodě kukuřice nenastává a sama se nereprodukuje.Otázka původu zůstává otevřená.
Užitečné vlastnosti
Použití kukuřice je díky vysokému chemickému složení poměrně vysoké .Zahrnuje škrob, vitaminy, komplex užitečných látek:
- hořčík;
- draslík;
- měď;
- fosfor;
- kyselina askorbová a listová;
- éterický olej.
Sušené kukuřičné stigmy se používají jako léčivo k zajištění diuretického, choleretického a protizánětlivého účinku.Kapalný extrakt se používá při léčbě různých patologických stavů - hepatitida, cholecystitida, urolitiáza.Embrya rostliny se používají k prevenci cukrovky a hubnutí.Kukuřičný olej reguluje metabolické procesy, normalizuje hladinu cholesterolu.
Podívejte se na video o výhodách kukuřice:
Vlastnosti přezrálých klasů
Zralé nebo zastaralé plody mají sušená zrna jasně žluté barvy.Po přitlačení se objeví šťáva, ale v malém objemu.Listy takových hlav jsou bělavé a tenké. Na konci sezóny si můžete koupit přezrálou kukuřici .
TIP : Vaření takových uší bude trvat mnohem déle - 10–15 minut u mladé kukuřice a 50 minut u staré kukuřice.Hlava převrácenákukuřice je silnější, ale její velikost zůstává malá.Pro zlomení ucha je třeba vyvinout určitou sílu.
Jak vybrat přezrálé ovoce?
Předpokladem je nákup uší v listech, protože zachovávají šťávu a chuť vařené kukuřice.Listy také chrání ovoce před nečistotami, vlhkostí a slunečním zářením. Kukuřice „v oděvu“ je vždy lepší .
Druhou podmínkou je analýza zrn.Chcete-li to provést, musíte mírně pohnout listovím a podívat se na zrna.Pokud jsou pomačkané a plesnivé - nekupujte produkt.
Co jiného je třeba hledat:
- Podívejte se na velikost hlavy zelí.Jedlá a sladká kukuřice má malou hlavu zelí a hustých zrn.
- Chutnáme.Cukrové klasy chutnají dobře, i když jsou syrové.Pokud jsou zrna čerstvá, nic se po vaření nezmění.
- Je zakázáno kupovat ovoce s výraznou vůní.Ostrý nepříjemný zápach naznačuje opakované ošetření chemickými látkami.
Příprava na vaření
I přes přezrálou kukuřici bude šťavnatá a měkká správná technologie vaření :
- ) Stará hlávka zelí musí být očištěna od vláken a listů, rozdělena na polovinu a naplněna směsí mléka (voda a mléko v poměru 1: 1).Udržovat ovoce 2-4 hodiny.
- Poté nechte vsazovat klasy 1 hodinu v teplé vodě.
- Poté musí být hlavy zelí připraveny jakýmkoli způsobem.
Kde začít a co bude potřeba?
Prvním krokem je mytí a čištění plodů listů. Vaření přezrálé kukuřice povoleno v listech, po odstranění vrchní a rozmazlené.K vaření potřebujete hlavy stejné velikosti - ovoce se vaří rovnoměrně.Zbývající ingredience jsou vybírány v závislosti na vybraném receptu.
Mezi možné prvky:
- voda a hrnec se silnými stěnami;
- pánev se silným dnem;
- mléko, smetana a slunečnicový olej;
- potravinářská fólie;
- olivový olej;
- koření, sůl.
Jak vařit, aby byl měkký a šťavnatý: recepty
Průměrná doba vaření zralých uší je 40–60 minut .Konečný čas závisí na tvrdosti zrn a zvolené metodě vaření (na tom, jak správně vařit, tvrdá kukuřice, přečtěte si zde ).Dokonce ani ty nejideálnější hlavy zelí nelze optimálně chutnat, pokud budou dodržována jednoduchá pravidla.Chcete-li zjistit, zda jsou plody připraveny, zkuste 1 semeno.
Na sporáku
Tradičním způsobem je vařit uši kukuřice v pánvi :
- Vodu ohněte.Zatímco to vaří, připravte klasy.
- U staré kukuřice je třeba odstranit sušené listy, shnilé nebo tmavé stigmy (pokud existují).
- Spusťte hlávky zelí do horké vody.Po varu snižte teplo tak, aby se kukuřice vařila se slabým vrtáním.Minimální doba vaření je 50 minut.Silně přezrálá kukuřice bude muset být vařena 1,5 - 2 hodiny.
Podívejte se na video o vaření zralé kukuřice na pánvi:
Jak vařit starou kukuřici v mléce
Alternativou k tomuto způsobu je vaření kukuřičných zrn v mléce .To bude vyžadovat následující složky:
- 4 hlavy;
- půl sklenice mléka;
- 1 lžičkatukový krém;
- 2 Čl.lmáslo.
Jaký je rys této metody?
- Předvaříme klásky.Kukuřici vařte standardní metodou po dobu 30-40 minut.
- Odstraňte zrna z vařených hlávek zelí, nalijte je mlékem a smetanou.
- Vařte zrno 10 minut při nízkém ohni.
- Rozpusťte máslo, pomalu přidejte do zrn.Pevně zakryjte, trvejte 5-7 minut.Pro chuť můžete přidat koření.
Jak jinak vařit kukuřici v mléce s máslem, přečtěte si tohoto článku.
Dušená
Připravené klasy vložte do houštiny dvojitého kotle (všechny listy mohou zůstat nezměněny).Není nutné doplňovat přezrálou kukuřici solí: bude dokonce suchší.Žádné další koření není nutné. Vaření starých klasů bude trvat 40 minut.
Zde se můžete dozvědět o dalších receptech na výrobu kukuřice v dvojitém kotli .
Pečení
Smažená hlava zelí je nejlepším pokrmem pro piknik i domácí stůl.K vaření budete potřebovat:
- 3-6 kukuřice;
- 200 ml vody;
- 50 g oleje;
- sůl podle chuti.
Následující text:
- Odstraňujeme listy a vlákna, pokud je to nutné, zlomíme hlavy zelí.
- Pečeme pánev, roztavíme máslo (olivové nebo smetanové).
- Rozložili jsme ovoce, oheň jsme zvýšili o 2-3minut - semena jsou během této doby zhnědlá.
- Dále snižte teplo, nalijte vodu a zakryjte pánev víkem.Kmen do dokončení.Nezapomeňte otočit klásky.
V mikrovlnné troubě
Existuje několik způsobů, jak připravit kukuřici v mikrovlnné troubě :
- Kukuřice s vodou. Do nádoby s vodou vložte 4-5 připravených uší, aby je zcela zakryly.Obal zakryjeme víkem, umístíme do mikrovlnné trouby, nastavíme průměrnou sílu a 45 minut času.Pokud hlavy zelí zůstanou pevné, přidejte vodu.
-
Suché vaření .Hlava zelí by měla být rozdělena na 2-3 části, umístěna do hluboké talíře, překryta listy a vaříme ve vlastní šťávě 7-10 minut.
POZOR : Tato možnost není vhodná pro přípravu zralých plodů.
Mluvili jsme o tom, jak rychle vařit kukuřici v mikrovlnné troubě v sáčku v našem materiálu.
V peci
Pro tento recept budete potřebovat pekáč a fólii .Složení:
- máslo;
- 2-3 uši kukuřice a sklenici vroucí vody.
Postup pro pečení kukuřice v peci :
- Pečicí misku namažte olejem.
- Opláchněte klásky, nechte tenké listy.Vložte je do formy a naplňte vodou.
- Pevně zakryjte fólií.Připravte jej 2-3 otvory pro cirkulaci vzduchu.
- Vložte do předehřáté trouby (200 - 220 stupňů).Vařte 40-110 minut.
Jak ukládat v převařeném stavuforma?
Hlavním požadavkem je zajistit vlhkost. Po vaření na sporáku je lepší ponechat přezrálou kukuřici na pánvi- tím se zachová měkkost a šťavnatost semen.Chlazený vývar s ušima se nechá chladit 1-3 dny.
Můžete ukládat hlavy při pokojové teplotě po dobu nejvýše 10 hodin.Cukry mohou být vyjmuty z vody, ochlazeny, zabaleny do přilnavé fólie nebo umístěny do vzduchotěsné nádoby a chlazeny.Skladovatelnost za těchto podmínek není delší než 3 dny.
Vařené ovoce můžete uložit do mrazničky .K tomu nechte zelí vychladnout, vysušit a zabalit do speciálních porcovaných balíčků.Uvolněte přebytečný vzduch, pevně ho připevněte a odešlete do mrazničky.Tímto způsobem lze skladovat po dobu 7-10 měsíců.
Dalším způsobem dlouhodobého skladování je uchování.Domácí konzervovaná kukuřice si uchová chuť 2-3 roky.
Závěr
Dokonce i přezrálá vařená kukuřice je zdrojem mnoha živin a živin.Zrna jsou absorbována tělem, dokonale se kombinují s jinými produkty a nezpůsobují alergie.Kukuřici lze podávat jako přílohu nebo jako dezert.Z článku jste se dozvěděli, jak vařit přezrálou kukuřici, že vaření takových plodů se liší pouze v době vaření.