Vaření je vynikající!Jak vařit kukuřici v multicooker Polaris?

S příchodem vícebarevného hráče - nepostradatelného pomocníka mnoha manželek v domácnosti - se začala objevovat řada receptů na vaření známých i neobvyklých jídel.Dokonce i kukuřice se nyní dá vařit v zázračné pánvi - ukáže se, že je měkká a voňavá.

V tomto článku budeme hovořit o vlastnostech vaření kukuřice v pomalém sporáku a podrobně popíšeme celý proces vaření.

Užitečné vlastnosti

Tajemstvím kukuřice je to, že její zrna mají hustou skořápku, která je odolná vůči vysokým teplotám.Zrno si zachovává většinu svých prospěšných složek a vitamínů i po dlouhodobém tepelném zpracování.

Bohaté složení zrn zahrnuje :

  • velké množství vlákniny , což má příznivý účinek na fungování gastrointestinálního traktu;
  • vitaminy B- zlepšují metabolické procesy, posilují nervový a kardiovaskulární systém;
  • antioxidanty- chrání tělo před škodlivými vnějšími vlivy, zlepšují stav pokožky a vlasů;
  • minerály(měď, fosfor, železo a zinek) - jsou užitečné pro svaly a kosti, podílejí se na růstu a tvorbě krve;
  • karotenoidy- jsou nezbytné pro dobrý zrak, zejména ve stáří;
  • fytochemické složky- inhibují ukládání cholesterolu.

Kukuřice jako celek má vyvážené složení tuků, uhlohydrátů a bílkovin a působí také jako zdroj energie - kalorický obsah 100 g zrn je 123 kcal.

Tipy pro výběr obilovin

Aby byla kukuřice v pomalém sporáku šťavnatá a rychle vařila, musíte si vybrat správný produkt.

Důležité! Nejmírnější a nej aromatičtější je cereálie, která se prodává pouze v sezóně - od poloviny července do poloviny srpna.

Několik užitečných tipů pro výběr nejlepší kukuřice :

  • Věnujte pozornost listům .Neměly by být příliš daleko za klasem, být velmi žluté a suché.Kukuřice položená na pult bez listů nestojí za to vůbec koupit - musí být ošetřena pesticidy.
  • Barva a hustota zrn .Zrna by měla být světle žlutá nebo krémová.Čím je kukuřice starší, tím tmavší a těžší je.
  • Škůdci .Malé chyby se mohou skrýt pod listy - měli byste je zkontrolovat.

Nejlepší kukuřičná kukuřice je mladá a čerstvá, bez zářezů nebo poškození na klasech.

Jak připravit klasy?

Nejprve se musíte rozhodnout: s listy nebo bez listů se plánuje vařit cereálie .Listy můžete zcela odstranit nebo nechat pouze nejmladší a zahodit je suché a rozmazlené.Pokud jsou na klasu nalezena shnilá zrna, jsou rozřezána a pak je klas omyt studenou vodou.

Pro vaření kukuřicerychlejší a nepracoval v suchu, je namočen v chladné vodě po dobu 1 hodiny.Pokud dojde k přezrálé kukuřici, může být šťavnatější a jemnější.K tomu se klasy namočí do směsi studené vody a mléka v poměru 1: 1. Musíte vydržet po dlouhou dobu - asi 4 hodiny.

Jak začít vařit?

Poté, co jsou klasy připraveny k vaření, je třeba vyhodnotit jejich velikost v souladu s miskou pro více vrstev.Zařízení od firmy Polaris jsou prezentována v různých modifikacích, ale v sestavě jsou misky o dvou objemech - 3 a 5 litrů. Pokud by byly klasy vybrány dlouho, nespadnou do mísy o objemu tří litrů- kukuřice bude muset být nakrájena na polovinu nebo na několik částí.

Měli byste si pečlivě prostudovat pokyny pro multicooker Polaris a přísně dodržovat pravidla pro používání zařízení, aby jídlo dopadlo chutně a vaření nezpůsobilo potíže.

Pozor! Miska vícesložkového zařízení musí být venku suchá - na topném tělese není povolena vlhkost.

Kromě kukuřice budete potřebovat také vodu - je lepší použít vyčištěnounež běžnou vodu z vodovodu - to způsobí, že se mísa chutná.Sůl se během vaření nepoužívá - ztěžuje pouze kukuřici.Ale můžete zkusit přidat několik polévkových lžic granulovaného cukru do vody - ženy v domácnosti tvrdí, že to dává zrnu něžnost a pikantnost.

Misky všech vícekomuniků mají vnitřní nepřilnavý povlak, který lze snadno poškodit ostrými nebo tvrdými předměty.Proto během vaření kukuřice na dno mísyListy kukuřice by měly být rozloženy - budou chránit citlivý teflon.

Charakteristiky přípravy

Mnozí uživatelé měli rádi hrnčíř Polaris - jedná se o rozpočtovou verzi moderní technologie s jednoduchým, jasným rozhraním a pěkným stručným designem.Režimy vícebarevného Polaris se mohou lišit v závislosti na úpravě jednotky, existuje však několik základních režimů:

  • Varka .Přednastavená teplota je 124 stupňů.Vaření lze ovládat nezávisle otevřením víka a kontrolou připravenosti produktu.Pomalý vařič se vypne, jakmile se veškerá voda v nádrži odpaří.
  • Polévka .V tomto režimu se vaření provádí při teplotě 90 stupňů.Čas lze měnit manuálně - od 1 hodiny do 4.
  • Parník .Zahrnuje výběr pokrmů, které se mají dusit: zelenina, ryby, maso.Kukuřici lze připravit výběrem možnosti „Zelenina“ - předdefinovaná doba je 20 minut.
  • Rýže .Teplota vaření - 85 stupňů bez možnosti nastavení času.Standardní doba vaření je 25 minut.

Viz další recepty na vaření chutných kukuřičných pokrmů v pomalém vařiči v tohoto materiálu.

Ve vodě

Následuje recept na výrobu kukuřice v multicoleru Polaris PMC 0512AD o objemu 5 litrů. Recept obsahuje následující složky :

  • 4 klasy kukuřice;
  • 4 šálky vody;
  • 1 lžička cukru;
  • sůl podle chuti.

Kroky přípravy :

  1. Připravte klasy na vaření: oloupejte hrubé listy, prohlédněte si každou kopii, opláchněte studenou vodou.
  2. Na dno vícevrstvého listu položte listy kukuřice v jedné vrstvě a uši položte vodorovně na vrchol - celé nebo na kousky.
  3. Nalijte vodu do mísy tak, aby zcela zakrývala uši.Uvedené množství tekutiny můžete upravit v závislosti na velikosti uší.Hladina vody by však neměla překročit maximální přípustnou značku na misce.
  4. Zakrýt kukuřici omytými listy a zavřít víko.Připojte zařízení do elektrické zásuvky.
  5. Vyberte režim.Můžete použít režimy: „Vaření“, „Rýže“, „Polévka“.Chcete-li vybrat, stiskněte tlačítko Menu, dokud požadované číslo nezačne blikat.Stiskněte tlačítko „Start“.

    Pokud to režim umožňuje, nastavte časový interval.Mladé klasy je možné vařit asi za 20 minut, u zralé kukuřice je třeba čas prodloužit na 40–60 minut.Pokud je kukuřice příliš tvrdá a příliš zralá, možná ji budete muset vařit asi hodinu a půl.

  6. Po signálu vypněte vícesložkový zdroj napájení, otevřete víko a opatrně vyjměte hotové uši.Pokud máte pochybnosti o připravenosti kukuřice, můžete propíchnout ucho vidličkou a posoudit její měkkost.V případě potřeby počkejte dalších 10-15 minut.
Nápověda! Jíst vařenou kukuřici je nejlepší hned hned - má nejintenzivnější chuť a měkkost.

Nedoporučuje se ponechávat klasy ve vodě - zrna budou vodnatá a chutná.Hotové jídlo můžete servírovatrozpuštěné máslo - namočte do něj kukuřici nebo ji nalijte.Můžete jíst se solí nebo chutnou polevou.

Dušená

Dušená kukuřice je šťavnatá a výživná .K vaření potřebujete kromě pomalého sporáku s miskou i speciální nádobu na páru s otvory - gril.Je součástí konfigurace modelu Polaris PMC 0512AD.

Ingredience :

  • kukuřičné klasy - 3 kusy;
  • čištěná studená voda - 3 šálky;
  • mletý černý pepř nebo koření - 1 lžička;
  • sůl podle chuti.

Proces vaření zahrnuje následující kroky :

  1. Příprava klasů klasickým způsobem.Musíte se napařovat bez listí.
  2. Vyzkoušejte kukuřici na drátěném stojanu - pokud je obilí delší než drátěný stojan, musí být nařezáno na kousky.
  3. V malé nádobě smíchejte koření a sůl.
  4. Každým kusem kukuřice smíchejte ve směsi.
  5. Nalijte vodu do mísy pro více vrstev, nainstalujte horní parní mřížku.
  6. Umístěte hlavy zelí do roštu.
  7. Připojte spotřebič k síti a vyberte režim „vaření v páře“: několikrát stiskněte tlačítko „Menu“, dokud se režim neaktivuje.Vyberte typ produktu - v tomto případě „Zelenina“.
  8. Standardní doba režimu je 20 minut, stačí připravit mléčné odrůdy kukuřice.Zbytek bude muset přeskočit režim dvakrát.Stiskněte tlačítko start a počkejte na signál.
  9. Otestujte připravenost vidličkou - zrno by se mělo snadno propíchnout.
  10. Odstraňte mřížku apoložte klásky na talíř.

Zde můžete vidět jednoduché a originální recepty na vaření kukuřice ve vícevařiči na vaření v páře .

Taková kukuřice je již zcela připravena k použití.Používané koření pomohou obohatit přirozenou chuť produktu, takžemůže být jídlo použito jako původní svačina .V případě potřeby můžete servírovat svou oblíbenou omáčku nebo kečup s kukuřicí.Crock-pot je univerzální zařízení, které vám pomůže snadno připravit zdravou a milovanou kukuřici bez velkého úsilí.

Vařená kukuřice je chutným a zdravým produktem, takže recepty tohoto jídla by měly být v arzenálu každého kuchaře.Na našich webových stránkách najdete tipy, jak a kolik vařit tuto obilninu v tlakovém hrnci, jakož i v multicookrech Redmond a Panasonic.

Užitečné video

Dále vizuální video „Jak vařit kukuřici v pomalém sporáku?“: