Skvělá komerční známka - hrozny Dunav

Odrůda odrůdy Dunaje je pojmenována po Dunaji(bulharský název této řeky je „Dunaj“).Odrůda je také známá jako Dunov a Miracle of Bulgaria.

Vinaři považují bulharský zázrak za vynikající komerční odrůdu révy : pokud jde o jeho vlastnosti, není v žádném případě horší chutnat kardinála.

Popis odrůdy Dunav

Zázrak Bulharska - stolní tmavě červené hrozny.

Červené odrůdy jsou také kardinál, hrabě Monte Cristo a Victor.

Ne příliš brzy, ale zraje brzy: vyžaduje to maximálně 125 dní.Druhou plodinou je září - říjen (na jihu).

Vzhled hroznů

Keře Dunavy rostou velmi, výhony zrají dobře. Hmotnost průměrného hroznu je 0,6 kilogramu.Existují klastry o hmotnosti 1,5 kilogramu.Jejich tvar je ve tvaru kužele, hustota je průměrná.

Shluky jsou velké, krásné, prodejné. Většina bobulí váží více než 8 gramů, asi 3 cm dlouhá, 2 cm široká. Bobule jsou oválné, jasně červené barvy.Pokud je nesbíráte po dlouhou dobu, získají fialový odstín, stanou se vínovým nebo zčernalým.

Velké klastry se také mohou pochlubit Agat Donskoy, Strashensky a Valery Voevoda.

Více než polovina výhonků keře nese ovoce.Na každém střílení 1 - 2 shluky.

Historie chovu a oblast chovu

Dunav (zázrak Bulharska) je bulharský mezidruhový kříženec získaný křížením tří druhů: Balkán, Ribi mehur a Kardinál. Přinesl Dunav Nedyalka Matevska a Mincio Kondarev v roce 1966.

​​

Nejprve překročili Balkán s Ribim Mechurem a poté výsledný kříženec s kardinálem.Dunav byl zařazen do oficiálního registru bulharských odrůd hroznů 1997.

Charakteristiky

Úroda Dunavy je trvale vysoká - nejméně 130 centernů na hektar.

Chuť bobulí je harmonická, existují malé pižmové tóny.Skvělou chuť dokazuje také Velika, Ruta, Princezna Olga a Čokoláda.

Obsah cukru v hroznech se pohybuje od 16 do 21 procent.Kyslost bobulí je o něco vyšší než vyvážená - od 5 do 7 g /l.

Ochutnávka hodnocení zralého hroznového zázraku Bulharska, čerstvě sklizeného z keře, vysoká (8,2 bodů): křupavé, husté bobule.Pokud však shluky nařezáte ihned po zabarvení, tj. Asi 10 dní před dozráním, chuť bobulí je horší.

Sklizně tolerují dlouhé přepravy (vtip pěstitelů vína: „vezměte je dokonce v pytlích“); vosy to nekazí. Maximální přípustná minus teplota pro hrozny je 20 stupňů Celsia.

Mnoho pěstitelů pěstuje Dunavas, protože tato odrůda nese ovoce brzy, její plody, červené a velké, vypadají přitažlivě pro zákazníkya jejich chuť není.zklamáním.Zraje na jihu asi 10-15 srpna.Zralé hrozny visí na křoví dlouho bez praskání.

Bulharský zázrak často objednávají zahradníci od průmyslníků.

Označme hlavní výhody Dunavy :

  • není náchylné k praskání;
  • není problematické z hlediska dopravy;
  • se nerozpadne z pouzdra;
  • 2–3 fáze sklizně;
  • shluky sudé normální hustoty;
  • předvídatelná odrůda, nenáročná, rok co rok dává stabilní plodinu;
  • Dunaj lze jíst s cukrovkou.

Nevýhody odrůdy :

  • nejsou tolerantní k suchu;
  • vnímavé k plísním ;
  • netoleruje mrazy (pod mínus 20);
  • jednoduchá chuť.

Fotografie





Nemoci a škůdci

Hrozny Dunav - Bulharský zázrak, středně odolný vůči chorobám.Obzvláště náchylné k infekci plísňovými etymologickými chorobami.

Při silném zahušťování často trpí plísní(body - 3,5), je ovlivněn oidiem (body - 2)bod).Houba se objevuje na hroznech, obvykle po chladném prasknutí, když často prší a ráno ráno klesá studená rosa.

Keři se mohou takto ošetřovat: v květnu postříkat „Ridomil“, po půl měsíci přípravkem obsahujícím měď (například „Oksihoma“), opakovat postřik přípravkem obsahujícím měď po půl měsíci (lze provést jiným, například „Ordan“).

Po sklizni znovu použijte Ridomil.Zabraňte vzniku plísní a oidia a zabraňte vzniku plísní hniloba je možná poskytnutím dobrého osvětlení a větrání pouzder.

Neměli bychom opomenout prevenci takových běžných hroznových chorob, jako anthracnosa, bakterióza, chlorosa, bakteriální rakovina rubeoly a .Včasně přijaté, pomohou chránit rostliny i plodiny.

Pouzdro je vytvořeno s vysokou razítkem. Plodiny révy se nakrájejí na 8 ocelli.Řezy dobře kořenují.Ovoce se objeví za pár let.Dunav by měl být zasazen na slunných místech.Tato rostlina je hygrofilní, miluje výživnou půdu.Aby réva zraje lépe a cukr se hromadí v plodech, hnojiva obsahující fosfor a draslík se do půdy systematicky aplikují.

Užitečné video

Dunav je tržní odrůda: výnos z keřů je velký (1 keř je nejméně 30 kilogramů), shluky s velkými krásnými plody. Jeho chuť je jednoduchá.Bobule nejsou moc sladké, ale bez silné kyselosti.Popravdě řečeno, stojí za to říci, že ne každý má rád Dunavu kvůli své jednoduchosti.Milovníkům sladkých bobulí se to málokdy líbí.Ale jak říkají, chutnají a zbarvují ... Ale tato odrůda má mnoho výhod.