Vařená kukuřice: Jaký je nejlepší způsob skladování?

Mnoho milovaná zeleninová pochoutka - kukuřice - není bezdůvodně nazývána „královnou polí“.Jeho vitamínové a minerální složení a vynikající chuť dělají z kukuřičných pokrmů (také nazývaných kukuřice) nejen vítanou pochoutku na našich stolech, ale také sklad výhod pro lidské tělo.

V tomto článku si povíme o hlavních vlastnostech nádherné cereálie, o tom, jak ji připravit a uložit.

vlastnosti

Kukuřice je prospěšná pro zdraví obsahem vlákniny, mastných a éterických olejů, vitamínů A, C, PP, E, téměř celé skupiny B, velkého množství minerálů - hořčík, vápník, mangan, železo, fosfor, zinek a další.

POMOC! Cereal kombinuje 26 prvků periodické tabulky, proto se používá jako adjuvans k posílení imunity a při léčbě mnoha nemocí.

Kukuřice pomáhá čistit tělo odstraňováním toxinů a toxinů.I přes vysoký obsah kalorií (od 88 do 325 kcal na 100 g) snižuje cholesterol, normalizuje metabolismus a pomáhá v boji s nadváhou.Jíst kukuřici je dobrá prevence kardiovaskulárních chorob.

Zrno má diuretickou a choleretickou vlastnost, proto je účinné při komplexní léčbě hypertenze a ulevujeotok. Kukuřice je dobrá pro zažívací trakt: reguluje fungování žaludku a střev.

Abyste maximalizovali obohacení svého těla o prospěšné látky obsažené v kukuřici, musíte vědět, jak správně vařit obiloviny a za jakých podmínek je možné jídlo uložit.A tady je mnoho žen v domácnosti konfrontováno s dilematem: vypustit nebo nevypustit vodu po vaření kukuřice.Odpověď na tuto otázku závisí na tom, jak dlouho a v jaké formě budete hotový produkt ukládat.

Skladování doma

Může být kukuřice ponechána v této vodě nebo by měla být vypuštěna? Foodies vědí, že je nejlepší si užívat čerstvě vařené kukuřice. Pokud je však vařená zelenina správně připravena ke skladování, budete si moci zachovat její chuť a vitamínový „buket“.

Pokud potřebujete uchovávat hotové klasy na krátkou dobu, nejspolehlivější možností je nechat kukuřici ve vroucí vodě a pokrmy, ve kterých byla vařena, zabalte silným hadříkem nebo teplým oblečením.Vařené cereálie lze také zabalit a zabalit do teplé přikrývky.Osvědčeným způsobem, jak udržet kukuřici horkou a měkkou po několik hodin, je zabalit uši do několika vrstev fólie.

Je důležité si pamatovat , že všechny výše uvedené metody při pokojové teplotě budou účinné po dobu maximálně deseti hodin.Po uplynutí této doby se nedoporučuje jíst takto připravenou kukuřici.

K uchování hotového výrobku po dobu několika dnů potřebujetepoužijte jednu z následujících metod:

  1. Nechte klasy v květináči s vývarem, ochlaďte je a odešlete je do chladničky, kde zůstanou čerstvé, měkké a chutné po dobu nejméně tří dnů.
  2. Můžete také vyjmout hotové ovoce z vody, ochladit je, vložit do plastové nádoby s uzavřeným víkem a vložit do chladničky.

Uložení vařené kukuřice ve formě zrn bude vhodné a racionální.Oddělením od klasu a jeho umístěním na chladném místě v sáčku je zaručeno, že produkt uchováváte čerstvý a šťavnatý po dobu nejméně dvou až tří dnů.

Mimochodem,může být vařená kukuřice ve formě zrn také skladována až tři měsíce. K tomu je nezbytné:

  1. ochlazovat hotové klasy;
  2. k oddělení zrn;
  3. je nalijte do skleněné nádoby;
  4. nalijte sůl a převařenou vodu;
  5. pevně uzavřené a čisté na chladném místě;
  6. ​​
  7. po několika týdnech se doporučuje přidat slanou vodu (1 čajová lžička soli na 1 litr vody).

Bez ohledu na to, kdy vezmete vařenou kukuřici z vývaru, nespěchejte, abyste ji nalili.Je to chutné, zdravé, výživné a lze jej použít jak pro kulinářské účely, například pro dušenou zeleninu nebo výrobu polévek, tak v kosmetologii - pro posílení nehtů a vlasů a péči o pleť.

Pomůže zmrazení?

Je docela běžné mylné představy, že kukuřice je sezónní léčba.Ve skutečnosti si při skladování v mrazu můžete zeleninové cereálie užít po celý rok.Navíc je tento způsob skladování vhodný pro oba typyvařené a na čerstvou kukuřici.

Vařené uši lze uložit do mrazničky od 8 měsíců do roku. K tomu musí:

  1. vychladnout;
  2. suché na ručníku;
  3. balení v balení;
  4. odstranění přebytečného vzduchu;
  5. zmrazit.

Pokud nemáte v mrazáku dostatek místa, je nejlepší v něm skladovat kukuřici v zrnech:

  1. je oddělte od vařených uší;
  2. ležel v jedné vrstvě na rovném povrchu;
  3. vložit do mrazničky na hodinu nebo dvě;
  4. , poté nalijte zmrazená zrna do pytlů, pevně je svázejte a vložte je do mrazničky.
TIP! Čerstvá kukuřice může být také zmražena na klasu a v zrnech.

Pokud jste si vybrali první možnost, pakstojí za to přijmout opatření, aby se kukuřice nestala „gumou“:

  1. Před zmrazením klasů je vhodné blanšírovat, poté, co byly dříve odstraněny odhrubé listy.
  2. Pokud na kukuřici zůstane pouze mladé listí, je nutné jej střídavě snižovat ve vroucí vodě, poté v ledové vodě.Malé uši blanch po dobu asi 10 minut, větší uši po dobu 15 minut.
  3. Poté se usuší, zabalí se do přilnavé fólie a umístí do mrazničky.

Doba skladování kukuřice při takovém zmrazení bude až šest měsíců.

Pokud zmrazíte zrna, musí být uši také ušlechtilé. Potom zrna oddělte, zmrazte je v jedné vrstvě, vložte je do sáčků a odešlete je ke skladování do mrazničky.

Podívejte se na video o zmrazeníkukuřice ozimá ve dvou směrech:

A několik dalších způsobů

Na krátkou dobu můžete uložit kukuřici do zeleninové přihrádky chladničky.Chutná cereálie po dobu 10 dnů si zde může uchovat užitečné vlastnosti a zůstat vhodná pro další vaření.Chcete-li to provést, musíte nechat uši v listech, zabalit je do plastového sáčku a vytvořit v něm otvory, aby se kukuřice „nedusila“, odešlete ji do chladničky.Kukuřici uloženou v lednici je nutné čistit bezprostředně před vařením.

Asi tři týdny bude kukuřice skladována v zeleninové části, pokud bude zaslána do chladničky v zrnech. Pokyny k pokládce jsou v tomto případě následující:

  1. Klásky musí být důkladně vyčištěny.
  2. Potom je na 15 až 20 minut spusťte na pánvi s vodou, kostkami ledu, citronovou šťávou a solí (1 čajová lžička na 1 litr vody).
  3. Poté oddělte zrna.
  4. Vypusťte vodu pomocí cedníku.
  5. Kukuřici pevně zabalte do plastových nádob nebo sáčků.
  6. Vložte chladničku.

Pokud jde o dlouhodobé skladování kukuřice mimo chladničku, nabízíme vám dva způsoby.

NELZE hodnéje konzervování kukuřice doma u kuchařů stále oblíbenější.V přípravné fázi musí být kukuřice vyčištěna, omyta a zatažena do zrn.Existuje mnoho variací dalších akcí.

Nabízíme Vám recept na konzervování, který se stal klasickým domácím konzervárenstvím:

  1. Připraví se solanka rychlostí 3 lžičky.cukr a sůl na 1 litr vroucí vody.
  2. Uspořádejte kukuřici ve sterilizovaných nádobách, přidejte solanku a přidejte koření podle chuti.
  3. Sbalte plechovky a vložte je do spíž, sklep nebo suterén.

Konzervovaná kukuřice může být použita jako jídlo po dobu tří let.A to je velká výhoda domácí konzervace v obchodě, jehož trvanlivost díky skladování v plechovce není delší než jeden nebo dva roky.

Způsob skladování kukuřice pro ty, kteří plánují přípravu mouky nebo obilovin z obilnin:

  1. Za tímto účelem musí být kukuřice sušena.
  2. Klásky jsou očištěny od listů, stonky kukuřice jsou z nich odstraněny a listy jsou zavěšeny na stínovaném místě.
  3. Po přirozeném sušení jsou zrna vyčištěna a ponechána na slunci, dokud nejsou připravena.
  4. Můžete je také trochu sušit v troubě.
  5. Je lepší skladovat sušenou kukuřici v látkových sáčcích.
V našich materiálech se můžete naučit, jak vařit kukuřici:

Ať už si vyberete kteroukoli z uvedených metod skladování kukuřice, nezapomeňte: sklizením obilovin pro budoucnost získáte nejen výživné achutná strava, ale také vitamínově energetická výživa pro tělo.Nakonec je kukuřice jedním z produktů, které neztrácí své vlastnosti v jakékoli formě.