Vaření Bonduelle doma: jak a kolik času vařit kukuřici na klasu?

Vařená kukuřice.Z těchto slov se duše stává teplou a radostnou, jako v dětství, když mnozí navštívili vesnici v létě a rádi jedli pochoutku pečlivě vařenou babičkou.A posypané solí, pamatujete?Čas babiček uplynul a ne každá hospodyňka ví, jak správně vařit, při zachování užitečných vlastností, měkkosti a šťavnatosti.

Každý zná hotový konzervovaný produkt se stejným názvem, který prohrává doma připravené jídlo.Postupem času si název získal tak obrovskou popularitu, že nyní jsou všechny odrůdy cukru pojmenovány po Bonduelle.

) Vlastnosti obilovin

Mezi obilovinami - na třetím místě, což dává přednost populárnější pšenici a rýži. Mouka a cereálie jsou vyráběny ze semen kukuřice a jsou také konzervovány.Sladká kukuřice, kterou lidé nazývají Bonduelle, se nevzdává svých vysokých pozic mezi ostatními odrůdami této obiloviny, která daleko předčí její protějšky v chuťových a nutričních vlastnostech.

Odrůdy cukru dozrávají brzy, za 80–90 dní od doby prvního sazenice.Průměrná výška kultivované rostliny je 2,5 m. Plody, jejichž délka dosahuje 15-20 cm, jsou vytvořeny ve formě válce, který je typický provšechny typy kukuřice.Zralá hlava zelí váží 160 až 190 g. Zrna této cereálie jsou velmi šťavnatá a sladká.

Užitečné vlastnosti

Obilniny obilovin se kromě vynikající chuti oceňují také pro své léčivé vlastnosti.Prostřednictvím jedinečné zeleniny poskytuje příroda značné množství vitamínů A, H, C, D, K, PP, skupiny B (B1, B4, B9), jakož i hořčík, sodík, měď, draslík, selen, železo, fosfor.Fazole obsahují beta-karoten, cholín, karotenoidy, několik typů kyselin.

Reference. Lékaři doporučují starším lidem, aby pravidelně jedli kukuřici, aby se zabránilo ateroskleróze.

Malé množství vařených nebo konzervovaných zrn denně zvýší tón, posílí krevní cévy, zlepší fungování srdce, žlučníku a chuť k jídlu.V případě selhání trávení, doprovázené nadýmáním a jeho následky, se doporučuje jíst 100 g vařených zrn obilovin.

Výrobek je obzvláště cenný pro vegetariány , protože obsahuje velké množství snadno stravitelných a rychle stravitelných bílkovin.Proto je důležité provádět tepelné ošetření správně a neztrácet látky nezbytné pro tělo.

  • Buďte opatrní u pacientů s chronickými onemocněními trávicího traktu (gastritida, žaludeční vředy).
  • Lidé se zvýšenou koagulací krve by měli zlikvidovat kukuřici obsahující vysoké množství vitamínu K, který tento proces aktivuje.
  • V obezitě odborníci na výživu doporučují, aby byl tento produkt z potravy vyloučen kvůli vysokému obsahu kalorií - 93 kcal na 100 g.
  • Kontraindikováno v případě individuální nesnášenlivosti a projevů alergických reakcí.

Který je lepší si vybrat?

Sortiment zeleniny nabízený zákazníkům na trhu a v supermarketech je bohatý a rozmanitý.Celá kukuřice vypadá téměř stejně, ale nespěchejte a kupujte první věc, která vás upoutá.Abychom nemuseli litovat ztraceného času a peněz , při výběru klasů byste měli dodržovat některá pravidla:

  • Odrůda je první věc, která vyžaduje pozornost.Nejchutnější je cukr, nazývá se "Bonduelle".Válce jsou střední velikosti a jádra jsou měkká a chutná.Pokud chcete hodovat, a ne být naštvaný, musíte hledat neloupanou kukuřici na klasu.Podává se vařený a je nezbytný pro saláty a občerstvení.
  • Čerstvost produktu může být detekována jasnými, zelenými skořápkami a lehkými, mírně vlhkými stigmy.Je nutné otevřít listy k základně, aby se viděl celý sloupec, jehož zrna by měla být malá, hladká a žlutá-citrónová.Pokud při stlačení nehtem dojde k loupání semen a šťávě se zdá bělavá, pak je to mléko čerstvosti (zde najdete, jak a jak správně vařit mléčnou kukuřici zde ).
  • ​​
  • Zralost je stanovena nasycením barvy a hustoty zrn, které se ztvrdnou a nesladí s tvorbou škrobu.
    Poznámka. Tuhé semeno, které má bohatou, tmavě žlutou nebo oranžovou barvu, hovoří o zralé, dokonce i přezrálé kukuřici.

    Kolik vařit starékukuřice, aby se stala měkkou a šťavnatou zde.

  • Je důležité rozlišovat mezi odrůdami potravin a krmivy.Odrůdy krmiv pěstovaných pro krmení zvířat mají tvrdá, velká a méně chutná zrna.Dobré pro polévky, přílohy a popcorn.

Příprava výrobku

V den nákupu roztřiďte klasy stejné velikosti pro rovnoměrné vaření, očistěte je od špinavých, poškozených rostlinných membrán a zatemněných částí stigmat.Zbývající jemné chloupky a tenké listy dodají hotové misce další šťavnatost a aroma.Po zpracování - zeleninu důkladně opláchněte tekoucí vodou. Pro větší pohodlí nakrájejte velké klásky na požadovaný počet dílů.

Populární recepty

Možnosti vaření závisí na vkusu kuchaře.Nejvíce znají „klasickou“ metodu v pánvi.Někteří lidé rádi pečou v pomalém sporáku, v mikrovlnné troubě a dokonce grilovají a ohňují.

Mladé matky se často zajímají o otázku přípravy odrůdy cukru, která je velmi užitečná pro kojeneckou výživu.

Způsob vaření s přídavkem cukru

  1. Naplňte hluboký hrnec silnými stěnami vodou a přiveďte k varu.
  2. Přidejte cukr do vroucí vody rychlostí 1 čajové lžičky na litr vody.
  3. Ponořte tradičně zpracovanou zeleninu do nádoby a vyčkejte, až se vaří.Teprve poté zakryjte a snižte teplo na střední výkon.
  4. Časem po dobu 15–20 minutvařte ingredience.
  5. Ochota se snadno kontroluje vidličkou: pokud se zrna bez námahy propíchnou, můžete ji získat.Vařená zrna po ochlazení ztvrdnou, takže je třeba je konzumovat ihned po mírném vychladnutí (nejlepší způsob skladování vařené kukuřice je uveden v tomto článku ).
Důležité! Pro zachování prospěšných vitamínů a aminokyselin je důležité dodržovat teplotní režim.Tato zelenina si zachovává své vlastnosti při dostatečně vysoké konstantní teplotě.

Doba trvání procesu závisí na zralosti a rozmanitosti.Pokud je kukuřice cukr a není příliš zralý, je snadné ho strávit, takže byste měli mít čas a přísně dodržovat doporučený režim.Klásky by měly být zcela pokryty vodou.Proto je nutné pravidelně otevírat vyskakovací zeleninu, aby vaření probíhalo rovnoměrně.

Klasická metoda

  1. Zpracování a praní, jak bylo popsáno výše.
  2. Vložte do hrnce studenou vodu.
  3. Přiveďte k varu a vařte 10-15 minut se zavřeným víkem.
  4. Zkontrolujte připravenost.

Aby se dosáhlo další měkkosti a citlivosti zrn, je nutnénechat hotové klasy ve vodě pod uzavřeným víkem po dobu dalších 5 minut. Vypadni z vody a pokud se vaří v listech, zbav se mušlí (zjistíš, jak vařit kukuřici na klasu a kolik vařit, zde ).

Pro udržení tepla a odhalení chuti zrn se pánev po vyjmutí ze sporáku a vypuštění vodyzabalte froté ručníkem.

Podívejte se na video o tom, jak vařit kukuřici Bonduelle seřadí:

V pomalém sporáku

KdyžPři akutním nedostatku času můžete produkt vařit v pomalém hrnci :

  1. Vyčistěte a důkladně omyjte.
  2. Namažte dno olejem a rozložte listy.
  3. Položte uši na zelenou a opět na střechu, pokračujte střídavě na vrchol.
  4. Nastavte režim na „fazole“, pokud není k dispozici: „vaření“, „polévka“ nebo jiné shodné programy.

Podle několika pokynů

Podle pokynů naplňte nádobu čtvrtinu ke značce, poté nainstalujte speciální mřížku a do ní vložte zpracované a umyté klásky.

Viz další rychlé recepty na výrobu kukuřice v dvojitém kotli zde.

Jak sloužit a jíst?

Jídlo se tradičně podává horké. Existuje několik společných možností podávání:

  1. Po vaření by měly být zlaté hlavy zelí důkladně nastrouhané nebo posypané hrubou solí.
  2. Aromatická miska vyjmutá z pánve se okamžitě otře chlazeným kouskem másla.
  3. Roztavte požadované množství másla, nalijte do malých nádob a dejte do misek, které během jídla neměly čas vychladnout.

Hotový produkt s mlékem nebo smetanou

Pro ty, kteří rádi experimentují, můžete hotovou kukuřici vařit v mléce nebo smetaně. Čtyři porcebudete potřebovat:

  • pasterizované mléko - 125 ml;
  • nízkotučný krém - 60 ml;
  • čtyři předvařené kukuřice;
  • máslo - 50 g;
  • pšeničná mouka - 1 lžíce;
  • suché bílé víno - 125 ml;
  • sůl podle chuti.

Recept:

  1. Smíchejte mléko se smetanou a vařte.
  2. Zrna opatrně oddělte a nalijte je do vroucí mléčné směsi.
  3. Vařte 10 minut.
  4. Rozpusťte máslo, smíchejte s moukou a přidejte do obecné nádoby.
  5. Míchejte ingredience a vařte dalších 10 minut.
  6. Poté nalijte víno do vroucí hmoty.
  7. Vaří se 10 minut k odpaření alkoholu.
  8. Na konci postupu přidejte sůl a trochu černého, ​​předem rozemletého pepře.

Kolik lidí, tolik receptů a různých druhů porce.VMexiko - horký klas je namazán plátek citronu a posypaný solí , což dává misce originální a pikantní chuť.Existuje mnoho zajímavých a chutných receptů na všechny druhy salátů a občerstvení s přídavkem vařených zrn kukuřice ve formě jedné z hlavních složek.

Mezi milovníky domácí sklizně je populární konzervování kukuřice v řemeslných podmínkách.Dnes je důležité nejen šetřit peníze, ale také se ujistit, že na stole je odrůda cukru Bonduelle, bez přísad a konzervačních látek.