O tom, jak a kolik vařit zralé a přezrálé kukuřice?Funkce a tipy

Čerstvá kukuřice má vynikající chuťové vlastnosti a vynikající aroma, oškubaná ne více než 24 hodin před vařením.Tyto hlávkové zelí se snadněji vaří a lze je také rychle dušit nebo grilovat.

Ale co přezrálé uši kukuřice?Co dělat, když obilí zatuchne a „zraje“?Je možné produkt uložit?Kolik a jak vařit zralé kukuřice?

Krátce o kulturních prvcích

Kukuřice je krmný produkt, který je součástí rodiny obilovin .Průměrná délka keře je 3 m, některé odrůdy dosahují výšky 6 m. Tloušťka stonku je v průměru 5-7 cm, na něm jsou viditelné uzly, které ztvrdnou blíže ke kořeni.

Kořenový systém je dobře rozvinutý, nacházejí se kořeny podporující půdu (jejich růst je vysvětlen intenzivním zavlažováním a vysokou vlhkostí půdy).Uvnitř stonku není žádná dutina.List má podlouhlý tvar lineárního kopinatého kopyta, dosahuje délky 1 m. Klásek je představován květy staminátu nebo pestíku, na keři jsou vytvořeny 1 nebo více 2 květenství.

Existuje mnoho teorií, které vysvětlují původ kultury.Mezi nejneobvyklejší - zavedení semen cizími tvory.Fantastické teorie jsou způsobeny skutečností, že v přírodě kukuřice nenastává a sama se nereprodukuje.Otázka původu zůstává otevřená.

Užitečné vlastnosti

Použití kukuřice je díky vysokému chemickému složení poměrně vysoké .Zahrnuje škrob, vitaminy, komplex užitečných látek:

  • hořčík;
  • draslík;
  • měď;
  • fosfor;
  • kyselina askorbová a listová;
  • éterický olej.

Sušené kukuřičné stigmy se používají jako léčivo k zajištění diuretického, choleretického a protizánětlivého účinku.Kapalný extrakt se používá při léčbě různých patologických stavů - hepatitida, cholecystitida, urolitiáza.Embrya rostliny se používají k prevenci cukrovky a hubnutí.Kukuřičný olej reguluje metabolické procesy, normalizuje hladinu cholesterolu.

​​

Podívejte se na video o výhodách kukuřice:

Vlastnosti přezrálých klasů

Zralé nebo zastaralé plody mají sušená zrna jasně žluté barvy.Po přitlačení se objeví šťáva, ale v malém objemu.Listy takových hlav jsou bělavé a tenké. Na konci sezóny si můžete koupit přezrálou kukuřici .

TIP : Vaření takových uší bude trvat mnohem déle - 10–15 minut u mladé kukuřice a 50 minut u staré kukuřice.Hlava převrácenákukuřice je silnější, ale její velikost zůstává malá.Pro zlomení ucha je třeba vyvinout určitou sílu.

Jak vybrat přezrálé ovoce?

Předpokladem je nákup uší v listech, protože zachovávají šťávu a chuť vařené kukuřice.Listy také chrání ovoce před nečistotami, vlhkostí a slunečním zářením. Kukuřice „v oděvu“ je vždy lepší .

Druhou podmínkou je analýza zrn.Chcete-li to provést, musíte mírně pohnout listovím a podívat se na zrna.Pokud jsou pomačkané a plesnivé - nekupujte produkt.

Co jiného je třeba hledat:

  • Podívejte se na velikost hlavy zelí.Jedlá a sladká kukuřice má malou hlavu zelí a hustých zrn.
  • Chutnáme.Cukrové klasy chutnají dobře, i když jsou syrové.Pokud jsou zrna čerstvá, nic se po vaření nezmění.
  • Je zakázáno kupovat ovoce s výraznou vůní.Ostrý nepříjemný zápach naznačuje opakované ošetření chemickými látkami.

Příprava na vaření

I přes přezrálou kukuřici bude šťavnatá a měkká správná technologie vaření :

  1. ) Stará hlávka zelí musí být očištěna od vláken a listů, rozdělena na polovinu a naplněna směsí mléka (voda a mléko v poměru 1: 1).Udržovat ovoce 2-4 hodiny.
  2. Poté nechte vsazovat klasy 1 hodinu v teplé vodě.
  3. Poté musí být hlavy zelí připraveny jakýmkoli způsobem.

Kde začít a co bude potřeba?

Prvním krokem je mytí a čištění plodů listů. Vaření přezrálé kukuřice povoleno v listech, po odstranění vrchní a rozmazlené.K vaření potřebujete hlavy stejné velikosti - ovoce se vaří rovnoměrně.Zbývající ingredience jsou vybírány v závislosti na vybraném receptu.

Mezi možné prvky:

  • voda a hrnec se silnými stěnami;
  • pánev se silným dnem;
  • mléko, smetana a slunečnicový olej;
  • potravinářská fólie;
  • olivový olej;
  • koření, sůl.

Jak vařit, aby byl měkký a šťavnatý: recepty

Průměrná doba vaření zralých uší je 40–60 minut .Konečný čas závisí na tvrdosti zrn a zvolené metodě vaření (na tom, jak správně vařit, tvrdá kukuřice, přečtěte si zde ).Dokonce ani ty nejideálnější hlavy zelí nelze optimálně chutnat, pokud budou dodržována jednoduchá pravidla.Chcete-li zjistit, zda jsou plody připraveny, zkuste 1 semeno.

Na sporáku

Tradičním způsobem je vařit uši kukuřice v pánvi :

  1. Vodu ohněte.Zatímco to vaří, připravte klasy.
  2. U staré kukuřice je třeba odstranit sušené listy, shnilé nebo tmavé stigmy (pokud existují).
  3. Spusťte hlávky zelí do horké vody.Po varu snižte teplo tak, aby se kukuřice vařila se slabým vrtáním.Minimální doba vaření je 50 minut.Silně přezrálá kukuřice bude muset být vařena 1,5 - 2 hodiny.

Podívejte se na video o vaření zralé kukuřice na pánvi:

Jak vařit starou kukuřici v mléce

Alternativou k tomuto způsobu je vaření kukuřičných zrn v mléce .To bude vyžadovat následující složky:

  • 4 hlavy;
  • půl sklenice mléka;
  • 1 lžičkatukový krém;
  • 2 Čl.lmáslo.

Jaký je rys této metody?

  1. Předvaříme klásky.Kukuřici vařte standardní metodou po dobu 30-40 minut.
  2. Odstraňte zrna z vařených hlávek zelí, nalijte je mlékem a smetanou.
  3. Vařte zrno 10 minut při nízkém ohni.
  4. Rozpusťte máslo, pomalu přidejte do zrn.Pevně ​​zakryjte, trvejte 5-7 minut.Pro chuť můžete přidat koření.

Jak jinak vařit kukuřici v mléce s máslem, přečtěte si tohoto článku.

Dušená

Připravené klasy vložte do houštiny dvojitého kotle (všechny listy mohou zůstat nezměněny).Není nutné doplňovat přezrálou kukuřici solí: bude dokonce suchší.Žádné další koření není nutné. Vaření starých klasů bude trvat 40 minut.

Zde se můžete dozvědět o dalších receptech na výrobu kukuřice v dvojitém kotli .

Pečení

Smažená hlava zelí je nejlepším pokrmem pro piknik i domácí stůl.K vaření budete potřebovat:

  • 3-6 kukuřice;
  • 200 ml vody;
  • 50 g oleje;
  • sůl podle chuti.

Následující text:

  1. Odstraňujeme listy a vlákna, pokud je to nutné, zlomíme hlavy zelí.
  2. Pečeme pánev, roztavíme máslo (olivové nebo smetanové).
  3. Rozložili jsme ovoce, oheň jsme zvýšili o 2-3minut - semena jsou během této doby zhnědlá.
  4. Dále snižte teplo, nalijte vodu a zakryjte pánev víkem.Kmen do dokončení.Nezapomeňte otočit klásky.

V mikrovlnné troubě

Existuje několik způsobů, jak připravit kukuřici v mikrovlnné troubě :

  • Kukuřice s vodou. Do nádoby s vodou vložte 4-5 připravených uší, aby je zcela zakryly.Obal zakryjeme víkem, umístíme do mikrovlnné trouby, nastavíme průměrnou sílu a 45 minut času.Pokud hlavy zelí zůstanou pevné, přidejte vodu.
  • Suché vaření .Hlava zelí by měla být rozdělena na 2-3 části, umístěna do hluboké talíře, překryta listy a vaříme ve vlastní šťávě 7-10 minut.
    POZOR : Tato možnost není vhodná pro přípravu zralých plodů.

Mluvili jsme o tom, jak rychle vařit kukuřici v mikrovlnné troubě v sáčku v našem materiálu.

V peci

Pro tento recept budete potřebovat pekáč a fólii .Složení:

  • máslo;
  • 2-3 uši kukuřice a sklenici vroucí vody.

Postup pro pečení kukuřice v peci :

  1. Pečicí misku namažte olejem.
  2. Opláchněte klásky, nechte tenké listy.Vložte je do formy a naplňte vodou.
  3. Pevně ​​zakryjte fólií.Připravte jej 2-3 otvory pro cirkulaci vzduchu.
  4. Vložte do předehřáté trouby (200 - 220 stupňů).Vařte 40-110 minut.

Jak ukládat v převařeném stavuforma?

Hlavním požadavkem je zajistit vlhkost. Po vaření na sporáku je lepší ponechat přezrálou kukuřici na pánvi- tím se zachová měkkost a šťavnatost semen.Chlazený vývar s ušima se nechá chladit 1-3 dny.

Můžete ukládat hlavy při pokojové teplotě po dobu nejvýše 10 hodin.Cukry mohou být vyjmuty z vody, ochlazeny, zabaleny do přilnavé fólie nebo umístěny do vzduchotěsné nádoby a chlazeny.Skladovatelnost za těchto podmínek není delší než 3 dny.

Vařené ovoce můžete uložit do mrazničky .K tomu nechte zelí vychladnout, vysušit a zabalit do speciálních porcovaných balíčků.Uvolněte přebytečný vzduch, pevně ho připevněte a odešlete do mrazničky.Tímto způsobem lze skladovat po dobu 7-10 měsíců.

Dalším způsobem dlouhodobého skladování je uchování.Domácí konzervovaná kukuřice si uchová chuť 2-3 roky.

Závěr

Dokonce i přezrálá vařená kukuřice je zdrojem mnoha živin a živin.Zrna jsou absorbována tělem, dokonale se kombinují s jinými produkty a nezpůsobují alergie.Kukuřici lze podávat jako přílohu nebo jako dezert.Z článku jste se dozvěděli, jak vařit přezrálou kukuřici, že vaření takových plodů se liší pouze v době vaření.