Vlastnosti výběru a nejlepší recepty, jak vařit kukuřici na klasu v pánvi, jsou chutné a správné.Před a po fotografiích

Od pradávna je jedním z oblíbených pokrmů pro dospělé i děti vařená kukuřice.Aby však byly cobs sladké a šťavnaté, musíte dodržovat některá pravidla vaření.Kromě toho je také důležité zvolit typ kukuřice, která je pro vaření vhodnější.

Takže v tomto článku odhalíme postup přípravy kukuřice na klasu, jak dlouho je vařit, a také zvážit několik nestandardních receptů.

Jak vypadá zemědělská kultura?

Kukuřice je jednoletá rostlina patřící do rodiny obilovin .Má silný kořenový systém, který je vláknitý a vícevrstvý.Kořeny mohou klíčit do hloubky 1,5 - 3 metry.V tomto případě je hlavní část kořenů (asi 60%) soustředěna v orném horizontu.

Mexiko a Peru jsou považovány za místo narození této kultury.Odtamtud se to postupně začalo šířit podél břehů Atlantiku i na karibských ostrovech.V Rusku se kukuřice poprvé objevila v 17. století.Kromě toho se teprve od 19. století velmi rozšířilo v různých oborech.

POZOR! VV současné době má tato kultura velmi rozmanité použití, od spotřeby po jídlo a po použití ve formě biopaliv.

Užitečné vlastnosti

Je třeba zvlášť poznamenat, žemá kukuřice kromě vynikající chuti také množství užitečných vlastností , které jsou již dlouho všeobecně uznávány ve všemzeměkoule.

Takže bez ohledu na rozmanitost obsahují kukuřičné klasy tyto vitaminy:

  • PP;
  • E;
  • K;
  • D;
  • vitaminy ze skupiny B (B1, B2);
  • a také kyselina askorbová.

Kromě toho má tato kultura také řadu minerálů, jako například:

  • draslík;
  • vápník;
  • ​​
  • fosfor;
  • železo;
  • hořčík a kol.

Kromě výše uvedeného je třeba poznamenat, že kukuřičný protein obsahuje esenciální aminokyseliny - tryptofan a lysin.Vzhledem ke svému bohatému složení a chuti se kukuřice aktivně používá v následujících oblastech:

  1. Při vařeníbylo v současnosti vynalezeno velmi široké spektrum různých pokrmů s účastí této kultury.Tyto recepty navíc začínají jednoduchým vařením klasů a končící přípravou nestandardních pokrmů (například sýrová kastrol s kukuřicí).
  2. V chovu zvířatje kukuřice cenným druhem krmiva pro domácí zvířata, která je vysoce stravitelná, bohatá na karoten a má vynikající stravovací vlastnosti.
  3. V medicíně- zde má zvláštní význampředstavují stigmata kukuřice, která mají dobrý diuretický a choleretický účinek.Používá se k léčbě onemocnění jater a urogenitálního systému.

Kromě výše uvedeného se kukuřice aktivně používá také pro mačkání oleje, při výrobě viskózových vláken a v jiných oblastech.

Podívejte se na video o výhodách kukuřice:

Tipy pro výběr rostliny

Je důležité pochopit, že ne všechna kukuřice je vhodná k jídlu, a protoaby jídlo bylo chutné a šťavnaté, měli byste pečlivě přistupovat k výběru uší.

Mladá kukuřice je vhodnější pro vaření , protože je nejsladší, nejměkčí a nejsladší.V tomto ohledu je třeba při nákupu věnovat pozornost těmto bodům:

  1. Kukuřice na vaření by se měla koupit do konce srpna, protože později již zraje a je tvrdá.

    Stáří kukuřice můžete zkontrolovat rozdrcením jednoho semene.Pokud je ucho mladé, měla by se zpravidla objevit bílá tekutina jako mléko.

  2. Kukuřice by měla mít mléčně bílá nebo světle žlutá zrna, která těsně přiléhají k sobě a mají stejnou velikost.
  3. Klas by měl být měkký a pružný.
  4. Listy by měly mít šťavnatou zelenou barvu a měly by být husté a čerstvé.
  5. Měly by být vybrány odrůdy cukrové kukuřice, nikoli odrůdy krmné.Můžete je rozlišit podle antén.V krmné kukuřici jsou tmavě hnědé, ve sladké kukuřici jsou bílé.

Pokudkukuřice se prodává bez listů, pak to nestojí za to, protože se prodávající s největší pravděpodobností rozhodl skrýt špatnou kvalitu zboží tímto způsobem a vaření v květináči je lepší na klasu.

Triky a proces vaření

Bez ohledu na recept na vařeníje třeba vzít v úvahu několik triků, které zlepší chuť vařené kukuřice :

    )
  • Jako kuchyňské nádobí je nejlepší vybrat nádobu se silnými stěnami a širokým dnem.To zajistí rovnoměrné zahřívání, urychlí proces vaření a také zlepší chuť produktu.
  • Cukry by měly být přibližně stejně velké, protože to pomůže vyhnout se nerovnoměrnému vaření.Pokud je kukuřice příliš dlouhá, měla by být rozdělena na několik částí.
  • Před parením by se měly uši důkladně omýt pod tekoucí vodou a špinavé listy by se měly odstranit.
  • Aby mísa získala výraznou chuť, lze do mísy, kde se bude vařit kukuřice, přidat také čisté listy.

Krok za krokem

Abychom pochopili, kolik času a jak správně a chutně vaříme čerstvou solenou kukuřici na klasu v pánvi a doma, je nutné, kdyžpři přípravě, krok za krokem, dodržujte následující algoritmus akcí:

  1. Nejprve by se měly uši očistit od listů a chloupky (stigmy) by se měly odstranit.
  2. Dále by loupaná kukuřice měla být omyta pod tekoucí vodou.
  3. Potom jsme kukuřici pevně rozložili do nádoby na vaření.Je žádoucí, aby nádobí mělotlusté dno (ideální možností by bylo vařit kukuřici na velké litinové pánvi).
  4. Naplňte uši studenou vodou tak, aby obsah překrýval 2 cm.
    TIP! Abyste zabránili vyskočení klasů, můžete umístit talíř shora dolů.
  5. Zapálili jsme malý oheň.Pokud vás zajímá, jak a na kolik minut je správné vařit zeleninu na klasu v kastrolu, pak na mladé kukuřice potřebujete 20-30 minut.Stupeň připravenosti lze zkontrolovat vytrhnutím několika zrn vidličkou.Měly by být měkké a šťavnaté (informace o metodách přípravy měkké a šťavnaté kukuřice na pánvi najdete zde ).
  6. Poté, co se ujistíte, že jste vařili klasy, musíte vypustit vodu a pevně uzavřít víčko kukuřice ručníkem.V tomto stavu by měla stát 15 minut.Tento postup způsobí, že zrna budou chutnější.
  7. Hotové jídlo se podává horké.
  8. Je-li to žádoucí, může být kukuřice dodatečně namazána máslem nebo pouze třena solí.

Podívejte se na video o správném vaření kukuřice na pánvi :

Pravidla tepelného zpracování

Jak a kolik je potřebačas minut, nebo možná hodiny, vaříme kukuřici a zmrazenou kukuřici na klasu v pánvi? odrůdy krmné kukuřice obvykle vyžadují delší tepelné zpracování .V průměru je třeba vařit čerstvou kukuřici včas alespoň po dobu 2 hodin.

Kromě toho, aby se urychlila příprava krmné kukuřice,doporučuje se ji namočit do vody po dobu 2-4 hodin.Díky tomu budou semena měkčí a zkrátí se doba vaření.Chcete-li se dozvědět, jak rychle vařit kukuřici, stejně jako vidět recepty na chutná jídla, můžete zde.

DŮLEŽITÉ! Doba přípravy zmrazené kukuřice na klasu je přibližně 30 minut.

Kdy je jídlo soleno?

Okamžitě je třeba poznamenat, žemnoho kuchařů doporučuje během procesu vaření solení kukuřice .To může zrno ztížit.Pokud si přejete, je lepší přidat lžíci cukru, díky níž bude kukuřice chutnější.Miska by měla být připravena, pouze pokud je kukuřice podávána na stole.Kromě toho mohou být klasy namazány kouskem másla, které mu dodá jemnou chuť.

Viz recepty krok za krokem pro přípravu kukuřičných klasů se solí v v tomto materiálu.

Fotografie

Čtěte dále pro fotografii receptu, jak vařit kukuřici klasu v kastrolku krok za krokem:




Nestandardní kulinářské metody

Mnoho milovníků kukuřice se omezuje na standardní recept, jak vařit solené kukuřici na klasu v pánvi, která spočívá v obvyklém vaření klasů a jídle se solí, avolitelně as máslem.Pokud však chcete objevit nové chuťové vlastnosti této kultury, pak pro totoexistuje velké množství různých nestandardních receptů na vařeníkukuřice .Podívejme se na ně podrobněji:

V sójové omáčce

K přípravě tohoto pokrmu budete potřebovat následující přísady:

  • kukuřice (6 uší);
  • sojová omáčka (4 lžíce L.);
  • chilli omáčka (1 polévková lžíce L.);
  • česnek (4 stroužky).

Toto množství přísad je určeno pro 4 porce.

Příprava:

  1. Sójovou omáčku, chilli omáčku a stroužky česneku důkladně promíchejte.
  2. Rozložili jsme kukuřici na grilu a necháme ji po dobu 10-15 minut, pravidelně se převracujeme.
  3. Potom začneme mazat klasy předem připravenou směsí.Můžete použít speciální kartáč.Cukry by se měly střídat každé 3-4 minuty a mazat z různých stran.
  4. Stupeň připravenosti je určen měkkostí zrn.
  5. Hotové jídlo se podává horké.
  6. Se slaninou a sýrem

    Ingredience pro 6 porcí:

  • kukuřičné klasy (6 ks);
  • olivový olej (1 polévková lžíce L.);
  • černý pepř (1 lžička);
  • máslo (3 lžíce L.);
  • slanina (6 plátků);
  • sýr (120 g).

Příprava:

  1. Gril zahřejte na maximum.
  2. Čistíme klasy a namažeme je olivovým olejem.
  3. Třete kukuřici černým pepřem.
  4. Dále jsme na každý ucho natáhli pruh slaniny a tři sýry.
  5. Pak se zabalíme do jedné vrstvy fólie pro pečení.
  6. Nasadili jsme gril a vaříme 10 minut, pravidelně se otáčíme na každé straně.

V kořeníbyliny

Ingredience pro 2 porce:

  • kukuřice (2 uši);
  • máta (1 snítka);
  • bazalka (1 větev);
  • oregano (1 lžička);
  • sušený kopr (1 ​​lžička);
  • černý pepř (1 lžička);
  • koření (2 hrášky);
  • česnek (2 stroužky);
  • máslo (50 g);
  • sůl (podle chuti).

Příprava:

  1. Vyčistíme klasy a odstraníme přebytečnou vlhkost.
  2. Smíchejte máslo, koření, česnek a byliny a nařežte je.
  3. ​​
  4. Výslednou směsí pečlivě potahujeme každé ucho.
  5. Obalíme kukuřici co nejtěsněji do fólie a necháme vařit po dobu 15–20 minut.
  6. Posíláme uši do pece zahřáté na 200 stupňů.
  7. Pečeme kukuřici 50 minut.
Vařená solená kukuřice je poměrně populární jídlo.Poté, co jste strávili tolik času, můžete si připravit vynikající přílohu.Ale jak a kolik vařit Grade Bonduelle a zrna bez uší lze najít na našem internetovém portálu.

Doporučení pro skladování produktu

Někdy se stává, že hotovou kukuřici nelze okamžitě „odstranit“.V tomto případě vyvstává otázka, jaký je nejlepší způsob, jak ji uložit, aby neztratila svůj původní vkus.

Kukuřice by měla být skladována výhradně při nízkých teplotách .Pouze tak může udržet svůj vzhled a chuť tak dlouho, jak je to možné.

Takže můžete zvážit dvě možnosti skladování vařené kukuřice:

  1. Každé uchovařená kukuřice by měla být zabalena do přilnavé fólie a poslána do chladničky.V této podobě zůstane produkt 3 dny.Kukuřici můžete zahřívat v mikrovlnné troubě nebo pomocí vodní lázně.
  2. Skladování v mrazáku - nejprve by se kukuřice měla setřít z přebytečné vlhkosti, pak zabalit do přilnavé fólie a poslat do mrazničky.
POZOR! Zmrazení je nutné rychlým zmrazením.Tato metoda umožní produktu udržet jemnou texturu.

V této formě může být kukuřice skladována po dobu jednoho roku .Současně by mělo být rozmrazeno přesunutím z mrazničky do chladničky, kde postupně dosáhne očekávaného stavu.

Podívejte se na video o skladování vařené kukuřice v mrazáku:

Závěr

Proces přípravy kukuřice tedy není nijak zvlášť obtížný a může to udělat i začátečník.v kulinářském podnikání.Stačí sledovat instrukce jasně a pak dostanete vynikající pochoutku, kterou potěšíte své blízké a užijete si.