Silné jablko se skvělou chutí - žlutý cukr

JabloňŽlutý cukrmá oproti jiným odrůdám neuvěřitelné výhody.

Jeho hlavní výhodou je vysoké organoleptické hodnocení a úžasné spotřebitelské vlastnosti ovoce.

Dřevoje odolné vůči mrazu i suchu. Není nutná žádná zvláštní péče.

Jaký druh druhu?

Odrůdy jabloní Žlutý cukr patřímezi letní odrůdy.

Ke zrání docházína konci srpna .Jabloň patří k zimním mrazivým ovocným stromům. Mírný až strupovitý.

Vyznačuje se vysokou produktivitou a odolností vůči suchu.

Uchovávání ovoce v průměru do dvou měsíců však závisí nasprávném skladování jablek:

  • teplota - 0 ° С;
  • relativní vlhkost vzduchu - 90–95%;
  • je žádoucí skladování v dřevěných obalech;
  • třídění ovoce podle velikosti.
Letní odrůdy jablek zahrnují: červenec Černenko, Quinti, červený dříve, letní pruhovaný, Jih, Sláva vítězi, Solntsedar, Radiant of Solntsedar, Terentyevka, Úžasný, Výročí, Yandykovsky, Apple Spasitel, Robin, Papierka.

Znečištění

Znečišťování se děje v důsledku pylu z květů jabloní jiné odrůdy, protože jabloň je samooplodného typu.V ideálním případě výsadba proužků dvou odrůd ve vzdálenosti pěti metrů od sebe.

Popis odrůdy Žlutý cukr

Vzhled jabloně je charakterizován průměrnou výškou stromu, hustou korunou nasycené barvy a světle zeleným, velkým ovocem.

Rychle rostoucí, vysoký, někdy přesahuje 8 m.

Podle morfologických charakteristik je strom podobný odrůdě Kitayka.Větve mají oranžovožlutou barvu.

Koruna je poměrně rozlehlá a snížená.Výhonky jsou zelenožluté, tenké a rovné.

List je světle zelený, velký.Má podlouhlý tvar se zoubkováním na okrajích.

řapíky jsou sofistikované a dlouhé.Zlaté čínské jabloně se často používají pro dekorativní účely.Ovoce na rukavici.

Pokud jde o velikost , jsou střední (průměrná hmotnost plodu je 150 gramů) , kulatého tvaru.Barva ovoce je krásné žluté valivé tahy v červeném integumentu.

Maso smetanového jablka se nažloutlým nádechem, zrnitá konzistence.Jablkajsou sladká chuť s lehce kyselou chutí .Kůže je hladká s voskovým povlakem. Hodnocení ochutnávky - 4.5-4.7.

Fotografie

Historie výběru

Odrůda žlutého cukru se objevila nalehké díky chovateliG. Belov na kolektivní farmě pojmenované poKirov Kubeno-Ozerskyokres Volgogradské oblasti.

Region původu

Přirozenou oblastí růstu jabloně Sugar Yellow jeSeverozápadní oblast Ruska.

Jabloň této odrůdy se nejčastěji vyskytuje v oblasti Volgograd.

V souladu se základními pravidly péče a výsadby jabloní bude kořen na každé půdě.

Výnos

Strom začíná ploditčtvrtý, maximálně pátý rok po výsadbě. Zrání ovoce nastáváv polovině srpna. Spotřebitelské období začíná koncem srpna a trvá do konce října.

Výtěžnost odrůdy Cukrová žlutá není vysoká,kvůli velkédrobivosti jablek .Plody jabloněse vyznačují dobrou přepravitelností.

Ovoce je pravidelné, roční.Z jednoho stromu se v průměru sklízí v průměru až 100 kilogramů plodiny.

Výsadba a ošetřování

Výtěžnost a velikost plodů odrůdy Cukrová žlutá závisí přímo na péči.Při výsadbě stromu se používají klasická hnojiva.

Péče o jabloň nevyžaduje mnoho úsilí, protože odrůda není absolutně náročná na půdu a odolná proti houbovým chorobám.

Jabloně této odrůdy se vysazují v kterémkoli ze tří sezón:podzim (konec září - začátek října), jaro (konec dubna), léto (konec července).

Praxe ukázala, že je nejlepší zvolitpodzimní období pro výsadbu kultivarů žlutého cukru .

Aby strom rostl,zdravá a krásná první věc, kterou potřebujete, je vybrat si správný sazenice.

Je důležité vybrat sazenice s vyvinutým kořenovým systémem a získat je v oblasti se stejnými klimatickými podmínkami.

Když jsou sazenice již získány, je velmi důležité zvolit správné místo pro výsadbu jabloní.

Je lepší zvolit mladého sazenice, poté se rychle přizpůsobí půdě v oblasti, kde bude pěstována.

Hlavní znaky správného místa pro výsadbu žlutého cukru:

  • ztmavená oblast;
  • nedostatek průchozího větru;
  • přistávací zóny jsou dobře odvodněné;
  • za účelem silného růstu stromu a dosažení maximálního výnosu se doporučuje použít hlinitou půdu;
  • místa daleko od výskytu podzemních vod;
  • Připravte správně přistávací jámu.

Za nejdůležitější bod v procesu výsadby se považujepříprava výsadebních jám.

Optimální parametry jámy pro výsadbu jabloní této odrůdy jsou:1x1x0,7m.

Algoritmus přistání je poměrně jednoduchý.

Horní vrstva vytěžené zeminy je smíchána se spodní vrstvou ajsou zavedena následující hnojiva :

  • 18–20 kg humusu koňského trusu;
  • 250 g dřevěného popela;
  • 250 g superfosfátu;
  • 100 g síranu draselného.

Prohlubeň je naplněnasměsí zeminy s hnojivy 2/3.

Úrodná půda bez hnojiva se nalije na povrch.Zalévá se jáma a znovu se přidá vrstva úrodné půdy.

Nyní můžete opatrně zasaditjabloň, nejlépe s pomocí někoho jiného.

Poté ho ujistěte, že je k dřevěnému kolíku připevněn osm.

Poprvé kultivar žlutého cukru prakticky nevyžaduje údržbu.

Na jařeve druhém roce po výsadběje důležité provéstvytvoření listnaté koruny jabloně.

Musíte zkrátit konce každé větve.

V prvních dvou letech je důležité, aby jabloňbyla svázána s dřevěným kolíkem(je lepší použít líhu nebo lískový strom).

Základní péče během prvních tří až čtyř let po výsadbě:

  • vázání stromů na ochranu před hlodavci a zajíci (materiál - pergamen, lapník);
  • mulčující humus kmenů;
  • prořezávání 80 - 100% květin, aby se plody netvořily;
  • uzemnění až do výšky dvaceti centimetrů;
  • Zavlažování stromů směsí, které chrání před škůdci.

V následujících letech se provádějí stejné postupy, s výjimkou prvního (protože hlodavci již nedosáhnou výhonků) a třetího postavení.

Nemoci a škůdci

Cukrově žluté stromy jsou vysoce odolné vůči různým plísňovým chorobám.Nejlepší metodou léčby jabloní proti plísním je prevence .

Řada dodatečných komplexních opatření, která mají preventivní účinek proti různým chorobám jabloní:

  • opylení koloidními sloučeninami síry a mědi;
  • použití odrůd s vysokým obsahemodolnost proti chorobám;
  • ničení dotčených prvků;
  • aplikace hnojiv potaše a fosforu;
  • aplikace popela na půdu;
  • tvorba koruny;
  • doplňování potašových hnojiv;
  • stříkání chloridu vápenatého během vegetačního období;
  • včasná sklizeň;
  • ​​
  • správné skladování jablek.

Dodržování alespoň poloviny výše uvedených pozic zachrání váš strom před chorobami, jako je chrasta, múčnatka, hniloba ovoce, popálení bakteriemi a mnoho dalších.

Krátce se zabýváme známkami a příčinami některých z nich.

Prvkem strupovitostije nejprve porážka listů stromu a poté porážka ovoce.

Důvodem výskytu této houby je nejčastěji stagnace vzduchu uvnitř koruny stromu nebo zvýšená vlhkost.

Prvními příznaky strupovitosti jsou výskyt zeleno-hnědých skvrn na listech, také u velkého počtu malých hnědých skvrn vytvářejících kůru na plodech.

Popálení je způsobeno bakterií Erwinia amylovora. Bohužel již není možné léčit zasažené stromy.Musí být zničeny co nejrychleji, aby neinfikovaly nedaleké rostoucí odrůdy.Příčinou onemocnění je karanténní objekt.

Hořká fosilitase nejčastěji vyvíjí v důsledku nedostatečného vápníku v půdě, nadměrných dávek dusíkatých hnojiv, vysoké vlhkosti, pozdního sklizně a nesprávného skladování.

Toto onemocnění se jeví jakotmavě hnědé potopené skvrny a infikují plod dvěma způsoby: na stromě a během skladování.

Následující nemoc se projevuje nejčastěji jako nemoc po silných deštích.

Plísní Powderyje houbové onemocnění.

Charakteristickým znakem choroby je výskyt houby mycelia ve formě bílého povlaku na listech stromů.K infekci dochází podél stromu zdola nahoru, dokud zcela nenapadne strom.

Odrůda jablečného cukru produkuje krásné, chutné ovoces dobrými spotřebitelskými vlastnostmia relativně dlouhou životností.Se speciální přípravou sazenice klíčí na jakékoli půdě.

Strom nevyžaduje zvláštní péči.Vysoce odolný vůči různým chorobám.V případě poškození škůdce si ošetření nevyžaduje velké úsilí.Jedinou nevýhodou je silné odlupování ovoce.

Podívejte se na video o ochraně jabloně před škůdci a péči o něj.