Vše o inkubačním procesu vajec pižmové kachny doma

V poslední době se stále častěji líhnou kachny pižma v inkubátoru.Je tomu tak proto, že taková rozmanitost drůbeže je považována za optimální pro použití v různých průmyslových odvětvích.

Stojí za zmínku, že chov pižmových kachen není nijak zvlášť obtížný.Proto pro chovatele bude tento proces nejen jednoduchý, ale také vzrušující.Podrobné informace o chovu tohoto plemene inkubací jsou uvedeny v našem článku.

Co je to?

Inkubace je přirozený vývojový proces u zvířat, která snášejí vejce .Provádí se pokládáním vajec pod vrstvu nebo ve speciálním inkubátoru.

Tato jednotka udržuje optimální teplotu pro chov kachňat a jiných jedinců.A i když je tento proces poměrně složitý a časově náročný, lze jej provést doma.K tomu stačí mít potřebné vybavení a určité znalosti.

Jaký je rozdíl mezi jednotlivci v pižmové kachně?

Vejce pižmové kachny lze přirovnat k kuřecím masům .Má poněkud větší velikost a hmotnost dosahuje 70 gramů.Má charakteristickou bílou barvu s hnědými skvrnami.

Tvar takového vejcevypadá jako domácí kachní vejce.Její nutriční hodnota je rovněž na stejné úrovni.Po tepelném zpracování můžete jíst vejce.


Reference
.Stojí za zmínku, že vejce jsou tuk, ale zdravý produkt.Tuky vyskytující se ve žloutku jsou nenasycené, takže v malém množství mohou pozitivně ovlivnit lidské zdraví.

Žloutek má jasně oranžový odstín.Důvodem je přítomnost karotenu ve velkém množství.

Má velký vliv na fungování mozku. Vaječný protein je o něco nižší než domácí kachní vejce .

Pokud jde o skořápku, je silná a má průhlednou fólii, která neumožňuje průchod vzduchu.To komplikuje proces inkubace embrya.

Výběr a skladování

Jakmile jsou násadová vejce dodána, mohou být vyšetřena pomocí ovoskopu.S tím určují, kde přesně se vzduchová komora odehrává.Měl by být na tupém konci a jeho průměr by neměl být větší než 2 mm.

Když se vajíčko otáčí kolem své osy, musí vzduchová komora zůstat na svém místě .Vejce by měla být skladována na zvláštním stojanu na místě, kde převládá průměrná teplota.Chlad nebo extrémní teplo může způsobit smrt embryí.

Dezinfekce

Vejce pro inkubaci se mohou dezinfikovat parou formaldehydu.Do komory dali nádobí, ve kterém je voda s formalinem.Poté, co se do směsi nalije draslík a dveře se zavřou.

V důsledku interakce dochází k reakci - začíná se uvolňovat pára, čímž docházízpracovat vejce. Během postupu jsou všechny mikroby zničeny ze skořápky .

Poměry na metr krychlový budou následující:

  • 30 ml 40% formalinu.
  • 20 ml vody.
  • 20 g manganistanu draselného.
Pozor .Buňka by měla mít teplotu 35 stupňů a procedura by neměla trvat déle než 30 minut.

Poté, co se pára odstraní větráním a vejce se odstraní.Zbytky se odstraní roztokem amoniaku.

Mýt nebo nemýt?

Otázka, zda před inkubací umýt špinavé vejce, je velmi kontroverzní.Někteří kurovodové tvrdí, že takový postup může ovlivnit líheň kuřat, zatímco jiní s tím nevidí nic špatného.Na tuto otázku neexistuje univerzální odpověď - každý zemědělec má právo provádět experimenty sám.

Alese ve většině případů uchylují k očištění vejce brusným papírem .Kuřecí výrobky lze prát v roztoku formalinu nebo manganistanu draselného, ​​ale musí se to provádět velmi pečlivě.Vejce se umístí do síťové nádoby, která se ponoří do roztoku až do posledního vymytí špíny.

Inkubátory

Inkubátor je zařízení k udržování vlhkosti a teploty při chovu kachen pižmového plemene.Nejběžněji používané typy jsou:

  1. Manuál .Zahrnuje ruční otáčení vajíček.
  2. Mechanické .Překlopí je speciální pákou.
  3. Automaticky .Nastavíte ji na počet otáček za den a jednoduše ji zapnetezásuvka.
  4. Univerzální .Vhodné pro líhnutí kachen, kuřecích, křepelčích a husích vajec.

Zde jsme podrobně popsali, jak vyrobit inkubátor s našimi rukama .

Doba trvání a režimy

Inkubační doba pro vejce pižma je 35 dní.

Inkubátor by se měl před pokládkou zahřát na 38 stupňů.Tím se urychlí zahřívání.

Rada .Pro udržení optimální teploty v inkubátoru je obvyklé uzavřít všechny ventilační otvory.

Od 20. dne, kdy vejce začne produkovat teplo, teplota klesá.Vejce umístěná ve středu inkubátoru jsou položena v rozích.

Tabulka

Inkubační dny Teplota Vlhkost Otočte Chlazení
1-16 37,8 32 Ano Ne
17-21 37,5 30 Ano 2krát denně
22-30 37,5 28 Ano 2krát denně
30-31 37,5 30 Ne 2krát denně
32-35 36 35 Ne 2krát denně

Podrobné pokyny

Pokyny pro inkubaci vajec mohou mít následující podobu:

  • 1-12 dní .Otvory pro výměnu vzduchu jsou zavřené, nedochází k dalšímu chlazení.
  • 12-28 dní .Vejce se stříkají každou hodinu a také se obracejí.Pokud jsou vejce studená,Můžete zapnout trochu topení.
  • 28-30 dní .Puč se zastavil kvůli zbytečnosti a kladení vajec se provádí do posledního.
  • 30-35 dnů .Chlazení se zastaví a postřik se zlepší.Kachňata pižma se rodí docela aktivní a mobilní, mají velkou chuť k jídlu.14 149 ´15 142 ( kachna, krůta, pštros, páv, křepelka, husí a ) bažanty varlata.

Záložka

Vkládání vajec se provádí v regulovaném vyhřívaném inkubátoru.Aby nedošlo k prodloužení závěru kachňat, berou se v úvahu hmotnostní kategorie.

Nejprve se umístí velká, po střední a nakonec malá vejce
.Inkubace se provádí ve vodorovné poloze.Při vodorovném stohování je do zásobníku umístěno o 20% méně jedinců, ale chov je prováděn efektivněji.

Screening

Výběr toho nejlepšího umožní screening nebo ovoskopii.Tento postup umožňuje identifikovat trhliny a skořepiny s nerovnoměrnou tloušťkou.Farmář bude mít také příležitost vidět skvrny od plísní nebo žloutek, který se rozlil.

Časté chyby

Chov pižmové kachny v inkubátoru je snadný proces, s nímž může chovat nováček drůbeže.Nebude však tolerovat zanedbávání, takže vyměly by být zaznamenány běžné chyby.Přehřátí embrya je vzácné kvůli skutečnosti, že vejce nemají čas vychladnout.

Reference .Umělá podchlazení zahrnuje přenos jednotlivců uprostřed.

Dalšímzávažným problémem je nedostatečný počet převrácení .Aby byl závěr úspěšný, je inverze prováděna pouze v určitém počtu časů s časovým intervalem.Porušení teplotního režimu může také nepříznivě ovlivnit kachňata.Pokud se rozhodnete pěstovat hybridní plemeno pižmové kachny, nezapomeňte uvést inkubační proces a funkce péče o něj.

První kroky po chovu

Když kuřata opustí skořápku, musí být přemístěna do čistého odchovu.V inkubátoru nemohou být delší než 6 hodin, dokud není peří úplně suché.Poté, co potřebujete transplantaci.Při narození váží kachňata 5-10 gramů, ale už se pohybují docela aktivně.

Ujistěte se, že kuřata nejsou ztracena. Krmení se provádí velmi často - 5-6krát denně .Hlavní krmivo zahrnuje vejce a tvaroh, stejně jako zeleninu, krmivo pro zvířata a trochu kukuřice.

Video: od záložky do šrafování

​​

Z videa se dozvíte, jak probíhá proces odstraňování kachňat z inkubátoru od okamžiku uložení záložky do šrafování:

]

Závěr

Závěrem stojí za zmínku, že inkubaci pižmových vajec může provádět kdokoli.Je pouze důležité vytvořit podmínky, které nepoškodí budoucí kuřata, ale pomohourostou zdravé a silné.Výše uvedené informace vám pomohou dosáhnout vynikajícího výsledku.