Vlastnosti výroby lahodných pochoutek vlastními rukama: jak vyrobit popcorn z kukuřice doma?

Většina moderních skladovacích pochoutek, zejména těch, které jsou určeny dětem, je podmíněně zdravá a častěji - upřímně škodlivá pro přísady, přebytek cukru a másla.Můžete udělat rozdíl tím, že tyto dobroty doma.

V tomto článku se podíváme na to, jak vyrobit popcorn z obyčejného klasu čerstvé kukuřice doma a smažit jej na pánvi vlastníma rukama, nebo mikrovlnnou troubou doma: je to levné, není obtížné a rychlé a co je nejdůležitější, je to chutné,a užitečné.

Co je to?

Co je popcorn, popcorn, dnes ví každý.Název pochází z anglických slov kukuřice - "kukuřice", pop - "praskla ranou."Čest otevření této misky patří Indům, kteří jako první objevili skutečnost, že kukuřičné zrno, které se dostalo do ohně, exploduje a mění se v chutné bílé bílé květy.

DŮLEŽITÉ! Kukuřice exploduje v důsledku přítomnosti kapky škrobu ve vodě.Když je zahřátá, tato voda se vaří a horká pára rozbíjí skořápku, což způsobuje růst objemu zrna.

Existuje celá řada druhů popcornu:

  • Sweet.
  • Sůl.
  • S máslem.
  • Se sýrem.
  • Barevné.
  • Karamelizované.

Jaká odrůda je potřebná?

Jak tedy vyrobit popcorn doma?PředtímChcete-li přistoupit přímo k výrobě, musíte si koupit kukuřici správné jakosti.

Pro popcorn se používají zrna oddělené odrůdy, tzv. Praskání. Liší se od obyčejných klasů tenčím a zároveň silnějším obalem, bohatým na bílkoviny a tuky (za to, co lze připravit z kukuřice na klasech, přečtěte si zde ).

Silná stěna zajišťuje, že zrno ihned nepraskne, ale zpočátku se dobře zahřeje a krásně se otevírá a výrazně zvyšuje objem.V této třídě se během vaření objeví až 99% zrn!

Existují takové odrůdy kukuřice pro popcorn:

  1. Volcano.
  2. Pop-pop.
  3. Zeya - odrůda je také zajímavá svou vínovou barvou.
  4. Ping Pong.
  5. ​​
POMOC! V supermarketu si můžete koupit speciální zrna pro popcorn, a pokud jej plánujete pěstovat sami, bude stačit zasadit trochu výše uvedených odrůd vedle běžné kukuřice.

Filištíni se často ptají, zda popcorn lze vyrobit z běžné kukuřice.Ano, teoreticky je to možné.Ale v praxi to nestojí za to.Kukuřičná zrna mohou jednoduše vyhořet - to je nejčastěji případ nezkušených manželek v domácnosti a je dobré, pokud nikoho nespálí.

A i když bude experiment úspěšný , u běžných odrůd kukuřice exploduje mnohem menší počet zrn , a ty, které jsou stále otevřené, se budou velmi lišit od obvyklého popcornu svým vzhledem a velikostí.

Takže nákup zvláštních surovinušetřit spoustu času, nervů a ušetřit zbytečné výrobky.

Krmné odrůdy kukuřice rozhodně nejsou vhodné pro popcorn, ale má smysl experimentovat s divokou rostlinou.Vypadá to jako malá kopie obyčejné rostliny - ucho přibližně z dlaně, nejen žluté, ale také černé, bílé nebo dokonce vícebarevné.

Pokyn

Popcorn se tradičně vaří v horké pánvi nebo v pánvi s velkým množstvím másla. Na veřejných místech se toto ošetření provádí ve vzduchem vyhřívaném stroji (popper), což minimalizuje riziko spálení potravin.Ale nemá smysl kupovat takové zařízení domů, je lepší použít pánev nebo pánev s vysokými stranami.Je to dokonce lepší než pánev - je snazší kvalitativně promazat olejem.

Vaření v mikrovlnné troubě

Výhodou této metody je, že ošetření je snadné a rychlé vaření v jakékoli mikrovlnné troubě, je zaručeno, že vás nespálí ani nespálí.Současně však vyjde mnohem kaloričtější než na kamnech: zrna bude muset být nalita olejem velmi hojně, protože nebude možné je během vaření třást nebo míchat.

Technologie přípravy je následující:

  1. Vezměte několik kukuřičných klasů.Nemusí se dokonce ani umývat: přesto je během vaření při vysokých teplotách vše sterilizováno.
  2. Vyberte semena z klasu.Pečlivě je vybírejte: všichni musí být neporušeni.
  3. Vezměte nádobu vhodnou k vařenímikrovlnná trouba.Nalijte olej rychlostí 1 lžíce na 1 litr kapacity.
    Tip:slunečnicový olej lze v případě potřeby nahradit kokosovým olejem.To je prospěšnější pro zdraví a také dává pochoutce neobvyklou chuť.
  4. Semena vložte do pánve a důkladně promíchejte, dokud na nich nevznikne olejový film.Počet zrn závisí na objemu vybraných jídel, ale měl by být malý!Zaměřte se na skutečnost, že 25 g zrn po vaření obsadí objem 1 litr.
  5. Víko pevně uzavřete a vložte do mikrovlnné trouby.Přibližný výkon - 600–700 wattů.
  6. Velmi rychle se z mikrovlnné trouby ozývají lupínky - jedná se o zrna kukuřice.Je třeba mikrovlnnou troubu vypnout, jakmile se interval mezi vyskakovacími okny výrazně zvětší: to znamená, že téměř všechna zrna jsou připravena.Doba vaření trvá v průměru 3–4 minuty.
  7. Pochoutka je připravena!Zůstane pouze vytáhnout z mikrovlnné trouby, přidat olej a cukr nebo sůl - podle chuti.

Je dokonce snazší vyrobit popcorn, který se prodává ve speciálních mikrovlnných sáčcích.Za tímto účelem jednoduše vložte balíček do mikrovlnné trouby a klikněte na "Start".

Podívejte se na video o tom, jak vyrobit popcorn v mikrovlnné troubě:

V pánvi

  1. Vezměte pánvi s tlustým dnem a vysokouboční stěny, nejlepší ze všeho - litina.
  2. Nalijte do ní olej - asi 3 lžíce zákusku na 1,5 litru.
  3. Loupané a umyté zrna nalijte do zahřátého oleje a ihned přikryjtevíko.Před tím můžete zrna držet v mrazničce na několik hodin: to zajistí prudký pokles teploty a silný bleskový výbuch zrna.
  4. Nejlepší je odstranit pánev z tepla za současného usínání.Poté, co je nutné několikrát naklonit ze strany na stranu - tak olej určitě padne na všechna zrna.
  5. Mísu můžete otevřít po výbuchu a vyskočí úplně.V opačném případě riskujete explozi kukuřice létající po celé místnosti.Kromě toho tě může spálit.
  6. Posypte horkým vařeným popcornem v misce, osolte solí nebo cukru.I když pochoutka nevychladla, můžete ji posypat strouhaným olejem.
Tip:míchání popcornu s kořením a máslem se nejlépe provádí v uzavřeném plastovém sáčku, který se několikrát třese silou.

Aromatické přísady

Jakýkoli recept na výrobu popcornu jako takový obsahuje rady ke zlepšení chuti zachází s máslem a solí nebo cukrem.Ale chutě tohoto jídla existují mnohem více. Můžete experimentovat podle potřeby přidáním různých koření:

  • skořice;
  • kokosové vločky;
  • moučkový cukr;
  • muškátový oříšek;
  • paprika a dokonce i směs koření z sáčku.

Recepty

Karamel

Děti by měly mít rád karamelový popcorn, který lze vyrobit i doma:

  1. Zatímco se zrna otevírají, roztavte máslo a rozpusťte s ním granulovaný cukr.
  2. Nechte nádobu se sladkouhmota v ohni a za stálého míchání, přinese zlatou barvu.
  3. Poté stačí nalít hmotu do popcornu a promíchat.

Podívejte se na video s receptem z karamelového popcornu:

S čokoládou

Recept můžete také vylepšit vyrobením karamelu s čokoládou - proroztavte sladkou dlaždici nebo přidejte kakaový prášek do cukrového másla.

Se sýrem

Další skvělý recept. Ne s aromatickou přísadou, ale se skutečným sýrem, tence nastrouhaným v horkém ošetření.Sýr se roztaví a vytvoří chutné řetězce, které nezmění jejich chuť ani po ztvrdnutí.

Sharp

Je to poněkud komplikovanější než ty předchozí, ale rozhodně nezanechá lhostejné vy ani hosty!

  1. Vezměte kukuřičný sirup (50 ml), polovinu sklenice cukru, trochu smetanového cukru, špetku vanilky, soli a chilli, jakož i 2 litry.voda.
  2. Složky musí být smíchány a vařeny na mírném ohni, dokud nejsou částečně zahuštěny (přibližně 20 minut).
  3. Po výsledné směsi nalijte popcorn.
Kukuřice je univerzální produkt, který lze použít pro vaření různých pokrmů.Přečtěte si rady našich odborníků o tom, jak konzervovat, okurka, smažit tuto zdravou obilovinu na pánvi, jak diverzifikovat menu s konzervovanou zeleninou, astejně jako vaření chutné kukuřičné kaše a výroba salátu, včetně s krabími tyčinkami.

Jak vařitzelenina?

Pokud jste již vařili kukuřici, ale najednou chcete popcorn, nejlepší je koupit si nové ucho. Z vařených zrn popcornu to nevyjde:vůbec se neotevře, protože hustá skořápka již během vaření změkčila a škrob s kapkou vody se změnil.

Mimochodem, zpětný proces je také nemožný: kukuřice, speciálně pěstovaná pro popcorn, se nebude vařit, dokud nebude uvařena.Odrůdy vhodné pro výrobu popcornu, hodně, recepty - taky.

Takže experimentujte a užívejte si chuť zdravých domácích dobrot!