Vaření jídla z cukrové kukuřice: kolik vařit uši, aniž by to poškodilo chuť a výhody?

Kukuřice je známá lidem asi 10 000 let, je milovaná mnoha lidmi, přidává se do všech druhů pokrmů a právě tak se konzumuje.Kukuřice je zbožňována svou chutí a užitečnými vlastnostmi, takže když v létě začnou prodávat uši v každém rohu, je těžké odolat, aby nedošlo k nákupu nebo ochutnání vařené kukuřice.Z tohoto důvodu je nejlepší zvolit různé druhy kukuřice, která se nazývá cukr, je to také jídlo nebo stůl.

Dnes se věří, že kukuřice je chlébová rostlina, která je známá nejdelší dobu, což je rys, který lze považovat za to, že na rozdíl od jiných obilovin jsou zrna kukuřice uspořádána v řadách svisle a pevně přitlačena k sobě.

Užitečné vlastnosti

Kukuřice je bohatá na různé mikroelementy a je velmi užitečnávlastnosti mohou být uvedeny na dlouhou dobu:

  • PP, E, D, K, B1, B2, jakož i kyselina askorbová jsou obsaženy v kubách ve velkém množství.
  • Tato cereálie obsahuje stopové prvky, jako je vápník, fosfor, hořčík, železo, měď a nikl.
  • Kukuřice je také bohatá na tryptofan a lysin - aminokyseliny, které jsou pro tělo tak prospěšné.
  • Doporučuje se konzumovat kukuřici, je-li nezbytné odstranit toxiny a toxiny z těla.
  • Je prokázáno, že ti, kteří pravidelně jedí kukuřici jako jídlonení náchylný k předčasnému stárnutí.
  • Kukuřice pomáhá při prevenci rakoviny a srdečních chorob.
  • Kukuřičná jídla jsou velmi užitečná pro malé děti, pomáhají růst a nasycují tělo užitečnými látkami.
  • Pokud se vyskytnou problémy se střevním traktem, bude velmi užitečná mírná konzumace kukuřice, protože látky, které tvoří, zabraňují fermentačnímu procesu.
  • Vzhledem k velkému množství mastných kyselin v kukuřici nelze nahradit alergie, diabetes mellitus, obezitu a obecně všechna onemocnění, která jsou spojena s metabolickými poruchami v těle.
  • Díky vitaminům B bude kukuřice užitečná pro regulaci obsahu cukru.
  • Pokud trpíte bolestmi kloubů, vyplatí se do vaší stravy přidat kukuřici.
  • Také kukuřice pomůže s různými plýtváním těla, jako je nevolnost, závratě a přepracování.
  • Použití kukuřice pro ženské tělo nelze podceňovat, zejména během těhotenství a menstruace.
  • Kukuřice ve formě kukuřičné moučky se v kosmetologii dokonce používá, protože pomáhá zbavit se suchosti a loupání kůže.

Jak si vybrat ten správný?

Jak vybrat kukuřici pro maximální potěšení a užitek z jejího používání? Za prvé je třeba věnovat pozornost těmto znakům:

  1. Mladá kukuřice bude samozřejmě nejchutnější, takže se nejlépe těší v srpnu.
  2. Je třeba věnovat pozornostuši mléka nebo světle žluté.46 46 47
  3. Vyberte kukuřici, která nemá štiplavý zápach.
  4. ​​
  5. Stojí za pozornost věnovat se tomu, aby na kukuřici nebyly jiné skvrny, protože to je první známka houby.

Příprava na vaření

Nyní, když je vybrána dokonalá kukuřice, je nutné ji připravit na vaření.Abyneztratil své prospěšné vlastnosti a chuť, existuje několik tipů:

  • Namočte kukuřici do vody asi hodinu, tím se zrna zjemní.Po namočení se vyplatí opláchnout uši pod studenou vodou.
  • Pokud stále narazíte na černé listy nebo semena, musí být odstraněny.Pokud jsou greeny mladí, můžete s nimi přímo vařit kukuřici.
  • Chcete-li, aby se kukuřice vařila rovnoměrně a současně, zvolte stejnou velikost.
  • Pokud vaše kukuřice není mladá, stojí za to ji namočit do vody s mlékem, jinak se zrna během vaření mohou stát ještě těžší a ne chutnější (o tom, jak a kolik vařit zralé a zralé kukuřice, tento materiál ).
    Doporučeno. Pro zrychlení procesu můžete ucho rozdělit na dvě části.

Kde začít?

Než se naučíte vařit na klasu, zmíníme se o vhodném pokrmu pro výrobu sladké kukuřice.Pro tyto účely stojí za to najít silnostěnnou pánev.Žádné další trikybude vyžadováno.Stačí si vybrat svůj oblíbený recept a začít vařit.

Recepty

Existuje několik způsobů výroby kukuřice cukrové.Chtěl bych mluvit o nejoblíbenějších.

Na sporáku

Složení:

  • kukuřice;
  • sůl;
  • případně máslo.

Doba vaření: 30 minut až dvě hodiny.

Recept:

  1. Pokud je uši příliš dlouhá nebo velká, vezměte si umytou kukuřici a vložte ji do varné mísy.Nalijte do vody tak, aby kukuřice byla zcela pokryta vodou.
  2. V závislosti na zralosti se doba vaření může lišit, aby se pochopilo, zda je připravená nebo ne, zkuste to, kukuřice by měla být šťavnatá a měkká.
  3. Několik minut před tím, než budete připraveni, můžete do vody přidat trochu másla, aby zrnka získala větší citlivost.Podáváme se solí.
    Důležité! Kukuřici byste během vaření neměli solit, protože zrna mohou být tvrdá a ne šťavnatá.

Jak vařit kukuřici v květináči :

Dušená

Složení:

  • 3 kukuřice;
  • máslo;
  • greeny (volitelné).

Doba vaření: asi 30 minut.

Recept:

  1. Nalijte více mísiče nebo parníky do mísy nebo 2 parníky, nahoře položte 2 šálky vody, nahoře nasaďte parní komoru, vložte do jednohořada již namočené kukuřice, obvykle jsou umístěny 3 malé uši.
  2. Kolik vařit sladké uši včas,závisí na věku kukuřice.Pokud je obilí velmi mladé, pak bude hotové přibližně za 15 minut, v průměru bude hotové za půl hodiny (více o tom, kolik a jak vařit mladou kukuřici, přečtěte si zde ).

Dušená kukuřice může být podávána s aromatickým olejem.Za tímto účelem smíchejte měkké máslo s bylinkami, česnekem a pepřem a podávejte s kukuřicí.Je lepší nepřidávat sůl.

Další recepty na vaření kukuřice najdete v dvojitém kotli zde.

Pečení

Složení:

  • kukuřice;
  • máslo;
  • greeny;
  • česnek;
  • koření;
  • slunečnicový olej.

Doba vaření: asi hodinu.

Recept:

  1. Kukuřici předvařte do vaření, položte na talíř a nechte ji mírně vychladnout, namažte ji rostlinným olejem.
  2. Zatímco se kukuřice chladí, je nutné připravit směs, kterou lze na kukuřici natřít, proto smícháme měkké máslo, jemně nakrájenou zeleninu, vymačkáme česnek a pepř.
  3. Vložte klasy do pánve, nepřidávejte žádný olej, smažte, dokud nejsou zrna zlatavá, když je kukuřice zhnědlá, položte ji na misku a namažte ji předem připraveným máslem.

V mikrovlnné troubě

Složení: kukuřice.

Doba vaření: 5 až 10 minut.

Recept:je lepší vařit kukuřici v mikrovlnné troubě přímo v klasu. Vložte kukuřici na 5 minutmikrovlnná trouba, může to trvat trochu déle, vše záleží na výkonu.Vytáhneme, zbavíme se listů a je připraveno.

Pokud je kukuřice již bez zeleniny, můžete ji zabalit do silných papírových ručníků a stejným způsobem vařit.

V podrobnostech o tom, jak rychle vařit kukuřici v mikrovlnné troubě v sáčku, jsme řekli zde.

Vařená kukuřice v mikrovlnné troubě za 5 minut:

V peci

Ingredience:

  • kukuřice;
  • polovina balení másla;
  • česnek;
  • papriky.

Doba vaření: 40 minut.

Recept:

  1. Smíchejte olej, petržel a potlačený česnek, promíchejte.
  2. Dále se promyje a suší kukuřice a výsledná olejová směs se promastí.
  3. Zabalíme uši do fólie a vložíme je do trouby na 40 minut.
Doporučení. Tímto způsobem můžete také vařit kukuřici na otevřeném ohni, což je skvělá volba pro piknik.

Podrobné informace o tom, jak jinak můžete vařit kukuřici v peci, najdete v našem materiálu.

Jak uložit hotové jídlo?

Co kdyby vařená kukuřice nebyla okamžitě snědena?Připravené cereálie můžete

skladovat v chladničce asi tři dny.Za tímto účelem vložte kukuřici do nádoby a zabalte ji do filmu.Můžete zabalit každé ucho.V budoucnu stačí zahřát, prakticky se neliší od čerstvě připraveného.

Také se vařilkukuřice může být zmrazena. Chcete-li to provést, nejprve jej osušte, zabalte do fólie a odešlete do mrazničky.Bude dobré, pokud má vaše chladnička funkci rychlého zmrazení.Chcete-li produkt rozmrazit, jednoduše jej zchladněte, počkejte, až se kukuřice roztopí a znovu zahřeje.

Dospělí i děti mají rádi kukuřici, nepopírejte potěšení z jídla.Hlavní věcí je dodržovat všechny fáze přípravy, přípravy a skladování produktu.