Velmi raná odrůda se spoustou výhod: hrozny Kishmish 342

Kishmish 342 je dnes téměř nejoblíbenější a nejrozšířenější odrůdou bez semen.

Má mnoho vynikajících vlastností, snadno se pěstuje na chalupě a nevyžaduje zvláštní znalosti.

Tato odrůda se často nazývá maďarská Kishmish neboGF č. 342 .

K jakému typu patří?

Variety Kishmish 342 patří do skupiny velmi raných odrůd.K úplnému zrání dochází do105–115dnů od objevení prvních vaječníků po sklizni.Je to skvělá stolní odrůda bílých hroznů, která má vynikající nezapomenutelnou chuť a krásný vzhled.

Mezi zvláště ranými odrůdami by měla být věnována pozornost Muscat Bely, Julian a Gordey.

Hrozny Kishmish 342: popis odrůdy

Kishmish 342 je velmi vysoká a náchylná ke klíčení odrůdy.Vyžaduje správné prořezávání a nemá rád zahušťování.

Zrání výhonků je dobré při stříhání do7-8 očí .Počet plodných výhonků je více než80% na keř .Při jednom střílení je lepší nechat 2-3 shluky na.Réva zraje po celé své délce.

Shluky jsou malé, asi400 - 600 g , kuželovitého tvaru, poměrně husté.S velkou formacíshluky shluků mohou dosáhnout 1,5 kg.

Bezsemenné malé bobule, o hmotnosti2-4 g,kulaté, zelenavě bílé.
​​

Tato odrůda má vysoký obsah cukru a nízkou kyselost.Buničina je hustá, šťavnatá a něžná, s příjemnou, lehce pižmovou chutí.Kůže je velmi tenká, ale hustá, s mírným voskovým povlakem.

Bianca, Aladdin a King Ruby se také mohou pochlubit vysokým obsahem cukru.

Fotografie

Detail hroznů Kishmish 342 můžete vidět na níže uvedené fotografii:

)

Historie výběru

Kishmish 342 je relativně mladá odrůda, ale již si získala důvěru aláska zahradníků.Byl chován v Maďarsku křížením rané rozinky Perlet a pozdní technické rozmanitostiVillars Blanc .

Kishmish 342 je díky svému předčasnému zrání a zvýšené zimní tvrdosti vynikající pro pěstování v obtížných klimatických podmínkách.

Výborně se cítí ve střední zóně Ruska, v Uralu av Bělorusku.

Charakteristika

Kishmish 342 je velmi produktivní a mrazuvzdorná odrůda.V mírném podnebí samozřejmě vyžaduje přístřeší na zimu, ale vydrží problémy se sníženímt na -26-27 ° C .Při správné péči můžete z jednoho keře získat až 20–25 kg bobulí.

Odrůda není prakticky ovlivněna houbovými chorobami.

Dobře toleruje přepravu a může být skladován po dobu asi 3–4 týdnů.Jedinou podmínkou: včasné odebrání plodiny z keřeprotožeztrácí chuť a je vosy silně poškozen.

Takové odrůdy jako Nadezhda AZOS, Bazhena a Krasa Balki neztrácejí během přepravy své vlastnosti.

Funkce pěstování

Nejprve musíte určit místo přistání.Ideální pro pěstování této odrůdy je teplé, dobře osvětlené místo, nejlépe u zdi domu, stodoly nebo podél plotu.

Sazenice se nacházejí ve vzdálenosti asi 1 m od nosiče a 3–4 m od sebe.Přistání se nejlépe provádí v dubnu až květnu, kdy nastane více či méně teplé počasí.

Jímky pro sazenice by neměly být menší než70 cmhluboké a asi80 cmv průměru.

Do připraveného otvoru ve dně se položí malá vrstva drenáže a shora se přidá vrstva písku, trávníkové půdy a humusu.Vykopat podpěrný kolík, opatrně umístit sazenici a posypat zbývající zem.

Ihned po výsadbě je rostlina dobře napojena a prořezána pro 2 oči.

V prvním roce péče spočívá v zalévání, uvolňování a oblékání sazenic.

Nezapomeňte na důkladné mulčení půdy po zavlažování.

V červenci by mělo být provedeno preventivní ošetření proti chorobám a vrchní úprava sazenic hnojivy fosforu a draslíku.Asi 3 měsíce po výsadbě sevřete horní část výhonu.

Kishmish 342 prakticky netrpí plísňovými infekcemi, ale je často napaden škůdci.

Nemoci a škůdci

Tato odrůda je odolná vůči většině chorob hroznů sstav při preventivní léčbě.Vzhledem k předčasné zralosti nemá Kishmish 342 čas na odchyt plísní nebo oidia, ale stále existuje riziko výskytu dalších nepříjemných chorob.

Na jaře je vhodné ošetřit rostlinu roztokem směsi Bordeaux nebo zvláštními biologickými přípravky.Je nutné správně ořezávat, aby se zabránilo vniknutí infekce do rány a aby se zabránilo zahuštění keře.

Neměli bychom opomenout prevenci nemocí, jako jsou zarděnka, bakteriální rakovina a chlorosa, jakož i anthracnóza a bakterióza.

Kishmish 342 je rychle rostoucí odrůda, proto je pro ni velmi důležité včasné prořezávání a štípání.

Bohužel, kromě chorob, existuje riziko poškození hroznů vosy, jakož i možnost napadení jinými nebezpečnými škůdci.

K ochraně plodiny před vosy lze použít různé pasti a spreje.Účinným prostředkem kontroly je týdenní postřik bobulí stolním octem nebo fumigace kouřem z ohně.Pasce naplněné cukrovým sirupem s přídavkem chlorofosu pomáhají dobře.

Můžete zkusit na každý svazek položit tenké gázové sáčky, existuje však riziko, že bobule budou hniloby kvůli nedostatku kyslíku.Dokonale ničí kyselinu, posypanou medem nebo džemem.

Kismish 342 kromě osy často trpí roztoči pavouky, můry listovými a květovými larvami.

Spider Mitejasně viditelné na spodní straně listu.

Jeho vzhled lze rozpoznat přítomností malých černých teček.Zpracování by mělo začít okamžitě, aby se zabránilo tvorbě pavučin na listech.

K tomu lze použít insekticidy a různé alternativní metody.

Housenka listů poškozuje listy, výhonky a hrozny.Tento hmyz může způsobit značné poškození vinice.Proto je nutné provést včasné ošetření pouzdra insekticidy.

Larvy brouků žijí v zemi a poškozují kořeny hroznů.Aby se zabránilo jejich výskytu, pečlivě vykopávají půdu před výsadbou, zkontrolujte přítomnost larev humusu a kořenového systému sazenic.

Vzhled těchto škůdců je patrný z celkového stavu rostliny.Pokud hroznový hrozí zranění bez zjevného důvodu, je nutné provést hluboké zpracování půdy se speciálními insekticidy.

Odrůda révy Kishmish 342 je skvělá pro pěstování v letní chalupě i v poměrně drsném klimatu.

Velmi snadno se o něj pečuje a nevyžaduje zvláštní znalosti a zkušenosti.Jedná se o velkou rozmanitost s mnoha výhodami.

Pěstování není pro začátečníky v zahradnictví obtížné.A nezapomenutelná chuť a krása tohoto hroznu nenechá nikoho lhostejným.

Vynikající chuť se také vyznačuje Velika, Ataman a Romeo.

Užitečné video

Toto video obsahuje řadu užitečných informací o hroznech „Kishmish 342“: