Různé recepty na kukuřičnou kaši: jak ji vařit, aby bylo jídlo velmi chutné?

Klíčem k kráse je zdraví.Každý pravděpodobně chce být krásný a zdravý.Správná výživa je důležitou součástí našeho života.Práce našeho těla, náš stav přímo závisí na tom, co jíme.

Kukuřičná kaše je skvělou volbou pro zdravou snídani, oběd pro hubnutí dívek a dokonce i večeři pro silné muže.Různé recepty pomohou každému najít něco jiného.Uvidíme, jak můžete svou rodinu potěšit kulinářskými díly.

Co je to zařízení a jaké je jeho využití?

REFERENCE : Kukuřice je vytrvalá bylina, cereálie s jedlými žlutými zrny.Má obrovské množství zdravých vitamínů a minerálů.Dobře se hodí pro lidi s nervózní prací a studenty, protože uvolňuje stres.

Díky všem svým vitamínům má úžasný účinek na srdce, vaše nervy a dokonce i tvorbu červených krvinek. Kukuřice je třetí nejdůležitější obilovinou na Zemi !Během chladné zimy a deštivého podzimu posílí vaši imunitu.Při přejídání nejrůznějších škodlivých, ale chutných potravin pomůže očistit tělo od toxinů a toxinů a poté normalizovat žaludek.Zvážíme některé recepty a přijdeme na to, jak správně vařit kukuřice - kolik a jaké ingredience jsou potřebné pro konkrétní jídlo, jaké proporce udržet a jak dlouho vařit ovesnou kaši.

Jednoduché recepty na vodě

Z obilovin na pánvi

Jak vařit ovesnou kaši ve vodě z obilovin a velmi dobře vařitchutné jídlo?

K tomu budete potřebovat :

  • kukuřičné krupice (50 gramů);
  • máslo (podle chuti);
  • cukr (2 lžičky);
  • sůl (1/2 lžičky);
  • voda (250 ml).

Připravte všechny ingredience.Zrna a olej si musí vybrat vysokou kvalitu.Krupice může být leštěná, malá nebo velká.Pokud potřebujete rychle uvařit jídlo, měli byste zvolit nejlepší mletí, ze kterého se obvykle vaří dítě kaše.Vezměte hrnec nebo pánev na vaření.

DŮLEŽITÉStěny a dno musí být silné.

Postupné vaření :

  1. Cereálie dobře opláchněte, dokud se voda nevyčistí.
  2. ​​
  3. Položili jsme oheň do hrnce vody, přiveďte k varu.
  4. Po varu přidejte do pánve cereálie.
  5. Dobře promíchejte.
  6. Vařte 30 minut.
  7. Přidejte sůl a promíchejte.
  8. Zakryjte a snižte teplo na minimum.
  9. Vařte do vaření, občas zamíchejte.Voda by měla být absorbována (přibližně 25 minut).
  10. Přidejte cukr, máslo a znovu promíchejte a úplně je rozpusťte.
  11. Zakryjte pánev ručníkem, nechte ovesnou kaši vařit asi půl hodiny.
  12. Kaše je připravena, můžete ji servírovat ke stolu.

Z mouky v pomalém sporáku

Budete potřebovat:

  • kukuřičné krupice (2 více šálků);
  • máslo (30 g);
  • sůl (1/2 lžičky);
  • voda (5 více sklenic).

Krok za krokem příprava:

  1. Cereálie dobře propláchněte, dokud voda nevyčistí.
  2. Položte máslo na dno vařiče.
  3. Nastavte na režim Fry na několik minut.
  4. Posypeme kukuřičné krupice, když je máslo mírně rozmrazené.
  5. Přidejte sůl a promíchejte.
  6. Vypněte program smažení.
  7. Přidejte vodu a dobře promíchejte.
  8. Zavřete víko a vyberte režim „Porridge“ („Krupice“, „Pohanka“).Pokud tomu tak není, zapněte režim Multi-Cook.
  9. Nastavte čas a teplotu (35 minut, 150 stupňů).
  10. Po vaření nechte ovesnou kaši stát se zavřeným víkem a zahřátým.
  11. Kaše je připravena, můžete ji servírovat ke stolu.V případě potřeby můžete přidat další kousek oleje.

Z drceného

Jak vařit kaši z drceného kukuřice ve vodě?

Budete potřebovat:

  • drcená kukuřice (1 šálek);
  • máslo (2 lžíce);
  • sůl (1/2 lžičky);
  • voda (2 šálky).

Vezměte hrnec nebo pánev na přípravu kaše.Stěny a dno by měly být silné. Příprava krok za krokem:

  1. Cereálie dobře propláchněte, dokud se voda nevyčeří.
  2. Nalijte vodu do pánve.Přidejte sůl.Přiveďte k varu.
  3. Přidejte drcenou kukuřici a snižte teplo (pod průměrem).
  4. Vařte 25–30 minut za stálého míchání.
  5. Vypněte oheň.Přikrýt a odejítpo dobu 10 minut, aby se kaše připravila.
  6. Přidejte olej a dobře promíchejte.
  7. Kaše je připravena, můžete ji servírovat ke stolu.

Sladké mléčné výrobky

V peci s rozinkami

Jak vyrobit vydatnou kaši s mlékem z kukuřičné krupice v peci?

Budete potřebovat:

  • kukuřičné krupice (1 šálek);
  • rozinky (půl sklenice);
  • sůl (podle chuti);
  • cukr (podle chuti);
  • máslo (1 polévková lžíce);
  • voda (1-1,5 šálky);
  • mléko (1 šálek).

K přípravě potřebujete hliněný hrnec. Příprava krok za krokem:

  1. Cereálie dobře propláchněte, dokud se voda nevyčeří.
  2. Rozinky nechte 15 minut v horké vodě.
  3. Nalijte vodu a mléko do hrnce.
  4. Přidejte kukuřičné krupice, sůl a cukr.
  5. Přidejte rozinky a dobře promíchejte.
  6. Vložte nádobu do trouby na 30 minut a předehřejte ji na 200 stupňů.
  7. Vyjměte kaši a promíchejte ji.
  8. Nádobu vložte do trouby na dalších 15 minut.
  9. Přidejte olej a promíchejte.V případě potřeby můžete přidat více cukru.
  10. Kaše je připravena, můžete ji servírovat ke stolu.

S jablkem

Jak vařit sladké cereálie v mléce s jablkem vyrobeným z kukuřičné krupice?

Budete potřebovat:

  • kukuřičné krupice (1 šálek);
  • jablka (1–2 ks);
  • vanilkový cukr (12 g);
  • voda (1 šálek);
  • mléko (2 šálky);
  • sůl (podle chuti);
  • máslo (podle chuti).

Vezměte hrnec nebo dušené masovařená kaše.Stěny a dno by měly být silné.

Postupná příprava:

  1. Cereálie dobře propláchněte, dokud se voda nevyčistí.
  2. Roštová loupaná jablka na hrubém struhadle.
  3. Nalijte vodu a mléko do pánve.Přiveďte k varu.
  4. Přidejte obilný, sůl a vanilkový cukr.Vařte na mírném ohni asi 20 minut, za stálého míchání.
  5. Na konci vaření přidejte jablka a máslo.Dobře promíchejte, vyjměte z tepla.
  6. Nechte vařit kaši (asi 20 minut).
  7. Kaše je připravena, můžete ji servírovat ke stolu.

Pro banánovou snídani

Budete potřebovat:

  • kukuřičné krupice (80 g);
  • banán (volitelné);
  • mléko (150 ml);
  • voda (300 ml);
  • cukr (30 g);
  • malá sůl (podle chuti);
  • máslo (25 g).

Postupná příprava:

  1. Cereálie dobře propláchněte, dokud se voda nevyčistí.
  2. Jemně nasekejte banán.
  3. Nalijte obilí do pánve.
  4. Nalijte do vody a přiveďte k varu, neustále promíchejte, aby kaše nespálila.
  5. Po absorpci vody přidejte sůl, cukr.
  6. Nalijte do mléka, přidejte máslo, dobře promíchejte.
  7. Přidejte plátky banánů.
  8. Kaše je připravena, můžete ji servírovat ke stolu.

Pro kojence

POMOC! Pro první krmení dítěte můžete použít kukuřičnou moučku, jedná se o jemně mletou obilovinu.

Budete potřebovat:

  • kukuřičnou moučku (4 lžíce);
  • vodu (250 ml) lze rozdělit na polovinumléko);
  • máslo (2-3 g).
​​

Metoda přípravy krok za krokem:

  1. Přiveďte vodu k varu.
  2. Přidejte mouku přes síto za stálého míchání.
  3. Směs se vaří 2 minuty.
  4. Odstraňte z tepla, nechte ovesnou kaši stát pod víkem po dobu asi 10 minut.
  5. Přidejte olej (volitelné).
  6. Porridge je připraven.

Vydatná jídla

Se zeleninou

Budete potřebovat:

  • kukuřičné krupice (1,5 šálku);
  • voda (1,25 1);
  • žárovky (2 ks, malé rozměry);
  • mrkev (1 ks);
  • paprika (3 ks, malá);
  • zelený hrášek (0,5 plechovky);
  • sůl (podle chuti);
  • směs paprik (podle chuti);
  • slunečnicový olej (podle chuti).

Krok za krokem příprava:

  1. Cereálie dobře propláchněte, dokud se voda nevyčistí.
  2. Přiveďte vodu k varu.
  3. Přidejte cereálie, sůl.
  4. Vařte na mírném ohni po dobu 45 minut, neustále míchejte, aby kaše nehořela.
  5. Nakrájejte cibuli paralelně.
  6. Mrkev loupaná mrkev na hrubém struhadle.
  7. Vložte cibuli a mrkev do předehřáté pánve, přidejte směs paprik a sůl.
  8. Fry po dobu 3 minut.
  9. Nalijte vroucí vodu a vařte dalších 5 minut.
  10. Pečené loupané papriky nakrájejte na proužky.
  11. Do pánve přidejte pepř a hrášek, dobře promíchejte.
  12. Dejte zeleninu na vařenou kaši.
  13. Kaše je připravena, můžete ji servírovat ke stolu.
  14. S masem

    Budete potřebovat:

  • kukuřičné krupice (1 šálek);
  • voda (2 šálky);
  • cibule (1 ks, velká);
  • mrkev (1 ks, velká);
  • kuřecí stehna (0,5 kg);
  • směs paprik (podle chuti);
  • sůl (podle chuti);
  • slunečnicový olej.

Postupná příprava:

  1. Připravte kuřecí maso a nakrájejte na malé kousky.
  2. Smažte maso ve slunečnicovém oleji, přidejte sůl, směs paprik.
  3. Nakrájejte cibuli a přidejte na pánev, restujte na zlatohnědou.
  4. Mrkev nakrájejte na kostky, smažte s cibulí a kuřecím masem.
  5. Vložte kuře se zeleninou do pánve.
  6. Cereálie dobře propláchněte, dokud voda nevyčistí.Přidejte do masa.
  7. Nalijte do vody, přiveďte k varu, přidejte sůl.
  8. Vaří se 5 minut, dokud se neabsorbuje voda.
  9. Odstraňte z tepla a nechte kaši stát asi 10 minut.
  10. Kaše je připravena, můžete ji servírovat ke stolu.

Solární mistrovská díla

Hutsulský banos ze západní Ukrajiny

Budete potřebovat:

  • kukuřičná moučka (100 g);
  • voda (1,5 šálku);
  • zakysaná smetana (1 šálek);
  • sůl (podle chuti);
  • sýr feta (30 g);
  • slanina (50 g).

K vaření použijte pánev s hlubokým smažením.

Metoda přípravy krok za krokem:

  1. Zakysanou smetanu vložte do pánve a zřeďte vodou.
  2. Přiveďte k varu, postupně zalijte kukuřičné krupice za stálého míchání dřevěnou lžící, aby se nevytvářely hrudky.
  3. Přidejte sůl, vařte na mírném ohni, neustále míchejte, aby se ovesná kaše nespáleno.
  4. Podržte po dobu 20 minut, dokud kaše nezhoustne, a poté ji lze odstranit z tepla.Na povrchu se objeví malé kapičky tuku ze zakysané smetany.
  5. Nechte vařit po dobu 15 minut pod víkem.
  6. Nakrájenou slaninu smažte na pánvi, dokud není zlatá s nakrájenou cibulkou.
  7. Nastrouhejte sýr feta na hrubém struhadle.
  8. Položte ovesnou kaši na talíře, na vrchol položte škvarky s tukem a posypte sýrem.
  9. Miska je připravena, můžete ji servírovat ke stolu.
Doporučení! Je vhodné podávat solené okurky k misce.

Sledujeme video o receptu z banánů „v Zakarpatské“:

Rolnická polenta z Itálie

Budete potřebovat:

  • kukuřičná moučka (1 šálek);
  • voda (4-5 sklenic);
  • olej;
  • parmesan (volitelné);
  • sůl (podle chuti);
  • pepř (podle chuti).

Zvažte dva typy přípravy klasické polenty: měkké a tvrdé.Můžete si vybrat podle svých preferencí. Postupná příprava:

  • Výroba měkké polenty:
    1. Do pánve nalijte 4 šálky vody.
    2. Přidejte sůl.Posypeme kukuřičnou kaši a zapněte teplo.
    3. Míchejte občas do varu.
    4. Snižte teplo, vařte 15–25 minut, dokud se nevaří.
    5. Podle chuti přidejte sůl a pepř.
    6. Přidejte 6 lžíce.oleje.
    7. Měkká polenta je připravena, lze ji doručit.
  • Příprava tvrdé polenta:
    1. Do pánve nalijte 5 šálků vody.
    2. Přidejte sůl.Posypeme kukuřičnou moukou azapni oheň.
    3. Míchejte občas do varu.
    4. Snižte teplo, vařte 15–25 minut, dokud se nevaří.
    5. Podle chuti přidejte sůl a pepř.
    6. Přidejte 6 lžíce.oleje.
    7. Polentu rovnoměrně rozprostřete na plech, který je třeba nejprve namazat olejem.Můžete použít talíř nebo jiný vhodný kontejner.
    8. Nechte misku vychladnout na pokojovou teplotu.
    9. Nechte to vařit 2-3 dny.
    10. Před podáváním posypte strouhaným sýrem.
    11. Pevná polenta je připravena, lze ji doručit.
  • Mamalyga z Rumunska

    Budete potřebovat:

    • kukuřičná mouka(500 g);
    • voda (1,5 1);
    • máslo (40 g);
    • slunečnicový olej (50 g);
    • sýr feta (250 g);
    • česnek (4 hřebíček);
    • bujón (100 ml);
    • sůl (podle chuti);
    • petržel.

    Metoda přípravy krok za krokem:

    1. Nalijte vodu do pánve, přidejte sůl, zapálte, vařte.
    2. Kukuřičnou mouku posypte neustále za stálého míchání.
    3. Vařte asi 25 minut.
    4. Přidejte máslo.
    5. Míchejte na dřevěný podklad.
    6. Řezané nití nebo dřevěným nožem.
    7. V případě omáčky rozetřete česnek a smíchejte jej se solí.
    8. Přidejte česnek do vývaru a slunečnicového oleje.
    9. Dobře promíchejte.
    10. Nalijte mamalygu s omáčkou, posypte sýrem feta a petrželkou.
    11. Miska je připravena, můžete ji servírovat ke stolu.

    Sledujeme video o receptu na mamalyga:

    Kontraindikace

    Kukuřice je kontraindikována u:

    1. Zvýšená koagulace krve.
    2. Tendence k trombóze.
    3. Tromboflebitida.

    Taková oblíbená kukuřičná kaše má v přípravě obrovské množství variací.A existuje více a více receptů, protože mnoho žen v domácnosti miluje experimentovat s tímto pokrmem.

    Kukuřice je lahodný výživný produkt.Aby rodina potěšila své hosty, musí vědět, jak ji správně vařit.Na našem internetovém portálu se naučíte, jak správně uchovat, okurku, smažit na pánvi, vyrobit popcorn, salát, včetně s krabími tyčinkami, a recepty na nejlepší kukuřičná jídla najdete na konzervách a .

    Extravagantní kaše s masem, vydatná, ale dietní se zeleninou, jemná a sladká s ovocem, klasická.Výhody této ovesné kaše se již dlouho osvědčují, takže je vynikající volbou při vaření domácích mistrovských děl.