Vše o tom, jak vařit kukuřici v mléce s máslem, je vynikající a rychlé: tipy na vaření

Mléčná kukuřice je oblíbeným pokrmem mnoha dětí a dospělých.Samotná mladá zelenina je docela šťavnatá a sladká, a pokud přidáte mléko, zvýší se pouze chuť.Existuje mnoho receptů na výrobu kukuřice s mlékem, takže si každý může vybrat ideální volbu pro sebe.Řekneme vám , jak vařit kukuřici na klasu (a bez nich) v mléce - s máslem a bez másla.

Co je užitečné?

Výhodou kukuřice je to, že nasycuje lidské tělo mastnými nenasycenými kyselinami a esenciálními aminokyselinami.Jsou to:

  • arachidonové, linolové, linolenové kyseliny;
  • tryptofan a lysin.

Kukuřice obsahuje tyto vitaminy a minerály:

  • vitaminy B1, B2, PP, E, C, D, K;
  • minerální soli draslíku, fosforu, hořčíku, vápníku, železa, sodíku;
  • Stopové prvky nikl a měď.

Účinky na organismus:

  1. Škrob a bílkoviny, které se nacházejí v zrnech kukuřice, přispívají k tvorbě svalové hmoty.
  2. Zelenina odstraňuje škodlivé látky a odpad z těla, normalizuje trávicí trakt a slouží jako dobrá prevence vývoje nádorů.
  3. Kyselina glutamová zlepšuje paměť a je nezbytná při léčbě cholecystitidy a hepatitidy.
  4. Kukuřice je pro děti nepostradatelným produktem.Propagujelepší tvorba kostní tkáně a koncentrace fosforu v ne méně než v rybách.
  5. Kukuřice saturuje lidské tělo mikroelementy, bez nichž není možné správné metabolismus a plné fungování nervového systému.
  6. Kromě toho obsahuje klas více než 20 vitamínů, které jsou pro organismus tak prospěšné.
Pozor! Během procesu vaření dochází ke ztrátě některých vitamínů a minerálů, ale asi 20% z nich stále zůstává v zelenině, což naznačuje její užitečnost i při vaření.

Podrobné informace o tom, jak a kolik vařit čerstvou kukuřici za účelem zachování nutriční hodnoty a chuti, naleznete v bodě 46 tohoto článku.

Vyberte si produkt

Při výběru zeleniny pro vaření je třeba věnovat pozornost její rozmanitosti.Existují dva typy kukuřice - krmivo a jídlo.První typ má výrazně nižší chuťovou chuť, protože nemá prakticky žádný cukr.Takové klásky jsou tuhé a bez chuti.Je lepší vařit odrůdy cukru s mlékem .Mají jemná, sladká zrna a také se snadno tepelně zpracovávají.

Věnujte pozornost:

  • Je-li ucho dobré kvality, má atraktivní vzhled.
  • Na nich by neměly být žádné praskliny ani prohlubně.
  • Listy přiléhají těsně k dnu klasu, mají světle zelenou barvu.
  • Zrna jsou jasně žlutá, mléčně bílá a mají hladký a lesklý povrch.Všichni pevně sedí spolu.
  • Vůně by měla být jemná a zalévat ústy.

Přípravkyfáze

Při přípravě chutného a zdravého jídla je třeba dodržovat následující doporučení:

  1. Důkladně umyjte klasy, odstraňte všechny listy.
  2. Před vařením nechejte klasy na 1 hodinu vychladnout ve studené vodě.Díky tomu je možné urychlit proces tepelného zpracování a dát zrnu extra měkkost.
  3. Kukuřice se nejlépe třídí podle velikosti.Potom lze zabránit nerovnoměrnému vaření.Pokud jsou klásky příliš velké, rozdělte je na 2 části.
  4. Pokud již k vaření používáte přezrálou zeleninu, musí být před vařením namočeno ve směsi mléka a vody (1: 1).Počkejte 4-5 hodin, po kterých bude mladá a svěží (jak a kolik vařit zralé a přezrálé kukuřice, přečtěte si zde ).

Hlavní část

Pro přípravu jsou vyžadovány tyto složky:

  • mléko - 2-3 l;
  • kukuřice - 5-6 uší;
  • máslo - 50 g;
  • sůl podle chuti.

Jak vařit kukuřici na klasu v květináči s mlékem a máslem? Proces vaření:

  1. Mladé kukuřice důkladně umyjte, nečistěte ji, pouze odřízněte konce.
  2. Dáme zeleninu na pánvi, nalijeme mléko, přikryjeme pokličkou a necháme vařit na mírném ohni, dokud se nevaří - asi 20 minut (zde se dozvíte, jak vařit mladou kukuřici a jak dlouho je třeba vařit ) ).
  3. Oloupanou kukuřici oloupeme, nastrouháme hrubou solí a olejem.Pokrm podávejte ihned po vaření.

Nyní víte, jak rychle vařit kukuřici na klasu v mléce a másle.

Důležité! Kapalina zbývající po přípravě by neměla být nalita.Je vhodný jako základ pro mléčné omáčky.To může také být zmrazené pro další vaření jiné uši.

Viz další recepty na kukuřici na klasu zde.

Kukuřici lze vařit i se sušeným mlékem. Za tímto účelem budou vyžadovány následující složky:

  • kukuřice - 2-3 kg;
  • voda - 2-4 l;
  • sušené mléko - 40 g.

Příprava:

  1. Umyjte a očistěte uši, vložte do pánve.
  2. Přidejte vodu.Ujistěte se, že zakrývá klasy o 5 cm.
  3. Přidejte suché mléko.Vařte 2 hodiny.
  4. Solíme hotový produkt a nastrouháme na másle.

K přípravě jídla bez uší připravte následující ingredience:

  • uši - 4 kusy;
  • mléko - 100 ml;
  • krém - 1/3 šálku;
  • máslo - 2 polévkové lžíce;
  • mouka - 1 polévková lžíce

Příprava:

  1. Oloupejte kukuřici z uší a vložte je do pánve.
  2. Směs mléka a smetany zahřejte na mírném ohni.
  3. Do této hmoty nalijte kukuřici, na 10 minut vařte.
  4. Roztavte máslo zvlášť a přidejte mouku.
  5. Zavádějte výsledné složení do kukuřice.
  6. Dále lze přidat sklenici suchého bílého vína.Dá misce vynikající chuť.
  7. Po varu vařte dalších 10minut, přidejte sůl a koření.

Existuje klasická verze pro přípravu mléčné kukuřice. Vyžaduje tyto produkty:

  • kukuřice - 4 uši;
  • mléko - 200 ml;
  • studená voda;
  • listy kukuřice;
  • máslo - 30 g;
  • sůl, cukr podle chuti.

Příprava:

  1. Odstraňte z uší listy, trosky a vlákninu.Důkladně opláchněte pod studenou vodou.Listy nemusí být vyhozeny.
  2. Všechna uši by měla být přibližně stejná.Pokud jsou velké, rozdělte je před vařením na 2 nebo 3 díly.
  3. Zakryjte spodní část pánve listy.Na ně položte kousky kukuřice a přikryjte je zbytkem listů.
  4. Naplňte uši vodou tak, aby je mírně zakrývala.
  5. Přidejte mléko, sůl a postavte na sporák při nízké teplotě.
  6. Jakmile se kapalina vaří, nechte ji 8-10 minut v ohni.
  7. Poté pánev vyjměte z tepla a pevně zakryjte víčkem.Trvejte na tom, 15 minut.Poté je jídlo připraveno k jídlu.
Důležité! Po provedení kukuřice nezdržujte jeho spotřebu.Po ochlazení ztrácí zelenina veškerou chuť a zrna ztuhnou.

Nyní víte, jak rychle a chutně vařit kukuřici s mlékem.
Jak vařit kukuřici v mléce?

Jak uložit?

Uvaření vařené zeleniny může probíhat zcela, aniž by se zrna oddělila od uší.Ačkoli po separaci zrn bude možné je použít jakoořechy.Pokud je kukuřice správně uvařena, pak se její zrna rychle a snadno oddělí.Přeneste je do suché, čisté keramické nádoby a uložte do chladničky.Pouze skladování by nemělo být příliš dlouhé - pouze několik dní.Poté jádra ztratí své chrumkavé a chuťové vlastnosti.

Nejlepší je používat domácí konzervárenství. K tomu je třeba připravit solanku s použitím následujících složek:

  • voda - 1 l;
  • cukr - 30 g;
  • sůl - 30 g.

Připravujeme to takto:

  1. Zrnka nalijte do dříve sterilizovaných nádob s vodou a pak je svinujte.
  2. Můžete přidat koření a koření a množství soli, které chcete změnit.

Takové skladování vařené kukuřice může nastat během zimy, přičemž chuť není ovlivněna.

Kukuřice je zelenina, kterou milují dospělí i děti.Ale můžete ho ještě ochutnat mlékem.Proces vaření je poměrně komplikovaný a celá řada receptů vám umožní potěšit celou rodinu chutnými a zdravými pokrmy každý den.