Perfektní plemeno masa - kuřata výročí Kuchinsky

V populaci vždy bylo potřeba kuře.Tento produkt s nízkým obsahem kalorií je vynikajícím zdrojem živočišných bílkovin.

Není divu, že mnoho sportovců, vyhýbajících se chemickým náhražkám, dobrovolně jedí přírodní kuřecí maso.

Kuřecí maso Kuchinsky Jubilee lze použít jak jako masný výrobek, tak jako zdroj domácích vajec, která mají pozoruhodnou chuť.

Plemeno kuřat výročí Kuchinsky Anniversary bylo vytvořenovpoválečné roky minulého století .Chovatelská generace byla vytvořena křížením New Hampshire, Australorp, Rhode Island, Plymouth Rock - tato plemena již byla zaslouženě úspěšná, ale Kuchinští kuřata musela dobýt pouzeotevřené prostory cílových trhů.

Za účelem stažení nové populace byli z oblasti Oryolu přivedeni kohouti, kteří dokončili proces křížení.

Poté, co absorbovalo pozitivní genetické vlastnosti mnoha plemen, je kuře Kuchinsky Jubilee vynikajícím masným výrobkem.Vejce, která toto plemeno nese, jsou také vynikající kvality.

Popis plemene Kuchinsky Jubilee

Slepice Kuchinsky Jubilee patří k masnému vejcityp.Mají protáhlý hluboký kmen, záda je vodorovně uložená, hrudník je vypouklý.Takové vnější vlastnosti jim dávají pýchu.

Jsou dokonale přizpůsobeny různým klimatickým podmínkám, včetně těžkých ruských zim. Rozlišují se dva druhy těchto slepic: hnědá a zlatá.

V kohoutech je peří v zádech a krku tmavě červené.V paprscích slunečního záření vypadají velmi působivě.Ocas a hrudník jsou černé.

Tyto slepice mají středně velkou hlavu, hřeben má obrys ve tvaru listu.Oči jsou velké, červené a žluté.Zobák - protáhlý, žlutý, nohy silné, malé, se nažloutlým nádechem.Peří je volné.

Vlastnosti

Již ve věku tří měsíců jdou kuřata na porážku .Jejich hmotnost v této době dosahuje asi jednoho a půl kg.Maso kuřat výročí Kuchinsky je velmi jemné, šťavnaté a chutné.

Uvařená polévka z ní byla bohatá a aromatická.To je skvělá volba pro dušené maso, ale smažené maso nezůstane lhostejným pro labužníky.

Od čtvrtého měsíce je růst kuřat pozastaven a další chov plemene je nepraktický.Kuřata začínají snášet vejce a tento produkt se stává velmi populárním, protože vejce kuchinských slepic jsou velká a mají vynikající chuť.

Kuřecí plemeno Kuchinsky Jubilee je velmi klidné a obchodní .S dobrou péčí se stanou pokojnými a krotkými, ale horlivě je hájíúzemí, když na něm sotva viděl cizince.

Kohouti jsou hrozní majitelé a jsou připraveni bojovat pokaždé, když něco ohrožuje jejich přítelkyně.Byly chvíle, kdy se kohouti vyrovnali s velkými krysy a klovali je k smrti.

Foto

Na první fotografii vidíte fotografii šedého kuře Kuchinského Yubileinoye, který se tak pohodlně dostal do krmného žlabu:

Azde slepice ve svém obvyklém prostředí:

Na této fotografii slepice plemene Kuchinsky Yubileynaya doma v malé drůbeží farmě:

Zde chodí několik jednotlivcůve dvoře.Neustále se snaží najít jídlo:

A tady je farma, která upřednostňuje chov kuřat na ulici:

Obsah apěstování

Kuřata plemene Kuchinskaya Yubileinaya mají velmi rádi teplo, takže prostor pro ně by měl být suchý, jasný a teplý.

Předtím, než se vyvíjí juvenilní peří, je nezbytné udržovat stabilní vysokou teplotu, která je mnohem vyšší než v místech pro pěstování jednoduchých plemen vajec.

V prvním týdnu je vhodné udržovat ukazatele teploty na -30 ° C, v následujících deseti dnech lze teplotu snížit o 3 - 5 ° C, poté o dalších 5 ° C a do doby, kdy kuřata o měsíc stárnou, je třebastabilizovat na 20 °.

Při správném krmení kuřata rostou rychle, jako by kvasinkami.Úplným krmivem v prvních dnech života pro ně jsoubílkovinné produkty se zahrnutím vitamínových a minerálních doplňků v nich .

Vařená, jemně nakrájená vejce, kaše z prosa, proso, o týden později - tvaroh, strouhaná mrkev a zelenina, na konci měsíce - vařené ryby, brambory a strouhanka - tvoří hlavní stravu rostoucích kuřat.Od poloviny měsíce mohou být do stravy zavedeny různé obiloviny.

Když se do stravy přidají nová jídla, u kuřat se může snadno rozvinout průjem.Abyste tomu zabránili, můžete malým kuřatům dát velmi slabý roztok manganistanu draselného.

Dospělí kuřata mohou být chována v dřevěné místnosti, kde je žádoucí pokrýt podlahu slámou.Je žádoucí, aby budova měla ventilaci, která zajistí cirkulaci vzduchu.V místnosti můžete umístit několik krabic, ve kterých bude jídlo a štěrk.

Dospělí kuřata mohou sloužit několik dní a o víkendech je mohou jíst s vařenými bramborami a potravinovým odpadem s přídavkem sušených bylin a krmiv.Kuřata Kuchinsky Jubilee je třeba pravidelně chodit - čerstvý vzduch má na jejich stav plodný vliv.

Kuřata mají velmi ráda čerstvou zelenou trávu a jsou schopna samostatně najít zdroj potravy, ne-li omezena na stěny kuřecího měchýře.Toto plemeno je proto velmi výhodné udržovat na velké zemědělské půdě, kde je prostor pro volný pohyb.

Charakteristiky

Ve věku jednoho roku váží kohoutci výročí Kuchinsky Anniversary asi 4 kg a slepice - 3 kg.Kuřata začínají snášet vejce ve věku sedmi měsíců.Po dobu jednoho roku jsou schopni snášet až 200 vajec, nebo i více.

Vaječná skořápka máhnědá barva a její hmotnost se pohybuje v rozmezí 60 g. Kuřata Kuchinsky mohou snášet vejce jiných slepic a nezjistí substituci, bezpečně inkubují vejce ostatních lidí.

Masné vlastnosti kuchinských slepic se neustále zlepšují, plemeno se používá k chovu brojlerů.Pokud však slepice rozvíjíte jedním směrem, jiný trpí.Kuřata chovaná na maso již nemohou být použita pro zvýšené snášení vajec.

Kde si mohu koupit v Rusku?

V moskevském regionu ve městě Balashikha se nachází Goslemptitsezavod „ Kuchinsky “, který se zabývá chovem kuřat výročí Kuchinsky.

Kontaktní čísla: +7 (495) 521-68-18, +7 (495) 521-68-18.E-mail: [email protected]: 143900, Moskevská oblast, Balashikha, ulice Novaya, 7.

Analogy

Podobně jako kuřata Kuchinsky Jubilee Poltava a Zagorsk Salmon slepice.Výroba vajec je podobná, kvalita masa je také vynikající.Díky nenáročné péči jsou tato plemena mezi populací méně populární a žádaná.

Dalším masovým plemenem kuřat je Langshan.Toto plemeno bylo speciálně chováno na maso.

Pokud neznáte sloupcové odrůdy jabloní, hodně jste ztratili.Zde je o nich podrobně popsáno.

Chcete-li si vyzkoušet svou práci v domácnosti, je lepší zahájit dobrou práci šlechtěním kuřat Kuchinského jubilea.Jejich hlavní výhody: nenáročnost, plodnost, vytrvalost - usnadní tento proces apříjemné.

Možná to bude začátek budoucích zemědělských činností.Ale i když se majitel neobjeví jako vynikající zemědělec, zůstane zde skvělý zážitek, který vám umožní začít znovu v budoucnu.