Stolní odrůda s kroucením - hrozny Karmakod

Odrůda révy Karmakod je nejnáročnější odrůdoupro pěstování.Je charakterizována rezistencí vůči chorobám, dobou uchovávání ovoce v klastrech a schopností izolovat se.

Milujeme profesionální vinaře i letní obyvatele.

)

Co je to za druh?

Karmakodové hrozny jsou stolní hrozny .Stejný typ zahrnuje Korinka Russkaya a Alexander.Zkušení vinaři hodnotili čerstvé bobule Karmakoda na 8,2 bodu z 10. Nevysychá, ale mizí za silného slunečního světla.

Ideální pro výrobu vysoce kvalitních rozinek, nejméně známých rozinek Kishmish Century a Zest. Má vysokou přepravitelnost .Díky tomu lze hrozny Karmakod přepravovat na velké vzdálenosti a prodávat na trzích a hypermarketech.

Vzhled je tato odrůda srovnávána s Kodrianka, což je z hlediska chuti mnohem horší než u Karmakody.

Popis odrůdy révy Karmakod

Na podzim musí odrůda révy Karmakod potřebovat prořezávání.Nemá žádné dlouhé internody a okouzlující podzimní barvu vinné révy.Rychlost růstu keře je průměrná.Funkčnost květu je bisexuální, jako v Amirkhan a Amethyst Novocherkassky, s dobrým opylením .

Pro přetížení je nutná normalizace.Odrůda má výrazné zrání vinné révy na optimální délku výhonku.Délka vinné révy je obvykle 5 metrů.Oční zatížení hroznového keře je 30-35.Prořezávání vinné révy pro plodnice je 8-10 očí.

Plodné výhonky vyšší než 80%. Hrozno k úniku z 1,5 na 1,8 kusu . Hmotnost svazku je od 300 do 500 gramů .

Velké shluky mohou dosáhnout 800 gramů.Mají střední hustotu.Tvar je válcový, středně měkký.

Plody mají vynikající dekorativní vzhled, jejich krása není nižší než Typhi a odrůda Čokoláda.

Bobule jsou dlouhé, oválného tvaru se špičatou špičkou , 19x27 milimetrů.Hmotností dosahují 8 až 11 gramů.

Barva ovoce je červeno-fialová .Po úplném zrání je tmavě modrá, připomínající barvu Kishmish Jupiter nebo Ataman Pavlyuk.Chuť je obyčejná, květinová.Někdy jsou zobrazeny jemné tóny muškátové vůně.Buničina s hojným odšťavňováním, masitá.

Kůže bobulovin je tenká, při jídle není patrná.Kyselina 9 g /l.Ovoce ztrácí kyselinu ještě před barvením. Obsah cukru 16% .S úplným zráním ovoce se jejich obsah cukru stává mnohem vyšší - 22%.Stejně sladké jsou odrůdy Angelica a Kesha.

Foto

Fotografie z hroznů Karmakod:

Výběr a výsadba

OdrůdaCarmacode je hybridní selektivní forma.Rodičský pár Černá magie 76 Kardinál All-Russian Research Institute .Choval je Institut pro víno a vinařství Ruska VNIIViV.I.I.Potapenko,Sazenice této organizace se vždy vyznačovaly vynikající kvalitou, vysokou výnosností a odolností vůči různým chorobám .Synonymem této odrůdy je kardinál All-Russian Research Institute KarMaKod.

V ústavu, kde byl vybrán Karmakod, byl uveden pod synonymem VI-10-2-1. Distribuováno na jihu Ruska - území Krasnodar, Voroněž a Rostov;na Ukrajině, na jihu Běloruska, Moldavska, Kazachstánu .

Slibný kultivar pro kultivaci v zemi nebo v domácí zahradě spolu s Aleshenkinovým dárkem nebo Augustinem.U odrůdy Carmacode není nutný běžný výsadbový systém, ale trn.Odrůda s dobrým zakořenením řízků i při výsadbě v zimě.

Odrůda reaguje na zvýšené dávky organických a minerálních hnojiv.Plodina začíná ve třetím roce po výsadbě.Vlastní sazenice rostou o 180 centimetrů, roubované - o 200 centimetrů.Nedoporučuje se pěstovat sazenice Karmakoda ve stínu.

Při nedostatečném slunečním světle mohou být plody nenatřené, s růžovo-zelenými špičkami.Špatně dozrává na spodních révách.Na horních révách za dobrého slunečního světla je zrání rychlejší.

Výtěžek

Odrůda má stabilní výnos. Zrání odrůdy je velmi brzy s vysokým výnosem .Sbírejte tento objemdemonstrovat Ataman a Anyuta.Dosahuje plné zralosti za 110–125 dní.Přepíše na jihu do 10. srpna.

Na keřech hroznů je dlouho uložen.Zároveň neztrácí chuť, shromažďuje cukr a stává se sladším s jemnou vůní muškátů.Chuť muškátů se může pochlubit také Ruta, Pleven Muscat a Přátelství.

Odolnost proti mrazu je nízká - až do -22 stupňů Celsia.Protože odrůda roste na jihu, nevyžaduje přístřeší na zimu.

Nemoci a škůdci

Odrůda Carmacode je vysoce odolná vůči chorobám: oidium, plísně na úrovni 3, 5 bodů .K šedé hnilobě - 3 body.

Další profylaktická léčba nemoci není nutná.Po rozkvětu však můžete postřikovat roztokem Abiga-Peak.Abychom pochopili situaci, doporučujeme vám seznámit se s hroznovými chorobami a preventivními opatřeními, jako je chloróza, anthracnosa, bakterioza.Nejedí se vosy.Odolné vůči hnijícím procesům.Mírný peeling.

Některé zdroje naznačují praskání hroznů po silných deštích.Profesionální vinaři však tuto informaci nepotvrzují.Se stabilním zavlažováním jednou za dva dny nebylo pozorováno žádné praskání plodů.

Hrozny karmakodu jsou vysoce odolné vůči všem ukazatelům pěstování, odolnosti vůči chorobám a povětrnostním podmínkám .Roste dobře v jižních oblastech Ruska, zejména na sluncioblasti.Jeho plody se používají k výrobě vysoce kvalitních rozinek.

Je široce používán v potravinářském průmyslu, při výrobě pekařských výrobků, želé, džemů .Odrůda révy CARMAde je nezbytná pro výživné a šťavnaté ovoce.Zkušení vinaři hodnotili čerstvé bobule Karmakoda na 8,2 bodu z 10.

Užitečné video

Charakteristiky hroznů Karmakod jsou posuzovány v níže uvedeném videu: