Užitečné a chutné recepty z konzervované kukuřice: co lze připravit ze slunné zeleniny?

Kukuřice ... Kdo nemá rád tato slunečnicová semínka?Všichni se těší na začátek letní sezóny na hostinu na žlutých cereáliích.Co dělat, když nemůžete získat čerstvou kukuřici?Samozřejmě, jíst konzervy.Naštěstí jej můžete kdykoli získat v každém obchodě.

O funkcích, s nimiž je možné vařit cereálie, o výhodách a nevýhodách konzervované kukuřice, jakož i o postupných recepturách, budeme popisovat v tomto článku.

Co je tento produkt?

Z čerstvé kukuřice se konzervované potraviny liší v ještě větším množství cukru a kalorií .Ve druhém případě je jich méně.Děje se tak díky skutečnosti, že voda nasycená produktem zředí jeho nasycení výživou.

POZOR : Obrobek může být uložen v plechovce po dobu až dvou let.Ve skleněných obalech se však doba skladování produktu zvyšuje a dosahuje tří let.

Podrobnosti o tom, jak konzervovat kukuřici doma na zimu, najdete zde .

Výhody a poškození sluneční krásy

Užitečné vlastnosti:

  1. Podílí se na normalizaci hladiny cukru v krvi, což je pro diabetiky mimořádně nutné.
  2. Pomáhá v boji s otoky s diuretickými a choleretickými vlastnostmi.Ve spojeníDoporučuje se pro pacienty s hypertenzí.
  3. Normalizuje fungování srdce a celého kardiovaskulárního systému jako celku kvůli vysoké hladině hořčíku.
  4. Koncentrovaný obsah nasycených kyselin snižuje cholesterol a ničí aterosklerotické plaky.
  5. Pomáhá hubnutí nebo lidem s poruchou metabolismu, reguluje ji a snižuje chuť k jídlu.
  6. Zlepšuje fungování nervového systému a obnovuje jej.Thiamin, niacin a vitaminy B se s touto funkcí vyrovnávají
  7. Má pozitivní vliv na zdravotní stav lidí trpících anémií a polyenefritidou.
  8. Pomáhá vyrovnat se s duševní únavou, nervovým napětím.
  9. Bojuje s nevolností.
  10. Zabývá se intoxikací alkoholem a účinky přejídání.

Konzervovaná kukuřice má bohužel také kontraindikace, z nichž mnozí nejsou obeznámeni s .Použití tohoto produktu je nežádoucí u lidí:

  • trpících peptickým vředem;
  • se zvýšenou srážitelností;
  • náchylné k trombóze;
  • s nadváhou;
  • , který netoleruje samotný produkt.
  • ​​
DŮLEŽITÉ : Nedávejte konzervovanou kukuřici dětem mladším 3 let - nebudou tolerovat produkt tak těžký pro žaludek.Specialisté nedoporučují jíst kukuřici velmi hubeným lidem, protože tyto cereálie ztrácejí pocit hladu.

Podívejte se na video o výhodách a škodách kukuřice:

Co lze udělat s přidáním zeleniny: recepty

kotlety

Kuřecí řízečky -Ideální jídlo pro půst.Chuť se nezmění z čerstvého produktu.Na přípravu tohoto jídla strávíte asi hodinu.

Esenciální produkty :

  • 100 - 150 gramů kukuřice (z plechovky);
  • 50 ml mléka;
  • 30 gramů zakysané smetany;
  • 25 gramů másla;
  • strouhanka;
  • půl lžíce krupice;
  • trochu zelená;
  • polovina vejce.

Způsob přípravy :

  1. Kukuřici vložte do hrnce a zalijte mlékem.Nechte zahřát 5 až 10 minut.
  2. Poté přidejte krupici a 5 gramů másla a přidejte je současně.Po 10 minutách vyjměte z tepla a nechte vychladnout.
  3. Pohon polovinu vejce na hmotu, sůl, přidáme petržel nebo kopr.
  4. Vytvářejte placičky a na obou stranách smažte v másle.
  5. Při podávání nalijte zbývající máslo (roztavené) a zakysanou smetanou.

Pečené brambory ve francouzském stylu s kuřetem

Základní potraviny :

  • 200 gramů sýratvrdé známky;
  • brambory v množství 6 kusů;
  • 3 kuřecí prsa;
  • tolik cibule;
  • plechovka konzervované kukuřice;
  • majonéza.

Způsob přípravy :

  1. Pečicí misku namažte olejem.Nakrájejte cibuli na kroužky.
  2. Leží v řadách: luk;nakrájená prsa;lisovaná kukuřice (poté tukem s majonézou);tenké talíře brambor;strouhaný sýr (tuto vrstvu nalijte také majonézou).
  3. Pečte celou pyramidu v předehřáté (ale ne na maximum)značky) předehřívejte přibližně 30 minut.

Mrkev s pepřem ve vlastní šťávě

Esenciální produkty :

  • 2-3 velké bulharsképepře a mrkev;
  • plechovka konzervované kukuřice.

Způsob přípravy :

  1. Papriky a mrkev.Vypusťte tekutinu z kukuřice.Mrkev a paprika nakrájejte na tenké tyčinky.
  2. Vložte všechny ingredience do pánve s rozpuštěným máslem.Podle chuti přidejte sůl a koření.
  3. Vařte asi 20 minut, připravenost kontrolujte podle jemnosti mrkve.

cuketa dušená

Esenciální produkty :

  • pár stroužků česneku;
  • cibule;
  • cuketa;
  • plechovka konzervované kukuřice;
  • 2 polévkové lžíce rajčatové pasty;
  • 1 polévková lžíce olivového oleje;
  • kurkuma;
  • chilli;
  • Tabasco omáčka;
  • kozí sýr;
  • mletý černý pepř, sůl podle chuti.

Způsob přípravy :

  1. Smažte cibuli, dokud nedosáhne zlatohně.
  2. Přidejte lisovaný česnek a kukuřici a pokračujte v smažení dalších 5 minut.
  3. K tomu vložte rajčatovou pastu, nasekané cukety a koření.
  4. Dušte pod víkem na mírném ohni, dokud cuketa nezmäkne.
  5. Při podávání ozdobte misku kozím sýrem a chilli papričkami.

Mexické hovězí maso

Esenciální produkty :

  • 800 gramů rajčat (čerstvé nebude fungovat);
  • 0,5 kg každé fazole a mletého masa zhovězí maso;
  • 400 gramů konzervované kukuřice;
  • 120 gramů zelených konzervovaných chilli papriček;
  • tolik sýru čedar;
  • 4 stroužky česneku;
  • Bulharská cibule a paprika v jedné kopii;
  • 6 lžičkymletá chili;
  • 2 lžičkysemena kmínu (také mletá);
  • 1 lžičkasušená majoránka;
  • mletý černý pepř, petržel, sůl podle chuti.

Způsob přípravy :

  1. Hovězí maso smažte po dobu pěti minut za stálého míchání.
  2. Dále vložte nakrájenou cibuli, česnek, papriku do pánve, poté přidejte fazole, kukuřici a feferonky.Nechte stát na nízkém žáru.
  3. Přidejte všechny výše uvedené koření k dušené hmotě.
  4. Rajčata rozemeleme na kaše a přidáme je do dalších přísad, posypeme solí a pepřem.
  5. Vše dusíme, dokud se nevytvoří hustá směs.
  6. Po vyjmutí pánve z žáru a rozemletí polovinou strouhaného sýra a petrželky.Zakryjte znovu víkem a nechte trochu napařit.
  7. Při podávání posypte zbytkem sýra.

Polévka

Esenciální produkty :

  • zelený hrášek - 2 polévkové lžíce;
  • konzervovaná kukuřice - 0,5 konzerv;
  • olivový olej (může být také slunečnice) - pár polévkových lžic;
  • mrkev, celer, brambory - všechny tyto složky, jedna po druhé;
  • stroužky česneku;
  • polovina cibule;
  • půl litru mléka;
  • 1 polévková lžíce pšeničné mouky;
  • sůl.

Způsob přípravy:

  1. Nakrájejte veškerou zeleninu na malé kostky.
  2. Smažte cibuli, česnek a celer v oleji do zlatohnědé barvy.
  3. Přidejte mrkev a pokračujte v ohni další 3 minuty.
  4. Přidejte mouku a poté mléko.Vše důkladně promíchejte a vařte.
  5. Brambory nakrájejte na plátky a vařte na mírném ohni asi 20 minut.
  6. Přidejte hrášek a kukuřici a vařte dalších 5 minut.
  7. Sůl v preferencích chuti.

Po vyjmutí z ohně je mísa okamžitě připravena k použití.

Fritters

​​

Jsou do jisté míry podobné kotletím, ale nazývají se tak, protože jsou umístěny do pánve s lžičkou.Mohou být použity jak s přílohou, tak i jako samostatné jídlo.

Esenciální produkty :

  • sklenice kukuřice;
  • jedna střední mrkev a jedna cibule;
  • 3 polévkové lžíce krupice;
  • 2 polévkové lžíce prémiové mouky (můžete použít pšenici i kukuřici);
  • sůl, koření podle chuti;
  • greeny (petržel, kopr);
  • slunečnicový olej (potřebný během smažení řízků).

Způsob přípravy :

  1. Mleté mrkve a cibule rozemleté ​​v mixéru s kukuřicí posílejte zespodu zelení a malé množství tekutinykukuřice.
  2. Poté nalijte semolinu a mouku.Celkovou hmotu promíchejte lžičkou a nechte ji vařit po dobu 15 minut, aby krupice absorbovala přebytečnou tekutinu.
  3. Sůl, přidejte koření.
  4. Předehřejte pánev,dejte na to palačinky a smažte je na každé straně 3-5 minut na mírném ohni.

Miska s rýží a hráškem

TIP : Je to skvělé jídlo, které se doporučuje podávat s přílohou pro maso nebo ryby.

Esenciální produkty :

  • 1 sklenice rýže;
  • dvakrát tolik vody;
  • sůl podle chuti;
  • půl sklenice kukuřice;
  • tolik hrachu;
  • jedna kopie mrkve a papriky;
  • 2 vejce;
  • 2 polévkové lžíce sojové omáčky;
  • stejné množství másla;
  • olej na vaření na smažení.

Způsob přípravy :

  1. Oloupeme mrkev a papriku, nakrájíme na malé kostky.
  2. Na pánvi zahřejte slunečnicový olej, přidejte tam nakrájenou zeleninu.
  3. Smažte na mírném ohni po dobu 5 minut a poté tam přidejte kukuřici a hrášek.Nezapomeňte míchat komponenty tak často, jak je to možné.
  4. Dušte to vše po dobu 10 minut.
  5. V oddělené pánvi smažte vejce smícháním.
  6. Připravte rýži.Pokud je přebytek vody, zbavte se ho.
  7. Na jiném pánvi zahřejte máslo a do něj nalijte sójovou omáčku.
  8. Nalijte vařenou rýži a dobře promíchejte.
  9. Rýži smažte několik minut.
  10. Vložte do něj zeleninu a vejce.
  11. Podávejte misku horkou.Můžete ozdobit větvičkami petrželky nebo kopru.

Přejeme vám dobrou chuť k jídlu!

Kukuřice je považována za nejstarší rostlinu chleba na světě.Užitečné látkyobsažené jak v zrnech, tak v listech.Přečtěte si naše materiály o výhodách žlutých cereálií a metod vaření na klasech, kukuřičné kaši, popcorn, salátech, včetně s krabími tyčinkami, jakož i způsobem smažení a okurky.

Závěr

Uváděli jsme pouze několik možností pro přípravu pokrmů, a může jich být spousta.Během vaření se můžete lišit a měnit jakékoli ingredience podle preferencí těch, pro něž vaříte.

Jak vidíte,kukuřice je mnohovrstevnatá a rozmanitá obilovina, a co je nejdůležitější - prospěšné .A každý si najde jídlo vhodné pro sebe: milovníka masa a vegetariána.A vaření těchto pokrmů není obtížné ani pro nezkušeného kuchaře.

Tak neváhejte zředit své denní menu miskami ze solárního produktu a zajistit, aby vás i vaše rodina byli zdraví.Opravdu, pro chutný a také originální oběd nebo večeři nepotřebujete důvod, stačí se jen hýčkat s upřesněním.Nezapomeňte však na doporučené množství spotřeby těchto obilovin, protože vše je v pořádku, když je to normální.Myslím, že si každý pamatuje, jak se v dětství ukázalo přejídání kukuřice a nikdo nechce, aby se to opakovalo znovu.