Paní, jak vařit salát s kukuřičnými a krabími tyčinkami - zajímavé recepty

Salát z kukuřičných a krabích tyčinek je nejen chutné, ale také velmi zdravé jídlo.

A přestože existuje velké množství receptů, hlavní produkty zůstávají nezměněny.

Vařit salát s kukuřicí můžete nejen u slavnostního stolu, ale každý den překvapit a rozmazlovat své blízké.

Aby se toto jídlo neobtěžovalo, musíte přidat nějaký druh „zvýraznění“.Proto si do kuchařky zapište níže uvedené recepty.

Popis a užitečné vlastnosti hlavních složek

Kukuřice je dobře známá zelenina, která se často konzumuje ve vařené formě .Je to nejen chutné, ale také zdravé.

  1. Díky kukuřici lze koncentraci špatného cholesterolu v krvi snížit.
  2. Pokus o kukuřici by nezranil dívky, které chtějí zhubnout.
  3. Surový nerafinovaný kukuřičný olej se používá k léčbě a prevenci obezity, cukrovky a aterosklerózy.
  4. Kukuřice se vyznačuje diuretickým a choleretickým účinkem.Je vhodný pro otoky a vysoký krevní tlak.
  5. V lidovém léčitelství je tato zelenina nezbytná pro diabetes mellitus a biliární dyskinezi.

Krabí tyčinky jsou na moderním trhu již nějakou dobu přítomny a během této doby začaly být velmi žádané. Propříprava tohoto ošetření se používá:

  • pollock;
  • štikozubec obecný;
  • stavridy.

Aby se zlepšila chuť a přidala se chuť k mletým rybám, přidají se tyto složky:

  1. sůl;
  2. škrob;
  3. pitná voda;
  4. rostlinný olej.

Protože se k přípravě tohoto chutného produktu používají ryby, obsahuje složení tyto složky:

  • nikl;
  • molybden;
  • fluor;
  • chrom;
  • chlor;
  • zinek.

Tyto mořské plody zlepšují funkci mozku, posilují krevní cévy a snižují hladinu cholesterolu v krvi.

​​

Originální recepty, které lze snadno implementovat

S vejci a zelenou cibulkou

Tento recept je známý mnoha manželkám v domácnosti,protože je to velmi jednoduché a rychlé z hlediska vaření. Jsou zapotřebí tyto produkty:

  • kraby - 400 - 500 g;
  • konzervovaná kukuřice - 450 g (jak konzervovat kukuřici doma na zimu, přečtěte si zde );
  • vejce - 4-5 ks .;
  • zelené cibule, kopr;
  • majonéza - podle chuti;
  • sůl podle chuti.

Jak postupovat podle receptu:

  1. Krabí tyčinky nakrájejte na kostky, jejichž velikost odpovídá zrnu kukuřice.
  2. Vařená vejce (8-10 minut), loupaná a nakrájená na kostičky stejné velikosti jako ta předchozí.Převod na kraby.
  3. Otevřete plechovku kukuřice (425 g), vypusťte a přeneste vše do salátové mísy.
  4. Umyjte zelenou cibuli a kopr (v banda),jemně nakrájejte, kombinujte s jinými produkty.
  5. Kombinujte vše s majonézou obsahující 67% tuku (180 g), přidejte sůl podle chuti a uložte na chladné místo na 30 minut.Po uplynutí této doby může být jídlo servírováno u stolu.

S rýží a vejcem

Díky rýži se salát stává výživným a neuvěřitelně chutným.74) Nezbytné výrobky:

  • rýže - 100 g;
  • kukuřice ve sklenicích - 100 g;
  • tyčinky - 200 g;
  • slepičí vejce - 3 ks;
  • majonéza 67% - 180 g;
  • sůl, pepř podle chuti.

Jak vařit:

  1. Vařit rýži (cereálie s vodou se odebírá v poměru 1: 3), ochladit.
  2. Vařte vejce natvrdo vařená (8-10 minut).
  3. Rozmrazovací tyčinky.
  4. Nakrájejte vejce na malé kostky (dvakrát méně než zrna kukuřice).K tomu je vhodná speciální kulinářská síť.Nalijte do hluboké salátové mísy.
  5. Obdobně krájejte tyčinky kraba a přidejte je do vajec.
  6. Promytá vařená rýže, posypeme kukuřici připravenými ingrediencemi.Můžete použít nejen konzervované, ale také zmrazené kukuřice (100 g).Těsně před přidáním do salátu vařte 10 minut ve vroucí vodě.
  7. Solte potraviny, přidejte majonézu, promíchejte a nalijte do misky.
  8. Můžete jej ozdobit bylinkami, olivami nebo paprikou.

„Potěšení sýrem“

Tento salát osloví ty, kteří si rádi sýr užívají.Obsahujenásledující komponenty:

  • krabí tyčinky - 6 ks;
  • sýr na uzeniny - 100 g;
  • sýrpolotuhá látka - 100 g;
  • kukuřice (konzervované) - 100 g (to, co lze připravit z konzervované kukuřice, najdete v zde );
  • okurka - 1 ks;
  • majonéza, pepř.

Jak se vyrobí:

  1. Krabí tyčinky se rozmrazují, nakrájejí na dvě části a poté na příčné kusy, jejichž velikost je srovnatelná s kukuřičnými zrny.Produkt nasekaný na kostičky přeneste do salátové mísy.
  2. Okurku umyjte vodou, nakrájejte na polovinu a nakrájejte na kostky.Ujistěte se, že velikost těchto kostek je stejná pro všechny ingredience.Pak se jídlo ukáže homogenní.
  3. Vzhledem k tomu, že je sýr klobásy charakterizován výraznou uzenou chutí, rozemelte jej na hrubé struhadlo.
  4. Druhý sýr nakrájejte na kostky, jejichž velikost je stejná jako u předchozích.Přeneste jej na ocelové komponenty.Sem přidejte kukuřici (100 g).
  5. Salát nasolíme a přidáme červenou papriku v malém množství (1/2 lžičky).
  6. Pro doplňování paliva vezměte 2 lžíce.lmajonéza, stejné množství kukuřičné soli a vše promíchejte.Přidejte salátový dresink a vše promíchejte.Díky této recepci se jídlo stává šťavnatým a chutným.
Pozor! Podávání salátu je nutné okamžitě, protože při skladování je jeho chuť zkažená.Okurka vylučuje šťávu a ztrácí svou čerstvost.

„Vitamin“

Toto jídlo je nejen chutné a zdravé, ale také velmi krásné.Má druhé jméno - „Duha“. K vaření budete potřebovat tyto produkty:

  • čerstvá okurka - 2-3ks;
  • čerstvá rajčata - 2–3 ks;
  • kukuřice - 1 plechovka;
  • tvrdý sýr - 100 g;
  • krabí tyčinky - 100 g;
  • sušenky - 50 g;
  • majonéza podle chuti.

Postup:

  1. Nakrájená rajčata, okurky, sýry a krabí tyčinky nakrájejte na malé kostky střední velikosti.
  2. Položte na misku všechny výrobky v hromadách, s výjimkou majonézy a sušenek.
  3. Do středu misky přidejte majonézu (100 g) a balíček sušenek (50 g).
  4. Před použitím vše promíchejte a podávejte.

„Čerstvost“

Salát z krabích tyčinek, kukuřice a okurek - stalo se lehké a šťavnaté jídlo, které ozdobí každý svátek.Díky okurce a zelení získává salát čerstvé letní tóny. Nezbytné výrobky:

  • kraby - 200 g;
  • konzervovaná kukuřice - 200 g;
  • vejce - 2 ks;
  • čerstvá okurka - 1–2 ks;
  • listy salátu - 50 g;
  • jarní cibulky - 15 g;
  • čerstvý kopr - 15 g;
  • majonéza, sůl, pepř - podle chuti.

Proces vaření:

  1. Krabí tyčinky rozmrazujte, nakrájejte na středně velké kostičky.
  2. Listy salátu jemně nasekejte a přidejte k hůlkám.
  3. Vařte vejce (8-10 minut), ochlaďte, vyjměte skořápku, nakrájejte na plátky střední velikosti a okurky na kostky, jejichž velikost je stejná jako u krabích tyčinek.Všechny je přidejte do salátové mísy s kukuřicí.
  4. Nakrájejte jemně zelenou cibuli a kopr, přidejte do dalších přísad, sezonujte s majonézou(100 g) a sůl podle chuti.Chlazte 30 minut.

S jablky a sýry

Poznámka. Tento salát je „pro všechny“, protože na úkor jablek, které do něj vstupuje, získává lehce sladkou chuť.

Ale vaření je velmi jednoduché a rychlé.To je skvělá volba pro dívky, které jsou na dietě.Jídlo můžete použít jako lehkou večeři.

Nezbytné složky:

  • krabí tyčinky - 200 g;
  • vejce - 2 ks;
  • konzervovaná kukuřice - 100 g;
  • jablka - 1 ks;
  • tvrdý sýr - 100 g;
  • majonéza podle chuti.

Příprava:

  1. Vařená vejce vařte (8-10 minut), ochlaďte, oloupejte a nakrájejte na malé kostky.
  2. Omyjte jablko, nasekejte struhadlo.V tomto případě nemusí být slupka odstraněna.
  3. Řezané sýrové a krabí tyčinky nakrájejte na malé kostky.Nalijte všechny ingredience do hluboké mísy a osolte majonézou (90 - 100 g).Před podáváním promíchejte, chlazte po dobu 20 minut a vložte salát do krásné desky.

Prázdninový salát s krabími tyčinkami, kukuřicí a pekingským zelím:

Kukuřice je univerzální produkt, protože jej lze kombinovat s čerstvou i vařenou zeleninou,maso, mořské plody, ryby a dokonce i ovoce.Doporučujeme, abyste si prohlédli naše články o tom, jak správně tuto marinovat , smažit, vyrobit popcorn, ovesnou kaši ​​a také se naučit nejlepší ) recepty na přípravu jídel sklasy kukuřice.

Krabí tyčinky a kukuřičný salát nyní začínají aktivně nahrazovat tradičního Oliviera.Mísa se vyznačuje nejen výbornou chutí, ale také užitečností.Nejsou zapotřebí žádné komplikované manipulace a drahé přísady.Ale s použitím alespoň jednoho z navrhovaných receptů bude každá hospodyňka schopna příjemně překvapit svou rodinu.