Plnokrevné hrozny na nápoje a dezerty - stupeň Pink

Mezi vinaři jsou nejoblíbenějšírůžové hrozny .Italští vinaři tvrdí, že byste to měli nejprve vyzkoušet očima a poté - podle chuti.

Plnokrevné, zalévané velké bobule načervenalé a růžové barvy jsou pro oko příjemné, jsou velmi chutné a užitečné jak v naturáliích, tak v nápojích a dezertech."Pink" je poměrně raná odrůda.Popis a fotografie odrůdy - dále v článku.

Co je to za druh?

Růžové odrůdy jsou velmi oblíbené jak v domácnostech, tak v průmyslu.Hrozno je vhodné nejen pro vína - používá se také k výrobě kompotů, dezertů a ve své přirozené podobě je bobule velmi atraktivní.Růžové odrůdy mají jasnou, ale nenápadnou chuť, s jahodovým nádechem a bohatým závěrem.

Mezi nimi je všeobecně známo Angelica, Gurzuf pink a Flamingo.

Popularita je také způsobena tím, že se cítí skvěle nejen v jižních regionech, ale také na Sibiři.Růžové hrozny se také hojně používají k dekoraci živých plotů a fasád domu.

Vzhled hroznů

Na tuto otázku nelze jednoznačně odpovědět - protože existujevíce než jeden poddruh a mnoho, lišící se jak vzhledem, tak chutí.

Bobule jsou obvykle načervenalé nebo růžové, ale jsou také světle zelené pokryté růžovými nerovnými skvrnami.

Může být kuželovitý, oválný, protáhlý nebo kulatý.Snímky světle zelené nebo načervenalé barvy, pubertální.Listy - od špičatého k kulatému, s výraznými "laloky".

Květiny jsou bisexuální.Kůže je silná nebo středně silná.Réva je nasycená hnědá barva, keře se zpravidla vyznačují intenzivním růstem.

Ametyst, Moldavsko a Hrabě Monte Cristo mají také bisexuální květy.

Foto




Historie výběru

Původní vlast je považována za domov růžových hroznů (a obecně hroznů).Populární je nejen v jižních zeměpisných šířkách - Francie, Sardinie, Španělsko, americký kontinent, Austrálie, jižní regiony SNS - ale i na Uralu a na Sibiři díky své odolnosti proti mrazu (až - 25 stupňů Celsia).

U odrůd odolných proti mrazu se vyplatí věnovat pozornost Super Ekstra, Krasu Severa a Arched.

Popis odrůdy Růžová

Růžové hrozny se rozlišujíodolností vůči chladu(obvykle do -25 stupňů) a vůči různým neštěstím houbového původu, jako je šedá hniloba a múčnatka múčnatka a oidium ) mají obvykle časné až střední období zrání.

Poskytuje stabilní dobré výnosy (obvykle až 6 kg bobulí z keře), ale s náležitou péčí a včasprořezávání.Vysoké výnosy jsou také prokázány odrůdami Gift of Magarach, Anniversary of Kherson Summer Resident a Rkatsiteli.

Důležité : za žádných okolností nesmí být pouzdro přetíženo!

Nemoci a škůdci

Odolnost vůči houbám , jako je plíseň a šedá hniloba, není nižší než průměr.

Růžový hrozen je zároveň chutnou trofejí pro vosy, vrabce, červy, brouky a štětce.Podkopávají výhonky, kazí listy, bobule.Přesto jim lze odolat.

Z ptáků se jedná obvykle o sítě s jemnými oky, z pastí na vosy, postřiku, z hmyzu a housenkových insekticidů.

Jedy (Zone, Get, Delta-Zone) se také používají proti vosám, ale jedná se o nejméně humánní metodu - často je raději jen vyděsí a nastaví pasti pro příliš zvědavé.

Vosy kromě újmy přinášejí také výhody, ničí kobylky, mšice, chyby.

Je třeba zvolit pouze návnady „bez zápachu“ - silná chemická „jantarová“ jednoduše odstraňuje vosu a z takové pasti nebude žádný smysl.

Mezi přípravky, které chrání hrozny před klíšťaty, červy a dalšími můry, patří Trichodermin, Haupsin, Lepidocide, Actofid a další.

Člověk by neměl ztrácet ze zřetele takové běžné hroznové choroby, jako anthracnosa, chlorosa, bakterióza, ) rubeola a bakteriální rakovina.Preventivní opatření přijatá včas pomohou předcházet velkým problémům.

Odrůdy

Nejznámějšírůžové odrůdyjsou:

  • Angelica - bobule jsou červené, velmi chutné, s hustou kůží.Vyznačuje se dobrou odolností proti mrazu (až -23 °) a odolností vůči šedé hnilobě a parazitům.Střílí dobře.
  • Typhi - různé stolní destinace.Buničina je hustá, křupavá.Uprostřed bobule je obvykle několik (až 3) středně velkých semen.Cítí se nejlépe v jižních oblastech.Průměrná mrazuvzdornost a odolnost vůči chorobám.
  • Transformace .Tradiční růžové hrozny, bohaté maso, velmi šťavnaté.Různé amatérské šlechtění dozrává v první srpnové dekádě.Nízká odolnost proti mrazu, odolnost vůči chorobám, paraziti, zrání výhonků také nejsou dobré.Na zimu to vyžaduje nepostradatelné přístřeší.Vyznačuje se dobrou přepravitelností.
  • Růžový muškátový oříšek .Bobule této odrůdy jsou bohaté na barvu a na konci zrání téměř černé.Tato odrůda se vyznačuje středním růstem keřů a nízkou odolností proti mrazu.Je pravda, že je půdní podmínky nenáročné než stejné bílý muškát.Ideální pro muškátová vína.
  • Růžový opar .Za „rodiče“ této odrůdy se považuje Talisman a Radiant rozinky.Velmi vysoká odolnost proti plísním, plísním, vysoká mrazuvzdornost.Střely jsou velmi silné, 65% zraje.Nenápadný, proto ideální pro začínající pěstitele.
  • Růžové sultánky .Patří k arménským bezsemenným odrůdám.Dobřeodolává oidiu, ale pro leták je velmi atraktivní.Intenzivní keř, zrání výhonů je dobré.Má bohatou chuť s jahodovým nádechem.Buničina je šťavnatá, něžná, bez semen.
  • Pink Peach .Tuto odrůdu stolu zavazuje V.N.Krainov.Plodiny jsou dobré, stabilní.Bobule jsou velmi velké (průměrná hmotnost svazku je 1, 2 kg).mají jasnou, bohatou chuť a hustou pokožku.Zrát do konce posledního letního měsíce.Ovoce pravidelně.Extrémně negativní vliv na přetížení.
  • Původní .Odrůda vydrží dobře studená, odolná vůči plísním, šedé hnilobě.Velmi velká parta.Nízké zrání výhonků a hojnost nevlastní sklizně.
  • Gurzufová růžová .Získáno křížením odrůd Magarach 124-66-26 s Muscat VIR.Odolnost proti mrazu je dobrá, odolnost proti hnilobě a padlí je nadprůměrná.Toto je univerzální odrůda, což je dobré.Častěji jde o výrobu dezertních vín.
  • Odrůda Pink Timur získaná křížením odrůd Krasny Vostorg a Timur, předčasné zrání podle zralosti.Uspokojivé zrání výhonků, rodící - až 70% z nich.Bobule je duhově růžová.

Pokud se rozhodnete pěstovat tentonádherný dar přírody- hrozny růžových odrůd na vašem webu, věnujte svůj čas.To, jak křoví zakoření, zda přinese ovoce, závisí na klimatu vašeho regionu a typu půdy.

A samozřejmě nesmíme zapomenout na jaký druho jakémkoli hroznu, bez ohledu na to, jak je to „tvrdý ořech“, je třeba se pečlivě starat, ořezané výhonky včas, chráněné před létáním a plazením škůdců.